Hva skjedde med Trine, Gry og Hilde?

Trine Jensen (til venstre) ble seksuelt misbrukt og drept i 1981, Gry Storvik ble seksuelt misbrukt og drept i 1985. Hilde Nord forsvant i 1985.
Trine Jensen (til venstre) ble seksuelt misbrukt og drept i 1981, Gry Storvik ble seksuelt misbrukt og drept i 1985. Hilde Nord forsvant i 1985. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapene på Trine Jensen og Gry Storvik er blant norsk kriminalhistories største mysterier. Det er også forsvinningen av Hilde Nord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Var drepte Trine Jensen og Gry Storvik, og forsvunne Hilde Nord, ofre for samme gjerningsmann?

Trine Jensen

11. oktober 1981 ble Trine Jensen (23) fra Ammerud funnet drept på en gjengrodd sti på Svartskog i Oppegård.

Syv uker tidligere hadde hun besøkt moren sin på jobben hennes i en sportsbutikk i Storgata i Oslo. Hun fikk penger til å kjøpe jakke i en annen butikk, og skulle deretter møte noen venninner. Da hun ikke møtte ikke opp ble hun meldt savnet.

Jensen ble funnet med klærne i en bylt ved siden av seg.

Gry Storvik

25. juni 1985 ble Gry Storvik (23) funnet i en grøft ved en parkeringsplass ved Myrvoll, noen kilometer nord for stedet der Trine Jensen hadde blitt funnet nesten fire år før. Hun var mishandlet, seksuelt misbrukt og drept. Det var ikke gjort forsøk på å skjule henne.

Storvik ble funnet naken med skader forenlig med grov ytre vold.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

23-åringen, som var prostituert, ble sist sett på Egertorget i Oslo sentrum rundt 16 timer før hun ble funnet drept ved Kolbotn.

Storvik og Jensen hadde begge blitt mishandlet og seksuelt misbrukt før de ble drept, og etterforskerne av Storvik-drapet trakk raskt linjer til det uoppklarte drapet på Trine Jensen.

Politiet antok at de unge kvinnene begge ble tatt med i bil fra Oslo og etterlatt drept på henholdsvis Kolbotn og Svartskog.

Hilde Nord

På morgenen lørdag 22. februar 1986 forlater 19 år gamle Hilde Nord fra Ål rommet hun låner hos en kamerat og bestemoren hans i Camilla Collets vei i Oslo. Hun sykler til Vestbanen, der den siste sikre observasjonen av henne blir gjort, og låser sykkelen utenfor.

Nord har aldri blitt funnet.

I 2018 åpnet krimforfatter og tidligere politietterforsker Jørn Lier Horst for at det er sammenheng mellom drapene på Trine Jensen og Gry Storvik, og forsvinningen av Hilde Nord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En skremmende mulighet for at en seriemorder står bak, sa Lier Horst til TV 2.

Han mener det er holdepunkter at én gjerningsperson kan ha drept alle tre.

I år 2000 ble svenske Thomas Quick dømt for å ha drept Storvik og Jensen. Dommen ble senere opphevet.

(Kilder: Aftenposten , Dagbladet, TV 2 , TVNorges «Fornemmelse for mord» , NRK, Wikipedia)