Meny

Jensen om omstridt e-post: – Det var en hvit løgn

Advokat John Christian Elden (t.v.) og Eirik Jensen i rettssalen. Ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Eirik Jensen endret forklaring om den mye omtalte e-posten om «flammesikrede plater».

BORGARTING LAGMANNSRETT (ABC Nyheter): Under utspørringen torsdag ble Eirik Jensen presset av statsadvokat Lars Erik Alfheim om en mye omtalt e-post.

29. januar 2012 sendte Jensen følgende e-post til Cappelen:

«Måtte bruke 20 av de 30 flammesikrede platene til brannsikring i en leilighet ute på øya sist uke ...ble derfor litt stress i opplegget mitt videre...Håper vi kan prates i slutten av uka, hvis du er på beina».

Jensen har tidligere hatt ulike forklaringer om hva e-posten handlet om, mens Cappelen mener det er snakk om penger.

Les også: Jensen til aktor: – En forventing om å være et upåvirkelig menneske

Ny forklaring

Tidligere har Jensen forklart at platene skulle brukes til oppussing av egen garasje, før han endret til at platene skulle brukes i klubbhuset til en MC-klubb i Groruddalen.

Ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett starter tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Jensen hadde torsdag en ny forklaring om e-posten.

– Det var en hvit løgn for å slippe å møte Cappelen, sa han.

Jensen forklarte at poenget med e-posten var å informere Cappelen om at han ikke hadde tid til et akutt møte. Budskapet var ikke antall flammesikrede plater.

– Hvorfor kunne du ikke bare si at du ikke kunne møte han? spurte statsadvokat Lars Erik Alfheim.

– Det vet jeg ikke.

– Du lager en kjempelang historie i stedet for å si at du ikke kunne møte ham?

– Kjempelang, og kjempelang? Jeg synes ikke det var en så lang historie, sa Jensen.

– Det ble stress

Gjermund Cappelen har tidligere hevdet at e-posten handler om penger Jensen skal ha fått.

– Det betyr at han måtte bruke 20.000 av de 30.000 kronene jeg hadde gitt ham. Det ble stress i finansene hans rett og slett. Han håper derfor at vi kan møtes så han kan få mer penger, sa han.

Cappelen forklarte at han ikke husket å ha mottatt meldingen.

I dommen fra Oslo tingretten var meldingen sentral i domfellelsen av Jensen.

Juryen i sal 250 Oslo tingrett ved ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett. Tegnet av Ane Hem. Foto: Ane Hem / NTB scanpix

I den 105 sider lange dommen står det at retten ikke kan se det annerledes enn at meldingen handler om penger og at Jensen ikke hadde kunnet svare på hvorfor Cappelen skulle vite om bruk av flammesikrede plater ved oppussing.

Les også: Jensen om omstridt SMS: – Det er ikke noe Einstein-kode akkurat

Ble ikke trodd i tingretten

De siste ukene har Spesialenheten gjennomgått de drøyt 1.300 tekstmeldingene mellom Jensen og Cappelen, de mange kontantinnskuddene og baderomsoppussingen på gården på Fenstad.

Det har vært knyttet seg stor spenning til om ekspolitimannen ville forklare seg annerledes enn han gjorde i Oslo tingrett.

Der ble han ikke trodd av dommerne, som dømte ham til 21 års fengsel for korrupsjon og medvirkning til import av nærmere 14 tonn hasj fra 2004 til november 2013, samt brudd på våpenloven.

Samleside: Her finner du alt om Jensen og Cappelen

Populært