Ronny Brede Aase forlater NRK

Ronny Brede Aase går fra NRK til Discovery.
Ronny Brede Aase går fra NRK til Discovery.  Foto: NRK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ronny Brede Aase (34) forlater NRK etter 14 år i statskanalen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK-profilen skal fremover jobbe for Discovery, melder selskapet i en pressemelding tirsdag.

I Discovery skal han jobbe med en nyutviklet TV-serie.

– Discovery har invitert meg med på et fjernsynskalas jeg ikke ville gå glipp av. Jeg elsker Kjør meg til OL, MasterChef og Hvite Gutter, og syns det er skikkelig stas å skulle få være med på laget. Jeg har fått lov til å gjøre så mye kjekt på fjernsyn i NRK og er evig takknemlig for det, men da Discovery banka på med en nyutvikla serie med hygge i fokus, ble jeg rett og slett frista. Jeg kommer nok ikke til å klare å holde meg unna radioen på sikt, men akkurat nå gleder jeg meg enormt til å fokusere på å lage fjernsyn med en gjeng jeg har dyp respekt for, og som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med, sier Brede Aase.

Han begynte å jobbe i NRK i 2007, og ble en populær programleder gjennom P3morgen. De siste årene har han også ledet Melodi Grand Prix på TV, samt laget sin egen serie om kosthold, «Eit feitt liv».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ronny Brede Aase er en fantastisk fyr som har begeistret hele Norge gjennom radio og TV i snart femten år. Han er knakende flink og har en tilstedeværelse og et humør som smitter. Vi gleder oss veldig til å jobbe med ham på denne nye programserien. Ronny passer som hånd i hanske i Discoverys satsing på godt, lokalt innhold, sier programdirektør Magnus Vatn i Discovery og TVNorge.

Fungerende redaktør i NRK P3, Daniel Ramberg, sier at han har forståelse for at Aase velger å slutte i NRK.

– Ronny er en strålende programleder og en enda bedre kollega som vi er stolte av å ha hatt i NRK siden han var 19 år. Så det er selvsagt litt vemodig at han skal ut på nye eventyr, sier Ramberg.