Meny

Chester - sjarmtrollet ved fotballmetropolene

Englands mest engelske by.

Ahh, Liverpool, den stolte sjøfartsbyen med sin vakre sjøfront, beatlesmuseum, to katedraler og et fotballag på topp. Den sjarmerende byen som i 2015 ble kåret til Englands vennligste.

Og fotballhovedstaden Manchester, denne post-industrielle juvelen - med sine to relativt gode fotballag, full av sjarmerende puber, uteliv, historie, kultur, utadvendte mennesker, røde mursteinshus og utmerkede shoppingmuligheter.

Det er ikke rart at rundt to millioner internasjonale turister besøker disse to byene årlig.

Artig da, at vi i stedet dro til Chester!

Vel verdt et besøk

Chester er full av karakteristiske svart-hvite bindingsverks-bygninger med karnapper, arker og tårn. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

De utallige nordmenn som har vært i denne delen av England forbinder muligens Chester med et skilt og en pil til en by de dropper å dra til på fotballturer til Manchester og Liverpool.

De karakteristiske bygningene gir Chester et gammelt og magisk særpreg. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Det er synd, for de som tar turen til denne vakre, historiske byen en times togtur utenfor de to fotballmetropolene, blir garantert ikke skuffet.

Les også: Hotellet er et reisemål i seg selv

I 2013 kåret USA Today Chester til den 5. fineste byen i Europa, foran norske feriefavoritter som Budapest, Paris og Praha. De som har vært i Chester skjønner hvorfor.

Byen regnes nemlig som en av de aller best bevarte historiske byene i Storbritannia, viden kjent for sine karakteristiske svart-hvite bindingsverks-bygninger med karnapper, arker og tårn, som gir byen et gammelt og magisk særpreg.

Om du ikke skjønner hva vi mener, kan du forsøke å se for deg at Charles Dickens og Harry Potter en gang møttes og den ene sa til den andre, hei hvorfor lager vi ikke en by sammen ...

Fortsatt ikke med? Ok da, se for deg en vakker by, da. En skikkelig skikkelig vakker, engelsk by. Det er vel essensen i det.

Les også: La Gomera - den glemte kanariøya

Rik historie

Den imponerende Chesterkatedralen ble påbegynt for over 1000 år siden. Foto: Wikimedia Commons.

Historien til Chester starter riktignok lenge før både Potter og Dickens. Den begynner med etableringen av det romerske fortet og byen Deva Victrix 79 år e.Kr. Senere kom både vikinger og andre folkegrupper innom for å sette sitt særpreg på byen. Sakserene grunnla den mektige katedralen i sentrum, normannerne bygget en imponerende borg. Opp gjennom middelalderen hadde Chester en travel havn med skipstrafikk og handel ut til kontinentet. På 15- og 1600-tallet kom de karakteristiske bygningene med to-etasjers arkader på plass langs hovedgaten - og i viktoriatiden fortsatte utviklingen av byen, med butikker og bygninger i samme stil. Det fascinerende er at dagens Chester har klart å bevare historien, ikke bare i form av museum og utstillinger, men som en aktiv by hvor den historiske arven fortsatt er en del av byen - og brukes.

Les også: Ballong-bonanza over Tyrkias utenomjordiske landskap

Saken fortsetter under bildet

Modell som viser hvordan det antas at Chester så ut den gang den var en romersk by. Foto: Wikipedia Commons.

– Chester er litt som en mindre versjon av York, forteller Richard, en hyggelig ung mann i baren på Pied Bull, byens eldste vertshus med drift siden 1535. Han er selv fra Chester og liker byen, men har inntrykk av at den tradisjonelt har appellert mest til de eldre.

– Men for ikke så lenge siden fikk vi universitet her, det bidrar til å få enda flere unge hit og det gir jo liv, forteller han.

Les også: Englands mest hjemsøkte landsby forbereder seg på Halloween

Spøkelser

I dag bor det 118.000 mennesker i Chester. Mange av dem har nok tradisjonelt vært ganske velstående, familier som ville unna industri og støy i Liverpool og Manchester.

Hvor mange døde som finnes i Chester er ikke godt å si, men som engelske byer flest har også Chester sin andel spøkelser og spøkelseshistorier.

«Chester, Storbritannias mest hjemsøkte by», står det i brosjyren fra den lokale spøkelsesguide-gruppen, som organiserer spøkelsesturer hver lørdag. I boka «Chester - City of Ghosts» er det markert 60 steder i sentrum hvor de døde påstås å gå igjen, flere av historiene hevdes å være av nyere dato.

Pied Bull er det eldste vertshuset i Chester. Som så mange andre steder i Chester, skal det også være spøkelser her.

Også vertshuset Pied Bull, hvor ABC Nyheter bor, har sine spøkelseshistorier. På en plakett på veggen fortelles historien om John Davis som i 1609 falt i trappen ned til kjelleren med en kniv i hånda - og døde. I tillegg skal to av rommene i vertshuset være hjemsøkt av en kammerpike fra 1800-tallet.

Jeg spør Richard på Pied Bull om han har sett noe til spøkelsene.

– Nei, jeg kjenner jo til historiene, men har ikke opplevd noe. La meg spørre min kollega, hun er den som har jobbet her lengst.

Den kvinnelige kollegaen titter opp fra enden av baren, rister på hodet. Richard ler.

– Nothing!

Les også: Vakre Montecristo åpner for besøk kun to ganger i året

Saken fortsetter under bildet

Chester har flere trivelige gågater i sentrum - med butikker både på bakkeplan og langs arkader én etasje over bakken. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Passe størrelse

Det er lett å bli glad i England, og det er lett å bli sjarmert av Chester. Størrelsen er akkurat slik at du både kan blende inn og være usynlig når du føler behov for det, og bli gjenkjent med nikk og smil de gangene du er mottakelig for det.

Den trivelige hovedgaten Watergate. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Vi blir gjenkjent av en hyggelig dame på stearinlysbutikken i hovedgata Watergate på dag to av besøket vårt i byen.

– Hvor var det du var fra igjen, spør hun.

Vi svarer.

– Norge, ja. Dere er jo ikke med i EU. Snart er vi i samme båt. Jeg håper bare at vi får samme gode avtale som dere, forteller hun. Temaet om EU er langt framme i bevisstheten til mange engelskmenn for tiden. Vi går ikke videre på det. I stedet peiler vi samtalen inn på turisme. Damen i stearinlysbutikken mener hun har sett en økning.

– Det er en del turister innom, ja. Særlig fra Tyskland og Sveits, sier hun. Hun tror nok også at en del turister, i hvert fall britiske, forbinder Chester med den britiske såpeserien Hollyoaks, som skal foregå i en fiktiv forstad til byen.

– Vi er glad for alle besøk, smiler hun.

Og tviler du forsatt på om Chester er verdt å ta turen innom, så har vi her samlet ti gode grunner til hvorfor det er en god idé:

10 gode grunner til å besøke Chester

Arkitekturen
Se for deg en typisk engelsk by, og det er muligens Chester du ser for deg. Sentrum av byen er full av vakre svart og hvite bygninger av bindingsverk inspirert av tudortidens arkitektur.

Katedralen

Det er umulig ikke å legge merke til den storslåtte Chesterkatedralen i sentrum av Chester. Den imponerende bygningen ble påbegynt på begynnelsen av 900-tallet og har blitt ytterligere utvidet helt opp til 1800-tallet. Her kan du bidra med å bygge en kopi av katedralen i LEGO. Se gjerne også etter utskjæringen av en elefant, laget i 1380 - av en kunstner som ikke visste hvordan elefanter så ut.

Dyrehage

I Chesters utkant ligger Chester Zoo i Upton-by-Chester. Dyrehagen går for å være en av verdens beste dyrehager. Du finner også akvariet Blue Planet Aquarium i nærheten av Chester. Det store akvariet har blant annet en av Europas største samlinger av haier.

Les også: Syv historiske plasser som Europa har glemt

Historien

Chester er svært rik på historie. For nesten 2000 år siden etablerte romerne det største fortet i Britannia der byen Chester ligger i dag. De kalte stedet Deva - etter elven som renner like ved. Også vikingene slo seg ned i byen (se eget punkt under). En gammel myte sier at norske kong Harald ikke ble drept i slaget ved Hastings i 1066, men dro til Chester for å leve som eremitt. Spesielt med Chester er at så mange av de gamle bygningene fortsatt står. Flere av dem ble restaurert eller bygget i victoriatiden etter tudorstil. Chester har også det som antas å være Storbritannias eldste bevarte butikkfasade, The Arches.

Klokken

Eastgate and Eastgate Clock (joda, den heter faktisk det) er den mest fotograferte klokken i Storbritannia - etter Big Ben. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Eastgate and Eastgate Clock, den mest fotograferte klokken i Storbritannia etter urskiven til Big Ben, som står der inngangen til romertidens Chester, Deva Victrix, lå.

Rows
De karakteristiske to-etasjers arkadene i sentrum av Chester har fått navnet The Rows. Disse arkadene er 700 år gamle og helt unike for Chester. Trolig ble de bygget av handelsmenn oppå romerske murer. I dag er de full av butikker. Hvilket bringer oss videre til neste punkt:

Shopping

Du kan ikke besøke Chester uten å smake på tradisjonell engelsk fudge. Det vil si, du kan, men hvorfor la være? Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Chester ble nylig kåret til en av de beste shoppingbyene i Storbritannia. Kanskje ikke så rart, for sentrum har en stor samling kjedebutikker og mindre, uavhengige butikker. Langs hovedgaten finner du de allerede omtalte «Rows», Chesters unike rekke med gallerier av butikker. Får du ikke nok av shoppingen, kan du ta turen til Storbritannias største designeroutlet, Cheshire Oaks, om lag 16 kilometer utenfor sentrum.

Folkene

Engelskmenn er hyggelige. Det gjelder ikke bare i Chester, men i landet generelt. Her møtes du med «love» og hyggelig småprat over alt. Trolig er det bare engelskmenn som kan be deg om penger og donasjoner - og samtidig få deg til å komme i bedre humør. Er du walisisk bør du imidlertid kanskje være litt forsiktig om du besøker Chester. Her forteller historien at walisere nektes å være ute i byen etter solnedgang. Det skal visstnok også være tillatt å drepe walisere her, selv om det neppe holder i en rettssak. Parentes bemerket kan det sies at byens klokketårn har urskive på alle sider bortsett fra den siden som vender mot Wales. – Vi vil ikke gi bort noe gratis til dem, pføy, var muligens mottoet en gang i tiden.

Les også: KGB-museet i Vilnius: Døden i kjelleren

Vikinger

Selv om det ikke lenger finnes mange spor av vikingene over bakken i Chester, har det vært gjort mange funn som viser vikingenes historiske tilstedeværelse. Chester har en St. Olavskirke - i tillegg til de hevder er den største samlingen av steinkors laget av vikinger.

– Gjennom handel og samarbeid har Chester en unik relasjon til vikinger. Vi arrangerer vikingfestivaler fra mars til september, hvor vi viser og demonstrerer den rike vikingkulturen, dramatiserer slag og har boder hvor folk kan kjøpe vikinggjenstander. Mai vil være et bra tidspunkt å besøke byen for nordmenn som er interessert i vikingtiden, forteller Karl William Nield, guide for Viking Tours Chester og grunnlegger av Viking chester, til ABC Nyheter.

Tilgjengeligheten
Det er lett å komme seg til Chester. SAS har daglige flyvninger, mens Norwegian flyr fire ganger i uken, til Manchester Airport, en drøy time unna. Du kan også lett ta tog fra London til Chester. Turen tar omlag to timer og kan koste ned i rundt 3-400 kroner.

Les også: Makabre minner fra fortidens Wien

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:40 Kristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50 Harald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49 Dødstallet stiger etter syklonen Idai07:49 To amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42 Rekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37 Fortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31 Mener Giske kan kreve erstatning fra VG: - Selv kjente personer har rett til privatliv07:17 Norske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16 Moxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50 Dette skjer i dag05:44 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41 Fredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36 Måling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30 Dette skjedde i natt05:30 Mannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20 Frp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05 – Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00 20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56 Kinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54 FpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28 Indonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07 CCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05 Sp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17 Oljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10 Minst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49 Brexit er utsatt – britene får to valg02:28 Resett.no oppe igjen etter antatt dataangrep01:55 Økt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51 To millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23 Luftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34 EU går med på å utsette brexit00:04 VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44 EU går med på å utsette brexit23:36 Sayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12 Juan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03 Hazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46 USA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16 Svak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55 Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53 Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03 Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00 Betydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32 Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59 Brasils ekspresident Temer pågrepet19:28 Ajer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20 Politiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04 Eksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01 Lan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45 Brexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 Vil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40 Mosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Boeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35 Det er ikke religion og våpen som fører til krig12:25 Mays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24 Pogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18 Utrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06 Frp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50 Kvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07 18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57 Skrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56 Levi Strauss børsnoteres for andre gang10:50 USA utplasserer B-52-fly i Europa10:43 Ny studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39 McCain er død, men Trump hogger videre10:33 NSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05 Norges Bank setter opp styringsrenten10:04 – Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03 Elbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02 Landets kraftkunder skal være sjeleglade09:29 Pizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25 Pågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24 Manchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09 Charlie (22) døde etter krasj med vogntog
Siste nytt
08:40SportKristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50PengerHarald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49VerdenDødstallet stiger etter syklonen Idai07:49VerdenTo amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42NorgeRekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37VerdenFortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31NorgeMener Giske kan kreve erstatning fra VG: - Selv kjente personer har rett til privatliv07:17NorgeNorske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16PolitikkMoxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50NorgeDette skjer i dag05:44NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41VerdenFredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36NorgeMåling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeMannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20NorgeFrp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05Verden– Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00Norge20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56VerdenKinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54NorgeFpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28VerdenIndonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07VerdenCCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05NorgeSp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17NorgeOljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10VerdenMinst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49VerdenBrexit er utsatt – britene får to valg02:28NorgeResett.no oppe igjen etter antatt dataangrep01:55NorgeØkt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51VerdenTo millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23NorgeLuftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34VerdenEU går med på å utsette brexit00:04NorgeVG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44VerdenEU går med på å utsette brexit23:36VerdenSayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12PolitikkJuan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03SportHazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46PolitikkUSA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:16PolitikkSvak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55PolitikkStatsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53VerdenFacebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03PolitikkPresseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00NorgeBetydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32PolitikkAp-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59VerdenBrasils ekspresident Temer pågrepet19:28SportAjer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20NorgePolitiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04NorgeEksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01PolitikkLan Marie Berg slår tilbake mot nazihets: – Dette er et nytt bunnivå fra Frp18:45PolitikkBrexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10ReiseStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52PolitikkVil sette en stopper for Huaweis 5G-nett i Norge14:40VerdenMosambik: Flomofre klamrer seg til trær og hustak14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenBoeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk12:35VerdenDet er ikke religion og våpen som fører til krig12:25PolitikkMays brexit-tale vekker sinne i Underhuset12:24SportPogba: – Å trene under Zidane er en drøm12:18VerdenUtrecht-mistenkt siktes for drap og terror12:06PolitikkFrp-representant foreslår å betale flyktninger i Libanon11:50NorgeKvinne hardt skadd i alpinulykke i Hemsedal11:07Norge18-åring angrep tiltalt i dobbeltdrapssak10:57SportSkrubbsår for Lindvik i første møte med Planica10:56PengerLevi Strauss børsnoteres for andre gang10:50VerdenUSA utplasserer B-52-fly i Europa10:43Helse og livsstilNy studie: Å bli utsatt for vold går i arv10:39PolitikkMcCain er død, men Trump hogger videre10:33SportNSF-topp: Kristoffersen har hatt god nytte av skiforbundet10:05PengerNorges Bank setter opp styringsrenten10:04Politikk– Ikke en kilowatt skal sendes ut av Norge10:03MotorElbiler og hybrider står for en stadig større andel av kjøringen10:02PengerLandets kraftkunder skal være sjeleglade09:29PengerPizzasted konkurs – innehaver spilte bort pengene09:25VerdenPågrepet for snikfilming av 1.600 hotellgjester09:24SportManchester City sirkler inn «den nye Ronaldo»09:09NorgeCharlie (22) døde etter krasj med vogntog
Populært