Listhaug: – Jeg hadde kommet godt ut av et OL-mesterskap i å stå i dritt

Sylvi Listhaug (Frp) under pressekonferansen i forbindeles med at hun gikk av som justisminister.
Sylvi Listhaug (Frp) under pressekonferansen i forbindeles med at hun gikk av som justisminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) sier i programmet «Lindmo» at det nærmest har blitt en livsstil å stå i sentrum for politisk bråk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sylvi Listhaug måtte før påske trekke seg som justisminister. Bakteppet var en Facebook-post hvor hun anklaget Arbeiderpartiet for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet.

Lørdag gjester hun programmet «Lindmo» på NRK.

Når programleder Anne Lindmo ber henne se tilbake på tiden rundt Facebook-posten, svarer den tidligere justisministeren at hun ikke bruker tid på det som har skjedd, fordi hun ikke kan gjøre noe med det.

– Må bite tennene sammen og stå i det

Sylvi Listhaug ble satt under hardt press i Stortinget, og måtte opp fire ganger på talerstolen for å unnskylde det omstridte Facebook-innleget.

Lindmo spør om det var en ydmykelse, skriver NRK.

– Nei, jeg følte at jeg hadde prøvd å beklage det. Du må bite tennene sammen og stå i det. Hvis vi hadde hatt et OL-mesterskap i å stå i dritt, så hadde jeg kommet godt ut av det, svarer Listhaug og ler.

Hun sier videre at hun aldri har vært opptatt av hva andre synes om henne.

– Det er deilig, for ellers så blir det så slitsomt, som politiker blir du mislikt av noen uansett, sier Frp-politikeren til Lindmo.

1616 dager som statsråd

Rødt fremmet et mistillitforslag mot justisministeren, som etter hvert viste seg å få støtte fra flertallet på Stortinget. Erna Solberg truet med at hele regjeringen ville gå, dersom Listhaug måtte gå som følge av mistillitsforslaget. I 12. time kom beslutningen fra Listhaug om å trekke seg fra vervet.

1616 dager varte Sylvi Listhaugs statsrådsliv. Opposisjonen hadde fått nok av Listhaugs omstridte retorikk og opptreden.

Rabalder i Rinkeby under valgkampen, imam-sleiking og til slutt terrorist-innlegget på Listhaugs Facebook-side ble til slutt for mye - også for Knut Arild Hareide og KrF.

Tidligere denne uka ble det klart at Listhaug går inn i Stortingets Helse- og omsorgskomité.

Tor Mikkel Wara er utnevnt til ny justisminister.

Se video: Listhaug går, men tier ikke

Personvernpolicy