Meny

Piloter raser mot SAS-ledelsens varsel om mer utflagging: – Sosial dumping

<p>SAS-SJEFEN: – At vår høyeste sjef samtidig står frem og sier at vårt siste lille vern for ansettelsestrygghet skal bort, er direkte provoserende, skriver SAS-pilotene i et internt brev. Her er konsernsjef Rickard Gustafson på Gardermoen.</p>
SAS-SJEFEN: – At vår høyeste sjef samtidig står frem og sier at vårt siste lille vern for ansettelsestrygghet skal bort, er direkte provoserende, skriver SAS-pilotene i et internt brev. Her er konsernsjef Rickard Gustafson på Gardermoen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

SAS-piloter er kraftig provosert av ledelsens påstand om at deres utflaggede irske datterselskap har bidratt ekstra godt til milliardoverskudd for selskapet etter en sommer der de selv har stilt opp på fridager for å skåne passasjerene.

Grunnen til deres ekstrainnsats er at datterselskapet SAS Ireland (SAIL) ikke har hatt nok piloter, noe som bidro til et ras av kanselleringer for SAS i sommer. 100.000 passasjerer ble rammet av kaoset.

– Det kan vanskelig karakteriseres som annet enn en gedigen bløff, skriver styret i Norske SAS-flygeres forening (NSF) i et brev til sine medlemmer om påstanden fra SAS-ledelsen.

Også konsernsjef Rickard Gustafsons varsel om at SAS-ledelsen trolig vil bruke styringsretten til å sette ut enda mer av virksomheten fra Skandinavia til lavkostland, og truer fremforhandlede avtaler med de ansatte, slik de opplever det, får pilotene til å se rødt.

– At vår høyeste sjef samtidig står frem og sier at vårt siste lille vern for ansettelsestrygghet (Rollefordelingsavtalen og Innleieavtalen) skal bort, er direkte provoserende, skriver SAS-pilotene i det interne medlemsbrevet ABC Nyheter har.

– Hvis ikke det er sosial dumping, vet ikke jeg, utdyper leder Christian Laulund i Norske SAS-flygeres forening til ABC Nyheter om planene om å sette ut mer av virksomheten for å være konkurransedyktige.

Bakgrunnen for deres vrede er uttalelser fra SAS-ledelsen i Dagens Næringsliv sist fredag. Da la SAS frem et overskudd på nær 2 milliarder før skatt og engangsposter for 3. kvartal.

Aktuelt: Milliardresultat for SAS til tross for kanselleringer

Ansatt på kontrakt i irsk bemanningsbyrå

FAKTA OM SAS

  • SAS ble opprettet i 1946 som et samarbeid mellom de nasjonale flyselskapene i Danmark, Norge og Sverige. Er del av Star Alliance.
  • SAS hadde i 2017 en flåte på 158 fly og over 10 300 ansatte. Har etablert et irsk datterselskap, SAS Ireland (SAIL), som skal operere ni Airbus 320neo, og har avtaler med andre underleverandører, såkalt wetlease.
  • Har nylig investert 52 milliarder svenske kroner i nye fly (50 AirbusA320neo og en Airbus A330E).
  • Organisert som aksjeselskap og notert på børsene i Stockholm, København og Oslo i 2001.
  • I mai solgte den norske stat alle sine aksjer (9,9 prosent) i selskapet – den svenske og danske stat er fortsatt inne. Kastrup er Danmarks største arbeidsplass.
  • Hadde i 2017 (de har avvikende regnskapsår) inntekter på snaue 40 milliarder svenske kroner, og et resultat før skatt på 1,95 milliarder (1,15 milliarder etter skatt).
  • Har så langt i regnskapsåret 2018 omsatt for vel 32 milliarder svenske kroner, og kan vise til et overskudd i 3. kvartal på 1,58 milliarder SEK før skatt (1,23 mrd. etter skatt).
  • Forventet overskudd i 2018 er 2 milliarder når regnskapsåret avsluttes i oktober.

SAS’ norske finansdirektør Torbjørn Wist forklarte at dette skyldtes at deres strategi for effektivisering i selskapet hadde lyktes.

En viktig del var oppstarten av et irsk datterselskap, SAS Ireland (SAIL), for å konkurrere med lavprisselskapene på spesielt utsatte ruter. SAIL har baser i London og Malaga.

SPLITTER NYTT: Ni slike Airbus 320neo har SAS kjøpt til datterselskapet SAS Irelands bruk, og malt dem i SAS-design. Syv er operative. Foto: SAS
SPLITTER NYTT: Ni slike Airbus 320neo har SAS kjøpt til datterselskapet SAS Irelands bruk, og malt dem i SAS-design. Syv er operative. Foto: SAS

Kort forklart handler det om at SAS har etablert et selskap i Irland der lønningene ligger langt under de skandinaviske, og betingelsene er dårligere enn i morselskapet SAS. Piloter og kabinpersonellet er ansatt på tidsavgrensede kontrakter i et irsk bemanningsbyrå, CAE Parc, som SAIL kjøper tjenester fra.

I juli avslørte ABC Nyheter at piloter i SAIL hadde sendt et varslerbrev til SAS-ledelsen, der de advarte om at flere piloter hadde sagt opp, eller var på vei ut, grunnet dårlige betingelser i et marked der det er et skrikende behov for piloter internasjonalt.

Fnyser av tap på 130 millioner

Konsernsjef Rickard Gustafson innrømmet at krisen i SAS skyldtes «spesifikke utfordringer» med bemanningen i SAIL og en annen underleverandør, det irsk-registrerte flyselskapet City Jet. Han skyldte også på forsinket levering av fly fra Airbus og flygelederstreik.

SAS-ledelsen erkjente at de hadde vært altfor ambisiøse i sin planlegging av sommeren – trass i utallige varskoer fra ansatte om at dette neppe kunne gå rundt. Derfor fikk etter hvert de ansatte i Skandinavia dobbel lønn for å stille opp på ferie- og fridagene frem til 30. august – mens SAS må ut med millioner i erstatning til passasjerer som fikk reiser spolert grunnet innstilte fly.

SAS selv anslår at sommerens krise har kostet dem 130 millioner kroner. Det tallet fnyser pilotene av.

Artikkelen fortsetter under bildet

SOSIAL DUMPING: – Hvis ikke det er sosial dumping, vet ikke jeg: De bringer inn arbeidskraft tidlig mandag morgen, og flyr dem hjem fredag. Pilotene betaler ikke skatt til Norge, SAS betaler ikke arbeidsgiveravgift og pilotene jobber for lavere lønn enn vanlige, faste ansatte, sier Christian Laulund, leder Norske SAS-flygeres forening.
SOSIAL DUMPING: – Hvis ikke det er sosial dumping, vet ikke jeg: De bringer inn arbeidskraft tidlig mandag morgen, og flyr dem hjem fredag. Pilotene betaler ikke skatt til Norge, SAS betaler ikke arbeidsgiveravgift og pilotene jobber for lavere lønn enn vanlige, faste ansatte, sier Christian Laulund, leder Norske SAS-flygeres forening.

– Det er ikke urimelig å anta at årsresultatet for 2018 blir nærmere en halv milliard svakere på grunn av oppstarten av SAIL og problemer med våre wetlease-operatører, noe som burde være et tankekors for de ansvarlige, skriver pilotforeningen i brevet til medlemmene.

– Ikke bidratt en tøddel

Leder Christian Laulund mener SAS ikke har kalkulert inn alle oppstartvanskene SAIL har kostet – som utgifter til rekruttering, opplæring av piloter for å fly Airbus og tap av anseelse.

– SAIL har ikke bidratt en tøddel til høyere inntekter, og hvordan over hundre millioner i merutgifter i tredje kvartal skal gi lavere kostnader, fremstår som en gåte, skriver styret i NSF til sine medlemmer.

– Det er sterke ord?

– Ja. Noen må forklare for meg hvordan dette selskapet kan ha bidratt til lavere kostnader og høyere inntekter når fasiten er som den er, sier Laulund.

SAS-ledelsen hevder at kun noen få piloter er sluttet i SAIL, og kommunikasjonsavdelingen har i e-post til pressen hevdet at varslerbrevet signert 26 SAIL-piloter, var skrevet av skandinaviske piloter.

Dager før de la frem kvartalresultatet ville ikke informasjonssjef Knut Morten Johansen oppgi til ABC Nyheter hvor mange som er sluttet i SAIL.

Mer om SAS-krisen: – Nøtteposer som nødrasjon for ikke å besvime på jobb

«Vrøvl fra ende til annen»

Han sa derimot at følgende påstand fra SAS' norske konserndirektør var dekkende: «Noen få piloter har gått videre til andre selskaper, men det er naturlig avgang. Jeg fikk et brev fra denne ansattgruppen allerede i mai og vi har adressert problemene».

Styret i pilotforeningen avfeier det bastant i sitt brev. De kaller det «vrøvl fra ende til annen».

– NSF vet med sikkerhet at SAIL har mistet mer enn 30 prosent av de pilotene som har blitt ansatt. Dette medfører store kostnader til rekruttering og ikke minst massive treningskostnader, mye av dette blir belastet SAS. Samtidig prøver SAS’ kommunikasjonsavdeling å tegne et bilde av at «varslerbrevet» fra London var skrevet av skandinaviske piloter, skriver NSF-styret i brevet, og fortsetter:

– Det medfører selvfølgelig ikke riktighet. Det er rett og slett patetisk når den norske pressesjefen prøver å legge munnkurv på fagforeningsledere på grunn av «skadelige» uttalelser i media, når hans egen avdeling fremstår som et Pravda uten noen form for etikk og moral.

Les også: Staten har solgt seg helt ut av SAS

Lederskifte i bemanningsbyrået

Ifølge DN har SAS og CAE Parc jobbet med endringer i kontraktene for personell i utlandet. Informasjonssjef Johansen opplyser til ABC Nyheter at det har vært «et lederskifte i bemannings- og treningsselskapet CAE Parc» etter at de fikk varslerbrevet fra pilotene.

– Jeg har skjønt at det er gjort små justeringer, men det er kun bonuser til kapteinene om de blir. Til styrmenn er det ingen endringer eller vesentlige forbedringer av pakken, sier Christian Laulund til ABC Nyheter.

Norske SAS-flygeres forening mener alle piloter skal være ansatt i flyselskapet, og viser til at det også handler om flysikkerhetsforhold som rapporteringslinjer, og at kanalene er direkte mellom flyselskapet og pilotene som gjør flyvningene – ikke via et bemanningsselskap.

Da konkurrenten Norwegian flagget ut sine selskaper, var det blant argumentene også til SAS-sjef Rickard Gustafson.

– Effektivt sikkerhetsarbeid avhenger at man har en rapporteringskultur hvor man tør å rapportere avvik. Da blir spørsmålet: Kan man skape en rapporteringskultur hvor man kjøper inn tjenester på timebasis? spurte Gustafson i Nettavisen i 2014.

Les også: Flyelskapet Monarch Airways er konkurs

SAS: – Styringsretten ligger hos styret og ledelsen

Nå varsler SAS-sjefen selv at de vil fortsette å bygge opp i utlandet.

Han sa til DN sist uke at det fremover er viktig at SAS ikke har andre forutsetninger for å konkurrere enn andre selskaper.

Ifølge kollektivavtalene SAS har med pilotene, kan maksimalt mellom 11 og 13 prosent av ruteproduksjonen flys av andre. Lavprisselskapene Norwegian, britiske EasyJet og irske Ryanair har ingen slike begrensninger. Med ni maskiner i SAIL er den kvoten nær grensen.

– Det er ikke helt uvanlig at styringsretten ligger hos styret og ledelsen i et selskap. Jeg synes det er helt naturlig at det skal fungere slik også i SAS, sa Gustafson til Dagens Næringsliv.

Christian Laulund opplever det som et angrep på avtalene de har om begrensning i bruk av andre flyselskap, og undrer seg over at SAS-sjefen sammenligner SAS med lavprisselskapene, og ikke nettverksselskaper som British Airways og Lufthansa. Han viser også til at når Norwegian etablerer nye baser, flyr maskinene ut derfra.

– Bringer inn arbeidskraft mandag morgen

– Det SAS gjør, er å sette SAIL-pilotene som passasjerer på fly til Oslo. Så ligger de på hotell her i fire netter, og flyr SAIL-maskiner ut herfra i vårt rutenett, før de reiser som passasjerer hjem på fredag. Det er en helt annen modell enn det Ryanair og Norwegian har. Det er ingen ny produksjon, forklarer Laulund.

– Hvis ikke det er sosial dumping, vet ikke jeg: De bringer inn arbeidskraft tidlig mandag morgen, og flyr dem hjem fredag. Pilotene betaler ikke skatt til Norge, SAS betaler ikke arbeidsgiveravgift og pilotene jobber for lavere lønn enn vanlige, faste ansatte.

Han understreker:

– Det har vært sagt at SAS skulle redde de marginale rutene som går med underskudd. Men det er ikke slik at de setter inn SAIL-maskiner på den ruten de anser som marginal. De flyr helt vanlige ruter.

Laulund sier at rundt en fjerdedel av alle avganger i dag produseres av andre enn det som kalles SAS DNS (Danmark, Norge, Sverige), de øvrige opereres av såkalt wetlease; innleide.

– Når det refereres til 11-13 prosent, er det totalt antall setekilometer. En liten flymaskin som flyr korte strekninger teller veldig lite, mens en stor flymaskin som flyr herfra til Los Angeles med mange seter, teller mye.

SAS opererer alle sine langdistanseruter selv, mens spesielt City Jets små maskiner flyr innenriks i Skandinavia.

NSF oppfordrer for øvrig i brevet sine medlemmer til ikke å ta «kampen» med seg «inn i cockpit»:

– Husk at de aller fleste vi møter i hverdagen har samme ønske som deg og meg - et sterkt og bærekraftig SAS med gode fremtidsutsikter.

Les også: Møtte veggen hos SAS og Transportklagenemnda

SAS svarer: Forbilledlig åpenhet rundt alle forhold

ABC Nyheter har forelagt kritikken fra Norske SAS-flygeres forening og påstander om sosial dumping for SAS. Informasjonssjef Knut Morten Johansen svarer ikke enkeltvis på spørsmål, men skriver følgende i en e-post:

Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Knut Morten Johansen er informasjonssjef i SAS. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

«Alle spørsmålene som er adressert (også gjennom deg) er det informert om i detalj overfor foreningene i kvartalspresentasjonen for en uke siden. Det var stor forbilledlig åpenhet rundt alle forhold, og det som eventuelt skapte usikkerhet ble besvart og forklart av selskapets toppledelse. At det eksisterer prinsipiell uenighet rundt enkelte ting får man ta til etterretning, og adressere til de fora hvor man kan få gjort noe konstruktivt; nemlig gjennom samtaler og forhandlinger. Jeg har ikke sett at Rickard Gustafson har sagt noe nytt som ikke foreningene kjenner godt til allerede.

Den fleksibilitet som selskapet søker for å kunne fly når publikum ønsker å fly, til en billettpris på nivå med konkurrentene, er gjenstand for dialog og forhandlinger på helt normal måte i et selskap som SAS.

Hva gjelder de økonomiske resultatene så taler de for seg selv, ved at tredje kvartal er det beste i moderne tid for SAS, og at forventingene til et overskudd for hele regnskapsåret er oppjustert. Det beste og eneste vern for trygge arbeidsplasser i SAS – som i enhver privat bedrift – er at selskapet driver økonomisk lønnsomt. De supplerende produksjonsplattformene som SAS Scandinavia ikke kan fly selv, øker trafikken og stimulerer kapasiteten totalt slik at flere får jobb i selskapet. I den tøffe transformasjonsprosessen selskapet har vært igjennom de siste årene, så er det kun flyvende medarbeidere det stadig har blitt flere av. Nå har vi nylig ansatt over 50 piloter i SAS Scandinavia, og vurderer nye ansettelser løpende.

Avslutningsvis vil jeg si at jeg har minnet flere om at selskapets «code of conduct» gjelder oss alle, både i sosiale medier og i pressen. Dette er spesielt viktig for å kunne opprettholde en så stor grad av åpenhet overfor ansatte og foreninger som blir konfidensiell informasjon til del, som både kan være konkurranse- og børssensitiv.»Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:43 Djokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40 Mulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48 Abid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46 Flere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58 Fremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45 Hund drepte flere sauer i Sandnes00:38 Mange drept da bombe gikk av under bryllup i Kabul00:24 Mann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57 Durasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34 Boksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23 Golf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08 Carlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52 Berge og Genk vant stort22:35 Ødegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35 Petter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14 Amandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02 Kiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42 Norge gratulerer det sudanske folk21:42 Reitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40 Tre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04 Salvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00 Déjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48 Dæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39 Mann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30 Frekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51 Rosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40 Person raspet med kniv i Oslo sentrum19:22 Elden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19 Ajer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57 Haaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55 Real Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55 Siv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52 Politiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42 Eiking med etappeseier i Arctic Race18:41 Folket feirer «et nytt Sudan»18:39 Mané-perle frelste Liverpool18:28 Svensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13 Ny seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01 King åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58 Naglestad scoret hattrick for Egersund17:57 Tredje strake tap for Florø17:55 Ny seier for Asker17:49 Igjen skryter Donald Trump av størrelsen17:46 Opseth nummer sju i SGP-kvalifisering17:35 Trump: – Håper på fredsavtale med Taliban17:24 Aalesund fortsatte seiersrekken17:24 Aalesund stakk ytterligere ifra etter seier og Sandefjord-poengtap17:22 Mjelde reddet poeng for Sandefjord17:04 LSK vant «hatkampen» mot VIF16:57 Røa seiret hjemme mot Stabæk16:52 Klepp-seier over Avaldsnes16:51 Uavgjort mellom Fart og Lyn16:48 Norsk tredjeplass i Sommer Grand Prix16:43 Jensen: Naturlig med landsstyremøte når avklaring nærmer seg16:33 Manshaus oppsøkte læstadianske menigheter16:33 Nytt tap for Kolbotn16:12 Erna Solberg åpnet tredje etappe av sykkelrittet Arctic Race16:10 Flo avgjorde for Sotra15:59 Ny seier for Levanger15:59 – Gjør at vi selger konkurransefortrinnet til utlandet15:52 LSK slo Vålerenga på hjemmebane15:40 Venstre: Uaktuelt med bompengetiltak som fører til økt trafikk15:18 Bayern henter fransk stortalent15:13 Åpnet internasjonalt møte om handel med truede arter15:00 Al-Noor-moskeen åpnet dørene for pressen14:31 Neymar fortsatt ute av PSG-troppen14:29 Avtale om maktdeling undertegnet i Sudan14:20 Økning i antall harepest-tilfeller13:43 XXL-sjefen bekrefter prisjuks13:09 Skyting over grensa i Kashmir13:00 Per Sandberg om Charterfeber: – Du vinner hver dag der. Bryter barrierer og bygger selvtillit12:46 Vys billettsystem brøt sammen12:35 Person omkom etter fall fra bygning12:22 Syklisten ser på bilen – så bare rister hun på hodet12:10 Forklarte seg om drapsåstedet og ruten til moskeen12:09 Lærere demonstrerer i Hongkong11:44 Rødgrønn frykt for «krig mot byene» i regjeringens bomløsning11:08 Sjefstrateg spår valutasjokk10:59 Avis: Boris Johnson skal møte Merkel og Macron10:37 Høyt elsket sjøku døde i Thailand10:14 Siktet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra aksepterer varetekt09:53 Politiet varsler ny informasjon i forsvinningssaken09:19 Varsler gjennomgang av politiets prosjektstyring08:31 «Kommunisme»-måling: – Rødt har blitt mer spiselig08:23 Forsvaret bidro med vel 30 milliarder til samfunnet i fjor08:21 Politiet brukte 15 minutter til moskeen i Bærum08:02 Neville garanterer at Salah forlater Liverpool06:45 Savnet krabbefisker funnet i god behold06:45 Sjakkekspert: – For Carlsen er det kun førsteplasser som gjelder06:45 Mann siktet for drap på turist på New Zealand06:36 Ung mann til sykehus etter voldshendelse i Kristiansand06:11 Hurtigruten nektes å seile til Frans Josefs land06:10 Dette skjer i dag06:00 Real Sociedad-sjefen om Ødegaard: – Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet05:39 Dette skjedde i natt05:24 KCNA: Kim Jong-un ledet ny rakettoppskyting04:42 Oslo SV vil at elsparkesyklene skal bli en del av Ruter04:15 USA oppfordrer til dialog om Kashmir03:41 Politiet ferdig med etterforskningen av Sandnes-drapet02:56 Golf: Motgang for Hovland i Ohio
Siste nytt
02:43SportDjokovic ute av Cincinnati-turneringen i semifinalen02:40NorgeMulig bortføring i Tønsberg var bare lek01:48NorgeAbid Raja kaller bompengestriden unødvendig drama01:46VerdenFlere pågripelser etter at høyrenasjonalister marsjerte i Portland00:58VerdenFremmede tok farvel med offer for El Paso-massakre00:45NorgeHund drepte flere sauer i Sandnes00:38VerdenMange drept da bombe gikk av under bryllup i Kabul00:24NorgeMann omkom i trafikkulykke i Trøndelag23:57SportDurasovic til finale i challengerturnering i Slovenia23:34SportBoksing: Srour og Thanderz vant i Ludwigshafen23:23SportGolf: Hovland henger med i tetsjiktet, Ventura falt av23:08SportCarlsen startet med remis i Sinquefield Cup22:52SportBerge og Genk vant stort22:35SportØdegaard med gult kort i uavgjortdrama22:35KulturPetter Vennerød vant Amandakomiteens ærespris22:14KulturAmandaprisen: «Ut og stjæle hester» den store vinneren22:02SportKiplesund satte norsk rekord i lengde med 8,1021:42VerdenNorge gratulerer det sudanske folk21:42SportReitan tre slag bak lederen i Tsjekkia21:40VerdenTre raketter avfyrt fra Gazastripen21:04VerdenSalvini ga etter for press – lot 27 barn gå i land21:00SportDéjà vu for City – Tottenham berget av VAR igjen20:48SportDæhli-misser ødela VM-stafetten: – Hadde ikke peiling på hvor jeg var20:39NorgeMann funnet etter leteaksjon i Steinkjer20:30SportFrekk hælflikk fra Hovland sørget for poengdeling i Skien19:51SportRosenborg er ubeseiret på seks kamper19:40NorgePerson raspet med kniv i Oslo sentrum19:22NorgeElden blir bistandsadvokat for Per Orderud19:19SportAjer og Celtic måtte slite i ligacupen18:57SportHaaland vippet ned fra måltoppen tross to fulltreffere18:55SportReal Madrid åpnet sesongen med sterk borteseier18:55PolitikkSiv Jensen er uønsket i byen av Sarpsborg Frp18:52NorgePolitiet mener Manshaus' forklaring styrker deres teorier18:42SportEiking med etappeseier i Arctic Race18:41VerdenFolket feirer «et nytt Sudan»18:39SportMané-perle frelste Liverpool18:28SportSvensk gull i o-VMs kvinnestafett, Norge utenfor pallen18:13SportNy seier, og Arsenal kan ha funnet gull18:01SportKing åpnet målkontoen i Bournemouth-seier17:58SportNaglestad scoret hattrick for Egersund17:57SportTredje strake tap for Florø17:55SportNy seier for Asker17:49VerdenIgjen skryter Donald Trump av størrelsen17:46SportOpseth nummer sju i SGP-kvalifisering17:35PolitikkTrump: – Håper på fredsavtale med Taliban17:24SportAalesund fortsatte seiersrekken17:24SportAalesund stakk ytterligere ifra etter seier og Sandefjord-poengtap17:22SportMjelde reddet poeng for Sandefjord17:04SportLSK vant «hatkampen» mot VIF16:57SportRøa seiret hjemme mot Stabæk16:52SportKlepp-seier over Avaldsnes16:51SportUavgjort mellom Fart og Lyn16:48SportNorsk tredjeplass i Sommer Grand Prix16:43PolitikkJensen: Naturlig med landsstyremøte når avklaring nærmer seg16:33NorgeManshaus oppsøkte læstadianske menigheter16:33SportNytt tap for Kolbotn16:12SportErna Solberg åpnet tredje etappe av sykkelrittet Arctic Race16:10SportFlo avgjorde for Sotra15:59SportNy seier for Levanger15:59Penger– Gjør at vi selger konkurransefortrinnet til utlandet15:52SportLSK slo Vålerenga på hjemmebane15:40PolitikkVenstre: Uaktuelt med bompengetiltak som fører til økt trafikk15:18SportBayern henter fransk stortalent15:13VerdenÅpnet internasjonalt møte om handel med truede arter15:00NorgeAl-Noor-moskeen åpnet dørene for pressen14:31SportNeymar fortsatt ute av PSG-troppen14:29VerdenAvtale om maktdeling undertegnet i Sudan14:20NorgeØkning i antall harepest-tilfeller13:43PengerXXL-sjefen bekrefter prisjuks13:09VerdenSkyting over grensa i Kashmir13:00Helse og livsstilPer Sandberg om Charterfeber: – Du vinner hver dag der. Bryter barrierer og bygger selvtillit12:46PengerVys billettsystem brøt sammen12:35NorgePerson omkom etter fall fra bygning12:22MotorSyklisten ser på bilen – så bare rister hun på hodet12:10VerdenForklarte seg om drapsåstedet og ruten til moskeen12:09VerdenLærere demonstrerer i Hongkong11:44PolitikkRødgrønn frykt for «krig mot byene» i regjeringens bomløsning11:08PengerSjefstrateg spår valutasjokk10:59PolitikkAvis: Boris Johnson skal møte Merkel og Macron10:37VerdenHøyt elsket sjøku døde i Thailand10:14NorgeSiktet etter mistenkelig dødsfall på Vinstra aksepterer varetekt09:53NorgePolitiet varsler ny informasjon i forsvinningssaken09:19NorgeVarsler gjennomgang av politiets prosjektstyring08:31Politikk«Kommunisme»-måling: – Rødt har blitt mer spiselig08:23PengerForsvaret bidro med vel 30 milliarder til samfunnet i fjor08:21NorgePolitiet brukte 15 minutter til moskeen i Bærum08:02SportNeville garanterer at Salah forlater Liverpool06:45NorgeSavnet krabbefisker funnet i god behold06:45SportSjakkekspert: – For Carlsen er det kun førsteplasser som gjelder06:45VerdenMann siktet for drap på turist på New Zealand06:36NorgeUng mann til sykehus etter voldshendelse i Kristiansand06:11ReiseHurtigruten nektes å seile til Frans Josefs land06:10NorgeDette skjer i dag06:00SportReal Sociedad-sjefen om Ødegaard: – Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet05:39NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenKCNA: Kim Jong-un ledet ny rakettoppskyting04:42NorgeOslo SV vil at elsparkesyklene skal bli en del av Ruter04:15VerdenUSA oppfordrer til dialog om Kashmir03:41NorgePolitiet ferdig med etterforskningen av Sandnes-drapet02:56SportGolf: Motgang for Hovland i Ohio
Populært