Meny

Støre spør om Solberg har kontroll på Listhaug

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det er god grunn til å spørre om statsminister Erna Solberg (H) har kontroll på sin egen justisminister.

Onsdag kveld beklaget Erna Solberg det omstridte Listhaug-innlegget.

– Jeg forstår at uttalelser fra statsråder i regjeringen har vært sårende for mange. Jeg vil derfor si unnskyld på vegne av regjeringen til de som vi har såret, sier statsminister Erna Solberg til Aftenposten.

Les saken: Solberg beklager på vegne av regjeringen

Støre: – Bra Erna beklager

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er bra at Solberg beklager.

– Det er bra at Erna Solberg beklager på vegne av regjeringen de sårende uttalelser som er kommet fra statsråder denne uken. Den beklagelsen skal vi ta til oss. I kampen mot terror og hatefulle ytringer er det ingen som er tjent med stor splittelse. Siden terroren 22 juli 2011 har Arbeiderpartiet lagt stor vekt på at vi står sammen mot terror, og også mot holdningene som kan lede til terror, sier Støre i en kommentar til ABC Nyheter.

– Det er likevel påfallende at Sylvi Listhaug selv ikke har beklaget sine utspill. Det er ikke en justisminister verdig, legger han til.

Spør om Erna har kontroll

Ifølge Dagens Næringsliv skal Erna Solberg allerede lørdag ha bedt justisminister Sylvi Listhaug slette det omstridt Facebook-innlegget.

Listhaug nektet og fikk deretter nei fra Solberg om å uttale seg mer om saken.

Listhaug skal ha ønsket å forsvare seg, blant annet ved å stille i mandagens utgave av NRK-programmet Politisk Kvarter. Det skal Solberg ha motsatt seg.

– Hvis det er riktig at vi har en justisminister som legger denne type utspill på Facebook og deretter nekter å slette innlegget til tross for at statsministeren ber henne gjøre det, ja da har vi en privatpraktiserende justisminister som statsministeren ikke har kontroll på, sier Støre til NTB.

Aktuelt: – Frp forteller den samme historien som Breivik

– Denne saken handler nå mer om Erna Solberg enn om Sylvi Listhaug. Er det justisministeren som styrer statsministeren, eller er det omvendt? – det er et spørsmål vi trenger å få svar på, sier Støre.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært