Nødrop fra flere nordmenn – strenge karantenekrav spolerer utenlandsferien

<p>Karantenereglene i feriefavoritten Thailand har skapt problemer for nordmenn på reise i landet.</p>
Karantenereglene i feriefavoritten Thailand har skapt problemer for nordmenn på reise i landet. Foto: Athit Perawongmetha / Reuters / NTB

Flere fortvilte nordmenn henvender seg nå til sine forsikringsselskap fordi de havner i karantene under ferien sin.

Til tross for økende coronasmitte er flere nordmenn ute på reise. Smittesituasjonen i verden er usikker og raskt skiftende, derfor kan man risikere å oppleve at tiltakene og karantenereglene på stedet man befinner seg endrer seg raskt.

Eller man kan være så uheldig å bli smittet av corona selv.

– Regningen kan fort komme opp i 100 000 kroner

Nå opplever flere nordmenn å få ferien spolert fordi de selv eller noen i reisefølge har blitt smittet.

Forsikringsselskapet Gjensidige sier til nettstedet flysmart24 at de opplever en voldsom økning i henvendelser fra fortvilte kunder som opplever strenge karantenekrav.

Etter at den nye omikron-varianten kom har henvendelsene doblet seg på kort tid, forteller Eli Knudtzen Myhre i Gjensidige, og legger til at det har vært en svært hektisk nyttårshelg for forsikringsselskapet.

Hun advarer derfor nå reiselystne nordmenn om hvilke økonomiske konsekvenser et pålagt karanteneopphold kan få:

– Regningen kan fort komme opp i 100 000 kroner.

Har doblet seg

Myhre forteller blant annet at i Thailand krever thailandske myndigheter at en coronasmittet må på sykehus, uavhengig av grad av symptomer. Resten av reisefølget må i hotellkarantene for egen regning.

– Vi har et eksempel fra Thailand, og det finnes mange tilsvarende. Det var en familie med flere barn ute på reise. Far fikk korona og måtte i henhold til thailandske regler ligge på sykehus i 10 dager. Mor og barna måtte parallelt sitte på hotell i karantene. I løpet av perioden fikk to av barna også positiv test og må legges inn. Familien fikk ødelagt ferien og forsinket hjemreisen med hele 14 dager, forteller Myre.

Også reisende som befinner seg i Dubai tar kontakt med selskapet.

De har hittil ikke sett de samme tendensen i Europa, men Myhre påpeker at det kan oppstå silke praktiske problemer på reiser flere steder.

Personvernpolicy