Hettemannen i Lørenskog-saken er identifisert

<p>Øst politidistrikt offentliggjorde i sommer videobilder av en mann som har beveget seg i nærheten av Sloraveien formiddagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Foto: Politiet / NTB</p>
Øst politidistrikt offentliggjorde i sommer videobilder av en mann som har beveget seg i nærheten av Sloraveien formiddagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Foto: Politiet / NTB

Politiet opplyser i en pressemelding at den såkalte hettemannen i Lørenskog-saken onsdag kveld meldte seg for politiet og at han er sjekket ut av saken.

Mannen, som er en norsk mann i 60-årene, meldte seg for politiet onsdag kveld etter å ha sett etterlysningen i mediene.

Han er nå sjekket ut av saken.

Mannen har avgitt forklaring om egne bevegelser til politiet, og har fremlagt dokumentasjon, blant annet i form av elektroniske spor, som verifiserer opplysningene.

Forklaringen til mannen støttes også av vitner, opplyser politiet.

Mannen bor i nærområdet til huset til Tom og Anne-Elisabeth Hagen.

Øst politidistrikt gikk 1. juli i år ut og etterlyste en mann med hettejakke som ble fanget opp av flere overvåkingskameraer nær Sloraveien, hvor Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Han hadde da status som vitne i saken. Siden den gang har politiet vært ute i mediene flere ganger og etterlyst mannen.

Onsdag sa politiinspektør Agnes Beate Hemiø til NTB at de antok at mannen måtte ha fått med seg etterlysningen, med tanke på oppmerksomheten saken hadde fått.

– Når han fremdeles ikke har tatt kontakt, mener vi det er mistenkelig, sa Hemiø.

Tom Hagen ble 28. april i år pågrepet og siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig i oktober i 2018. Han ble senere løslatt. Tom Hagen har hele tiden nektet å ha noe med forsvinningen av kona å gjøre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden