Leonardo DiCaprio tilbyr skogbrannherjede områder hjelp - får kald skulder

Skuespiller Leonardo DiCaprio har tilbudt seg å bistå lokale myndigheter øst i Russland med de voldsomme skogbrannene som herjer i regionen. Men svaret fra myndighetene er kjølig.
Skuespiller Leonardo DiCaprio har tilbudt seg å bistå lokale myndigheter øst i Russland med de voldsomme skogbrannene som herjer i regionen. Men svaret fra myndighetene er kjølig. Foto: Valerie Macon / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hollywood-kjendisen Leonardo DiCaprio har engasjert seg i kampen mot skogbrannene som herjer republikken Sakha helt øst i Russland. Men de lokale myndighetene vil ikke ha kjendishjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De lokale myndighetene i republikken Sakha, kjent for å være Russlands største og kaldeste, har erklært unntakstilstand etter at flere voldsomme skogbranner har blusset opp i regionen. Skogsområder på størrelse med Latvia skal være ødelagt og områder på størrelse med Qatar brenner fortsatt i regionen, melder The Moscow Times.

Rundt 7.000 personer og titalls fly deltar i slukningsarbeidet. Greenpeace har sendt frivillige brannslukningsmannskaper til Lenasøylene, en nasjonalpark i Jakutia med verdensarvstatus.

Lover å møte myndighetene

Den lokale bloggeren og aktivisten Roza Djakhovskaija klarte, ifølge Siberian Times , å nå ut til selveste Hollywood-stjernen Leonardo DiCaprio med en bønn om hjelp og la ut på Instagram svaret hun fikk av stjernen.

– Jeg har hørt deg og mitt team vil se på saken og ta kontakt med myndighetene for å se hvordan vi kan hjelpe, svarte DiCaprio og bekreftet også senere at han skulle få til et møte med myndighetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Enorme skogområder har tatt fyr i det østlige Russland og skoger på størrelse med Latvia har blitt ødelagt. Foto: Maksim Slutsky / AP
Enorme skogområder har tatt fyr i det østlige Russland og skoger på størrelse med Latvia har blitt ødelagt. Foto: Maksim Slutsky / AP

– Situasjonen under kontroll

Men på myndighetsnivå er det ikke jubel å spore over utenlandsk kjendishjelp.

– Vi er selvfølgelig glade for at globale stjerner følger med på situasjonen, men våre styrker jobber med å slukke brannene og situasjonen er under kontroll, sier viseminister for miljø og naturressurser i republikken, Sergei Sivstev til russisk TV.

Tirsdag var det rundt 350 aktive branner i republikken.

DeCaprio har også tidligere engasjert seg i de store russiske skogene og i 2019 viste han sin bekymring over de ekstremt lave temperaturene som ble målt i byen Ojmjakon, som også er kjent for å være verdens kaldeste bebodde sted.

Så langt i år har regionen opplevd rekordvarme temperaturer og juni var den varmeste måneden i regionen så lenge man har målt temperaturene.