Kun ett selskap søkte om støtte i konkurransen:

Fortum vil bygge 26 hurtigladere i Finnmark – venter på pengesvar fra Enova

Fortum har over 1800 hurtigladestasjoner i Norge, men ingen i Finnmark. Det vil selskapet gjøre noe med, men de er avhengig av å lande en økonomisk avtale med det statlige selskapet Enova.
Fortum har over 1800 hurtigladestasjoner i Norge, men ingen i Finnmark. Det vil selskapet gjøre noe med, men de er avhengig av å lande en økonomisk avtale med det statlige selskapet Enova. Foto: Fortum

Finnmark kan få et enormt elbil-løft neste år når 26 nye hurtigladestasjoner skal etableres. Men prosjektet står i fare for å ryke, hvis Enova bevilger Fortum mindre penger enn de ønsker seg.

Finnmark henger bak resten av Norge på utviklingen av infrastruktur for elbiler. Fylket fikk sin første hurtigladestasjon i fjor, som åpnet i Kirkenes på julaften. I sommer åpnet hurtigladestasjon nummer to, i Alta.

Før neste sommer kan ladeinfrastrukturen i Finnmark få et kjempeløft.

Ladeselskapet Fortum har søkt investeringsstøtte fra det statlige selskapet Enova til å etablere 25 eller 26 hurtigladepunkter i Finnmark og Nord-Troms.

– Vi er opptatt av at det skal bli lettere for folk i Finnmark å bruke elbiler. Det er det største fylket vi har med avstander folk i resten av landet ikke er vant til, og en relativt spredt bosetning gjør det vanskelig å bygge uten offentlig støtte, sier prosjektleder Snorre Sletvold i Fortum til ABC Nyheter.

(Artikkelen fortsetter under)

Finnmarks første hurtigladestasjonen åpnet i Kirkenes på julaften. Her er ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen sammen med representanter fra Varanger Kraft på den offisielle åpningen. Foto: Anna Kireeva/Bellona
Finnmarks første hurtigladestasjonen åpnet i Kirkenes på julaften. Her er ordfører i Sør-Varanger, Rune Rafaelsen sammen med representanter fra Varanger Kraft på den offisielle åpningen. Foto: Anna Kireeva/Bellona

Forhandler om penger

Tidligere i år lyste Enova ut en konkurranse om å etablere 25 hurtigladestasjoner fordelt på tre områder: Øst-Finnmark, Midt-Finnmark, og Vest-Finnmark og Nord-Troms. Tilbyderen med det laveste tilbudet ville få investeringsstøtte til å bygge hurtigladestasjonene, slik at de kun må betale for drift og vedlikehold.

Fortum søkte om investeringsstøtte for alle tre områdene i Finnmark. Det var det eneste kvalifiserte selskapet som søkte. Hadde det vært flere enn én kvalifisert aktør som søkte, kunne Enova gitt investeringsstøtte til vinneren med en gang, og byggearbeidet kunne startet umiddelbart.

At det kun ble én søker har ført til utsettelse av byggestart, og usikkerhet knyttet til om prosjektet i det hele tatt blir realisert.

– Med flere søkere er det konkurransen mellom dem som avgjør hvilken støtte som er nødvendig for å utløse byggingen. Det er det laveste tilbudet som vinner. Når det kun er én søker stiller situasjonen seg annerledes. Vi har da anledning til å gå inn i forhandlinger med søkeren om reelle kostnader og støttebehov. Det er der vi står nå, sier kommunikasjonsrådgiver i Enova, Daniel Milford Flathagen til ABC Nyheter.

Enova ønsker ikke å gå ytterligere inn på den konkrete saken, da den fortsatt er under saksbehandling.

Les også: Enova gir 2,3 mrd til stort klimatiltak: Verdens største flytende vindkraftverk til havs

Se hvilke steder som ble lyst ut i konkurransen, og som kan få hurtigladere neste år, i faktaboks.

Enova har utlyst konkurranse om å etablere hurtiladere på disse 25 stedene:

Fortum med samarbeidspartnere har søkt om støtte fra Enova til tre ulike område-pakker i Finnmark. Dersom partene klarer å få på plass en avtale, vil følgende steder få hurtigladere:

Øst-Finnmark, E6 Levajok – Kirkenes og E75 Vardø – Varangerbotn:

 • Kirkenes
 • Varangerbotn
 • Tana bru
 • Vadsø
 • Vardø
 • Levajok
 • Båtsfjord
 • Berlevåg
 • Mehamn
 • Kjøllefjord
 • Ifjord

Midt-Finnmark, E6 Karasjok – Skaidi og E69 Nordkapp – Olderfjord:

 • Honningsvåg
 • Skaidi
 • Olderfjord
 • Lakselv
 • Karasjok
 • Hammerfest
 • Havøysund

Vest-Finnmark og Nord-Troms, E6 Alta – Skibotn, E8 Skitbotn – Svenskegrensa og E45 Alta – Kautokeino:

 • Alta
 • Máze
 • Kautokeino
 • Burfjord
 • Sørkjosen eller Storslett
 • Mellom Olderdalen og Skibotn
 • Øksfjord

I tillegg ønsker Fortum å etablere en ladestasjon ved Suossjavri Fjellstue, slik at de til sammen bygger ut 26 nye ladeanlegg i Finnmark og Nord-Troms.

Kilde: Enova og Fortum

Prosjektet kan ryke

Saken er fremdeles til behandling hos Enova. Fortum hadde håpet på et svar innen slutten av august, slik at de kunne få etablert noen ladestasjoner før vinteren.

– Nå skal saken være klar for en innstilling i løpet av oktober, med tilsagn i begynnelsen av november. Det har vært litt frem og tilbake med avklaringer av det tilbudet vi har lagt på bordet i forhold til hvilke pengesummer Enova har tilgjengelig for å gi ut. Det er snakk om noen tekniske avklaringer av mindre og større art, sier prosjektleder Sletvold i Fortum.

Han vil ikke gå inn i detalj på hvilke tekniske deler som trenger avklaring, men fordi det er store pengesummer involvert må saken behandles på øverste hold i Enova før investeringsmidlene blir delt ut. Det er en av grunnene til at prosessen tar lang tid.

– Er det en fare for at hele prosjektet kan ryke, slik det står nå? spør ABC Nyheter.

– Fortum har fortsatt intensjoner om å bygge hurtigladere i Finnmark. Dersom Enova stiller vanskelige betingelser eller gir oss et lavere tilskudd enn det vi har satt som intern grense, kan prosjektet ryke.

Gitt at Enova og Fortum kommer til en enighet, vil arbeidet med å få på plass hurtigstasjonene starte så fort telen forsvinner fra bakken. Forhåpentligvis vil et flertall av laderne være klare til bruk for Finnmarks bilister før sommeren 2020.

Samarbeider med syv lokale kraftselskaper

ABC Nyheter intervjuet Fortum om mangelen på hurtigladere iFinnmark i november i fjor, da fylket enda ikke hadde én eneste hurtiglader.

Ladesjefen i Fortum uttalte da at de ikke bygget ut hurtigladere i Finnmark fordi det er for dyrt, blant annet på grunn av høye vedlikholdskostnader.

– Det er ikke nok med 100 prosent investeringstilskudd i Finnmark. Ja, du får et ladenettverk «gratis», men du må drifte det i minimum tre år, hvis ikke kan Enova trekke tilbake støtten. Både drift og vedlikehold koster så mye penger at det ikke er lønnsomt å drive ladestasjoner så langt nord i landet, fordi det er så få elbiler der, sa Ole Gudbrann Hempel i Fortum den gangen.

I den nye konkurransen gir ikke Enova noe ekstra støtte utover 100 prosent investeringstilskudd.

– Hva er grunnen til at dere har ombestemt dere nå, under ett år senere?

– Nå har vi fått med oss syv lokale kraftselskaper på laget. Det er helt avgjørende, svarer Snorre Sletvold i Fortum.

Selv om Fortum står som søker på konkurransen, har de inngått et samarbeid med Alta Kraftlag, Varanger Kraft, Nordkyn Kraftlag, Repvåg Kraftlag, Hammerfest Energi, Luostejok Kraftlag og Ymber.

– De kjenner sine deler av regionen. Vi er avhengige av lokale kontaktpersoner og samarbeidspartnere som har et medeierskap til konseptet og til helhetsløsningen. Sammen danner vi et nettverk som kan bidra til at kundeservice og vedlikehold fungerer.

Elbilforeningen: – Enova må få ut fingeren

Elbilsalget i Finnmark er på vei oppover. Første halvår av 2019 sto elbilsalget i fylket for 10,8 prosent av nybilsalget. Det ble solgt 140 flere elbiler enn samme periode i fjor, ifølge tall fra Opplysningsrådet fra Veitrafikken (OFV).

– Finnmark har nå en høyere elbilandel i nybilsalget enn noe annet europeisk land. Det er ganske imponerende, sier generalsekretær i elbilforeningen Christina Bu til ABC Nyheter.

Christina Bu er generalsektretær i Norsk Elbilforening. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter
Christina Bu er generalsektretær i Norsk Elbilforening. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Om den positive utviklingen skal fortsette, mener hun Finnmark er helt avhengig av å få et godt hurtigladenettverk. Det vil både innbyggerne og turistene som besøker fylket med bil tjene på.

– De to viktigste grunnene til at folk er usikre på om de bør kjøpe elbil er om rekkevidden er god nok, og om det er god nok tilgang på lading. Det er viktig å vite om du kan kjøre fra Alta til Karasjok uten problemer. Det trengs et nettverk av hurtigladere for å bruke elbil til lengre turer.

Bu mener det er åpenbart at elbilsalget vil få en enorm boost hvis hurtigladerne kommer på plass. Hun er skuffet over at Enova bruker så lang tid på å komme til en avgjørelse i denne saken.

– Nå må Enova få ut fingeren. Fortum var den eneste aktøren som søkte, og de har enda ikke fått svar om de kan bygge. Selskapet ønsker å ta et samfunnsansvar og bygge ut infrastrukturen i Finnmark. Da er det synd om det ikke løser seg med Enova.

Statsministeren: – Infrastruktur viktig

Statsminister Erna Solberg (H) har tidligere bejublet den positive elbilutviklingen i nybilsalget i Finnmark så langt i 2019.

– Når du ser at veksten er høyest i Finnmark, er det fordi de har hatt et lavt nivå tidligere. Men det viser at også at elbilene har fått sitt gjennomslag i Distrikts-Norge og distriktskommuner, sa Solberg til NTB i august.

Hun understreket også viktigheten å få på plass flere hurtigladere.

– Det er viktig at vi følger opp med det som er infrastrukturen for at dette skal fungere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladets nettsider er nede18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 NASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale
Siste nytt
18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladets nettsider er nede18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02VerdenNASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale
Populært