Foreldre dømt til fengsel for tvilling-vold

Borgarting lagmannsrett har dømt to foreldre til fengsel for mishandling av sine to sønner som var spebarn. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
Borgarting lagmannsrett har dømt to foreldre til fengsel for mishandling av sine to sønner som var spebarn. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

De to barna var bare seks måneder da det ble oppdaget omfattende skader. Nå er foreldrene dømt til fengsel. – Vi vurderer en anke, sier farens advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har dømt foreldrene til barna til fengsel. De må også betale tilsammen 250.000 kroner i erstatning til barna som ennå ikke har fylt tre år.

– Vi vurderer nå en anke, sier Cecilie Schjatvet som representerer barnas far.

– Vi er uenig i bevisvurderingen og vurderer om rettsanvendelsen er riktig, sier advokaten til ABC Nyheter.

Advokat Arvid Humlen, som representerer moren, sier at de ennå ikke har tatt stilling til hva som eventuelt skal skje videre.

Seks måneder gamle

Det var høsten 2017 at foreldrene oppsøkte lege da en av tvillingene hadde brukket armen. Men etter at en legeundersøkelse også avdekket andre skader på det halvt år gamle barnet, ble politi og barnevern involvert.

Det ble avdekket hjerneblødninger og ribbensbrudd hos gutten. Broren fikk påvist fire ribbensbrudd og andre skader.

Foreldrene satt i varetekt til saken kom opp for tingretten i desember 2018 hvor de ble frifunnet, men måtte betale erstatning til sønnene. Saken ble da anket av påtalemyndigheten. Tilsammen har de to utholdt varetekt i nesten 450 dager.

Moren ble i den nye rettsrunden dømt til to års fengsel, mens faren ble dømt til ett år og åtte måneder (som ble ansett sonet i varetekt).