Dimitrij Medvedev advarer nok en gang om «atom-apokalypse»

Dimitrij Medvedev under en tale i St. Petersburg tidligere i mai.
Dimitrij Medvedev under en tale i St. Petersburg tidligere i mai. Foto: Ekaterina Shtukina / Sputnik / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dimitrij Medvedev hevder nok en gang at Vesten bidrar til å gjøre verden til et farligere sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viseformann i Russlands sikkerhetsråd Dmitrij Medvedev advarer nok en gang om at vestlige våpenleveranser til Ukraina kan ta verden et steg nærmere atomkrig.

– Jo mer destruktive våpen Kyiv får, dess mer nærmer vi oss muligheten for atom-apokalypse, sier Medvedev ifølge Dagbladet som siterer det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

Anklager mot Ukraina

Samtidig anklager Medvedev Ukraina for å lyve om angrepene i den russiske regionen Belgorod som har funnet sted denne uken.

Han mener ukrainske myndigheters påstand om at de ikke hadde kjennskap til angrepene er løgn.

Ikke første gang

Dette er som nevnt ikke første gang den tidligere russiske presidenten og statsministeren kommer med en atomadvarsler. I februar advarte han også om at verden risikerer en global atomkatastrofe som følge av at Vesten fortsetter å forsyne Ukraina med våpen.

Andre trusler og advarsler Medvedev har kommet med har blant annet vært rettet mot Den internasjonale straffedomstolen (ICC) da domstolen i mars tidligere i år utstedte en arrestordre på Russlands president Vladimir Putin for krigsforbrytelser. Da delte han fantasier om å sende missiler mot domstolen i Haag.