– Å vise kroppen min på en scene er svært viktig

<p>Bustie La Tish gleder seg til å komme til Oslo og underholde publikum, men navnet sitt vil hun holde hemmelig. Foto: Shoikan</p>
Bustie La Tish gleder seg til å komme til Oslo og underholde publikum, men navnet sitt vil hun holde hemmelig. Foto: Shoikan

For danserne som kommer til Oslo for å dynke publikum i glitrende puppedusker, fargerike strutsefjær og elegante kjoler, er burlesk synonymt med frihet, selvtillit og kreativ utfoldelse.

Fra 25. til 29. september er det duket for Oslo Burlesque Festival. Da kommer noen av verdens beste artister til Tigerstaden for å vise publikum en innholdsrik og variert meny av burleskdans - fra klassisk forførerende til numre som handler om alt fra «American Psycho» til overgangsalder.

Franske Bustie La Tish (43) har bodd i Amsterdam de siste 23 årene, og det var i den nederlandske hovedstaden hun oppdaget burlesk for første gang i 2014. Hun beskriver det som en kunstform som gir henne muligheten til å få kreativt utløp.

– Jeg drømmer hele tiden om nye numre jeg ønsker å gjøre. Jeg elsker det faktum at burlesk forener musikk, dans, visuell kunst, komedie og det faktum at absolutt alt er mulig.

(Saken fortsetter under)

Bustie La Tish forteller at hun elsker å opptre, oppnå kontakt med publikum og få de til å le eller kanskje til og med tenke.

– Som en utøver i plusstørrelse-klassen synes jeg også at det å vise kroppen min på en scene er både politisk og svært viktig. Det er med på å gi en stemme til folk som vanligvis får beskjed om å gjemme seg bort i skam.

Fakta om burlesk

  • Burlesk eller burlesque er navnet på en seksuelt utfordrende revysjanger. Slike burlesker oppstod i USA rundt 1850-årene som et grovere motstykke til de tradisjonelle vaudeville- og varietéshowene.
  • Selve ordet burlesk kommer via det franske burlesque og italienske burlesco fra det italienske ordet burla som betyr «spøk».
  • Burleskene fortsatte inn på 1900-tallet og slo igjennom tidlig på dette århundret. Det hadde stjerner som Josephine Baker og Mae West.
  • Burlesken har seinere utviklet seg til blant annet striptease og grovere stand-up-komikk. Til forskjell fra striptease blir burleskdans preget av mye moro og referanser til gammel vaudeville.
  • Burleskdansere er ikke fullstendig nakne, men tildekker brystvorter samt underliv. Sjangeren er sterkt seksualisert og opplevd en oppblomstring fra midten av 1990-årene.
  • I sin moderne form er burlesk en kombinasjon av show, dans og striptease. Betegnelsen er da ofte Neo-Burlesque («nyburlesk»).
  • Den mest kjente moderne burleskdanseren er Dita von Teese, som har vært ansvarlig for påkostede forestillinger, hvor hun for eksempel danser i et stort martiniglass.

Kilde: Wikipedia

Dans og sensualitet

Da Bustie La Tish ble introdusert for burlesk, var hun inne i en fase der hun fant tilbake til seg selv etter å ha avsluttet et langt forhold som hadde spist opp selvtilliten hennes. Hun hadde begynt å danse igjen og tatt de første stegene tilbake på datemarkedet.

– Jeg ble interessert i denne kunstformen som kombinerer dans og sensualitet. Å utforske burlesk skjedde parallelt med at jeg utforsket min egen kvinnelighet.

(Saken fortsetter under)

Siden hun tok de første stegene ut på scenen, har stilen hennes gått gjennom flere ulike faser.

– I begynnelsen var numrene mine for det meste komiske. Men jeg ble etter hvert lei av å være den morsomme, fete klovnen på scenen.

– Den siste tiden har jeg utforsket klassisk stripping der artisten kun er alene med publikum uten noen historie eller en karakter å kunne gjemme seg bak. På samme vis som enhver annen utøver er jeg sikker på at jeg vil komme til å gå gjennom mange faser i løpet av karrieren min.

Les også: – Vil vise at kvinner over 60 kan være både tullete og sexy

Elsker latter

Federica Benna (43) går under artistnavnet «Vanille Bon Bon» og kommer fra den italienske Torino der hun er produsent for den årlige burlesk- og cabaretfestivalen Amazing Flamingo.

– Jeg startet med burlesk første gang i 2010 og siden har jeg ikke sett meg tilbake. For et år siden startet jeg min egen skole der jeg underviser i burleskdans.

(Saken fortsetter under)

Federica Benna er selv produsent for en burlesk- og cabaretfestival hjemme i Torino. Foto: Privat
Federica Benna er selv produsent for en burlesk- og cabaretfestival hjemme i Torino. Foto: Privat

Til daglig jobber hun som assistent for en administrerende direktør i et finansselskap og hjemme har jeg to tenåringsbarn.

– Men jeg finner alltid tid til burlesk. For meg er det selve livet. Takket være burlesk har jeg overvunnet mange tunge stunder – jeg har fått fred med meg selv.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

– Den er både komisk og klassisk, jeg elsker å få mitt publikum til å le.

Les også: – Burlesk var første gang jeg følte tilhørighet

Strippet i tenårene

En annen som kommer til Oslo er Clare Bagnall (44) som til daglig holder til i Ossett i West Yorkshire, England. Under artistnavnet «Harlow Kitty» skal hun fremføre et nummer der hun har på seg en Christian Bale-maske, inspirert av rollen hans som den mildt sagt ustabile Patrick Bateman i filmversjonen av «American Psycho».

– Jeg elsker å hente inspirasjon fra filmer og Oslo-publikummet kan forvente seg et høyst uventet nummer, lover Bagnall.

(Saken fortsetter under)

Clare Bagnall forteller at hun er utstyrt med svært lite sjenanse, noe som kan være en fordel når man står på en burleskscene. Foto: Privat
Clare Bagnall forteller at hun er utstyrt med svært lite sjenanse, noe som kan være en fordel når man står på en burleskscene. Foto: Privat

For Bagnall er burlesk synonymt med ytringsfrihet, myndiggjøring og kreativitet. Selv begynte hun å trene burlesk første gang i 2014.

– I tenårene jobbet jeg en kort stund som stripper, så jeg var ikke akkurat sjenert. Jeg fant raskt ut at jeg mestret kunstformen svært godt og allerede en måned etter endt undervisning fremførte jeg i mitt første burleskshow.

Ettersom Bagnall har gjort både stripping og burlesk, ser hun ingen stor forskjell på de to.

– Som stripper jobbet jeg turnus, tjente mye penger og arbeidet var mer stabilt. Som burleskdanser kan jeg måtte reise milevis for å gjøre et nummer, inntekten er varierende og jeg tar ikke av meg like mye klær som da jeg strippet. Du kan vel si at burlesk er «moderat stripping» eller «stripping som forteller en historie» med tanke på temaer og karakterer som vi utvikler for de ulike numrene.

Les også: – Drag Syndrome utfordrer stereotyper

Overgangsalder og sikker sex

Når britiske Teresa Leesmith inntar burleskscenen, er det under artistnavnet «Moondragon». Hun gjorde sin aller første opptreden for 18 måneder siden, men tok de første kurstimene tre år tilbake i tid.

– Jeg hadde vært interessert i burlesk en god stund, men jeg var kommet til et punkt i livet der jeg trengte gjøre noe kun for meg - jeg hadde mistet meg selv litt og jeg trengte et sted der jeg kunne finne meg igjen. Og ikke bare fant jeg meg selv, men jeg fant også «Moondragon», forteller hun entusiastisk.

(Saken fortsetter under)

I Oslo skal Teresa Leesmith aka Moondragon fremføre et burlesknummer der tema er overgangsalderen. Foto: Privat
I Oslo skal Teresa Leesmith aka Moondragon fremføre et burlesknummer der tema er overgangsalderen. Foto: Privat

Leesmith beskriver sin egen stil som morsom og forførende, samtidig som hun ønsker å få publikum til å tenke gjennom det de har fått presentert.

– Stilen min er ny-burlesk og nummeret jeg skal fremføre i Oslo er komedie med en pedagogisk vri, forteller Leesmith som forklarer at numeret hun skal fremføre på utestedet «Elsker» handler om overgangsalderen.

– «Forandringer» handler om en tid i en kvinnes liv der det kan være lett å føle at alt faller fra hverandre. Men gjør det egentlig det? Ved å kombinere positive og negative aspekter ved overgangsalderen, tar jeg sikte på å bryte ned tabuet og øke bevisstheten om temaet, samtidig som jeg gjør publikum oppmerksom på viktigheten av sikker sex. Samtidig overlater jeg til publikum å bestemme seg for om det er selvbiografisk eller kun for deres underholdning, sier hun lurt.

Stripping versus burlesk

Mange sliter med å se forskjell på stripping og burlesk. Selv sier Bustie La Tish at burleskutøvere som forsøker å overbevise publikum om at de ikke er strippere, gjør stripperne en enorm bjørnetjeneste og dermed bidrar til stigmaet stripperne kjemper mot.

Bustie La Tish i aksjon på scenen. Foto: Shoikan
Bustie La Tish i aksjon på scenen. Foto: Shoikan

– Burleskscenene kan være forskjellige fra en strippeklubb, med et annet publikum og et annet formål enn mannlig opphisselse.

– Mange av de burleskutøverne som jeg beundrer startet som strippere, eller de strippet på siden av å være burleksutøver. Og de gir den samme grad av ynde og kreativitet til stripping som til burlesk. Så den store forskjellen ligger ikke så mye i danseren eller handlingen som det gjør i sted og publikum.

For Teresa Leesmith ligger forskjellen mellom stripping burlesk i selve historieformidlingen.

– Det er et godt spørsmål, ettersom begge deler innebærer fjerning av klær. Men i burlesk må alle aspekter av forestillingen være begrunnet i forhold til den historien som artisten ønsker å fortelle. Selv elsker jeg hele prosessen med å utvikle mitt eget konsept gjennom valg av musikk, kostyme og koreografi – alt for å sikre at publikum får høre historien jeg ønsker å fortelle.

(Saken fortsetter under)

– Tvunget til taushet på Facebook

I mange land klassifiserer lovboka det å kaste klærne på en scene som sexarbeid, og Bustie La Tish forteller at hun ofte opplever problemer når hun skal annonsere for showene sine i sosiale medier.

– Burlesk blir klassifisert som seksuelt suggererende av sosiale nettverkstjenester og det forhindrer oss i å annonsere showene våre på Facebook og Instagram. Burleskutøvere møter de samme utfordringene som strippere gjør, og våre stemmer blir tvunget til taushet i sosiale medier.

(Saken fortsetter under)

Bustie La Tish gleder seg til å fremføre for første gang i Norge. Foto: Shaikan
Bustie La Tish gleder seg til å fremføre for første gang i Norge. Foto: Shaikan

I Oslo skal hun fremføre et nummer der hun spiller brudepike i er en historie om det å være singel og fabelaktig. Ifølge Bustie La Tish har den flere paralleller til ting hun selv har gått gjennom.

– Publikum kan forvente å bli servert en historie som på morsomt og energisk vis forteller om ensomhet, sosialt press og singelliv. «Brudepiken» er et nummer jeg har fremført rundt om i verden, og jeg er spent på å skulle fremføre det i Norge for aller første gang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:24 Senterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13 Facebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00 Tungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28 Ber norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14 Mann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48 Her har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32 USAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10 «Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19 Politiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17 «Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15 IEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48 Julio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30 Sandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28 Minst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13 Oslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55 Tolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54 To menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24 Ropstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01 Usikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44 Svigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34 Skrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34 Sykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18 Politiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16 UD endrer reiseråd for Hongkong13:03 Nederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01 Høsten slipper ikke taket12:38 To millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19 Mann døde etter fall inne på Oslo City12:05 To pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05 Fire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52 Presset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46 Børsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40 Storavis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39 Viking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58 TV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57 Varebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43 Så store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40 23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29 Erna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12 New Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12 Ledigheten faller blant innvandrere i Norge09:02 Nav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31 Skoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29 Politiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28 Kaos og ødeleggelser i Venezia08:22 Underskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07 Spanske Villa gir seg etter endt sesong08:05 Lokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52 Skulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44 Thunberg tar katamaran til Spania07:41 Markus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia00:05 140 dødsulykker med vogntog gransket00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Aps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51 – Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26 Lyntog som myte og mysterium19:00 Forsvunnet i 30 år - nå er den gjenoppdaget18:51 Bergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49 Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22 Politiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10 Forslag til tvangsbruk i norske fengsler slaktes: – Vil ramme kvinner svært hardt18:01 Ap forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53 Kashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord
Siste nytt
20:24PolitikkSenterpartiet tar igjen Ap og Høyre på ny måling20:13VerdenFacebook: Har slettet milliarder av falske kontoer20:00MotorTungt skyts mot Dale: – Flaks at ingen har blitt skadd19:28VerdenBer norske studenter reise hjem fra Hongkong19:14NorgeMann pågrepet etter funn av eksplosiver for andre gang på kort tid18:48VerdenHer har politiet 13 ukers «utdannelse»: Brutale videoer sjokkerer18:32VerdenUSAs Ukraina-ambassadør: Trumps mål var å etterforske Biden18:10Motor«Smart lyskryss» testet i Danmark: Kan spare millioner av timer i kø17:19NorgePolitiet trappet opp etterforskning i savnetsak i Trondheim etter funn av gjenstander16:17Politikk«Alle» er invitert til Putins fest – bortsett fra Erna16:15VerdenIEA: Verden må gjøre mye mer for å skifte ut olje med fornybar energi15:48NorgeJulio Kopseng dømt for voldtekt av ytterligere to kvinner15:30SportSandnes Ulf idømmes 0-3-tap etter utsettelse på grunn av banefrost15:28VerdenMinst 13 personer mistet livet i bussulykke i Slovakia15:13PengerOslos byråd innfører pensjon fra første krone14:55VerdenTolv drept i bilbombe i Afghanistan14:54VerdenTo menn stukket med kniv på trikk i Göteborg14:24PolitikkRopstad ut mot miljøbevegelsens menneskesyn: – Vrøvl14:01SportUsikkerhet rundt formsterke «Moi»13:44VerdenSvigersønn-diplomati mellom USA og Tyrkia13:34VerdenSkrivefeil oppklarte 75 år gammelt ubåtmysterium: – Jeg ble målløs13:34NorgeSykehus ilagt forelegg på 300.000 etter dødsfall13:18NorgePolitiet tar beslag i millionformuen til Manshaus13:16ReiseUD endrer reiseråd for Hongkong13:03MotorNederland senker farten for å spare miljøet: – Et elendig tiltak13:01NorgeHøsten slipper ikke taket12:38NorgeTo millioner ekstra til tiltak mot jødehat i Norge12:19NorgeMann døde etter fall inne på Oslo City12:05VerdenTo pågrepet for hærverk mot jødisk gravplass i Danmark12:05SportFire fra norske klubber i Færøyenes tropp på Ullevaal11:52PolitikkPresset Erna Solberg: – Horribelt å mene at homofili er synd11:46PengerBørsfall etter Trump-trusler om høyere toll11:40SportStoravis: Bayern med forsterket Guardiola-jakt11:39NorgeViking Sky var kun en skipslengde fra å grunnstøte10:58PolitikkTV-sendte riksrettshøringer kan bli Trumps hittil største utfordring10:57NorgeVarebilsjåfør døde etter kollisjon med buss10:43PengerSå store prisforskjeller for dagligvarer at det kan være lovbrudd10:40Verden23 drept i israelske flyangrep mot Gazastripen10:29PolitikkErna Solberg sier Trine Skei Grande midt imot: – Ikke misunnelse10:12VerdenNew Zealands parlament stemte for aktiv dødshjelp10:12NorgeLedigheten faller blant innvandrere i Norge09:02PolitikkNav-skandalen og vogntog på vinterføre er tema i spørretimen08:31VerdenSkoler stenges mens demonstrasjonene raser i Hongkong08:29NorgePolitiet advarer om krevende kjøreforhold: «Svært glatte veier»08:28ReiseKaos og ødeleggelser i Venezia08:22VerdenUnderskrift fra Litauens president gir håp om snarlig utlevering av Frode Berg08:07SportSpanske Villa gir seg etter endt sesong08:05ReiseLokalbefolkningen i norske turistområder vil ha turistskatt07:52NorgeSkulle få 150 kroner – må ut med 56 ganger så mye07:44VerdenThunberg tar katamaran til Spania07:41SportMarkus Henriksen om klubbsituasjonen: – Unner ingen noe slikt07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26PolitikkSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden200 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47ReiseUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia00:05Motor140 dødsulykker med vogntog gransket00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01MotorSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorAps elbil-forslag får uventet støtte fra Frp21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:51Reise– Nordmenn flykter nå til Gran Canaria19:26StemmerLyntog som myte og mysterium19:00VerdenForsvunnet i 30 år - nå er den gjenoppdaget18:51NorgeBergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49VerdenBolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22NorgePolitiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10PolitikkForslag til tvangsbruk i norske fengsler slaktes: – Vil ramme kvinner svært hardt18:01PolitikkAp forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53SportKashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord
Populært