Olav Thon gjorde nevøen arveløs: – Det var litt sårt

Eiendomsmogulen Olav Thon skulle testamentere verdiene til nevøen Halgrim, men snudde på flisa etter at nevøen gikk ut i media. Foto: Terje Pedersen / NTB
Eiendomsmogulen Olav Thon skulle testamentere verdiene til nevøen Halgrim, men snudde på flisa etter at nevøen gikk ut i media. Foto: Terje Pedersen / NTB

Han ble utpekt som arveprinsen i Thon-imperiet. Nå åpner Halgrim Thon opp om bruddet med onkelen Olav Thon.

– Den gang var det litt sårt og litt rart. Både for meg og for omgivelsene. Det eneste jeg angrer på i ettertid, er at jeg ikke gikk før. Tiden var overmoden, sier Halgrim Thon (76) i et lengre intervju med Kapital.

Han sto som arving etter onkelen og eiendomsmogulen Olav Thon (99). Halgrim jobbet 31 år som eiendomsansvarlig i Olav Thon Gruppen, før han overraskende leverte sin oppsigelse i 2000 for å satse på egen portefølje.

– Rene knaskemat for pressen

Halgrim Thon (th.), her sammen med Herman Horn i 2000, rundt tiden da han brøt med onkelen Olav Thon. Foto: Knut Falch / NTB
Halgrim Thon (th.), her sammen med Herman Horn i 2000, rundt tiden da han brøt med onkelen Olav Thon. Foto: Knut Falch / NTB

Like i forkant hadde han gått ut i mediene og varslet at han hadde sett testamentet og påberopte seg selv arven. Det likte onkelen svært dårlig. Han valgte i stedet å testamentere alle sine verdier til en stiftelse.

Selv mener Halgrim at mediestormen var noe overdrevet.

– At jeg uttalte meg om arven var jo rene knaskematen for pressen. Det ble nok litt spisst vinklet. Vi har alltid vært gode venner, Olav og jeg.

Han fastholder at forholdet mellom de to er godt den dag i dag.

– Det nytter ikke å se seg tilbake

Han gikk heller ikke tomhendt ut døra. Med seg i avskjedsgave hadde han en eiendomsportefølje med en verdi av et par hundre millioner kroner. Han er i dag eier og styreleder i Hathon Holding.

Ifølge Kapitals topp 400 rikeste-liste er Halgrim Thon god for om lag 2,1 milliarder kroner.

– Det nytter ikke å se seg tilbake. Jeg trives godt på egne ben. Den personlige velstanden er kanskje mindre enn om jeg hadde blitt. Samtidig styrer jeg min egen hverdag. Jeg setter pris på å kunne velge fargen på interiøret mitt selv, sier han til Kapital.