Elkjøp-sjef Erik Sønsterud går av

Konsernet Elkjøp har om lag 11.000 medarbeidere i Norden. I Norge har kjeden 4.000 medarbeidere og 150 butikker.
Konsernet Elkjøp har om lag 11.000 medarbeidere i Norden. I Norge har kjeden 4.000 medarbeidere og 150 butikker.  Foto: NTB

Trekker seg med umiddelbar virkning.

Konsernsjef for elektronikkgiganten Elkjøp, Erik G. Sønsterud, går av. Det melder Dagens Næringsliv.

Årsaken til den plutselige avgangen skal være elendige driftsresultater.

Sønsterud har vært konsernsjef siden 2019.

– Jeg er stolt

– Jeg har hatt det veldig fint i Elkjøp, men nå har tiden kommet for å gi stafettpinnen videre til Fredrik. Jeg er stolt av å ha bidratt til å bygge grunnlaget til Elkjøps langvarige suksess, og jeg ønsker Fredrik og alle de fantastiske kollegene mine lykke til, skriver Sønsterud i en pressemelding.

Ifølge konsernledelsen har Sønsterud ledet konsernet gjennom en spesiell periode med store privatøkonomiske og politiske endringer.

Elkjøp nedbemanner og stenger butikker

I januar meldte elektronikkjeden at de skal redusere personalkostnadene med omtrent 12 prosent. Det betyr at flere butikker stenges ned.

Erik Sønsterud går av på dagen. Foto: Elkjøp
Erik Sønsterud går av på dagen. Foto: Elkjøp

– Det er en krevende tid for varehandelen med en ekstrem situasjon på pris og margin, uttalte administrerende direktør Linda Frid Andresen i Elkjøp til E24.

Konsernet har til sammen 11.000 medarbeidere i Norden. I Norge har kjeden 4.000 medarbeidere og 150 butikker.

Ifølge Elkjøp-ledelsen blir Erik Sønsterud erstattet av Fredrik Tønnesen, tidligere leder av Elkjøp Norge og viseadministrerende direktør i konsernet.

Årslønn på 7,4 millioner

Sønsterud hadde frem til mai 2022 en samlet lønn på 7.443.000 kroner, ifølge den sist tilgjengelige årsrapporten. Beløpet inkluderte lønn, bonus og andre godtgjørelser.

Elkjøps kommunikasjonssjef, Madeleine Schøyen Bergly, avviser å svare på hvilke betingelser Sønsterud går av på, og hva han får i lønn og etterlønn.

«Vi ønsker av prinsipp ikke å kommentere det, da det er en sak mellom styret og Erik G. Sønsterud», skriver hun i en SMS til E24.