Märtha om Dureks sexavsløringer: – Han gjorde en stor feil og har lært

<p>Prinsesse Märtha Louise har tilgitt kjæresten Derek Verretts intime utleveringer.</p>
Prinsesse Märtha Louise har tilgitt kjæresten Derek Verretts intime utleveringer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Prinsesse Märtha Louise har tilgitt kjæresten Durek Verrett for å ha utlevert svært intime detaljer om deres forhold.

Det var i Durek Verretts (44) podcast «Ancient wisdom today» fredag for to uker siden at han avslørte svært intime detaljer om sitt eget sexliv med prinsesse Märtha Louise (48).

Flere norske medier, deriblant Dagbladet og Nettavisen, gikk svært langt i å gjengi Dureks detaljnivå, noe mange reagerte på:

– Prinsessen har skaffet seg en mann som bør beskyttes mot seg selv. Det betyr ikke at pressen kan gjengi slike detaljer. Selv om de kongelige er de mest offentlige personene som finnes, og må dertil tåle mer enn andre må det også settes en grense for hva som kan omtales i det offentlige rom, sa Per-Edgar Kokkvold til ABC Nyheter.

Ifølge Se og Hør var det et sterkt påtrykk fra kong Harald og dronning Sonja som gjorde at Durek Verett tok ned podcasten få dager senere.

ABC Nyheter har vært i kontakt Slottet for å søke få verifisert at kongeparet var involvert i saken.

– Vi har ikke noen kommentar til dette, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, til ABC Nyheter.

Se video av paret på God Morgen Norge tidligere i år:

Märtha visste ikke

Se og Hør har gått igjennom Märthas Instagram-kommentarer. Her går det frem at Durek skal ha kommet med uttalelsene i podcasten sin bak Märthas rygg, at hun mener det var feil av ham, og at de nå har gått videre.

– Kjæresten min gjorde en stor feil der, jeg visste ikke om det. Han lærer nå av sine feil, og det kommer ikke til å skje igjen. Takk for at du bryr deg, skriver hun blant annet, før hun svarer på andre kommentarer som har kommet inn de siste ukene.

– Vi er alle her for å lære, og han gjorde en stor feil som han nå lærer av. Takk for at du tenker på familien min. Jeg tenker på dem jeg også. Men det kommer ikke til å skje igjen, svarer hun på en kommentar fra en som skriver «stakkars familien din».

Horestempling

Dureks sex-avsløringer kom bare dager etter at han hadde uttalt at mange kvinner har spesielle avtrykk i vagina fordi de har hatt mange sexpartnere, som han sa til den irske TV-kanalen Virgin, som Startsiden var de første i Norge til å omtale.

Uttalelsen fikk fagmiljøene til å steile:

– Det er feil. Hva får et menneske til å si noe sånt? Nå er vi langt inne i fantasiland. Dette er fremmed fra en vitenskapelig forståelse av kroppsfunksjoner, anatomi og vitenskap, sa professor Esben Esther Pirelli Benestad ved Universitet i Agder til Startsiden.

Droppet av forlaget

Dureks bok «Spirit Hacking» som kom ut tidligere i oktober har vært høstens mest omtalte bok. Den norske oversettelsen skulle egentlig ha kommet i disse dager, men forlaget Cappelen Damm varslet onsdag i forrige uke at de droppet boken før utgivelse. Grunnen var blant at Durek hevdet at kreft er selvpåført.

– I kjølvannet av utgivelsen i USA, og debatten som har fulgt, har Cappelen Damm sett behovet for en ny og bredere gjennomgang av manus. Vår

konklusjon er at boka ikke burde vært antatt, den vil ikke bli utgitt, og forlaget har orientert rettighetshaverne om dette, skrev forlaget i en pressemelding.

Se video: Durek langer ut mot norske medier:

Cappelen Damm var i budkrig med flere forlag om Dureks bok. Om boken i det hele tatt kommer på norsk er fremdeles i det blå.

– Vi har stoppet utgivelsen, ut over det ligger dette nå i rettighetshavernes hender, skrev kommunikasjonssjef i Cappelen Damm, Tone Hansen i en SMS til ABC Nyheter i forrige uke.

ABC Nyheter har vært i kontakt med flere forlagshus for å undersøke om de ser på muligheten til å gi ut boka.

– Boka er uaktuell for oss, sier forlegger Arno Vigrestad i forlaget Vigrestad og Bjørke til ABC Nyheter.

Kagge forlag ønsket ikke å si noe om boken kan være aktuell for dem:

– Ingen kommentar, svarer forlagssjef Jorunn Sandsmark i Kagge forlag til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
17:17VerdenFødte på parkeringsplass: – Det var utrolig!16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»
Populært