Meny

– Vi må forstå at også kvinner kan være overgripere

«Daniel» forteller at det har hendt at kvinner lar baderomsdøren være vid åpen mens de er i dusjen når han kommer for å gjøre en jobb.
«Daniel» forteller at det har hendt at kvinner lar baderomsdøren være vid åpen mens de er i dusjen når han kommer for å gjøre en jobb. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Seksuell trakassering av menn fortjener økt oppmerksomhet, mener Likestillingsombudet. «Adam» og «Daniel» har begge opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet på jobb.

Adam» (34) er teknikker og har gjort mer enn tusen hjemmebesøk hos kunder som trenger hjelp med internett eller kabel-TV.

I mange tilfeller der inngangsdøren har blitt åpnet av kvinner, har Adam gjort jobben sin og så dratt videre til neste oppdrag. Men i noen tilfeller har besøket tatt en helt annen vending enn han har vært komfortabel med.

En av episodene inntraff da han skulle gjøre en installeringsjobb hjemme hos en kvinnelig kunde.

– Jeg satt på huk i stuen og jobbet da hun plutselig kom smygende opp inntil meg bakfra. Deretter presset hun underlivet sitt mot skulderen min og begynte å gnikke. Uten å kaste så mye som et blikk på henne, sa jeg til henne at hun sperret for lyset og ba henne pent om å flytte seg slik at jeg kunne se hva jeg drev med. Da forsvant hun, minnes han.

«Daniel» (44) er tømrer av yrke. Han forteller til ABC Nyheter at noen kvinner går rett på og spør om de ikke bare skal gå en tur på soverommet, først som sist. Andre ganger vil de gjerne at han skal komme tilbake på kvelden.

– De som er mer direkte, går også gjerne nakne omkring mens jeg er der og lar for eksempel baderomsdøra stå på vidt gap mens de er i dusjen.

– Kvinner i «panikkalderen»

Mens han tidligere alltid jobbet sammen med andre, er Daniel i dag oftere på oppdrag alene. Selv synes han at han opplever mer uønsket seksuell oppmerksomhet nå sammenliknet med i yngre dager.

Når vi spør ham om hvem det er som trakasserer, svarer han raskt:

– Det er de som befinner seg i «panikkalderen» – single kvinner i femtiårene, av og til i slutten av førtiårene. De er gjerne ikke så blyge, for å si det slik. Men som gutt er man jo opplært til at det ikke er så farlig, man takker pent nei når man får tilbud en gang i blant.

Adam forteller at de har tilbud om samtale med psykolog og om å kunne snakke direkte med leder dersom noen er blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet i tjeneste. Men han tviler på at noen av de mannlige ansatte i bedriften har benyttet seg av tilbudet.

– Vi fleiper om det oss i mellom i pausene, det blir til skrønehistorier. Jeg tror ikke hendelsene etterlater seg varige inntrykk hos dem som opplever det.

– Samfunnet forventer jo uansett at menn ikke skal se på seksuell trakassering som noe stort problem når vi utsettes for det.

Les også: Kvinner mener likelønn er deres største utfordring

170 trakasseringshenvendelser i 2018

I 2018 mottok Likestillings- og diskrimineringsombudet 170 henvendelser om seksuell trakassering. Drøyt halvparten av sakene var spørsmål om kurs, opplæring eller foredrag om seksuell trakassering. Resten var fra privatpersoner, virksomheter og tillitsvalgte.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm forklarer at de gir veiledning i enkeltsaker som omhandler trakassering.

– Vi har ikke mottatt noen enkeltsaker fra menn som opplever seg seksuelt trakassert. Men det betyr ikke at det ikke skjer, sier hun til ABC Nyheter.

Mannlige sykepleiere mer utsatt

#MeToo satte seksuell trakassering på dagsorden. I mange av historiene som er blitt fortalt og skildret handler det ofte om godt voksne menn, gjerne plassert i toppjobber, som gjør yngre kvinner til ofre for uønsket seksuell oppmerksomhet. Men seksuell trakassering rammer også menn.

Are Saastad, daglig leder i Reform – ressurssenter for menn , mener det er mye mer utbredt enn vi velger å tro og viser blant annet til en undersøkelse som ble gjennomført av fagbladet Sykepleien . Den viste at dobbelt så stor andel av mannlige sykepleiere – sammenlignet med kvinnelige – oppga å ha blitt utsatt for seksuell trakassering.

– Det interessante i denne undersøkelsen er at mens de kvinnelige sykepleierne i hovedsak oppga at seksuell trakassering var blitt utøvet av pasienter, fortalte de mannlige sykepleierne at dette oftest var utført av en kvinnelig kollega.

(Saken fortsetter under)

Flere mannlige enn kvinnelige sykepleier sier de har vært utsatt for trakassering, men kvinnene varsler oftere om slike hendelser. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Flere mannlige enn kvinnelige sykepleier sier de har vært utsatt for trakassering, men kvinnene varsler oftere om slike hendelser. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Saastad mener undersøkelsen er interessant fordi den omfatter en mannlig arbeidstakergruppe i en typisk kvinnedominert sektor.

– I mange av historiene i Sykepleien var det yngre mannlige sykepleiere som hadde stått i en underlegen maktposisjon til en kvinnelig kollega, som også ofte var eldre. Det typiske her er nok mannlige studenter i praksisarbeid, med en godt voksen sykepleier som praksisveileder. Dette er en meget utsatt og underlegen situasjon, der du også kan risikere å stryke om du sier fra om opplevelsene dine.

Les også: 47 ansatte har opplevd seksuell trakassering ved Stavanger-universitetet

«Glemte» mannlige politikere

I starten av den globale #MeToo-bølgen høsten 2017 gjorde NRK en undersøkelse der de spurte samtlige 69 kvinnelige politikere som møtte fast på Stortinget, om de var blitt utsatt for seksuell trakassering. 53 svarte på undersøkelsen, hvorpå 29 bekreftet at de hadde opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet.

Ingen av de mannlige stortingspolitikerne ble stilt samme spørsmål.

– Dette viser at det finnes en utbredt oppfatning om at kvinner er de utsatte, og menn kun er utøvere av seksuell trakassering, mener Are Saastad.

Are Saastad er leder i Reform - ressurssenter for menn. Foto: Reform
Are Saastad er leder i Reform - ressurssenter for menn. Foto: Reform

– Undersøkelser som NRKs vil selvsagt bare bekrefte denne misoppfatningen, siden ingen menn blir spurt. Det finnes en del slike undersøkelser, spesielt i kjølvannet av #MeToo, som viser det jeg vil kalle en kulturell blind flekk.

Saastad sier det er flere kvinner som rammes av seksuell trakassering, men at det alltid er en viss prosent menn som opplever det samme som kvinner. Situasjonen deres må selvsagt tas på like stort alvor, mener han.

– Vi overdriver positive og negative sider ved hverandre ut fra kjønn. Vi må forstå at også kvinner kan være overgripere. Forståelsen for at kvinner kan ha slike negative egenskapen ved seg, er lite utviklet. Dette kan sees som en slags parallell til at vi heller ikke helt tror på at menn kan være omsorgsgivere i samme grad som kvinner. Men det kan de selvsagt.

Les også: Hæren har de største utfordringene med trakassering i Forsvaret

– Et offer uansett kjønn

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er enig med Reform i at det er gjort for lite forskning på menn som har blitt utsatt for seksuell trakassering.

– Jeg mener absolutt at NRK i sin undersøkelse i 2017 burde ha spurt både mannlige og kvinnelige stortingspolitikere om de har blitt utsatt for seksuell trakassering. Vi kjenner likevel til noen undersøkelser hvor det kommer frem at menn også utsettes for seksuell trakassering, eksempelvis i Sykepleien og medarbeiderundersøkelsen i Forsvaret, sier Bjurstrøm til ABC Nyheter.

Bjurstrøm er tydelig på at trakassering er forbudt og noe du ikke skal finne deg i, uansett om du er mann eller kvinne.

– Et offer skal ses på som et offer og en overgriper skal ses på som en overgriper, uansett kjønn. Vi er alle forskjellige og jeg synes det er uheldig hvis det er slik at noen menn som blir utsatt for seksuell trakassering, går rundt og tenker at dette er noe vi bare må tåle.

(Saken fortsetter under)

Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Hvilke følger tror du #MeToo har fått for menn som blir utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet?

– Seksuell trakassering har fram til #MeToo vært et skjult arbeidsmiljøproblem. Vi mener #MeToo har bidratt til mer kunnskap og bevisstgjøring om seksuell trakassering blant folk, og gjort det mer akseptabelt for både menn og kvinner å si ifra.

Les også: Nå kommer en konkret lovendring i kjølvannet av metoo

– Går gjerne nakne omkring

«Daniel» forteller at kvinnene gjerne er nakne i deler av huset der de vet at han kommer til å passere, hvor det vanligvis ikke er normalt å være uten en tråd. De fleste skjønner det når han sier nei, men han opplever noen av kvinnene som veldig pågående.

– Det var ei jeg var hos som var veldig ofte naken i sidesynet mitt og hun hintet mye frempå at hun var «klar». At det ikke gjorde noe om jeg la fra meg verktøyet og kom en tur inn på soverommet hennes, forteller han til ABC Nyheter.

– Ei annen jeg var hos satt for det meste i en hagestol og så på at vi jobbet, hele tiden mens hun snakket utelukkende om sex og knulling dagen lang. Jeg jobbet der en måned. Det ble ganske slitsomt etter hvert, ettersom hun aldri ga seg.

De mest pågående kan også bli fysiske i sin tilnærming. For eksempel smyger de seg tett forbi inntil rumpa hans eller finner en unnskyldning for å ta ham på låret.

– Det blir slitsomt å skulle dra dit for å fortsette jobben når de byr seg frem hele tiden og ikke virker å skjønne at du ikke er interessert.

Les også: Ny undervisning om sex og trakassering for skoler i Oslo

(Saken fortsetter under)

«Daniel» er ikke ukjent med kvinner som går nakne i hjemmet sitt mens han er der for å utføre snekkerarbeid. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
«Daniel» er ikke ukjent med kvinner som går nakne i hjemmet sitt mens han er der for å utføre snekkerarbeid. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix

Presset puppene mot ryggen

I likhet med «Daniel» opplever også «Adam» at det stort sett er kvinner fra 45 år og oppover som trakasserer og kommer med hint om at de ønsker noe seg mer fra ham enn bare å få TV-antenna fikset.

– Når du er hjemme hos dem, er det enkelte som virker å tro at de kan gjøre og si hva de vil. For eksempel å sitte og røyke mens jeg er der uten å kle skikkelig på seg. Om de så går i pysjen så blåser jeg i det, jeg er der for å gjøre en jobb.

– Men det er ikke hyggelig når en mor på femti pluss lukker opp døra med åpen morgenkåpe. Da sier jeg ifra så diskret jeg kan og snur meg til de har tatt på seg noe.

«Adam» forteller at han har opplevd å bli kløpet i rumpa av en og annen mann. Da har han gitt beskjed om at han ikke svinger den veien og så er det blitt stille. Kvinner opplever han derimot gjerne som mer sofistikerte i måten de går frem på. Han forklarer det med at mange gjør det på en måte som ikke nødvendigvis kan tolkes i en bestemt retning.

– Så er det de som nærmest står og stønner fremfor deg. Det var en dame som presset puppene sine så hardt inn i ryggen min at jeg nesten mistet fotfestet. Det var ikke vanskelig å se, eller kjenne, at mannen hennes jobbet som kirurg.

Les også: Tre av ti NRK-journalister har opplevd vold, trusler eller trakassering

Verdien av fysisk overtak

En episode «Adam» husker spesielt godt, inntraff hjemme hos en kvinne som han raskt fikk inntrykk av at ønsket å legge opp til bråk for å få mannen sin sjalu.

– Hun dukket opp i gjennomsiktig t-skjorte som med vilje var strammet til rundt brystene. Hun sto tett inntil og gjerne i veien for meg mens jeg jobbet. Og dette var mens mannen hennes fremdeles var i dusjen. Hun var åpenbart ute etter å lage en situasjon slik at mannen skulle reagere på meg. Det var ekkelt, forteller han.

En av årsakene til at Daniel ikke lar seg påvirke i særlig grad av den seksuelle trakasseringen han selv opplever når han er på snekkeroppdrag hjemme hos kunder, er det at han føler han som mann har det fysiske overtaket. Dersom det skulle være nødvendig, kan han komme seg ut av situasjoner ved egen hjelp.

– Hvis jeg var en kvinne som ble trakassert av en fysisk overlegen mann, så ville det vært annerledes. Da ville jeg nok ikke følt at jeg hadde kontroll over situasjonen. Men som mann føler du som sagt at du har overtaket uansett. Jeg føler ikke at det er noe fare for meg, annet enn at det kan være ubehagelig. Det fysiske overtaket gjør at du ikke føler deg redd for at noe skal skje med deg.

Godteri og kondomer i premie

Reforms Mannstelefonen er en av Norges eldste hjelpetelefoner, og den eneste som er spesifikt rettet mot mannlige innringere. Trakassering er ett av temaene man kan snakke om.

Are Saastad forteller om en fersk telefonoppringning han selv mottok. Han mener den illustrerer godt hvordan seksuell trakassering kan leses på en annen måte når menn er ofre, selv om selve handlingen er den samme.

Vedkommende innringer var en godt voksen mann i en typisk mannsbedrift, med en kvinnelig leder. Under et sosialt arrangement ble det avholdt en konkurranse som ble ledet av kvinnen, og hvor mannen ble kåret til vinner. Dette fant sted i en sal fylt med mennesker, og som premie oversendte den kvinnelige lederen ham en bolle fylt med godteri.

Men under sjokolade og sukkertøy fant han en pakke kondomer, som lederen hadde lagt der.

I stedet for å fleipe bort situasjonen som noe morsomt, slik det sannsynligvis var meningen at han skulle gjøre, reagerte mannen med å bli satt ut. Han la kondomene ned i bollen igjen. Det var likevel tydelig for alle som var til stede i salen hva han hadde fått.

– Den kvinnelige lederen la opp til at dette skulle være en morsom situasjon i en sosial sammenheng på jobben. Mannens reaksjon er likevel ikke merkelig. For hvis du hadde byttet om på rollene, der det var en kvinnelig ansatt som fikk tilsendt en pakke kondomer fra en mannlig toppsjef, ville det uten tvil bli sett på som et overtramp, og som noe utilbørlig.

– Når en kvinne gjør slikt, blir det sett på som mer uskyldig enn det er hvis en mann gjør det. Men underteksten er den samme, og handlingen formidler akkurat de samme lumre, seksuelle kodene.

Les også: Forsvaret mangler oversikt over saker om seksuell trakassering

(Saken fortsetter under)

Det er flere kvinner som rammes av seksuell trakassering, men det er alltid en viss prosent menn som opplever det samme som kvinner. – Når det en kvinne gjør slikt, blir det sett på som uskyldigere enn det er hvis en mann gjør det, mener Reform-leder Are Saastad. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix
Det er flere kvinner som rammes av seksuell trakassering, men det er alltid en viss prosent menn som opplever det samme som kvinner. – Når det en kvinne gjør slikt, blir det sett på som uskyldigere enn det er hvis en mann gjør det, mener Reform-leder Are Saastad. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Scanpix


Saastad forteller at innringeren tok kontakt fordi han lurte på om denne hendelsen kunne kategoriseres som seksuell trakassering.

– Jeg bekreftet det. Jeg anbefalte ham også å gå videre til Likestillings- og diskrimineringsombudet for å få saken rettslig belyst. Det håper jeg han har gjort.

Likestillings- og diskrimineringsombud Bjurstrøms råd til både kvinner og menn som opplever uønsket seksuell oppmerksomhet, er å si tydelig ifra at dette er noe du ikke finner deg i.

– Snakk med andre om det og ikke nøl med å spørre om hjelp. Ombudet har god kompetanse på dette og vil anbefale å ta kontakt med oss hvis man trenger råd og veiledning. I samarbeid med Arbeidstilsynet har vi laget en praktisk veileder om hvordan forebygge og hindre seksuell trakassering som finnes på settstrek.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42 Høyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06 Nederlandske Groningen hjemsøkt av utallige jordskjelv - gassfelt får skylden20:01 To skutt utenfor København20:00 Far dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37 Sjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21 Stoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12 Huawa (24) er en av hjelpearbeiderne som ble drept i 201819:07 Overtar Melanias talsperson18:49 Gjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48 Khashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28 Person funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06 Nkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48 Trump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31 Høydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14 IS-topp skal være tatt i Jemen17:13 54-åring døde etter flystyrt i Mandal16:34 USA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge16:23 Forsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12 Amerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05 Johnson fortsatt taus om husbråk16:02 Norges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53 Trond Mohn tapte milliarder på valuta15:02 Gulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47 58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40 Tollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49 Lampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48 FIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31 Dommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12 Carlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11 74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49 «Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46 Dømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40 – Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15 Her endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07 Fansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04 Trekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37 Myanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23 MDG oppsummerer det politiske halvåret11:10 54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46 – Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32 En av tre eldre bor alene10:31 Oljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22 – Jeg er bare glad for at jeg er her09:55 Ett av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55 Dommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42 Pensjonister har billioner av kroner til gode09:32 Uenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22 Norge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57 Kvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37 Partigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22 Aldri før har så få unge jenter fått barn08:20 Derfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14 Iran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00 EU går til børskrig mot Sveits07:01 Holund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52 To menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36 Norges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24 Rekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24 Harry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:37 Romfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30 Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30 Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08 Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00 Forskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30 Ludvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25 Ap-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18 Amerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15 Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02 Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00 Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25 Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06 Kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29 Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48 Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38 Sudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31 Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40 Georgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40 Irans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37 Ny nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23 Vindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56 Hetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09 Forsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06 Tarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28 Kvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15 Trikkefører angrepet av mann19:59 Rike amerikanere krever mer skatt19:52 Bonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34 Storbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21 Kveitekrig truer i Nordsjøen18:15 – Wow. Det var jo en grei kompliment18:07 Bitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31 Får ikke være pårørende til sin egen sønn
Siste nytt
22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NæringslivBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42PolitikkHøyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06VerdenNederlandske Groningen hjemsøkt av utallige jordskjelv - gassfelt får skylden20:01VerdenTo skutt utenfor København20:00NorgeFar dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37SportSjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21PolitikkStoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12VerdenHuawa (24) er en av hjelpearbeiderne som ble drept i 201819:07VerdenOvertar Melanias talsperson18:49ForbrukerGjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48VerdenKhashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28NorgePerson funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06TeknologiNkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48PolitikkTrump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31NorgeHøydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14VerdenIS-topp skal være tatt i Jemen17:13Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal16:34VerdenUSA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge16:23NorgeForsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12NæringslivAmerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05PolitikkJohnson fortsatt taus om husbråk16:02SportNorges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53Børs og finansTrond Mohn tapte milliarder på valuta15:02SportGulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47Norge58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40NorgeTollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49SportLampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48SportFIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31PengerDommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12SportCarlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11Norge74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49Kultur«Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46VerdenDømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40Verden– Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15MotorHer endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07KulturFansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04VerdenTrekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37VerdenMyanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23PolitikkMDG oppsummerer det politiske halvåret11:10Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46Reise– Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32Helse og livsstilEn av tre eldre bor alene10:31PengerOljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22Norge– Jeg er bare glad for at jeg er her09:55Helse og livsstilEtt av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55NorgeDommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42PengerPensjonister har billioner av kroner til gode09:32Helse og livsstilUenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22SportNorge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57VerdenKvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37PolitikkPartigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22Helse og livsstilAldri før har så få unge jenter fått barn08:20SportDerfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14VerdenIran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00PengerEU går til børskrig mot Sveits07:01SportHolund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52NorgeTo menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36SportNorges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24NorgeRekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24KulturHarry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:37VerdenRomfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30VerdenStoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30PengerFolk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08PengerJernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00VerdenForskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30NorgeLudvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25PolitikkAp-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18VerdenAmerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15NorgeMann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02NorgeMer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00PolitikkRussland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25ReiseKraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06PolitikkKan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29PolitikkFrp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48VerdenSikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38VerdenSudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31SportSverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40VerdenGeorgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40VerdenIrans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37NorgeNy nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23VerdenVindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56ReiseHetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09PolitikkForsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06NyheterTarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28NorgeKvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15NorgeTrikkefører angrepet av mann19:59PengerRike amerikanere krever mer skatt19:52NorgeBonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34VerdenStorbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21PengerKveitekrig truer i Nordsjøen18:15Sport– Wow. Det var jo en grei kompliment18:07SportBitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31Helse og livsstilFår ikke være pårørende til sin egen sønn
Populært