Ap-ordfører skjelte ut Listhaug og Hoksrud: – Har aldri opplevd maken

Bård Hoksrud og Sylvi Listhaug (Frp) reiser rundt for å møte pasienter som er misfornøyde med det norske helsevesenet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Bård Hoksrud og Sylvi Listhaug (Frp) reiser rundt for å møte pasienter som er misfornøyde med det norske helsevesenet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Da Frp-politikerne Sylvi Listhaug og Bård Hoksrud trappet opp i Vardø, endte det hele i en heftig ordveksling med Vardø-ordfører Robert Jensen (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettavisen skriver at Hoksrud og Listhaug var i Vardø i forbindelse med en rundreise der de besøker personer som er misfornøyd med helsevesenet.

Blant dem er Vardø-innbyggeren Christi Andreassen. Hun har en muskelsykdom og mener at hun ikke har fått tilstrekkelig hjelp fra kommunen. Hun anklager også kommunen for å ikke besvare hennes henvendelser.

Vardø-ordføreren Jensen sier på sin side at Andreassen har fått saken sin behandlet, og at hun står fritt til å klage inn vedtaket. Når det gjelder Hoksrud og Listhaug, anklaget han dem for å bruke Andreassen for å profilere «populistisk politikk».

- Jo, dette er en ikke-sak dere bruker, med riksmedia på slep i deres populistiske hverdag, freste han, ifølge Nettavisen.

– Skammelig

– Vi må ha respekt for at de som er faglige, leger og helsepersonell, får behandlet saken uten at stortingspolitikere skal blande seg, mente Vardø-ordføreren, ifølge NRK.

– Jeg synes det er skammelig, sa Jensen til de to stortingspolitikerne.

Aktuelt: Siv Jensen om nye Frp: Færre friske fraspark

Hoksrud og Listhaug avviste på sin side at besøket var populistisk motivert, men at de ønsker å hjelpe Christi Andreassen. Politikerne utfordret Robert Jensen til å snakke om Andreassens sak.

Det ønsket ikke Jensen ønsket å gjøre foran de to Frp-politikerne.

– Jeg er rystet, jeg, over hvordan du snakker til dine innbyggere, sa Sylvi Listhaug, ifølge NRK.

– Jeg har aldri opplevd maken, sa Listhaug til Nettavisen.

Listhaug har sagt følgende om bakgrunnen for rundreisen hun og Hoksrud er på:

– Jeg håper vi skal klare å sette eldrepolitikk på dagsorden. Det å jobbe for at de eldre skal bli sjef i eget liv og bli behandlet som et selvstendig menneske selv om du kommer på sykehjem og trenger hjelp. Vi skal gjøre så godt vi kan, vil reise mye rundt og møte partimedlemmer og andre folk som møter veggen når de skal få hjelp og møte systemer som ikke fungerer, sa Listhaug til ABC Nyheter i forrige uke.

– Vi ønsker å bidra og hjelpe enkeltmennesker. Vi skal være ombudsmann og -kvinne, sa Listhaug.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden