Dette er mer effektivt enn å trene

Trening er bra for kroppen uansett, og har mange gunstige helseeffekter. Men om trening alene vil få deg ned i vekt er mindre sikkert Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.
Trening er bra for kroppen uansett, og har mange gunstige helseeffekter. Men om trening alene vil få deg ned i vekt er mindre sikkert Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Mange overvurderer hvilken effekt trening vil kunne ha på vekta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trening er bra for kroppen uansett, og har mange gunstige helseeffekter. Men om trening alene vil få deg ned i vekt er mindre sikkert, skriver KK.no. Ifølge personlig trener Angelica Gabriella Bjørnestad er det mange som overvurderer hvilken effekt treningen vil kunne ha på vekta.

– Ja, det vil jeg si. Det mange tenker er at «nå har jeg begynt å trene, nå vil jeg gå ned i vekt», men så skjer ikke det, sier Bjørnestad, som jobber ved Sats Elixia Ringnes Park i Oslo.

Les også: Overvekt kan være sunt for hjertet

Det er én ting som er langt viktigere når det kommer til vektnedgang: Kosthold.

– Kostholdet er det aller, aller viktigste. Skal du gå ned i vekt med trening alene, så må du trene veldig mye avhengig av hvor «dårlig» kostholdet ditt er. Det viktigste er at man legger til seg bedre spisevaner, forteller Bjørnestad.

Selvsagt er det veldig bra å trene. Men når det gjelder kostholdet er det ofte litt mindre som skal til for at du skal kunne se en effekt på vekta. Bjørnestad påpeker imidlertid at det å gå ned i vekt ikke handler om å spise kjedelig mat eller gå på diett.

– Det handler om å ligge i ett kaloriunderskudd over tid. Det å lage sunn mat som ser og smaker godt, er nok viktig for å kunne opprettholde gode spisevaner, sier hun. Når det gjelder trening er det viktigste å faktisk gjøre det – og ikke kun når du vil ned i vekt.

Les også: Flertallet av voksne nordmenn veier for mye

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no

Personvernpolicy