– Å vise kroppen min på en scene er svært viktig

<p>Bustie La Tish gleder seg til å komme til Oslo og underholde publikum, men navnet sitt vil hun holde hemmelig. Foto: Shoikan</p>
Bustie La Tish gleder seg til å komme til Oslo og underholde publikum, men navnet sitt vil hun holde hemmelig. Foto: Shoikan

For danserne som kommer til Oslo for å dynke publikum i glitrende puppedusker, fargerike strutsefjær og elegante kjoler, er burlesk synonymt med frihet, selvtillit og kreativ utfoldelse.

Fra 25. til 29. september er det duket for Oslo Burlesque Festival. Da kommer noen av verdens beste artister til Tigerstaden for å vise publikum en innholdsrik og variert meny av burleskdans - fra klassisk forførerende til numre som handler om alt fra «American Psycho» til overgangsalder.

Franske Bustie La Tish (43) har bodd i Amsterdam de siste 23 årene, og det var i den nederlandske hovedstaden hun oppdaget burlesk for første gang i 2014. Hun beskriver det som en kunstform som gir henne muligheten til å få kreativt utløp.

– Jeg drømmer hele tiden om nye numre jeg ønsker å gjøre. Jeg elsker det faktum at burlesk forener musikk, dans, visuell kunst, komedie og det faktum at absolutt alt er mulig.

(Saken fortsetter under)

Bustie La Tish forteller at hun elsker å opptre, oppnå kontakt med publikum og få de til å le eller kanskje til og med tenke.

– Som en utøver i plusstørrelse-klassen synes jeg også at det å vise kroppen min på en scene er både politisk og svært viktig. Det er med på å gi en stemme til folk som vanligvis får beskjed om å gjemme seg bort i skam.

Fakta om burlesk

  • Burlesk eller burlesque er navnet på en seksuelt utfordrende revysjanger. Slike burlesker oppstod i USA rundt 1850-årene som et grovere motstykke til de tradisjonelle vaudeville- og varietéshowene.
  • Selve ordet burlesk kommer via det franske burlesque og italienske burlesco fra det italienske ordet burla som betyr «spøk».
  • Burleskene fortsatte inn på 1900-tallet og slo igjennom tidlig på dette århundret. Det hadde stjerner som Josephine Baker og Mae West.
  • Burlesken har seinere utviklet seg til blant annet striptease og grovere stand-up-komikk. Til forskjell fra striptease blir burleskdans preget av mye moro og referanser til gammel vaudeville.
  • Burleskdansere er ikke fullstendig nakne, men tildekker brystvorter samt underliv. Sjangeren er sterkt seksualisert og opplevd en oppblomstring fra midten av 1990-årene.
  • I sin moderne form er burlesk en kombinasjon av show, dans og striptease. Betegnelsen er da ofte Neo-Burlesque («nyburlesk»).
  • Den mest kjente moderne burleskdanseren er Dita von Teese, som har vært ansvarlig for påkostede forestillinger, hvor hun for eksempel danser i et stort martiniglass.

Kilde: Wikipedia

Dans og sensualitet

Da Bustie La Tish ble introdusert for burlesk, var hun inne i en fase der hun fant tilbake til seg selv etter å ha avsluttet et langt forhold som hadde spist opp selvtilliten hennes. Hun hadde begynt å danse igjen og tatt de første stegene tilbake på datemarkedet.

– Jeg ble interessert i denne kunstformen som kombinerer dans og sensualitet. Å utforske burlesk skjedde parallelt med at jeg utforsket min egen kvinnelighet.

(Saken fortsetter under)

Siden hun tok de første stegene ut på scenen, har stilen hennes gått gjennom flere ulike faser.

– I begynnelsen var numrene mine for det meste komiske. Men jeg ble etter hvert lei av å være den morsomme, fete klovnen på scenen.

– Den siste tiden har jeg utforsket klassisk stripping der artisten kun er alene med publikum uten noen historie eller en karakter å kunne gjemme seg bak. På samme vis som enhver annen utøver er jeg sikker på at jeg vil komme til å gå gjennom mange faser i løpet av karrieren min.

Les også: – Vil vise at kvinner over 60 kan være både tullete og sexy

Elsker latter

Federica Benna (43) går under artistnavnet «Vanille Bon Bon» og kommer fra den italienske Torino der hun er produsent for den årlige burlesk- og cabaretfestivalen Amazing Flamingo.

– Jeg startet med burlesk første gang i 2010 og siden har jeg ikke sett meg tilbake. For et år siden startet jeg min egen skole der jeg underviser i burleskdans.

(Saken fortsetter under)

Federica Benna er selv produsent for en burlesk- og cabaretfestival hjemme i Torino. Foto: Privat
Federica Benna er selv produsent for en burlesk- og cabaretfestival hjemme i Torino. Foto: Privat

Til daglig jobber hun som assistent for en administrerende direktør i et finansselskap og hjemme har jeg to tenåringsbarn.

– Men jeg finner alltid tid til burlesk. For meg er det selve livet. Takket være burlesk har jeg overvunnet mange tunge stunder – jeg har fått fred med meg selv.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

– Den er både komisk og klassisk, jeg elsker å få mitt publikum til å le.

Les også: – Burlesk var første gang jeg følte tilhørighet

Strippet i tenårene

En annen som kommer til Oslo er Clare Bagnall (44) som til daglig holder til i Ossett i West Yorkshire, England. Under artistnavnet «Harlow Kitty» skal hun fremføre et nummer der hun har på seg en Christian Bale-maske, inspirert av rollen hans som den mildt sagt ustabile Patrick Bateman i filmversjonen av «American Psycho».

– Jeg elsker å hente inspirasjon fra filmer og Oslo-publikummet kan forvente seg et høyst uventet nummer, lover Bagnall.

(Saken fortsetter under)

Clare Bagnall forteller at hun er utstyrt med svært lite sjenanse, noe som kan være en fordel når man står på en burleskscene. Foto: Privat
Clare Bagnall forteller at hun er utstyrt med svært lite sjenanse, noe som kan være en fordel når man står på en burleskscene. Foto: Privat

For Bagnall er burlesk synonymt med ytringsfrihet, myndiggjøring og kreativitet. Selv begynte hun å trene burlesk første gang i 2014.

– I tenårene jobbet jeg en kort stund som stripper, så jeg var ikke akkurat sjenert. Jeg fant raskt ut at jeg mestret kunstformen svært godt og allerede en måned etter endt undervisning fremførte jeg i mitt første burleskshow.

Ettersom Bagnall har gjort både stripping og burlesk, ser hun ingen stor forskjell på de to.

– Som stripper jobbet jeg turnus, tjente mye penger og arbeidet var mer stabilt. Som burleskdanser kan jeg måtte reise milevis for å gjøre et nummer, inntekten er varierende og jeg tar ikke av meg like mye klær som da jeg strippet. Du kan vel si at burlesk er «moderat stripping» eller «stripping som forteller en historie» med tanke på temaer og karakterer som vi utvikler for de ulike numrene.

Les også: – Drag Syndrome utfordrer stereotyper

Overgangsalder og sikker sex

Når britiske Teresa Leesmith inntar burleskscenen, er det under artistnavnet «Moondragon». Hun gjorde sin aller første opptreden for 18 måneder siden, men tok de første kurstimene tre år tilbake i tid.

– Jeg hadde vært interessert i burlesk en god stund, men jeg var kommet til et punkt i livet der jeg trengte gjøre noe kun for meg - jeg hadde mistet meg selv litt og jeg trengte et sted der jeg kunne finne meg igjen. Og ikke bare fant jeg meg selv, men jeg fant også «Moondragon», forteller hun entusiastisk.

(Saken fortsetter under)

I Oslo skal Teresa Leesmith aka Moondragon fremføre et burlesknummer der tema er overgangsalderen. Foto: Privat
I Oslo skal Teresa Leesmith aka Moondragon fremføre et burlesknummer der tema er overgangsalderen. Foto: Privat

Leesmith beskriver sin egen stil som morsom og forførende, samtidig som hun ønsker å få publikum til å tenke gjennom det de har fått presentert.

– Stilen min er ny-burlesk og nummeret jeg skal fremføre i Oslo er komedie med en pedagogisk vri, forteller Leesmith som forklarer at numeret hun skal fremføre på utestedet «Elsker» handler om overgangsalderen.

– «Forandringer» handler om en tid i en kvinnes liv der det kan være lett å føle at alt faller fra hverandre. Men gjør det egentlig det? Ved å kombinere positive og negative aspekter ved overgangsalderen, tar jeg sikte på å bryte ned tabuet og øke bevisstheten om temaet, samtidig som jeg gjør publikum oppmerksom på viktigheten av sikker sex. Samtidig overlater jeg til publikum å bestemme seg for om det er selvbiografisk eller kun for deres underholdning, sier hun lurt.

Stripping versus burlesk

Mange sliter med å se forskjell på stripping og burlesk. Selv sier Bustie La Tish at burleskutøvere som forsøker å overbevise publikum om at de ikke er strippere, gjør stripperne en enorm bjørnetjeneste og dermed bidrar til stigmaet stripperne kjemper mot.

Bustie La Tish i aksjon på scenen. Foto: Shoikan
Bustie La Tish i aksjon på scenen. Foto: Shoikan

– Burleskscenene kan være forskjellige fra en strippeklubb, med et annet publikum og et annet formål enn mannlig opphisselse.

– Mange av de burleskutøverne som jeg beundrer startet som strippere, eller de strippet på siden av å være burleksutøver. Og de gir den samme grad av ynde og kreativitet til stripping som til burlesk. Så den store forskjellen ligger ikke så mye i danseren eller handlingen som det gjør i sted og publikum.

For Teresa Leesmith ligger forskjellen mellom stripping burlesk i selve historieformidlingen.

– Det er et godt spørsmål, ettersom begge deler innebærer fjerning av klær. Men i burlesk må alle aspekter av forestillingen være begrunnet i forhold til den historien som artisten ønsker å fortelle. Selv elsker jeg hele prosessen med å utvikle mitt eget konsept gjennom valg av musikk, kostyme og koreografi – alt for å sikre at publikum får høre historien jeg ønsker å fortelle.

(Saken fortsetter under)

– Tvunget til taushet på Facebook

I mange land klassifiserer lovboka det å kaste klærne på en scene som sexarbeid, og Bustie La Tish forteller at hun ofte opplever problemer når hun skal annonsere for showene sine i sosiale medier.

– Burlesk blir klassifisert som seksuelt suggererende av sosiale nettverkstjenester og det forhindrer oss i å annonsere showene våre på Facebook og Instagram. Burleskutøvere møter de samme utfordringene som strippere gjør, og våre stemmer blir tvunget til taushet i sosiale medier.

(Saken fortsetter under)

Bustie La Tish gleder seg til å fremføre for første gang i Norge. Foto: Shaikan
Bustie La Tish gleder seg til å fremføre for første gang i Norge. Foto: Shaikan

I Oslo skal hun fremføre et nummer der hun spiller brudepike i er en historie om det å være singel og fabelaktig. Ifølge Bustie La Tish har den flere paralleller til ting hun selv har gått gjennom.

– Publikum kan forvente å bli servert en historie som på morsomt og energisk vis forteller om ensomhet, sosialt press og singelliv. «Brudepiken» er et nummer jeg har fremført rundt om i verden, og jeg er spent på å skulle fremføre det i Norge for aller første gang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington
Siste nytt
23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52NorgeMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef erkjenner at Ukraina-bistand ble knyttet til etterforskning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30NorgeKongen advarer mot trakassering og en opphetet offentlig debatt19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17NorgeDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington
Populært