– Å vise kroppen min på en scene er svært viktig

<p>Bustie La Tish gleder seg til å komme til Oslo og underholde publikum, men navnet sitt vil hun holde hemmelig. Foto: Shoikan</p>
Bustie La Tish gleder seg til å komme til Oslo og underholde publikum, men navnet sitt vil hun holde hemmelig. Foto: Shoikan

For danserne som kommer til Oslo for å dynke publikum i glitrende puppedusker, fargerike strutsefjær og elegante kjoler, er burlesk synonymt med frihet, selvtillit og kreativ utfoldelse.

Fra 25. til 29. september er det duket for Oslo Burlesque Festival. Da kommer noen av verdens beste artister til Tigerstaden for å vise publikum en innholdsrik og variert meny av burleskdans - fra klassisk forførerende til numre som handler om alt fra «American Psycho» til overgangsalder.

Franske Bustie La Tish (43) har bodd i Amsterdam de siste 23 årene, og det var i den nederlandske hovedstaden hun oppdaget burlesk for første gang i 2014. Hun beskriver det som en kunstform som gir henne muligheten til å få kreativt utløp.

– Jeg drømmer hele tiden om nye numre jeg ønsker å gjøre. Jeg elsker det faktum at burlesk forener musikk, dans, visuell kunst, komedie og det faktum at absolutt alt er mulig.

(Saken fortsetter under)

Bustie La Tish forteller at hun elsker å opptre, oppnå kontakt med publikum og få de til å le eller kanskje til og med tenke.

– Som en utøver i plusstørrelse-klassen synes jeg også at det å vise kroppen min på en scene er både politisk og svært viktig. Det er med på å gi en stemme til folk som vanligvis får beskjed om å gjemme seg bort i skam.

Fakta om burlesk

  • Burlesk eller burlesque er navnet på en seksuelt utfordrende revysjanger. Slike burlesker oppstod i USA rundt 1850-årene som et grovere motstykke til de tradisjonelle vaudeville- og varietéshowene.
  • Selve ordet burlesk kommer via det franske burlesque og italienske burlesco fra det italienske ordet burla som betyr «spøk».
  • Burleskene fortsatte inn på 1900-tallet og slo igjennom tidlig på dette århundret. Det hadde stjerner som Josephine Baker og Mae West.
  • Burlesken har seinere utviklet seg til blant annet striptease og grovere stand-up-komikk. Til forskjell fra striptease blir burleskdans preget av mye moro og referanser til gammel vaudeville.
  • Burleskdansere er ikke fullstendig nakne, men tildekker brystvorter samt underliv. Sjangeren er sterkt seksualisert og opplevd en oppblomstring fra midten av 1990-årene.
  • I sin moderne form er burlesk en kombinasjon av show, dans og striptease. Betegnelsen er da ofte Neo-Burlesque («nyburlesk»).
  • Den mest kjente moderne burleskdanseren er Dita von Teese, som har vært ansvarlig for påkostede forestillinger, hvor hun for eksempel danser i et stort martiniglass.

Kilde: Wikipedia

Dans og sensualitet

Da Bustie La Tish ble introdusert for burlesk, var hun inne i en fase der hun fant tilbake til seg selv etter å ha avsluttet et langt forhold som hadde spist opp selvtilliten hennes. Hun hadde begynt å danse igjen og tatt de første stegene tilbake på datemarkedet.

– Jeg ble interessert i denne kunstformen som kombinerer dans og sensualitet. Å utforske burlesk skjedde parallelt med at jeg utforsket min egen kvinnelighet.

(Saken fortsetter under)

Siden hun tok de første stegene ut på scenen, har stilen hennes gått gjennom flere ulike faser.

– I begynnelsen var numrene mine for det meste komiske. Men jeg ble etter hvert lei av å være den morsomme, fete klovnen på scenen.

– Den siste tiden har jeg utforsket klassisk stripping der artisten kun er alene med publikum uten noen historie eller en karakter å kunne gjemme seg bak. På samme vis som enhver annen utøver er jeg sikker på at jeg vil komme til å gå gjennom mange faser i løpet av karrieren min.

Les også: – Vil vise at kvinner over 60 kan være både tullete og sexy

Elsker latter

Federica Benna (43) går under artistnavnet «Vanille Bon Bon» og kommer fra den italienske Torino der hun er produsent for den årlige burlesk- og cabaretfestivalen Amazing Flamingo.

– Jeg startet med burlesk første gang i 2010 og siden har jeg ikke sett meg tilbake. For et år siden startet jeg min egen skole der jeg underviser i burleskdans.

(Saken fortsetter under)

Federica Benna er selv produsent for en burlesk- og cabaretfestival hjemme i Torino. Foto: Privat
Federica Benna er selv produsent for en burlesk- og cabaretfestival hjemme i Torino. Foto: Privat

Til daglig jobber hun som assistent for en administrerende direktør i et finansselskap og hjemme har jeg to tenåringsbarn.

– Men jeg finner alltid tid til burlesk. For meg er det selve livet. Takket være burlesk har jeg overvunnet mange tunge stunder – jeg har fått fred med meg selv.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

– Den er både komisk og klassisk, jeg elsker å få mitt publikum til å le.

Les også: – Burlesk var første gang jeg følte tilhørighet

Strippet i tenårene

En annen som kommer til Oslo er Clare Bagnall (44) som til daglig holder til i Ossett i West Yorkshire, England. Under artistnavnet «Harlow Kitty» skal hun fremføre et nummer der hun har på seg en Christian Bale-maske, inspirert av rollen hans som den mildt sagt ustabile Patrick Bateman i filmversjonen av «American Psycho».

– Jeg elsker å hente inspirasjon fra filmer og Oslo-publikummet kan forvente seg et høyst uventet nummer, lover Bagnall.

(Saken fortsetter under)

Clare Bagnall forteller at hun er utstyrt med svært lite sjenanse, noe som kan være en fordel når man står på en burleskscene. Foto: Privat
Clare Bagnall forteller at hun er utstyrt med svært lite sjenanse, noe som kan være en fordel når man står på en burleskscene. Foto: Privat

For Bagnall er burlesk synonymt med ytringsfrihet, myndiggjøring og kreativitet. Selv begynte hun å trene burlesk første gang i 2014.

– I tenårene jobbet jeg en kort stund som stripper, så jeg var ikke akkurat sjenert. Jeg fant raskt ut at jeg mestret kunstformen svært godt og allerede en måned etter endt undervisning fremførte jeg i mitt første burleskshow.

Ettersom Bagnall har gjort både stripping og burlesk, ser hun ingen stor forskjell på de to.

– Som stripper jobbet jeg turnus, tjente mye penger og arbeidet var mer stabilt. Som burleskdanser kan jeg måtte reise milevis for å gjøre et nummer, inntekten er varierende og jeg tar ikke av meg like mye klær som da jeg strippet. Du kan vel si at burlesk er «moderat stripping» eller «stripping som forteller en historie» med tanke på temaer og karakterer som vi utvikler for de ulike numrene.

Les også: – Drag Syndrome utfordrer stereotyper

Overgangsalder og sikker sex

Når britiske Teresa Leesmith inntar burleskscenen, er det under artistnavnet «Moondragon». Hun gjorde sin aller første opptreden for 18 måneder siden, men tok de første kurstimene tre år tilbake i tid.

– Jeg hadde vært interessert i burlesk en god stund, men jeg var kommet til et punkt i livet der jeg trengte gjøre noe kun for meg - jeg hadde mistet meg selv litt og jeg trengte et sted der jeg kunne finne meg igjen. Og ikke bare fant jeg meg selv, men jeg fant også «Moondragon», forteller hun entusiastisk.

(Saken fortsetter under)

I Oslo skal Teresa Leesmith aka Moondragon fremføre et burlesknummer der tema er overgangsalderen. Foto: Privat
I Oslo skal Teresa Leesmith aka Moondragon fremføre et burlesknummer der tema er overgangsalderen. Foto: Privat

Leesmith beskriver sin egen stil som morsom og forførende, samtidig som hun ønsker å få publikum til å tenke gjennom det de har fått presentert.

– Stilen min er ny-burlesk og nummeret jeg skal fremføre i Oslo er komedie med en pedagogisk vri, forteller Leesmith som forklarer at numeret hun skal fremføre på utestedet «Elsker» handler om overgangsalderen.

– «Forandringer» handler om en tid i en kvinnes liv der det kan være lett å føle at alt faller fra hverandre. Men gjør det egentlig det? Ved å kombinere positive og negative aspekter ved overgangsalderen, tar jeg sikte på å bryte ned tabuet og øke bevisstheten om temaet, samtidig som jeg gjør publikum oppmerksom på viktigheten av sikker sex. Samtidig overlater jeg til publikum å bestemme seg for om det er selvbiografisk eller kun for deres underholdning, sier hun lurt.

Stripping versus burlesk

Mange sliter med å se forskjell på stripping og burlesk. Selv sier Bustie La Tish at burleskutøvere som forsøker å overbevise publikum om at de ikke er strippere, gjør stripperne en enorm bjørnetjeneste og dermed bidrar til stigmaet stripperne kjemper mot.

Bustie La Tish i aksjon på scenen. Foto: Shoikan
Bustie La Tish i aksjon på scenen. Foto: Shoikan

– Burleskscenene kan være forskjellige fra en strippeklubb, med et annet publikum og et annet formål enn mannlig opphisselse.

– Mange av de burleskutøverne som jeg beundrer startet som strippere, eller de strippet på siden av å være burleksutøver. Og de gir den samme grad av ynde og kreativitet til stripping som til burlesk. Så den store forskjellen ligger ikke så mye i danseren eller handlingen som det gjør i sted og publikum.

For Teresa Leesmith ligger forskjellen mellom stripping burlesk i selve historieformidlingen.

– Det er et godt spørsmål, ettersom begge deler innebærer fjerning av klær. Men i burlesk må alle aspekter av forestillingen være begrunnet i forhold til den historien som artisten ønsker å fortelle. Selv elsker jeg hele prosessen med å utvikle mitt eget konsept gjennom valg av musikk, kostyme og koreografi – alt for å sikre at publikum får høre historien jeg ønsker å fortelle.

(Saken fortsetter under)

– Tvunget til taushet på Facebook

I mange land klassifiserer lovboka det å kaste klærne på en scene som sexarbeid, og Bustie La Tish forteller at hun ofte opplever problemer når hun skal annonsere for showene sine i sosiale medier.

– Burlesk blir klassifisert som seksuelt suggererende av sosiale nettverkstjenester og det forhindrer oss i å annonsere showene våre på Facebook og Instagram. Burleskutøvere møter de samme utfordringene som strippere gjør, og våre stemmer blir tvunget til taushet i sosiale medier.

(Saken fortsetter under)

Bustie La Tish gleder seg til å fremføre for første gang i Norge. Foto: Shaikan
Bustie La Tish gleder seg til å fremføre for første gang i Norge. Foto: Shaikan

I Oslo skal hun fremføre et nummer der hun spiller brudepike i er en historie om det å være singel og fabelaktig. Ifølge Bustie La Tish har den flere paralleller til ting hun selv har gått gjennom.

– Publikum kan forvente å bli servert en historie som på morsomt og energisk vis forteller om ensomhet, sosialt press og singelliv. «Brudepiken» er et nummer jeg har fremført rundt om i verden, og jeg er spent på å skulle fremføre det i Norge for aller første gang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Omfattende opptøyer i Libanon07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Sønnen til «El Chapo» løslatt05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris
Siste nytt
15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOmfattende opptøyer i Libanon07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenSønnen til «El Chapo» løslatt05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42KulturDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31NorgeTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris
Populært