Meny

Caravanmessen 2018:

Caravanmessens største campingvogner

Se video: Bli med inn i vogna produsenten selv kaller for «en liten leilighet».
11 meter campingvogn på 20 kvadratmeter med ni soveplasser. Bli med inn i noen av de største modellene på det norske markedet.

LILLESTRØM (ABC Nyheter): – For fem år siden skulle campingvognene være store. Da kunne du se på fabrikken hvilket land campingvognen skulle til basert på størrelse. Var det en stor vogn, skulle den til Norge. Nå har det snudd, sier Jørn Larsen til ABC Nyheter.

Han jobber som selger i Lians Caravan & Fritid, som blant annet selger det svenske caravanmerket Polar. 

Produsentens mest populære modell i Norge har gått fra å være 7 meter og 30 centimeter lang til å være 5 meter og 90 centimeter lang innvendig. Likevel er det Polars største campingvogn Larsen viser ABC Nyheter på caravanmessen, Polar 840 TRXBR.

Jørn Larssen viser stolt fram nyheten Polar 840 på caravanmessen 2018 på Lillestrøm. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Denne vogna er spesielt fin for barnefamilier fordi du har et eget avlukke for barn bakerst i vognen med to køyesenger og mulighet for en tredje sengeplass, forteller Larsen.

Totalt er det syv sengeplasser i campingvognen, som er cirka 20 kvadratmeter stor. Innvendig er den 8,4 meter lang. Totalt er den 10,3 meter lang. Du må ut med rundt én million kroner for den store familievognen.

Video: Bli med inn i Polars familievennlige stor-vogn:

Les også:  Bli med inn i Norges dyreste bobiler

Billigere storkar

Polars nyeste stor-modell er langt ifra den lengste som stilles ut på caravanmessen. Den slovenske produsenten Adria viser frem sin Alpina 903 HT, som er 9 meter lang innvendig og 11 meter lang totalt. 

Trekker du noe så langt bak bilen din, blir du definitivt lagt merke til.

Campingvognen har ni soveplasser, inkludert to køyesenger, og en startpris på drøyt 500.000 kroner. 

– Den er rimeligere fordi den masseproduseres og har færre valgmuligheter enn andre produsenter typisk tilbyr, forteller Adrias salgssjef i Norge, Håkan Ohlsson til ABC Nyheter.

Han forteller at det ble solgt 34 eksemplarer av Alpina 903 i Norge i fjor. 

Video: Bli med på en omvisning i Adrias største campingvogn:

Les også:  Lykkelig messegeneral: – Nå kan vi ikke bli større

– Nesten som et ordentlig hjem

Pia Weinz Karlsson er presseansvarlig i Kabe, og mener det er full mulig å bo i produsentens største modell. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Den svenske produsenten Kabe har lagt seg på en litt mer eksklusiv linje enn Adria. De stiller ut campingvognen som muligens er messens aller lengste på 11,5 meter totalt og 9,4 meter innvendig. 

Prisen starter på litt over millionen, og årlig blir det solgt mellom 10-13 eksemplarer av Kabe Imperial Hacienda 1000 TDL KS, ifølge presseansvarlig Pia Weinz Karlsson. 

– Det er den største campingvognen Kabe produserer, og vi har hatt en variant av denne modellen inne i ti år. Den er på over 20 kvadratmeter, og er nesten som et ordentlig hjem, forteller Karlsson mens hun viser ABC Nyheter rundt i campingvognen.

Se video fra omvisningen i Kabe Hacienda 1000 i videoen øverst i saken.

Planløsningen er ulik i de tre campingvognene når det gjelder plassering av hovedsoverom, barneværelse og bad. Felles for alle tre er at de har egne avdelinger for barn, køyesenger, mange soveplasser og god plass. Alle tre campingvognene har en bredde på cirka 2,5 meter.

De største campingvognene kaprer imidlertid en liten del av markedet i Norge. Det krever sine hestekrefter å trekke rundt på 11 meter med hjem.

Bildekarusell - slik ser caravanmessens største campingvogner ut.

Kabes lengste modell er 11,5 meter lang, og muligens messens aller lengste campingvogn. Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

Les også: Lett prisvinner på 900 kilo skal lokke unge til campingplassen

Motor
Populært