VG: Ingen nye DNA-funn mot Viggo Kristiansen

1. juni ble Viggo Kristiansen løslatt fra Ila fengsel. Foto: Heiko Junge / NTB.
1. juni ble Viggo Kristiansen løslatt fra Ila fengsel. Foto: Heiko Junge / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge avisen har politiet så langt i etterforskningen ikke gjort noen nye DNA-funn som knytter Kristiansen til Baneheia-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i år startet Oslo politidistrikt en ny etterforskning av Baneheia-drapene. Det har vært knyttet stor spenning til resultatene av etterforskningen og spesielt DNA-undersøkelser fra åstedet.

DNA-sporet har vært ett av de mest omstridte punktene som i 2002 førte til at Kristiansen, sammen med Jan Helge Andersen ble dømt til 21 års forvaring for drapene og overgrepene på Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Ingen nye DNA-funn

Ifølge VGs opplysninger har undersøkelsene som er gjort så langt ikke har ført til nye DNA-funn som knytter Kristiansen til åstedet. Det skal heller ikke være funnet en fullverdig DNA-profil som følge av undersøkelsene.

Både Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen har vært i nye avhør hos politiet de siste ukene. Det er også tatt nye DNA-prøver av Kristiansen. Ifølge avisen har ikke Kristiansen blitt forelagt nye DNA-funn som knytter ham til åstedet og drapene i Baneheia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ønsker ikke å gå inn på etterforskningen som er gjort i saken, sier statsadvokat Andreas Schei til VG.

Avsluttende fase

Etterforskningen skal ifølge avisen nå være i en avsluttende fase og det er ventet at påtalemyndigheten vil sende sin innstilling til Riksadvokaten om det bør tas ut ny rettssak mot Kristiansen.

Mens Kristiansen hele tiden har hevdet at han ble uskyldig dømt, erkjente Andersen handlingene i tillegg til å peke på Kristiansen som initiativtaker og hovedmannen bak ugjerningene.