Meny

Listhaug etter Facebook-bråket: – Jeg har fått et helt nytt liv

Kontroversene har vært mange rundt Sylvi Listhaug (Frp). Nå ser hun frem til å få tilbringe mer tid med familien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Frp-politiker Sylvi Listhaug angrer ikke på det omstridte Facebook-innlegget, men ser frem til å tilbringe mer tid med familien.

Sylvi Listhaug (40) trakk seg som justisminister 20. mars etter at hun mistet stortingsflertallets tillit etter en status på Facebook der hun påsto at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Til TV 2 sier Frp-politikeren at hun ikke angreper på meldingen.

– Dette er egentlig det beste som kunne ha skjedd. Nå har jeg fått et helt nytt liv, sier Listhaug til TV-kanalen.

Les også: Listhaug-maleri i Bergen overmalt

Vil ha familietid

Hun håper å kunne tilbringe mer tid med familien fremover.

– Dette er en ny mulighet til å være sammen med barna mine. Jeg har en ettåring som jeg har sett alt for lite til. I en statsrådsposisjon så raser det bare av gårde. Du er nødt til å stenge ute mye følelser, og tenker ikke på det du burde tenke på, som hvor mye tid du har med barna dine, sier hun til TV 2.

Tirsdag ble det klart at Listhaug går inn i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Hun vender dermed tilbake til et politikkområde hun har lang erfaring fra. 40-åringen var byråd i Oslo med ansvar for pleie- og omsorgstjenesten, sosialtjenesten, rusomsorg og barnevern fra 2006 til 2011.

Les også: Frp vokste på bekostning av Høyre gjennom Listhaug-bråket

Korsfestet Listhaug

De siste dagene har det igjen stormet rundt Listhaug etter at gatekunstner AFK malte et bilde av Frp-politikeren på en husvegg i Bergen. Maleriet viser en korsfestet Listhaug over et blomsterbed.

Kunstneren har uttalt at maleriet ikke er et angrep på Listhaug.

– Jeg har selvsagt ikke et ønske om å korsfeste Sylvi Listhaug. Bildet er ment som en kommentar på hennes retorikk. Der hun nå «ofrer seg» for å opprettholde Frp i regjering, der hun sier at hennes ytringsfrihet blir kneblet foran et fulltallig norsk pressekorps, da hun i realiteten ble stanset i å ytre høyreekstreme meninger, konspirasjonsteorier og hatretorikk av et flertall på Stortinget, sier AFK.

Populært