TVNorge sender Kongen befaler-finale med Atle Antonsen: – Spilt inn i august

Atle Antonsen er Kongen i TV-serien Kongen befaler går på Discovery. Nå spøker det for seriens sendinger og videre fremtid.
Atle Antonsen er Kongen i TV-serien Kongen befaler går på Discovery. Nå spøker det for seriens sendinger og videre fremtid. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Discovery/TVNorge vurderer fremtiden til Kongen befaler etter at det ble kjent at komikeren Atle Antonsen er under politietterforskning.

Kommunikasjonsdirektør i Discovery Hanne McBride sier til ABC Nyheter at hun vil dele det med offentligheten «når beslutninger er tatt» om hvorvidt de planlagte juleepisodene med Atle Antonsen-ledede «Kongen befaler» vil bli sendt.

– Finaleepisoden av høstens sesong av Kongen befaler ble spilt inn i august. Den har ligget ute på Discovery+ siden forrige torsdag, og episoden vil gå som planlagt på TVNorge i morgen kveld. Denne og tidligere sesonger vil bli liggende i spilleren, sier McBride.

– En alvorlig og trist sak

TV-kanalen har tidligere kommunisert at de planlegger en ny sesong av Kongen befaler og har også spilt inn en julespesial. Nå kan planene bli lagt til side.

– Det skjedde før vi visste om hendelsen Sumaya Jirde Ali omtaler i sin Facebook-post tirsdag denne uken. De handlingene hun beskriver, er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak, understreker mediesjef Hanne McBride.

– Vi bestreber oss på å ta alle hensyn som må tas

Discovery er nå i en prosess der de vurderer hvordan de skal løse fremtidige sendinger.

– Vi bestreber oss på å ta alle hensyn som må tas, og prosessen må ta den tiden den trenger å ta for at vi kan lande en klok beslutning. Vi kommer ikke til å bidra offentlig nå med detaljer i saken eller grunnlaget for våre vurderinger, sier McBride til ABC Nyheter.