DiCaprio skryter av Norges Svalbard-planer

Klimaaktivist og Hollywood-stjerne Leonardo DiCaprio skryter av Norges planer om å legge ned kullkraftverket på Svalbard. Her fra da han snakket om klimaendringer i FNs hovedkvartal i forbindelse med Paris-avtalen.
Klimaaktivist og Hollywood-stjerne Leonardo DiCaprio skryter av Norges planer om å legge ned kullkraftverket på Svalbard. Her fra da han snakket om klimaendringer i FNs hovedkvartal i forbindelse med Paris-avtalen. Foto: Carlo Allegri / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywood-stjerne Leonardo DiCaprio skryter av at Norge legger ned kullkraftverket på Svalbard.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kullkraftverket på Svalbard, Longyearbyen Energiverk har vært i drift siden 1983. Kullkraftverket forsyner Longyearbyen med både strøm og fjernvarme. Likevel har regjeringen besluttet å legge ned kullkraftverket, på grunn av store vedlikeholdskostnader samt høye CO2-utslipp.

Dette hyller Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio på sin Instagram-konto.

Det var TV2 som først omtalte saken.

Kjent klimaaktivist

Den kjente og kjære skuespilleren DiCaprio har lenge engasjert seg i debatter om jordas fremtid og vist seg som en aktiv klimaaktivist.

Blant annet opprettet han organisasjonen «Leonardo DiCaprio Foundation» i 1998 for å donere millioner av dollar til ulike miljøprosjekter, og nylig begynte han også å jobbe med gruppen «Re: wild» for å gjenopprette Galapagosøyene. Han har også produsert flere dokumentarer om effekten av klimaendringer.

Stor på Instagram

Mye av hans klimaaktivisme kommer til syne på stjernens Instagram-profil. Nylig skrøt han av Norge og nedleggelsen av kullkraftverket på Svalbard:

– Norge gjør om den siste kullgruven til et naturreservat, som vil gi isbjørnene jaktområdene sine tilbake, skriver han i innlegget sitt.