Orderud om Hagen-saken: – Det er ganske mange likheter

<p>Veronica Orderud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix</p>
Veronica Orderud. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Drapsdømte Veronica Orderud sier hun kjenner seg igjen i den situasjonen drapssiktede Tom Hagen befinner seg i nå.

Tirsdag morgen ble Tom Hagen (70) pågrepet av politiet og er nå formelt siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig på Lørenskog 31. oktober 2018.

I likhet med svært mange andre har også Veronica Orderud fulgt med på utviklingen i saken de siste dagene. I et intervju med TV2 sier hun at hun reagerer på flere av nyhetssakene som er blitt publisert etter at pågripelsen fant sted.

Sammen med eksmannen Per håper Veronica Orderud på gjenopptakelse av Orderud-saken i løpet av 2020. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Sammen med eksmannen Per håper Veronica Orderud på gjenopptakelse av Orderud-saken i løpet av 2020. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg kjenner meg selvfølgelig veldig igjen i situasjonen han befinner seg i nå. Han har fullt medieforbud og vet ikke hva som blir skrevet om ham, sier Orderud før hun fortsetter:

– Nå har det vært fryktelig mange medieoppslag som går på å analysere hans personlighet. Flere uttaler seg om hva som kan være et mulig motiv. Jeg synes det er veldig skummelt.

Veronica Orderud ble i 2001 sammen med blant annet ektemannen Per Orderud dømt til 21 års fengsel for overlagt drap, eller medvirkning til overlagt drap etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999. Året etter ble dommen bekreftet i Eidsivating lagmannsrett. I 2015 var hun den siste av de fire dømte som ble løslatt.

Les også: Tom Hagen holdt møte om forsvinningen: – Han virket ikke skremt, redd eller nervøs

(Saken fortsetter under)

Orderud Gård med kårboligen i bakgrunnen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Orderud Gård med kårboligen i bakgrunnen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I forkant av dommen ble det skrevet utallige nyhetsoppslag og artikler om Veronica Orderud, blant annet fikk hun tittelen «Dødsengel eller Synnøve Solbakken?» i et av oppslagene.

Selv mener hun Hagen er blitt så forhåndsdømt at han er havnet i en umulig situasjon.

– Jeg ser for meg at det blir fryktelig vanskelig fordi han får ikke frem sin side av denne saken. Selv om han skulle løslates på grunn av manglende bevis, eller at han frikjennes til slutt, så vil denne historien være så hardt befestet i offentligheten at den vil følge han og familien veldig lenge. Kanskje bestandig, sier hun til TV2.

VIDEO: ABC forklarer Anne-Elisabeth Hagen-saken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært