Politiet frigir navn på savnet: Emil (29) forsvant på fjelltur

Emil Magnus Edvardsson (29) fra Oslo er savnet etter han la ut på en fjelltur til Gråhøe i Vågå tirsdag kveld.
Emil Magnus Edvardsson (29) fra Oslo er savnet etter han la ut på en fjelltur til Gråhøe i Vågå tirsdag kveld. Foto: Politiet, Innlandet

Ber publikum melde fra om observasjoner som kan bidra til at oslomannen blir funnet.

Emil Magnus Edvardsson (29) fra Oslo la ut på en fjelltur tirsdag kveld. Da han ikke kom tilbake som avtalt, ble han meldt savnet av sin egen familie.

Samme natt satte politiet inn politihelikopter i letingen. Senere ble et redningshelikopter fra Hovedredningssentralen satt inn i søket.

Skrev seg inn i turbok på fjelltopp

29-åringen skrev seg inn i en turbok på toppen av Grøhøe, en 1.290 meter høy fjelltopp i Vågå i Gudbrandsdalen. Det går en rødmerket og tydelig sti til toppen hvor det er en storstlått utsikt mot Dovrefjell, Rondane og Jotunheimen, samt Lemonsjøen.

Den savnede er ikke godt kjent i området, men han skal være i god fysisk form. Nå oppfordrer politiet alle som kan ha informasjon i saken om å ta kontakt.

29-åringen var på hyttetur i Heidal i Sel kommune da han forsvant.

– Politiet ber alle i Gudbrandsdalen, omkringliggende fjell og sørover på Østlandet om å være observante på en enslig mann som kan stemme med beskrivelse og bilde, skriver politiet i Innlandet i pressemeldingen.

– Han kan ta seg langt

Emil Magnus Edvardsson beskrives som 178 centimeter høy. Han er kraftig bygd og har brunt hår. Da han forsvant var han iført oransje shorts, hvit mønstret t-skjorte og mulig caps, samt Nike joggesko, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Han har muligens en bandasje på det ene kneet. Savnede er i god fysisk form og kan ta seg langt, opplyser politiet.

Letingen fortsetter med redningshunder, frivillige, droner og personell fra Forsvaret.

Personvernpolicy