Listhaug: – Jeg hadde kommet godt ut av et OL-mesterskap i å stå i dritt

Sylvi Listhaug (Frp) under pressekonferansen i forbindeles med at hun gikk av som justisminister.
Sylvi Listhaug (Frp) under pressekonferansen i forbindeles med at hun gikk av som justisminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) sier i programmet «Lindmo» at det nærmest har blitt en livsstil å stå i sentrum for politisk bråk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sylvi Listhaug måtte før påske trekke seg som justisminister. Bakteppet var en Facebook-post hvor hun anklaget Arbeiderpartiet for å være mer opptatt av å beskytte terroristers rettigheter enn nasjonens sikkerhet.

Lørdag gjester hun programmet «Lindmo» på NRK.

Når programleder Anne Lindmo ber henne se tilbake på tiden rundt Facebook-posten, svarer den tidligere justisministeren at hun ikke bruker tid på det som har skjedd, fordi hun ikke kan gjøre noe med det.

– Må bite tennene sammen og stå i det

Sylvi Listhaug ble satt under hardt press i Stortinget, og måtte opp fire ganger på talerstolen for å unnskylde det omstridte Facebook-innleget.

Lindmo spør om det var en ydmykelse, skriver NRK.

– Nei, jeg følte at jeg hadde prøvd å beklage det. Du må bite tennene sammen og stå i det. Hvis vi hadde hatt et OL-mesterskap i å stå i dritt, så hadde jeg kommet godt ut av det, svarer Listhaug og ler.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun sier videre at hun aldri har vært opptatt av hva andre synes om henne.

– Det er deilig, for ellers så blir det så slitsomt, som politiker blir du mislikt av noen uansett, sier Frp-politikeren til Lindmo.

1616 dager som statsråd

Rødt fremmet et mistillitforslag mot justisministeren, som etter hvert viste seg å få støtte fra flertallet på Stortinget. Erna Solberg truet med at hele regjeringen ville gå, dersom Listhaug måtte gå som følge av mistillitsforslaget. I 12. time kom beslutningen fra Listhaug om å trekke seg fra vervet.

1616 dager varte Sylvi Listhaugs statsrådsliv. Opposisjonen hadde fått nok av Listhaugs omstridte retorikk og opptreden.

Rabalder i Rinkeby under valgkampen, imam-sleiking og til slutt terrorist-innlegget på Listhaugs Facebook-side ble til slutt for mye - også for Knut Arild Hareide og KrF.

Tidligere denne uka ble det klart at Listhaug går inn i Stortingets Helse- og omsorgskomité.

Tor Mikkel Wara er utnevnt til ny justisminister.

Se video: Listhaug går, men tier ikke