Sjelden art fikk nytt tilskudd i engelsk dyrehage

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne dyrebare kalven er til stor hjelp for det internasjonale avlsprogrammet, sier Chester dyrehage om nykomlingen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fantastisk å høre den trippende lyden av små, flekkete malaysiske tapirføtter på bakken igjen, for bare andre gang i dyrehagens historie , uttalte teamleder ved Chester Zoo, Sarah Roffe, til den britiske lokalavisa Cheshire Live.

En tapirkalv kom til verden i dyrehagen i England 18. juli. Nykomlingen er av arten lavlandstapir, som er utrydningstruet. Det er bare andre gang i dyrehagens 88 år lange historie at de får et nytt tilskudd til tapirflokken.

Den lille tapiren veide 5 kilo ved fødselen, og i sine første seks måneder har den en helt spesiell drakt: brun med hvite flekker og striper. Gradvis vil den gå over til den mørke og hvite drakten voksne tapirer har.

Tapirkalven er av hankjønn, og Chester Zoo hadde en avstemning på sin Facebookside om navnet til nykomlingen skal bli Thom eller Rony. Navnet ble Rony, med 66 prosent av stemmene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også : Tiger drepte utrydningstruet tiger i dyrepark i London

Tapirkalven ble født forrige uke - et sjeldent tilskudd til en utrydningstruet art. Foto: Skjermdump: Chester Zoo
Tapirkalven ble født forrige uke - et sjeldent tilskudd til en utrydningstruet art. Foto: Skjermdump: Chester Zoo

Tapirene har et spesielt utseende, og kan ligne på svin og elefanter – men er nærmest beslektet med neshorn og hester, skriver Store norske leksikon.

De siste 40 årene har verdens bestand av lavlandstapirer blitt nærmest halvert, skriver forskningsmagasinet Live Science. Det er antatt at er færre enn 2500 tapirer igjen i Malaysia, hvor arten har sin opprinnelse, og i landene rundt.

Denne dyrebare kalven er til stor hjelp for det internasjonale avlsprogrammet, som jobber mot at den allerede truede arten skal bli utryddet. Antallet malaysiske tapirer i det fri har gått kraftig ned i nyere tid, mye på grunn av at mye av deres naturlige habitat gjøres om til plantasjer for palmeolje , forteller Roffe til Cheshire Live.

Hun oppfordrer til å kun bruke produkter som bruker palmeolje fra bærekraftige kilder dersom man vil støtte den truede arten.

Chester Zoo har arbeidet med The Lowland Tapir Conservation Initiative siden 1996, som jobber med å kartlegge verdens tapirbestand, og forstå hvilke utfordringer som er knyttet til den lave bestanden for å bedre forutsetningene for arten.

Les også : Utrydningstruet neshorn kan bli reddet med ny metode