Ropte «jeg hater negere» på Johan Goldens stand-up-show

<p>– Det kunne blitt stående ubesvart, men jeg er glad for at jeg bestemte meg for å kjøre på, sier Johan Golden om hendelsen i Langesund.</p>
– Det kunne blitt stående ubesvart, men jeg er glad for at jeg bestemte meg for å kjøre på, sier Johan Golden om hendelsen i Langesund. Foto: NTB scanpix

En kvinne ropte ut «jeg hater negere» under Johan Goldens show i Langesund forrige uke. – Det ble meg og publikum mot henne, sier Golden om hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag kveld holdt komiker Johan Golden stand-up-show på Wrightegaard i Langesund. Til Aftenposten forteller Golden hva som skjedde da han begynte å spøke om politisk korrekthet:

Det er jo en del ting det ikke er lov til å si lenger. Neger, for eksempel, sa jeg. Da hører jeg en dame på et av bordene rope: «Jeg hater negere». Da ble det helt stille.

Golden er født i Karibia og oppvokst i Norge. Komikeren, kjent fra radioprogrammet Misjonen på P4 og TV-programmet «Nytt på nytt», valgte å ta henne til motmæle.

– Det kunne blitt stående ubesvart, men jeg er glad for at jeg bestemte meg for å kjøre på. Akkurat hva jeg sa, husker jeg bare bruddstykker av. Men det var ikke vennlig og det var ganske morsomt. Det ble meg og publikum mot henne, forteller Golden til Aftenposten.

ABC Nyheter har vært i kontakt med Johan Golden, som ikke har anledning til å kommentere saken ytterligere.

Daglig leder i Wrightegaarden, Andreas Kristiansen, forteller til ABC Nyheter at han håper noe lignende aldri vil skje igjen:

– Det var pinlig, men siden Golden tok tak i det og brukte det under resten av showet, så fikk det god oppmerksomhet om at det ikke var bra. Han tok det proft, selv om vi ikke aksepterer sånn oppførsel egentlig.

Kvinnen ble ikke kastet ut av arrangementet. Kristiansen forteller at det ikke var kommunikasjon mellom komikeren og arrangørene om hvorvidt hun skulle fjernes eller ikke.

– Vi vurderte det, og så hvordan Golden tok det og hvordan resten av publikum reagerte på det. Da synes vi det ble en bra greie - det var bedre at hun satt der og skammet seg og sannsynligvis aldri vil gjøre det igjen. I beste fall var det en dårlig spøk som gikk helt feil.

Den daglige lederen synes hendelsen endte godt, men understreker:

– Jeg håper det aldri skjer igjen.

Personvernpolicy