Chester - sjarmtrollet ved fotballmetropolene

Englands mest engelske by.

Ahh, Liverpool, den stolte sjøfartsbyen med sin vakre sjøfront, beatlesmuseum, to katedraler og et fotballag på topp. Den sjarmerende byen som i 2015 ble kåret til Englands vennligste.

Og fotballhovedstaden Manchester, denne post-industrielle juvelen - med sine to relativt gode fotballag, full av sjarmerende puber, uteliv, historie, kultur, utadvendte mennesker, røde mursteinshus og utmerkede shoppingmuligheter.

Det er ikke rart at rundt to millioner internasjonale turister besøker disse to byene årlig.

Artig da, at vi i stedet dro til Chester!

Vel verdt et besøk

Chester er full av karakteristiske svart-hvite bindingsverks-bygninger med karnapper, arker og tårn. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Chester er full av karakteristiske svart-hvite bindingsverks-bygninger med karnapper, arker og tårn. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

De utallige nordmenn som har vært i denne delen av England forbinder muligens Chester med et skilt og en pil til en by de dropper å dra til på fotballturer til Manchester og Liverpool.

De karakteristiske bygningene gir Chester et gammelt og magisk særpreg. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
De karakteristiske bygningene gir Chester et gammelt og magisk særpreg. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Det er synd, for de som tar turen til denne vakre, historiske byen en times togtur utenfor de to fotballmetropolene, blir garantert ikke skuffet.

Les også: Hotellet er et reisemål i seg selv

I 2013 kåret USA Today Chester til den 5. fineste byen i Europa, foran norske feriefavoritter som Budapest, Paris og Praha. De som har vært i Chester skjønner hvorfor.

Byen regnes nemlig som en av de aller best bevarte historiske byene i Storbritannia, viden kjent for sine karakteristiske svart-hvite bindingsverks-bygninger med karnapper, arker og tårn, som gir byen et gammelt og magisk særpreg.

Om du ikke skjønner hva vi mener, kan du forsøke å se for deg at Charles Dickens og Harry Potter en gang møttes og den ene sa til den andre, hei hvorfor lager vi ikke en by sammen ...

Fortsatt ikke med? Ok da, se for deg en vakker by, da. En skikkelig skikkelig vakker, engelsk by. Det er vel essensen i det.

Les også: La Gomera - den glemte kanariøya

Rik historie

Den imponerende Chesterkatedralen ble påbegynt for over 1000 år siden. Foto: Wikimedia Commons.
Den imponerende Chesterkatedralen ble påbegynt for over 1000 år siden. Foto: Wikimedia Commons.

Historien til Chester starter riktignok lenge før både Potter og Dickens. Den begynner med etableringen av det romerske fortet og byen Deva Victrix 79 år e.Kr. Senere kom både vikinger og andre folkegrupper innom for å sette sitt særpreg på byen. Sakserene grunnla den mektige katedralen i sentrum, normannerne bygget en imponerende borg. Opp gjennom middelalderen hadde Chester en travel havn med skipstrafikk og handel ut til kontinentet. På 15- og 1600-tallet kom de karakteristiske bygningene med to-etasjers arkader på plass langs hovedgaten - og i viktoriatiden fortsatte utviklingen av byen, med butikker og bygninger i samme stil. Det fascinerende er at dagens Chester har klart å bevare historien, ikke bare i form av museum og utstillinger, men som en aktiv by hvor den historiske arven fortsatt er en del av byen - og brukes.

Les også: Ballong-bonanza over Tyrkias utenomjordiske landskap

Saken fortsetter under bildet

Modell som viser hvordan det antas at Chester så ut den gang den var en romersk by. Foto: Wikipedia Commons.
Modell som viser hvordan det antas at Chester så ut den gang den var en romersk by. Foto: Wikipedia Commons.

– Chester er litt som en mindre versjon av York, forteller Richard, en hyggelig ung mann i baren på Pied Bull, byens eldste vertshus med drift siden 1535. Han er selv fra Chester og liker byen, men har inntrykk av at den tradisjonelt har appellert mest til de eldre.

– Men for ikke så lenge siden fikk vi universitet her, det bidrar til å få enda flere unge hit og det gir jo liv, forteller han.

Les også: Englands mest hjemsøkte landsby forbereder seg på Halloween

Spøkelser

I dag bor det 118.000 mennesker i Chester. Mange av dem har nok tradisjonelt vært ganske velstående, familier som ville unna industri og støy i Liverpool og Manchester.

Hvor mange døde som finnes i Chester er ikke godt å si, men som engelske byer flest har også Chester sin andel spøkelser og spøkelseshistorier.

«Chester, Storbritannias mest hjemsøkte by», står det i brosjyren fra den lokale spøkelsesguide-gruppen, som organiserer spøkelsesturer hver lørdag. I boka «Chester - City of Ghosts» er det markert 60 steder i sentrum hvor de døde påstås å gå igjen, flere av historiene hevdes å være av nyere dato.

Pied Bull er det eldste vertshuset i Chester. Som så mange andre steder i Chester, skal det også være spøkelser her.
Pied Bull er det eldste vertshuset i Chester. Som så mange andre steder i Chester, skal det også være spøkelser her.

Også vertshuset Pied Bull, hvor ABC Nyheter bor, har sine spøkelseshistorier. På en plakett på veggen fortelles historien om John Davis som i 1609 falt i trappen ned til kjelleren med en kniv i hånda - og døde. I tillegg skal to av rommene i vertshuset være hjemsøkt av en kammerpike fra 1800-tallet.

Jeg spør Richard på Pied Bull om han har sett noe til spøkelsene.

– Nei, jeg kjenner jo til historiene, men har ikke opplevd noe. La meg spørre min kollega, hun er den som har jobbet her lengst.

Den kvinnelige kollegaen titter opp fra enden av baren, rister på hodet. Richard ler.

– Nothing!

Les også: Vakre Montecristo åpner for besøk kun to ganger i året

Saken fortsetter under bildet

Chester har flere trivelige gågater i sentrum - med butikker både på bakkeplan og langs arkader én etasje over bakken. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Chester har flere trivelige gågater i sentrum - med butikker både på bakkeplan og langs arkader én etasje over bakken. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Passe størrelse

Det er lett å bli glad i England, og det er lett å bli sjarmert av Chester. Størrelsen er akkurat slik at du både kan blende inn og være usynlig når du føler behov for det, og bli gjenkjent med nikk og smil de gangene du er mottakelig for det.

Den trivelige hovedgaten Watergate. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Den trivelige hovedgaten Watergate. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Vi blir gjenkjent av en hyggelig dame på stearinlysbutikken i hovedgata Watergate på dag to av besøket vårt i byen.

– Hvor var det du var fra igjen, spør hun.

Vi svarer.

– Norge, ja. Dere er jo ikke med i EU. Snart er vi i samme båt. Jeg håper bare at vi får samme gode avtale som dere, forteller hun. Temaet om EU er langt framme i bevisstheten til mange engelskmenn for tiden. Vi går ikke videre på det. I stedet peiler vi samtalen inn på turisme. Damen i stearinlysbutikken mener hun har sett en økning.

– Det er en del turister innom, ja. Særlig fra Tyskland og Sveits, sier hun. Hun tror nok også at en del turister, i hvert fall britiske, forbinder Chester med den britiske såpeserien Hollyoaks, som skal foregå i en fiktiv forstad til byen.

– Vi er glad for alle besøk, smiler hun.

Og tviler du forsatt på om Chester er verdt å ta turen innom, så har vi her samlet ti gode grunner til hvorfor det er en god idé:

10 gode grunner til å besøke Chester

Arkitekturen
Se for deg en typisk engelsk by, og det er muligens Chester du ser for deg. Sentrum av byen er full av vakre svart og hvite bygninger av bindingsverk inspirert av tudortidens arkitektur.

Katedralen

Det er umulig ikke å legge merke til den storslåtte Chesterkatedralen i sentrum av Chester. Den imponerende bygningen ble påbegynt på begynnelsen av 900-tallet og har blitt ytterligere utvidet helt opp til 1800-tallet. Her kan du bidra med å bygge en kopi av katedralen i LEGO. Se gjerne også etter utskjæringen av en elefant, laget i 1380 - av en kunstner som ikke visste hvordan elefanter så ut.

Dyrehage

I Chesters utkant ligger Chester Zoo i Upton-by-Chester. Dyrehagen går for å være en av verdens beste dyrehager. Du finner også akvariet Blue Planet Aquarium i nærheten av Chester. Det store akvariet har blant annet en av Europas største samlinger av haier.

Les også: Syv historiske plasser som Europa har glemt

Historien

Chester er svært rik på historie. For nesten 2000 år siden etablerte romerne det største fortet i Britannia der byen Chester ligger i dag. De kalte stedet Deva - etter elven som renner like ved. Også vikingene slo seg ned i byen (se eget punkt under). En gammel myte sier at norske kong Harald ikke ble drept i slaget ved Hastings i 1066, men dro til Chester for å leve som eremitt. Spesielt med Chester er at så mange av de gamle bygningene fortsatt står. Flere av dem ble restaurert eller bygget i victoriatiden etter tudorstil. Chester har også det som antas å være Storbritannias eldste bevarte butikkfasade, The Arches.

Klokken

Eastgate and Eastgate Clock (joda, den heter faktisk det) er den mest fotograferte klokken i Storbritannia - etter Big Ben. Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Eastgate and Eastgate Clock (joda, den heter faktisk det) er den mest fotograferte klokken i Storbritannia - etter Big Ben. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Eastgate and Eastgate Clock, den mest fotograferte klokken i Storbritannia etter urskiven til Big Ben, som står der inngangen til romertidens Chester, Deva Victrix, lå.

Rows
De karakteristiske to-etasjers arkadene i sentrum av Chester har fått navnet The Rows. Disse arkadene er 700 år gamle og helt unike for Chester. Trolig ble de bygget av handelsmenn oppå romerske murer. I dag er de full av butikker. Hvilket bringer oss videre til neste punkt:

Shopping

Du kan ikke besøke Chester uten å smake på tradisjonell engelsk fudge. Det vil si, du kan, men hvorfor la være? Foto: Sverre Bjørstad Graff.
Du kan ikke besøke Chester uten å smake på tradisjonell engelsk fudge. Det vil si, du kan, men hvorfor la være? Foto: Sverre Bjørstad Graff.

Chester ble nylig kåret til en av de beste shoppingbyene i Storbritannia. Kanskje ikke så rart, for sentrum har en stor samling kjedebutikker og mindre, uavhengige butikker. Langs hovedgaten finner du de allerede omtalte «Rows», Chesters unike rekke med gallerier av butikker. Får du ikke nok av shoppingen, kan du ta turen til Storbritannias største designeroutlet, Cheshire Oaks, om lag 16 kilometer utenfor sentrum.

Folkene

Engelskmenn er hyggelige. Det gjelder ikke bare i Chester, men i landet generelt. Her møtes du med «love» og hyggelig småprat over alt. Trolig er det bare engelskmenn som kan be deg om penger og donasjoner - og samtidig få deg til å komme i bedre humør. Er du walisisk bør du imidlertid kanskje være litt forsiktig om du besøker Chester. Her forteller historien at walisere nektes å være ute i byen etter solnedgang. Det skal visstnok også være tillatt å drepe walisere her, selv om det neppe holder i en rettssak. Parentes bemerket kan det sies at byens klokketårn har urskive på alle sider bortsett fra den siden som vender mot Wales. – Vi vil ikke gi bort noe gratis til dem, pføy, var muligens mottoet en gang i tiden.

Les også: KGB-museet i Vilnius: Døden i kjelleren

Vikinger

Selv om det ikke lenger finnes mange spor av vikingene over bakken i Chester, har det vært gjort mange funn som viser vikingenes historiske tilstedeværelse. Chester har en St. Olavskirke - i tillegg til de hevder er den største samlingen av steinkors laget av vikinger.

– Gjennom handel og samarbeid har Chester en unik relasjon til vikinger. Vi arrangerer vikingfestivaler fra mars til september, hvor vi viser og demonstrerer den rike vikingkulturen, dramatiserer slag og har boder hvor folk kan kjøpe vikinggjenstander. Mai vil være et bra tidspunkt å besøke byen for nordmenn som er interessert i vikingtiden, forteller Karl William Nield, guide for Viking Tours Chester og grunnlegger av Viking chester, til ABC Nyheter.

Tilgjengeligheten
Det er lett å komme seg til Chester. SAS har daglige flyvninger, mens Norwegian flyr fire ganger i uken, til Manchester Airport, en drøy time unna. Du kan også lett ta tog fra London til Chester. Turen tar omlag to timer og kan koste ned i rundt 3-400 kroner.

Les også: Makabre minner fra fortidens Wien

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 NASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med «high five» og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy går til søksmål mot Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Over 500 gårder kan ryke: – Dette kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal
Siste nytt
14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02VerdenNASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med «high five» og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy går til søksmål mot Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerOver 500 gårder kan ryke: – Dette kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal
Populært