Jan Thomas forteller om sykdommen: – Noen dager er verre enn andre

Jan Thomas forteller om sykdommen Ménières sykdom.
Jan Thomas forteller om sykdommen Ménières sykdom. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjendisstylist og medieprofil Jan Thomas (54) har fått påvist Ménières sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jan Thomas forteller selv om sykdommen i den ferskeste episoden av podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner», som han leder sammen med Einar Tørnquist.

Ménières sykdom er ifølge helsenorge.no en sykdom i det indre øret, som gir anfall av svimmelhet og øresymptomer. Sykdommen er kronisk, men ufarlig. Årsaken til sykdommen er væskeansamling i det indre øret.

Jan Thomas forteller at han har slitt med dette i lang tid.

Det begynte da jeg var 25. Det skjer bare om morgenen etter at jeg har våknet. Noen dager er verre enn andre. Plutselig så hører jeg greit på høyre øre, og så er jeg døv, og så hører jeg veldig bra igjen, sier Jan Thomas i podkasten, ifølge Se og Hør, som først omtalte saken.

Overfor Se og Hør sier 54-åringen at anfallene kom oftere i tiden da han kom tilbake til Norge fra USA i 2001. Jan Thomas opplevde sitt verste anfall hittil sist helg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Da gikk jeg nesten en hel dag uten mat, og så spiste jeg et salt måltid. Da fikk jeg mitt verste anfall og kastet opp. Jeg ble redd og det var veldig skummelt. Dagen etter ringte jeg legen min og sa: «Nå er det nok», og da fikk jeg beskjed om hva jeg hadde, og siden da har jeg lest meg opp om sykdommen, sier han til Se og Hør.