Drillo fikk sjokkbeskjeden 20 år etter kort romanse

<p dir="ltr">Under fotball-VM i USA i 1994 satt en liten gutt på tribunen sammen med sin mor. Gutten var landslagstrenerens sønn. Men Egil Drillo Olsen visste hverken om gutten eller at hans egen sønn fulgte kampen han ledet.</p>
Under fotball-VM i USA i 1994 satt en liten gutt på tribunen sammen med sin mor. Gutten var landslagstrenerens sønn. Men Egil Drillo Olsen visste hverken om gutten eller at hans egen sønn fulgte kampen han ledet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

I to tiår visste ikke Egil Drillo Olsen at han hadde en sønn i Danmark.

– Det var noen misforståelser ute og gikk. Men det var rart at det tok så lang tid. Det var veldig spesielt, sier Drillo i et åpenhjertig intervju med Dagbladet i forbindelse med utgivelsen av 57-åringens selvbiografi denne uken.

Den tidligere landslagstreneren i fotball var gjennom både opp- og nedturer privat og på fotballbanen i løpet av de 20 årene hans ukjente sønn vokste opp.

Brevet

Vendepunktet kom da det dukket opp et uventet brev i posten. Først trodde Egil Olsen det gjaldt en avklaring om et skjøte han ventet på.

Men avsenderen viste seg å være advokaten til hans tidligere danske flamme. Hun bodde i Oslo da de traff hverandre i 1984, men mistet etter hvert kontakten da hun flyttet hjem til Danmark.

I brevet, som ble åpnet av Egil Olsens kone, sto det svart på hvitt at han var far til en da 19 år gammel mann bosatt i Danmark.

På direkte spørsmål om det var et personlig sjokk, svarer Drillo til Dagbladet:

– Ja, det var det.

Visste ikke at hans egen sønn satt på tribunen

Under fotball-VM i USA i 1994 satt en liten gutt på tribunen sammen med sin mor. Gutten var Drillos sønn. Men han visste hverken om gutten eller at hans eget barn fulgte kampen han ledet.

«For en genial trener pappa må være», skal gutten ha sagt til moren underveis i kampen.

I voksen alder har far og sønn tatt opp kontakten og møtt hverandre flere ganger.

At hans danske sønn også utmerker seg på fotballbanen, blant annet som kaptein på det danske futsallandslaget, varmer Drillos pappahjerte.

– Han har vel arvet noen gener der, da, konstaterer Drillo.

Personvernpolicy