Har du falt for julebord-fristelsen?

Her er ekspertenes beste tips til å bevare parforholdet

Mange benytter sjansen til å ha et sidesprang på julebordet. Det kan straffe seg. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
Mange benytter sjansen til å ha et sidesprang på julebordet. Det kan straffe seg. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix

Parterapeut Kari Anne Wikse-Erøy forteller at det finnes tre nøkler for godt samliv: Ta grep, gjøre sin del og gjøre det trygt.

20.900 par lovet ifølge SSB å elske og ære hverandre i gode og onde dager i 2018. Samme år ble det for mange ektefeller vanskelig å holde løftet som de tidligere hadde inngått - mens det ble tatt ut 10.500 separasjoner, endte 9.800 ekteskap i skilsmisse.

Årsakene til at man velger å skilles eller gjøre det slutt med partneren, er mange og varierte. Huffington Post har tidligere funnet frem til de fem vanligste årsakene til at par skiller seg etter å ha vært sammen i flere år: Man vokser fra hverandre, alder, kjedsomhet, pengeproblemer og sex.

Samtaleterapeut Kari Anne Wikse-Erøy forklarer at forhold og samliv til alle tider har støtt på utfordringer.

– Hva som utfordrer, endres i tiden. Men kanskje ikke kjernen; at paret trekkes fra hverandre, fremfor sammen. Samliv må jobbes med om det skal kunne bevares, akkurat slik man må gjøre med vennskap. Dersom for mye av ens tid blir brukt til annet enn det som fremmer relasjonen, skal det mindre til for å slå sprekker, forklarer Wikse-Erøy til ABC Nyheter.

Hva er mitt ansvar?

Sjalusi, mangel på sex, dårlig kommunikasjon og jakten på det perfekte... Alle par vil møte på utfordringer etter hvert, og det er ikke alltid så lett å takle problemene på en bra måte. Men hvor del av ansvaret for å redde forholdet er det du selv som skal påta deg?

Samtaleterapeut i Samtalen AS, Kari Anne Wikse-Erøy. Foto: Privat
Samtaleterapeut i Samtalen AS, Kari Anne Wikse-Erøy. Foto: Privat

Wikse-Erøy er til daglig styreleder i Samtalen AS. Hun har jobbet med par og familier i mange år og forteller at hun har tro på mennesker som vil og kan.

– Gjentatte ganger ser jeg at parforhold overlever store utfordringer gjennom hardt og målrettet arbeid. Å lykkes i parforhold er aldri «quick fix». Det er beinhard jobbing som starter med selverkjennelse på det faktiske, og vilje til å ta grep i eget liv, uten å vente på den andre først. Kjærlighet er å gi - før en vet om en får.

Hverdagens faste mønstre utgjør en av de største utfordringene for mange par, der man kommer inn i et spor hvor man ikke får tid til å se hverandre som kjærester. Wikse-Erøy mener balanse er avgjørende faktor, samtidig som balanse ikke er så lett å få til når verden trekker til «øst og vest» med spennende impulser.

– Par av i dag skal lykkes på så mange arenaer, og da er det fort gjort at samlivet blir til en restverdi. Kjæresteforholdet får det som er igjen når jobb, venner, trening, hobbyer og liknende har fått sitt. Ofte er disse restene slitne mennesker som bare ser det irriterende i den andre - i tillegg til at den andre er blitt ens selvfølge.

Les også: – Det handler om å snu seg mot partneren, ikke snu seg bort

(Saken fortsetter under)

Hvor langt skal man gå for å redde forholdet, og når er det greit å sette egne behov foran den andres? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Hvor langt skal man gå for å redde forholdet, og når er det greit å sette egne behov foran den andres? Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Når i livsløpet er risikoen for brudd størst?

I et intervju med Aftenposten forteller psykologspesialist Eva Tryti at de ser en skilsmissetopp for par som befinner seg i småbarnsfasen og forklarer at det ofte handler om stressende familieliv og mangel på sex.

Cecilie Kjensli, sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken Cpunktet.no, deler samme oppfatning som Tryti. Hun forklarer at mange forhold kan bli gående på tomgang fordi det går fra å være to personer til å bli flere som trenger omsorg.

– En venninne sa en gang i tiden at det burde vært forbud mot å skilles de første barneårene fordi man må igjennom det og det blir enklere på sikt. Men dersom tilliten er brutt og man ikke stoler på hverandre lenger, blir det vanskelig, sier hun til ABC Nyheter.

(Saken fortsetter under)

Parterapeuter ser en skilsmissetopp for par i småbarnsfasen. Ofte handler det om stressende familieliv og mangel på sex. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Parterapeuter ser en skilsmissetopp for par i småbarnsfasen. Ofte handler det om stressende familieliv og mangel på sex. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Hvor ærlig bør man være?

På samme måte som det utgjør grunnmuren i nære vennskap, er også et vellykket parforhold bygget på ærlighet. Stikkordet her er at du først og fremst fremstår for din partner som den du egentlig er. Men til tross for at det kan være fristende å dra en aldri så liten hvit løgn eller pynte på det du anser som egne mangler overfor partneren din, kan det få skadelige følger for samlivet.

– Tidlig i et forhold handler det om å våge å være ærlig på egne behov, hva man trenger av en partner og hva man søker på sikt. Samtidig må man kunne tåle at den andre også skal ha plass til seg selv og egne behov i forholdet, forklarer Kari Anne Wikse-Erøy i Samtalen.

Hun forteller at mange er redd for å bli avvist mens relasjonen til en mulig fremtidig partner ennå er i startfasen. Dermed er man kanskje ikke så ærlig omkring egne behov som man burde være.

– Ønsket om å tilfredsstille den andre veier sterkere og for noen avhenger det også av hvilken ryggsekk de har med seg fra tidligere forhold. Spørsmålene man må stille seg selv, er: Hva er det jeg forventer? Hva kan jeg møte deg på, og hva kan jeg ikke møte deg på?

Les også: – Man blir ikke voksen før i 30-årene

Bør man bli eller bør man gå?

En av de største utfordringene i et parforhold er hverdagens faste mønstre. Man kan komme inn i et mønster hvor man ikke får tid til å se hverandre som kjærester, men i stedet ender opp som en logistikkmedarbeider.

Wikse-Erøy forteller at hennes oppgave som parterapeut er å gjøre begge parter i stand til å gjøre gode valg for seg selv.

– Jeg kan ikke vite om paret fremdeles kan være et par. Min oppgave er å hjelpe dem til selv å finne ut om de skal fortsette. Det hender at den som vil ut faktisk er den som egentlig vil bli værende, mens den som ble overrasket plutselig opplever at man selv vil ut. Det handler om å gjøre gode valg for seg selv. Alle parforhold går gjennom vanskelige tider, og da er det vesentlig at den enkelte erkjenner sitt ansvar, sier hun.

«Ta først på egen maske, så kan du hjelp andre», lyder sikkerhetsregelen om bord på flyet. Hvorvidt du skal sette dine egne behov først dersom du er i et forhold som knaker i bindefestet, kommer ifølge Wikse-Erøy an på rimeligheten i behovet og hvor grunnleggende behovet er for en selv som menneske.

– Du kan ikke utsette deg selv, det er ikke slik at den andre alltid skal komme først. Det er noen mennesker som både har vært vant til å få og ta større plass. Men det er ingen god løsning å sette seg selv og egne behov til side i et parforhold. Det er her terapien kommer inn slik at begge får den plassen de skal ha. Men det krever at begge parter hjelper til.

Les også: Vil du oppleve varig kjærlighet?

Kan parterapi være løsningen?

Hvordan tar man egentlig tak i ting når man har vært sammen med sin partner over mange år, gjerne har barn sammen, og så kjenner at ting går mer og mer i motbakke? I en artikkel publisert i Huffington Post råder den amerikanske ekteskap- og familieterapeuten Aaron Anderson partene i forholdet til å kun konsentrere seg om hva de selv kan gjøre for å få det bedre sammen.

– Å starte med seg selv er grunnleggende - det er bare en selv en kan gjøre noe med. Peker en på den andre, skjer lite og forsvaret er på fremmarsj. Det er når begge gjør sin del at mulighetene er til stede for mer fleksible liv, hvor begge parter er bevisst i erkjennelsen av «hvem er jeg i møte med deg», mener Wikse-Erøy.

Psykologiprofessor Frode Thuen har sagt at parforhold er for alvorlig til å overlate ansvaret til partneren. Det er et syn Wikse-Erøy deler fullt og helt.

– Ansvaret begynner med en selv. En kan ikke vente at den andre skal forandre seg, ta skylda eller på annen måte bære ansvaret for forholdet. Jeg oppfordrer par til gjerne å gå inn i en parterapi der begge tar ansvar for sin del og lærer å gjøre det på en trygg måte. Da kan mye flott skje.

Les også: Er du nostalgisk? Det kan bety at du har ekstra dype følelser

Hvor viktig er sex?

– Et brudd trenger ikke å være verdens undergang. Man må avslutte ett kapittel for å begynne på ett nytt, mener Cecilie Kjensli. Foto: Tørid Gjendal
– Et brudd trenger ikke å være verdens undergang. Man må avslutte ett kapittel for å begynne på ett nytt, mener Cecilie Kjensli. Foto: Tørid Gjendal

Sex er en viktig del av forholdet for de fleste. Samtidig kan sexlysten forsvinne i hverdagsmaset: Mange er slitne, og utfordringer både på jobb og privat kan virke utmattende.

Cecilie Kjensli mener viktigheten av sex i et godt og stødig forhold kommer helt an på paret – noen er mosjonister, andre er toppidrettsutøvere.

– Sexlivet har en tendens til å fade ut. I begynnelsen av et forhold er man kåte og lystne på hverandre hele tiden, for sånn er vi skapt fra naturens side. Men dette dabber jo av når barn, jobb og andre viktige ting tar større plass i livet, sier hun til ABC Nyheter.

Mens noen par er flinke til å ta vare på intimiteten og har lyst på hverandre også etter at livet deres er blitt invadert av barn og karriere, går andre lei av ulike årsaker.

– Kanskje man blir for daff, ikke får orgasme eller får den opp, eller rett og slett ikke er så tent på partneren sin lenger fordi man er skuffa på andre områder i livet. Eller fordi man ikke finner hverandre attraktive lenger.

Les også: Dette er vendepunktet i alle parforhold

Er én gang like ille som et skjult forhold?

Enten det handler om en engangshendelse eller et kjærlighetsforhold til en annen partner, er det like fult vondt for den som blir bedratt. Mange forhold avsluttes som følge av utroskap, og for noen er det nettopp utroskap som er den største synden partneren kan begå.

Selv tenker Kjensli at det er forskjell på «å gå på en smell» på julebord eller jentetur, og det å ha et forhold bak ryggen til den andre over tid.

– Man må også gå i seg selv. Hvis du ikke har lyst på sex eller ikke vil ligge med partneren din, så bør du ikke bli forundra hvis utroskap oppstår. For hvem er det som er utro? Den som har muligheten, vel, fastslår hun.

(Saken fortsetter under)

Skal du godta at partneren har vært utro? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Skal du godta at partneren har vært utro? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Kjensli forteller at hun kjenner mange par som lever godt i hop, men som tillater sidesprang fordi de har så mye annet i forholdet som er viktig og som holder dem sammen.

– De har seg litt på hver sin kant, men har også et godt sexliv i sammen. Det siste er nok en forutsetning. For dersom man har et forknytt sexliv sammen, blir det vanskelig å være så raus at man synes det er greit at den andre har seg litt på egen hånd.

Les også: Bør vi fortelle døtrene våre om min kones affære?

Er brudd riktig svar?

Det kan være mange årsaker til at to mennesker går fra hverandre, og alle som noen gang har opplevd et vondt brudd vil ha stilt seg selv spørsmålet: Hva var det som gikk galt? Var det deg, var det partneren din, eller skulle dere kanskje aldri blitt sammen i utgangspunktet?

Dersom du kjenner at noe er viktig eller vanskelig for deg i forholdet, råder samtaleterapeut Kari Anne Wikse-Erøy deg til å være bevisst og ta stilling til om du vil at d et skal settes ord på det i parforholdet. Om så er tilfelle, er det du selv som må ta grep og vise at du anser deg som ansvarlig i pardynamikken, mener hun.

– Sjekk ut - gjerne ved samtaler med en dyktig terapeut - om det egentlig er brudd som er riktig. Ofte er det ikke nødvendigvis partneren en vil gå fra, men det som oppleves lite godt i livet eller samlivet. Mitt råd er uansett at begge parter gir seg selv tid til å finne riktig svar for seg selv, sier Wikse-Erøy før hun avslutter:

– Riktig valg for en selv er alltid enklere å se tilbake på når det senere erfares at livet butter, gjerne i nytt parforhold. Om en vet hvorfor en måtte ta valg om å gå, er viktig å ha det forankret i seg selv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:49 Chile starter å identifisere ofre etter flyulykke00:48 Stort steinras sperrer E18 i Larvik00:16 Mann til sykehus etter påkjørsel i Oslo sentrum00:10 John Lennons runde briller solgt for 1,7 millioner kroner23:30 VG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg22:57 Norges rikeste får 80 milliarder kroner i skattefrie inntekter22:53 Trønder tiltalt for å ha skremt og forfulgt vindkraftarbeider22:21 Hovland og makkeren langt bak etter én dag22:06 FIS-direktør frykter langrennsnasjoner ikke vil ha råd til å delta22:05 Frp vil endre pelsdyrforskrift21:36 Flere skyteepisoder i Sverige21:26 Lars Harnes pågrepet for vold20:57 ESA: TV 2s avtale om statsstøtte er i tråd med EØS-regelverket20:37 Greta Thunberg (16) tar pause20:15 Ulovlig trafikkopplæring skal stanses19:46 Johnson oppfordrer britene til samhold19:38 Erklæringen om Manshaus' tilregnelighet er godkjent19:16 Øyafestivalen mister statlig millionstøtte19:03 Skuespilleren Danny Aiello er død18:57 ABC Startsiden og ABC Nyheter angrepet av hackere18:29 Ensomhet-kampanje får slakt: – Over streken18:21 Person funnet død under letingen etter norsk gutt på Island18:19 Mann dømt til sju og et halvt års fengsel for grove seksuelle overgrep18:18 Fiskeriavtalen med EU i havn18:05 Enden på visa for Bergen Frp16:20 Justiskomiteen har vedtatt tiltalebeslutning mot Trump – avstemning i plenum om få dager16:13 Russland fengsler medlem av Jehovas vitner i seks år16:12 Corbyn går av etter nyttår16:05 Norge frikjent for pappa-diskriminering i EFTA-domstolen15:56 Ine Eriksen Søreide venter krevende forhandlinger med britene15:48 – Debatten som har vært, skremmer vettet av folk15:43 Cruise-beredskapen skal under lupen etter Viking Sky-havariet15:40 Thingnes Bø jubilerte, tok karrierens 40. verdenscupseier15:21 Nilsen gikk til hun spydde, tok ny verdenscupseier15:19 Spotify stenger kontoret i Norge15:13 Tande skadd av løpsk ski15:00 Håper at alle Babcock-flyene er reparert senest mandag14:50 13. ETG: Århundrets julekalender: Velkommen til år 201014:10 Lars Petter Hagen ny leder av Kulturrådet14:09 Ny redaktør og leder i Nynorsk pressekontor14:01 Norge ydmyket i VM-semifinalen14:00 Politimann siktet for seksuell omgang ved misbruk av stilling13:46 Leipzig-treneren bekrefter «god prat» med Haaland13:45 India stenger internett i nordøst – protestene mot ny lov fortsetter13:38 ARD: Russland kan ha skjult positive dopingprøver13:20 Stortinget utsetter biodrivstoff-avgiften13:19 Solskjær om Uniteds milepæl: – Det ligger i vårt DNA12:42 Klopp forlenget med Liverpool12:37 Fransk politi drepte truende mann i Paris12:36 Vil sette øvre aldersgrense ved assistert befruktning12:28 Letingen fortsetter etter norsk gutt på Island12:28 Flere terrorsiktede løslates i Danmark12:23 33 barn forsvunnet fra Hammerfest: – Frykter kjønnslemlestelse12:06 Lanserer nytt parti og utfordrer Erdogan11:41 Labour slikker sårene etter historisk dårlig valg11:38 Kvinner og barn drept av veibombe i Afghanistan11:32 Rösler ferdig i Malmö tross Europa-eventyr11:23 Rekordmange svenske bokser pantes i Norge11:22 Favorittfall i håndball-VM, Nederland slo Russland11:05 Equinor dropper oljeterminal i Finnmark11:03 Sola-drapet: Navnet på drapsofferet er frigitt10:45 Tusenvis av penisfisk skylte opp på strand i USA10:42 Tiden renner ut for 9000 nordmenn – førerkortet blir ugyldig til nyttår10:21 Eksplosjon i boligblokk i Tyskland10:10 Mann frifunnet for å ha skutt hund09:59 Skotske nasjonalister står sterkt – det kan gå mot løsrivelse09:58 Ericsson skal levere Telenors nye 5G-nett09:57 Klart for avstemning over riksrettstiltale mot Trump09:49 Flyselskap serverer kaffe i spiselige kopper09:27 Mann pågrepet for vold mot kvinne i Trondheim09:20 Tror på ny rekord i julehandelen09:15 Håndball-VM: Sverige utklasset Tyskland09:06 Over 2.000 elever i Hordaland går på skoler som ikke ansetter homofile lærere08:39 Johnson: Vi skal gjennomføre brexit08:38 Venteliste hos Røde Kors i julen08:03 Pundet styrker seg etter britisk valg07:51 Ødegaard før Messi-møte: – På et annet nivå enn meg07:23 Undersøkelse: Nordmenn og svensker undervurderer hverandre07:08 Togreisende må betale mer fra neste uke. Sjekk om du er berørt!06:54 Boris Johnson etter valgskredet: – Vi klarte det!06:51 Wild vant over Oilers i et tett og målrikt oppgjør06:37 «VM-krigingen» fortsetter for Norge: – Få hadde tro på oss06:25 De konservative sikrer rent flertall i Parlamentet06:22 Dette skjer i dag06:05 Full jubel for toryene, Labour-lederen varsler at han vil gå av06:02 Svært glatte veier – flere trailere i grøfta06:00 Interne Nav-krav om trygdesvindel: – Viser parodisk mistenkeliggjøring06:00 Over tusen antikviteter tilbake på museum etter IS-krig i Syria05:59 Skjebnedag for Bergen Frp – kan være kroken på døra05:35 Dette skjedde i natt05:35 Mange tusen passasjerer må betale mer på toget fra søndag05:05 Mystisk syn på kirkegården skapte frykt i engelsk landsby05:03 Liberaldemokratenes leder er ute av Parlamentet04:46 Labour-leder Jeremy Corbyn varsler sin avgang som partileder04:06 21-åring slått bevisstløs på utested i Bergen03:54 Labours partisekretær: Å gå til valg på en ny brexitavstemning førte til katastrofevalg03:08 LO medgir lønnsøkning til egen Agenda-sjef kan framstå uheldig02:53 Børsoppgang i Asia etter britisk valg02:31 EU-landene enige om klimanøytralitet innen 2050 – gjør unntak for Polen02:21 Polen vil nå klimamålene i «eget tempo»
Siste nytt
00:49VerdenChile starter å identifisere ofre etter flyulykke00:48NorgeStort steinras sperrer E18 i Larvik00:16NorgeMann til sykehus etter påkjørsel i Oslo sentrum00:10VerdenJohn Lennons runde briller solgt for 1,7 millioner kroner23:30SportVG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg22:57PengerNorges rikeste får 80 milliarder kroner i skattefrie inntekter22:53NorgeTrønder tiltalt for å ha skremt og forfulgt vindkraftarbeider22:21SportHovland og makkeren langt bak etter én dag22:06SportFIS-direktør frykter langrennsnasjoner ikke vil ha råd til å delta22:05NorgeFrp vil endre pelsdyrforskrift21:36VerdenFlere skyteepisoder i Sverige21:26NorgeLars Harnes pågrepet for vold20:57NorgeESA: TV 2s avtale om statsstøtte er i tråd med EØS-regelverket20:37VerdenGreta Thunberg (16) tar pause20:15MotorUlovlig trafikkopplæring skal stanses19:46PolitikkJohnson oppfordrer britene til samhold19:38NorgeErklæringen om Manshaus' tilregnelighet er godkjent19:16PengerØyafestivalen mister statlig millionstøtte19:03VerdenSkuespilleren Danny Aiello er død18:57NorgeABC Startsiden og ABC Nyheter angrepet av hackere18:29PengerEnsomhet-kampanje får slakt: – Over streken18:21NorgePerson funnet død under letingen etter norsk gutt på Island18:19NorgeMann dømt til sju og et halvt års fengsel for grove seksuelle overgrep18:18NorgeFiskeriavtalen med EU i havn18:05PolitikkEnden på visa for Bergen Frp16:20VerdenJustiskomiteen har vedtatt tiltalebeslutning mot Trump – avstemning i plenum om få dager16:13VerdenRussland fengsler medlem av Jehovas vitner i seks år16:12PolitikkCorbyn går av etter nyttår16:05NorgeNorge frikjent for pappa-diskriminering i EFTA-domstolen15:56NorgeIne Eriksen Søreide venter krevende forhandlinger med britene15:48Helse og livsstil– Debatten som har vært, skremmer vettet av folk15:43NorgeCruise-beredskapen skal under lupen etter Viking Sky-havariet15:40SportThingnes Bø jubilerte, tok karrierens 40. verdenscupseier15:21SportNilsen gikk til hun spydde, tok ny verdenscupseier15:19KulturSpotify stenger kontoret i Norge15:13SportTande skadd av løpsk ski15:00NorgeHåper at alle Babcock-flyene er reparert senest mandag14:50Kultur13. ETG: Århundrets julekalender: Velkommen til år 201014:10KulturLars Petter Hagen ny leder av Kulturrådet14:09KulturNy redaktør og leder i Nynorsk pressekontor14:01SportNorge ydmyket i VM-semifinalen14:00NorgePolitimann siktet for seksuell omgang ved misbruk av stilling13:46SportLeipzig-treneren bekrefter «god prat» med Haaland13:45VerdenIndia stenger internett i nordøst – protestene mot ny lov fortsetter13:38SportARD: Russland kan ha skjult positive dopingprøver13:20MotorStortinget utsetter biodrivstoff-avgiften13:19SportSolskjær om Uniteds milepæl: – Det ligger i vårt DNA12:42SportKlopp forlenget med Liverpool12:37VerdenFransk politi drepte truende mann i Paris12:36Helse og livsstilVil sette øvre aldersgrense ved assistert befruktning12:28NorgeLetingen fortsetter etter norsk gutt på Island12:28NorgeFlere terrorsiktede løslates i Danmark12:23Norge33 barn forsvunnet fra Hammerfest: – Frykter kjønnslemlestelse12:06PolitikkLanserer nytt parti og utfordrer Erdogan11:41PolitikkLabour slikker sårene etter historisk dårlig valg11:38VerdenKvinner og barn drept av veibombe i Afghanistan11:32SportRösler ferdig i Malmö tross Europa-eventyr11:23NorgeRekordmange svenske bokser pantes i Norge11:22SportFavorittfall i håndball-VM, Nederland slo Russland11:05PengerEquinor dropper oljeterminal i Finnmark11:03NorgeSola-drapet: Navnet på drapsofferet er frigitt10:45VerdenTusenvis av penisfisk skylte opp på strand i USA10:42MotorTiden renner ut for 9000 nordmenn – førerkortet blir ugyldig til nyttår10:21VerdenEksplosjon i boligblokk i Tyskland10:10NorgeMann frifunnet for å ha skutt hund09:59PolitikkSkotske nasjonalister står sterkt – det kan gå mot løsrivelse09:58NorgeEricsson skal levere Telenors nye 5G-nett09:57PolitikkKlart for avstemning over riksrettstiltale mot Trump09:49ReiseFlyselskap serverer kaffe i spiselige kopper09:27NorgeMann pågrepet for vold mot kvinne i Trondheim09:20PengerTror på ny rekord i julehandelen09:15SportHåndball-VM: Sverige utklasset Tyskland09:06NorgeOver 2.000 elever i Hordaland går på skoler som ikke ansetter homofile lærere08:39VerdenJohnson: Vi skal gjennomføre brexit08:38NorgeVenteliste hos Røde Kors i julen08:03PengerPundet styrker seg etter britisk valg07:51SportØdegaard før Messi-møte: – På et annet nivå enn meg07:23NorgeUndersøkelse: Nordmenn og svensker undervurderer hverandre07:08NorgeTogreisende må betale mer fra neste uke. Sjekk om du er berørt!06:54PolitikkBoris Johnson etter valgskredet: – Vi klarte det!06:51SportWild vant over Oilers i et tett og målrikt oppgjør06:37Sport«VM-krigingen» fortsetter for Norge: – Få hadde tro på oss06:25VerdenDe konservative sikrer rent flertall i Parlamentet06:22NorgeDette skjer i dag06:05VerdenFull jubel for toryene, Labour-lederen varsler at han vil gå av06:02NorgeSvært glatte veier – flere trailere i grøfta06:00PengerInterne Nav-krav om trygdesvindel: – Viser parodisk mistenkeliggjøring06:00VerdenOver tusen antikviteter tilbake på museum etter IS-krig i Syria05:59PolitikkSkjebnedag for Bergen Frp – kan være kroken på døra05:35NorgeDette skjedde i natt05:35NorgeMange tusen passasjerer må betale mer på toget fra søndag05:05VerdenMystisk syn på kirkegården skapte frykt i engelsk landsby05:03VerdenLiberaldemokratenes leder er ute av Parlamentet04:46VerdenLabour-leder Jeremy Corbyn varsler sin avgang som partileder04:06Norge21-åring slått bevisstløs på utested i Bergen03:54VerdenLabours partisekretær: Å gå til valg på en ny brexitavstemning førte til katastrofevalg03:08PolitikkLO medgir lønnsøkning til egen Agenda-sjef kan framstå uheldig02:53PengerBørsoppgang i Asia etter britisk valg02:31VerdenEU-landene enige om klimanøytralitet innen 2050 – gjør unntak for Polen02:21VerdenPolen vil nå klimamålene i «eget tempo»
Populært