Meny

Caravanmessen 2018:

To etasjer og takterasse: – Her blir du kongen av campingplassen

Men den unike, svenske campingvognen er ikke til salgs.

LILLESTRØM (ABC Nyheter): – Denne campingvognen lagde vi i forbindelse med vårt 60-årsjubileum. Vi valgte å vise den fram også i år, da den fikk utrolig mye oppmerksomhet på Caravanmessen i fjor. Det var kø dagen lang av folk som hadde lyst til å titte, forteller Pia Weinz Karlsson til ABC Nyheter.

Hun er presseansvarlig i Kabe, en svensk produsent av bobiler og campingvogner, og viser ABC Nyheter rundt i Kabe Imperial Tower 880. Det er en 8,8 meter lang campingvogn med to etasjer. Den har egen takterasse og et luksuriøst preg.

– I andre etasje har vi valgt å lage en hyggelig lounge. Her er komfortable stoler og et TV-hjørne hvor man kan sitte på kveldene og titte ut over campingplassen. Men det beste av alt er takterassen. Der er man virkelig konge på campingplassen når man sitter og drikker en kveldsøl, sier Karlsson med et lurt smil.

Se video fra innsiden av campingvognen øverst i saken.

Les også: Bli med inn i Norges dyreste bobiler

Ikke til salgs - men har fått bud

Utformingen av campingvognen gjør at det er fullt mulig og lovlig å trekke rundt på den. Det er imidlertid bare produsert ett eksemplar av annerledes-vogna, og den er ikke til salgs.

Foto: Elisabeth Bergskaug/ABC Nyheter

– Nei, vi ønsker å vise fram mulighetene for hva vi som produsent kan gjøre og få til med ulike typer campingvogner, forteller Kabes representant.

Hun røper at selskapet har fått inn et godt bud på campingvognen, men at Kabe ikke ønsker å selge.

– Vi har hatt den med oss rundt i hele Nord-Europa på messer, utstillinger og roadshows, og vi synes det er gøy at så mange som mulig skal få sett den. Vi får se hva som skjer i fremtiden, men nå er den ikke til salgs.

Vil ikke produsere modellen fast

Etter at jubileumsvognen ble presentert i fjor, har den gått sin seiersgang verden over. Kabe har fått henvendelser fra folk i blant annet New Zealand og Argentina, som har sett Imperial Tower på Facebook.

To etasjer og takterasse har gjort Kabe-vognen til en klikkvinner på Facebook og et trekkplaster på messer over hele kontinentet. Kanskje ikke så rart at de ikke vil kvitte seg med sitt eneste eksemplar. Men kan ikke selskapet produsere flere, og begynne å selge modellen på fast basis?

– Den hadde kostet mye å produsere, og hadde derfor blitt dyr for kundene å kjøpe. Akkurat nå er vi usikker på om det finnes et stort nok marked for campingvogner over to etasjer, sier Karlsson.

ABC Nyheter spør et knippe nysgjerrige tilskuere om de er lei seg for at campingvognen aldri kommer på markedet. Svarene vi får er unisone:

– Nei, noe sånt trenger vi ikke på norske veier. Den tar jo altfor mye plass!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært