Brittany Murphys mystiske død: – Hun døde ikke av naturlige årsaker

Brittany Murphys tragiske død skaper fortsatt spekulasjoner til og med nå, ti år senere.
Brittany Murphys tragiske død skaper fortsatt spekulasjoner til og med nå, ti år senere. Foto: Max Nash/AP

Det er over ti år siden Hollywood-stjernen Brittany Murphy døde, men fremdeles er det mange mysterier rundt hennes bortgang.

Brittany Murphy var bare 32 år og på toppen av karrieren sin da hun kollapset og døde i sitt eget hus i Hollywood Hills.

Murphy slo gjennom som skuespiller i den ikoniske 90-tallsfilmen «Clueless», og tidlig på 2000-tallet spilte hun i filmer som «Just Married» og «Sin City». Mange forbinder henne også med hiphop-filmen «8 Mile», hvor hun spiller Eminems kjæreste. Noen år senere giftet hun seg med manusforfatteren Simon Monjack og fremtiden så lovende ut for den unge skuespilleren.

Men i desember 2009 kom nyheten som rystet underholdningsbransjen. Brittany Murphy hadde gått bort. Bare noen måneder senere døde ektemannen hennes av samme angivelige årsak som henne.

Les også: «Kjærlighetsgudinnen» som mistet alt

Filmstjernens siste skjebnesvangre timer

På denne tiden bodde hun og ektemannen i en villa i Hollywood Hills. Den siste tiden bodde også moren til Brittany, Sharon Murphy, sammen med dem. Sharon hadde overlevd brystkreft, men kjempet nå mot nervesykdommen nevropati, ifølge The Hollywood Reporter.

Ektemannen til Brittany var også syk, og hun brukte den siste dagen av livet sitt på å ta vare på moren og ektemannen – selv om hun selv heller ikke var i form.

Brittany hadde slitt med lungebetennelse og blodmangel over lenger tid, men hun hadde ikke dratt til legen fordi hun og ektemannen var redd for at det å være syk ville gi dem færre jobbmuligheter.

Les også: Marilyn Monroe - ikonet som aldri går av moten

Da Brittany våknet den søndags morgenen, var hun skjør og utslitt. Hun ropte på moren sin, hev etter pusten og de gikk inn på badet sammen.

Den unge skuespilleren fremstod alltid som en sprudlende solstråle som var full av liv, men den morgenen sluknet det for Brittany.

Til The Hollywood Reporter har moren Sharon fortalt at hennes siste ord var et skrik om hjelp.

– Hun sa «Mamma, jeg føler meg virkelig ikke bra».

Så kollapset hun på badegulvet i villaen i Hollywood Hills. I panikk ropte Sharon etter Simon, som ringte etter en ambulanse. Legene prøvde å redde den unge filmstjernen, men det var for sent. Rundt klokken ti den morgenen ble Brittany Murphy erklært død.

(Saken fortsetter under)

Etter Brittany døde, fikk ektemannen Simon et enda dårligere rykte. Mange mente at han hadde hatt dårlig innflytelse på henne. Foto: Peter Kramer/AP
Etter Brittany døde, fikk ektemannen Simon et enda dårligere rykte. Mange mente at han hadde hatt dårlig innflytelse på henne. Foto: Peter Kramer/AP

Nektet å godta dødsårsaken

Murphys dødsfall skapte mange spekulasjoner, og noen måneder senere viste en obduksjonsrapport at hun døde av lungebetennelse og anemi (blodmangel).

Obduksjonen viste også at hun hadde tatt en kombinasjon av reseptbelagte og reseptfrie legemidler før hun døde, ifølge NTB.

Selv om dødsårsaken egentlig ble fastslått i 2010, var det mange som ikke ville akseptere dødsårsaken. For hvordan kunne en så ung og tilsynelatende frisk person ha dødd av en lungebetennelse?

Den livlige skuespilleren var åpenbart veldig tynn, og enkelte mente at hun hadde spiseforstyrrelser. Andre mente at hun hadde brukt kokain for å holde seg tynn, men både ektemannen og moren hennes nektet hardnakket for disse ryktene.

– Disse ryktene om at hun var anorektisk er helt gale. Hun var slank, men det var sånn hun var fra naturen av. Det er dette som driver oss alle til vanvidd – hvordan skjedde det? Moren hennes, familien hennes og jeg vil alle vite hvordan vi mistet vår kjære , sa Simon Monjack til People i 2009.

– Hun var bare høy på livet

Året etter sa moren hennes til nyhetsbyrået AP at datteren aldri ville ha ruset seg.

– Hun var veldig redd for å dø. Hun drakk aldri for mye koffein. Hun tok ikke engang et glass Champagne på nyttårsaften. Hun var bare høy på livet, og det fikk vel folk til å tro at hun var høy på noe annet , sa hun ifølge Independent.

Det er imidlertid ingen tvil om at den vakre skuespilleren følte et stort press på å passe inn i det utseendefikserte miljøet i Hollywood.

Les også: Hollywoodstjernen som fikk sitt eget land

Den siste gangen hun viste seg offentlig på den røde løperen, bare noen uker før hun døde, så hun tynnere ut enn noen gang.

Etter hennes død fortalte flere av vennene hennes til People at den sprudlende skuespilleren hadde store problemer med selvbildet sitt.

– Hun hadde noen indre demoner. Hun ville alltid være noe hun ikke var og hadde noen sinnssyke problemer med selvbildet – på grunn av vekten sin, håret, tennene og alt, sa den ikke navngitte vennen hennes til magasinet.

(Saken fortsetter under)

Moren og ektemannen til Brittany Murphy en måned etter hennes død i 2010. Foto: Chris Pizzello/AP
Moren og ektemannen til Brittany Murphy en måned etter hennes død i 2010. Foto: Chris Pizzello/AP

Mente at datteren ble forgiftet

Filmstjernens far, Angelo Bertolotti, klarte heller ikke å slå seg til ro med den offisielle dødsårsaken. I 2013 bestilte han en gjennomgang av datterens DNA, og testen viste at skuespilleren hadde høye nivåer av tungmetaller og giftstoffer i hårstråene sine.

Ifølge Fox News, kan disse giftstoffene bli brukt i rottegift, noe som skapte en mistanke om at hun ble forgiftet. Rettsmedisiner Dr. Michael Baden mente imidlertid at det var mer sannsynlig at tungmetallene kom fra hårproduktene Brittany brukte.

– Denne sammensetningen av tungmetaller tyder mer på forskjellige hårprodukter – hårfargemiddel, såpe, varmebehandling – enn på rottegift, sa han til Fox News.

Til tross for mye motstand fra Brittanys far, ble ikke etterforskningen rundt Brittanys død gjenopptatt, og den offisielle dødsårsaken ble stående som den var.

Etter Brittanys død fikk også ektemannen Simon mange mistanker rettet mot seg. Han møtte Brittany på en fest i 2006, og på denne tiden hadde han allerede blitt anklaget for svindel og hadde gjeld på flere hundre tusen.

Døde bare noen måneder etter kona

Men Brittany var forelsket, og ville ikke høre hva andre mente om hennes nye kjæreste. Da Simon flyttet inn til henne, nevnte han ikke at han hadde unnlatt å betale tusener i husleie til den tidligere kjæresten han bodde med.

I 2007 giftet de seg, og i ettertid kom det frem at forholdet antageligvis ikke var sunt for noen av dem.

Bare fem måneder etter Brittany Murphys bortgang ble det kunngjort at Simon Monjack dødd – av akkurat samme grunn som Brittany: Lungebetennelse, blodmangel og reseptbelagte legemidler.

Moren til Brittany at hun var knust over å ha mistet både datteren og svigersønnen.

– Jeg elsket Simon som en sønn, og han elsket meg som en mor. Jeg har mistet en datter og en svigersønn, jeg er knust, sa hun til People.

Flere av vennene til Brittany var imidlertid ikke sjokkerte over at Simon hadde gått bort.

(Saken fortsetter under)

Huset til Brittany Murphy og Simon Monjack har i ettertid blitt kalt «dødshuset». Foto: Jason Redmond/AP
Huset til Brittany Murphy og Simon Monjack har i ettertid blitt kalt «dødshuset». Foto: Jason Redmond/AP

– De ville forgifte seg selv og vente på å dø

Eric Ziegenbein, en tidligere venn av Brittany, sa til Daily Mail at forholdet til Brittany og Simon var giftig.

– Han hadde blitt til en rusmisbruker da han giftet seg med Brittany, og hadde ikke så gode fremtidsutsikter. Når hun døde følte han at han ikke hadde noen grunn til å leve lenger. Forholdet deres var så destruktivt at det var akkurat som om de ville forgifte seg selv og vente på å dø. Det ble mer og mer dysfunksjonelt, inntil det til slutt tok livet av Brittany, sa Ziegenbein.

Brittanys halvbror, Tony Bertolotti, mente at Simon ødela halvsøsteren hans.

– Den karen var sinnssyk. Når skal folk åpne opp øynene sine og skjønne hva som skjedde i det huset? Faren min og jeg føler det samme – vi er triste over å ha mistet søsteren min, men ikke han, sa Bertolotti til Daily Mail.

Les også: Anna Nicole Smith: Giftet seg med 89-åring da hun var 26

I fjor, da det hadde gått ti år siden skuespillerens død, sa Bertolotti at han hadde brukt de siste årene på å finne ut hva som virkelig skjedde med Brittany. Da sa han at han trodde hun hadde blitt drept.

– Jeg har brukt flere år på å komme til bunns i dette, og på å undertrykke mitt eget sinne. Jeg tror hun ble drept. Hvem drepte Brittany? Hun døde ikke av naturlige grunner, sa han til Daily Mail.

Halvbroren hennes hadde imidlertid aldri noen bevis for drapspåstandene, og derfor har den offisielle dødsårsaken fortsatt blitt stående.

– Man må se på omgivelsene til Brittany for å skjønne hvorfor hun døde. Hvem var det som kontrollerte henne? Hvem var det som styrte showet? Jeg har ikke noe bevis. Hvis jeg hadde hatt det, hadde jeg gjort noe med det for ti år siden, sa han til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært