Jan Thomas om homoterapi: – Kan ikke kurere noe som ikke er en sykdom

Video: Jan Thomas mener homoterapi er tøysete. 

TV-personlighet og stylist og Jan Thomas vil være en ambassadør for kjærlighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne har foreslått å forby såkalt konverteringsterapi, terapi som har som formål å «omvende» homofile til å bli heterofile.

Regjeringen har varslet at de vil utrede et forbud mot homoterapi, selv om KrF er uenig med egen regjering i saken. KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad sier likevel at han tar sterk avstand fra homoterapi.

TV-personlighet og stylist Jan Thomas har spilt inn TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i Sør-Afrika denne høsten. Til tross for at han har vært opptatt med stevnemøter i varmen har han likevel fulgt med på homoterapi-debatten som raser her hjemme.

– Du kan ikke kurere noe som ikke er en sykdom. Det er så tøyste. Hvis jeg skal ta stilling til det og prøve å være seriøs, er det mennesker som Morten Hegseth, meg selv og andre profilerte homofile som må bruke stemmen sin, sier Jan Thomas til ABC Nyheter.

VG-profil Morten Hegseth har laget en dokumentar om homoterapi i Norge i syv deler, som har blitt hyppig sitert i den pågående debatten om homoterapi.

Jan Thomas ser ikke på seg som en politisk mann, men han har likevel et budskap han ønsker sterkt å formidle.

– Jeg er ikke en som går i demonstrasjonstog og skriker. Jeg tar med meg 12 eventyrlige, fantastiske menn til Sør-Afrika, og så lager jeg et program som omhandler nettopp det som er det viktigste for meg: kjærlighet. Det er det jeg vil være en ambassadør for.

Mens Jan Thomas er en ambassadør for kjærlighet på TV, tar andre til gatene for å si sin mening om homoterapi. Torsdag demonstrerte cirka 200 personer foran Stortinget for å markere sin motstand mot homoterapi.

Ap og MDGs forslag om forbud mot homoterapi skal behandles i Stortinget senere i vinter.

Personvernpolicy