Line Andersen tilbake på TV-skjermen: – Alltid litt prestasjonsangst

<p>Line Andersen gjestet TVNorges OL-sending onsdag. </p>
Line Andersen gjestet TVNorges OL-sending onsdag.  Foto: Discovery / TVNorge

Line Andersen (47) var onsdag tilbake på TV-skjermen for første gang på nesten to år. 

I mai møtte den tidligere NRK-profilen sin forhenværende arbeidsgiver i retten etter at Andersen saksøkte NRK for «usaklig endringsoppsigelse».

Det endte med et forlik, og Andersen sluttet i NRK.

Onsdag var derimot 47-åringen tilbake på TV-skjermen da hun gjestet TVNorges OL-sending etter at Eivind Henriksen tok sølv i slegge. Det var da 22 måneder siden hun var på skjermen sist.

– Det var nervøst. Jeg har alltid litt prestasjonsangst på skjermen, og denne gangen var det for en kanal jeg ikke kjenner. Man vil jo gjøre en god jobb når man blir invitert som gjest, sier Andersen til TV 2.

– Det kommer en gang

Overfor kanalen ønsker hun ikke kommentere om hun har fått noen jobbtilbud.

Andersen ønsker heller ikke kommentere om hvordan hun har hatt det etter rettssaken mot NRK.

– Jeg prater heller ikke om det. Jeg har enda ikke gitt mitt første intervju om det. Det kommer en gang, men det kommer ikke nå, sier hun til TV 2.

Omplassert

Andersens konflikt med NRK kom for alvor til overflaten etter at hun ble fjernet som programleder for sendingene av VM i Fischer-sjakk høsten 2019.

Foranledningen var et dramatisk redaksjonsmøte som endte med at Andersen kalte sine kolleger «jævla idioter» og forlot møtet.

Et forsøk på å løse konflikten internt har ikke ført fram, og Andersen ble omplassert til kulturavdelingen i NRK da hun kom tilbake etter sykmelding høsten 2020. Andersen mente dette var en ydmykende degradering og valgte å saksøke sin arbeidsgiver.

Personvernpolicy