Fersk rapport: I 2050 eier nesten ingen egen bil

FÆRRE BILER: En av fremtidsutsiktene i rapporten er at vi får færre personbiler.
FÆRRE BILER: En av fremtidsutsiktene i rapporten er at vi får færre personbiler. Foto: Colourbox/illustrasjonsfoto

Alt blir fossilfritt, få eier egen bil og det kommer dronetaxier. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er noen av spådommene i rapporten «Fremsyn 2050 – Trender innen samferdsel frem mot 2050».

Rapporten er utarbeidet av KPMG, Prognosesenteret, SINTEF og HR Prosjekt, og bestilt av regjeringen for å brukes i arbeidet med neste Nasjonal transportplan.

Privatbilen er på vei ut

Ifølge rapporten vil privatbilens posisjon bli betydelig svekket de kommende tiårene.

Årsaken er at flere kommer til å bo tettere. Dermed dekkes mange daglige behov gjennom å gå til fots, sykle, ta trikk, tog eller buss.

I tillegg spås det at det å eie egen bil vil bli ut. Trenden vil være at man leier eller deler bil, i stedet for å eie.

– Den dagen delingsbilene får en lavere kostnad per kilometer enn privat bileierskap, er det rasjonelt å anta at folk gradvis vil fase ut privatbilen, heter det i rapporten.

En fremtidsutsikt er at taxiene blir selvkjørende, noe som vil gjøre taxiturene vesentlig billigere. Selvstyrende dronetaxier lanseres også som en fremtidsutsikt i rapporten.

– I løpet av få år vil husholdninger klare seg med én bil

At husstander har to biler, tror forskerne bak rapporten vil bli borte innen få år.

– I løpet av få år antar vi at stadig flere husholdninger vil klare seg med én bil, enten ved et utvidet kollektivtilbud eller ved å dekke øvrig transportbehov gjennom kombinerte mobilitetstjenester fra taxi, Uber, bilkollektiv eller bildelingstjenester, eller leie bil gjennom tradisjonelle bilutleieselskaper. Etter hvert blir denne modellen rådende. Når man trenger egen bil, skaffer man seg den gjennom å leie, spås det.

Det var VG som først omtalte rapporten.

Les også: Denne mannen hevder han kan redde dieselmotoren

SE VIDEO: Norges første selvkjørende buss

Usikker fremtid

Seniorrådgiver Bjørn Harald Gestvang (54) i rådgivningsselskapet KPMG, erkjenner at det er mulig de bommer på flere punkter i rapporten.

– Det er forferdelig langt frem. Det er helt sikkert ting vi bommer på. Men det er viktig å tørre å se hvordan ting kan bli med for eksempel langt større befolkningstetthet i byene. Da tenker vi oss at folk vil slippe å bære alle kostnadene og ansvaret ved å ha egen bil. Dette innser også flere bilprodusenter og bilforhandlere, som etter hvert har begynt å lage egne bildelingsløsninger. De innser at hovedproduktet fremover ikke lenger er selve bilen, men i økende grad det å forflytte ting og folk – mobilitetstjenester, sier Gjestvang til VG.

SE VIDEO: Dette skjer når den selvkjørende bilen tror du sover