Nesten 800 coronasmittede i Norge

<p>Torsdag kom det første coronadødsfallet i Norge. Det dreier seg om en eldre person som døde på Oslo universitetssykehus (OUS). Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB SCANPIX</p>
Torsdag kom det første coronadødsfallet i Norge. Det dreier seg om en eldre person som døde på Oslo universitetssykehus (OUS). Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB SCANPIX

Torsdag kveld var det registrert nesten 800 smittetilfeller av corona i Norge. Det siste døgnet er det registrert nesten 150 nye tilfeller.

Det viser en oversikt i VG som oppdateres kontinuerlig.

Torsdag kom det første coronadødsfallet i Norge. Det dreier seg om en eldre person som døde på Oslo universitetssykehus (OUS). Det var statsminister Erna Solberg (H) selv som bekreftet dødsfallet på direkten i NRK Dagsrevyen.

I alt er 18 personer nå innlagt på sykehus.

Samtidig viser VGs tall at tallet på nysmittede ser ut til å gå ned. Onsdag ble 229 nye coronatilfeller påvist, mot altså rundt 150 ved 21-tiden torsdag kveld.

Det er Viken som har flest tilfeller med 194, mens Oslo har 166 og Rogaland 103.

Mine tanker går til de etterlatte

Torsdag kveld ble det første coronadødsfallet i Norge bekreftet. Statsminister Erna Solberg (H) stålsetter seg for flere døde.

– Dette viser hvorfor det er helt avgjørende at alle landets innbyggere nå deltar i en dugnad for å bremse smitten, sier Solberg i en kommentar til NTB.

– Vi står sammen gjennom denne perioden – ikke med klemmer og håndtrykk – men ved å holde avstand, sier hun.

På direktesendt TV torsdag kveld bekreftet Solberg at den første pasienten har dødd av corona i Norge. Dermed er nok en grense i epidemiutviklingen krysset.

– Vi har nå i kveld fått vite at det første dødsfallet har skjedd på grunn av covid-19, et eldre menneske, som har vært syk, og som da altså har dødd. Og dette er jo grunnen til at vi tar så inngripende tiltak, sa Solberg til NRK Dagsrevyen.

VIDEO: Den første har dødd av corona i Norge

Døde i Oslo

Like etterpå ble dødsfallet bekreftet av Oslo universitetssykehus (OUS) på Twitter. Det dreier seg om en eldre pasient som var innlagt ved OUS, men sykehuset ønsker av personvernhensyn ikke å gi ytterligere opplysninger.

– Det er mange av oss som har sykdommer, som er sårbare, og som ikke vil tåle det en så hard sykdom som dette kan gi hos enkelte. Vi må i solidaritet med disse sørge for at vi forsøker å bekjempe dette viruset så godt som mulig, sa Solberg.

– Vi må beskytte oss selv for å beskytte andre. Dette vil kreve mye av hver enkelt av oss, understreker statsministeren.

– Mine tanker går til de etterlatte, sier Solberg.

Stor medfølelse

Også helseminister Bent Høie (H) uttrykker medfølelse med dem som er rammet.

– Jeg har den største medfølelse med dem som i dag har mistet en av sine. Vi har fått det første dødsfallet i Norge som en følge av coronaviruset, og vi kommer beklageligvis til å oppleve flere, slår Høie fast i en kommentar til NTB.

Tidligere torsdag innførte regjeringen de strengeste tiltakene i fredstid i Norge mot koronaepidemien.

– Vårt mål er at coronaviruset skal ta så få liv som mulig i Norge. Derfor har vi nå satt i verk svært strenge tiltak. Jeg oppfordrer alle til å bli med på dugnaden for å stoppe smitte og forhindre at mange blir alvorlig syke. Det er en dugnad som redder liv, sier Høie.

Vi skal holde deg oppdatert om coronaviruset

Coronaviruset har rammet Norge og verden. Det påvirker alle aspekter av livene våre – helsen, økonomien, arbeidsplassen, skolen, ferien og hverdagslivet vårt generelt.

Espen Udland, ansvarlig redaktør / administrerende direktør, ABC Nyheter / Startsiden
Espen Udland, ansvarlig redaktør / administrerende direktør, ABC Nyheter / Startsiden

ABC Nyheter skal holde deg oppdatert om spredningen av viruset. Vi skal formidle nødvendig informasjon slik at du kan ta kloke valg i hverdagen.

Antallet smittede i Norge øker. Folk opplever å bli satt i karantene, beordret til hjemmekontor og arrangementer avlyses. Mange føler på frykt og har stort informasjonsbehov.

ABC Nyheter skal dekke situasjonen fortløpende. Vi skal fokusere på hvordan du etter beste evne kan holde deg frisk, men også hvordan myndighetene håndterer spredningen og de potensielt langvarige effektene av coronaviruset.

Vi har forståelse for at situasjonen kan virke urovekkende for mange. ABC Nyheter skal holde deg oppdatert, men ikke bidra til å skape unødvendig panikk. Startsiden skal bidra med relevant informasjon.

Vi håper at du synes vår dekning er informativ. Du kan alltid tipse oss eller komme med innspill på mail: tips@abcnyheter.no eller telefon: 977 36 017

Takk for at du leser ABC Nyheter og for at du bruker Startsiden

Espen Udland,

Ansvarlig redaktør / Administrerende direktør

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden