Susan Boyle avslørte helseproblemer på direkten

Skotske Susan Boyle tok verden med storm da hun vant «Britain's got Talent» i 2009, med sin mektige stemme. Under finalen i juni avslørte hun at hun hadde hatt et lite slag kun måneder i forveien.
Skotske Susan Boyle tok verden med storm da hun vant «Britain's got Talent» i 2009, med sin mektige stemme. Under finalen i juni avslørte hun at hun hadde hatt et lite slag kun måneder i forveien. Foto: Scott Heppell / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun tok verden med storm for 14 år siden. Søndag dukket Susan Boyle (62) opp på scenen igjen og avslørte at hun hadde hatt slag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var under finaleshowet til «Britain's got Talent» søndag at Boyle entret scenen på ny. Der fortalte hun om helseproblemer.

– Det føltes fantastisk å være her. Det er ekstra spesielt for meg, fordi i april fikk jeg et lite slag, og jeg kjempet for å komme tilbake på scenen – og nå er jeg her.

Hun har vært åpen om at hun er på autismespekteret og at diagnosen har gjort livet i rampelyset vanskelig. Det skal også være noe av grunnen til at hun har trukket seg tilbake de seneste årene.

Hun ga ingen flere detaljer fra scenen. Dagbladet omtalte saken først.

– Susan, vi skylder deg så mye. Jeg visste at du ikke hadde det bra, men hvis det var noen som skulle komme tilbake, så var det deg. Det ville ikke vært det samme uten deg, sa dommer Simon Cowell etter avsløringen.

Finaleshowet søndag ble for øvrig vunnet av norske Viggo Venn med sitt absurde refleksvest-show.

Se video fra arkivet: Susan sang igjen (2009)