– Charles vil bli en god konge for sitt land

SE VIDEO: Førstemann i rekkefølgen til den britiske tronen, prins Charles, fyller 70 år. i videoen over er noen av de mest ikoniske øyeblikkene med Prinsen av Wales.

Når Prinsen av Wales feirer sin 70-årsdag, gjør han det med sitt livs kjærlighet Camilla ved sin side. Ikke alle setter like stor pris på det, forteller kongehusekspert.

6. februar 1952 kom 25 år gamle prinsesse Elizabeth tilbake til den kongelige jakthytten i Kenya hvor hun var på reise med ektemannen, prins Philip. Der fikk hun overlevert den knusende beskjeden om at hennes far, kong Georg VI, var sovnet inn hjemme i England etter flere års kreftsykdom.

Over natten gikk den unge Elizabeth fra prinsesse til dronning for hele det britiske samveldet. I dag er hun den regenten som har sittet lengst på tronen. Prins Charles, som selv ble kronprins i en alder av fire år, har hatt en annen tilnærming til regentrollen enn sin mor. I en alder der de fleste begynner å forberede seg på pensjonisttilværelsen, venter Charles fremdeles på å bli konge.

– Charles har som tronarving forberedt seg til denne rollen helt siden tenårene – og jeg tror han, når den tid kommer, vil bli en god konge for sitt land, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til ABC Nyheter.

Ensom barndom

Prins Charles kom til verden 14. november 1948 som eldste sønn til fremtidige dronning Elizabeth II av Storbritannia og prins Philip. Mens moren hadde hatt ti år med forholdsvis bekymringsfrie barndomsår inntil faren overtok tronen i 1936, skulle Charles føle på et enormt forventningspress fra tidlig alder.

Prinsesse Elizabeth beundrer sin førstefødte på dette bildet som er tatt på Buckingham Palace lille julaften i 1948. Foto: AP
Prinsesse Elizabeth beundrer sin førstefødte på dette bildet som er tatt på Buckingham Palace lille julaften i 1948. Foto: AP

Den amerikanske historikeren og forfatteren Sally Bedell Smith beskriver Charles som et stille og følsomt barn. Han skal ha sett på utdanningen sin ved den strenge, skotske privatskolen Gordonstown som en fengselsstraff.

Det kunne gå lang tid mellom hver gang han så noe til foreldrene sine, eller tilbrakte kvalitetstid med dem.

– Elizabeth var ofte borte fra Charles i hans barndom, hun tilbrakte så mye tid som hun kunne med sin ektemann Philip som var offiser i den kongelige marine og tjenestegjorde på Malta. Hun feiret sønnens første bursdag. Siden var hun i utlandet, skilt fra Charles med lange intervaller , skriver Bedell Smith i Vanity Fair.

Prins Philip kjente knapt sin egen sønn i løpet av Charles' to første leveår. Forholdet mellom de to har i alle år vært anstrengt og turbulent - i tiden før giftermålet med Diana i 1981 kommuniserte Charles og Philip utelukkende via brevkorrespondanse, ifølge forfatteren.

Les også: Her kan du bo i prins Charles' hjem i Transylvania

(Saken fortsetter under)

Charles sammen med sin mor, far og søsteren Anne på plene ved Clarence House i London, ett år før Elizabeth overtok tronen. Foto: AP

Polarisert forhold til folket

Som Norges ledende kongehusekspert har Kjell Arne Totland møtt det som kan krype og gå av kongelige, inkludert britenes tronarving.

Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix
Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix

– Jeg har hatt den glede å møte prins Charles flere ganger – både her hjemme og i Storbritannia. Jeg opplever ham som en vennlig og imøtekommende mann – levende opptatt av og interessert i det som skjer rundt ham, forteller han til ABC Nyheter.

– Hvordan er britenes forhold til Prinsen av Wales?

– Det har i mange år vært ganske polarisert – kanskje spesielt etter prinsesse Dianas brå og brutale bortgang i 1997.

– Jeg synes imidlertid å merke en økende respekt og forståelse for tronfølgeren de siste årene – og særlig etter TV-dokumentarene og bøkene om ham i forbindelse med 70-årsdagen.

Les også: Prins Charles lover å tie når han blir konge

«Den perfekte match»

Etter hvert som han ble eldre, ble Charles snart en ettertraktet ungkar. Pressen elsket å skrive om prinsens kjærlighetsliv og koblet ham til flere glamorøse og aristokratiske skjønnheter. Særlig godt dekket ble hans forhold til Camilla Shand, senere Parker Bowles, fra de begynte å date i 1971.

(Saken fortsetter under)

I 1969 var dronning Elizabeth II på besøk i Norge sammen med familien. Her ser vi kronprins Harald (i midten), prins Philip (t.h.) og prins Charles (t.v.), på vei til Fiva Gård på Åndalsnes for å fiske. Foto: NTB arkiv / Scanpix

I boken «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life» beskriver Sally Bedell de to som den «perfekte match».

– Charles likte at Camilla var så jordnær, at hun elsket livet på landet og ikke var interessert i mote. De delte også den samme humoren, og hun hørte alltid på hva han hadde å si. Det virket bare naturlig at Charles skulle falle for henne , skriver Bedell Smith.

I 1973 tok forholdet slutt, delvis fordi Charles ble utstasjonert utenlands mens han var i marinen. En annen årsak skal ha vært Camillas «problematiske rykte» grunnet i den seksuelle relasjonen med av-og-på-kjæresten Andrew Parker Bowles. Senere det året giftet hun seg med Andrew, men møtte av og til Charles i det skjulte.

Presset av faren til å gifte seg

Da han var i begynnelsen av 30-årene, ble det stadig større press på Charles om å gifte seg. Det var forventet at en potensiell brud skulle ha kongelig eller aristokratisk bakgrunn, hun skulle være jomfru og protestant. Alle disse kravene ble møtt av den tretten år yngre lady Diana Spencer.

Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix
Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix

I februar 1981 kom nyheten om at Charles og Diana Spencer var forlovet, og i juli samme år var det duket for «århundrets bryllup» der de to ga hverandre sitt ja i St. Pauls Cathedral mens nesten én milliard TV-seere fulgte vielsen verden over.

Men i boken sin avslører Bedell at Charles skal ha følt seg presset av sin egen far til å gifte seg med Diana.

Pressen spekulerte på et tidspunkt om Charles og Diana hadde tilbrakt to netter sammen før de var forlovet, hvorpå Philip ifølge Bedell sendte et brev til sønnen der han nærmest truet ham til å gifte seg med henne for å berge Dianas ære.

– Han var ikke forelsket i Diana, han var ikke klar ... Han antok at faren herset med ham, så han leste brevet som et mobbebrev, forteller en venn av familien, Pamela Hicks, i boka.

Les også: Louis Arthur Charles blir prinsens navn

– Alt for ulike

Kjell Arne Totland tror selv det var forelskelse mellom prinsen og ungpiken, i alle fall i begynnelsen.

– «Hva enn kjærlighet betyr …», sa jo Charles selv på forlovelsesdagen. Jeg tror han var betatt av Diana og gledet seg ved tanken på å dele livet og starte en familie med henne. Men de to var nok i utgangspunktet alt for ulike både i tankesett og interesser, mener han.

(Saken fortsetter under)

Prins Charles og Diana Spencer giftet seg ved St Paul's Cathedral den 29. juli 1981. Bryllupet ble sett av nesten én milliard TV-seere. Foto: AP

Paret fikk sønnene prins William og prins Harry sammen, men i siste halvdel av 80-tallet var det åpenbart at det var problemer i ekteskapet og i 1992 ble de separert. I forbindelse med en TV-dokumentar i 1994 innrømmet Charles at han og Camilla Parker Bowles hadde gjenopptatt kontakten etter at ekteskapet med Diana var begynt å rakne.

I 1996 var skilsmissen offisiell – ett år før Diana mistet livet i en tragisk bilulykke i Paris.

Les også: Bryllupsvideoen av Charles og Diana restaurert

Før og etter Camilla

Camilla Parker Bowles skilte seg fra sin ektemann i 1995, og ti år senere kunne Charles og Camilla omsider annonsere sin forlovelse. Den 9. april 2005 var det duket for borgerlig vielse mellom de to i Windsor rådhus, etterfulgt av en religiøs velsignelse i St. George’s Chapel i Windsor slott.

– Charles selv nøler ikke med å kalle Camilla sin «klippe», og Charles virker utvilsomt langt mer glad og fornøyd i offentligheten med Camilla ved sin side, kommenterer Totland.

(Saken fortsetter under)

Det var blandete følelser blant folk da det ble klart at Charles hadde gjenopptatt forholdet med Camilla. Ikke alle likte tanken på at han kunne komme til å gifte seg med henne. Foto: AP Photo/Martin Cleaver

Hva har ekteskapet med Camilla hatt å si for forholdet mellom prinsen og folket, og for den saks skyld prinsen og pressen?

– Det er ikke til å komme forbi at det er en del briter som fortsatt har problemer med å akseptere Camilla som Charles livsledsager – og at dette fortsatt bidrar til en viss polarisering i opinionen.

– Men jeg tror de aller fleste med hånden på hjertet ser at Charles og Camilla er et godt team som hjelper og utfyller hverandre, sier kongehuseksperten før han fortsetter:

– Blant pressefolkene som følger dem på deres reiser rundt om i verden, er de to svært populære – og Camilla oppleves faktisk av mange av dem som den aller mest imøtekommende og elskverdige i kongefamilien.

Les også: Hollywoodstjernen som fikk sitt eget land

Forut sin tid

Mens den norske kongefamilien virker svært sammensveiset og oppriktig glade når de opptrer i hverandres selskap i det offentlige rom, har de britiske kongelige tradisjonelt fremstått noe mer formelle og «stive» i offentligheten enn vi kanskje er vant til her hjemme. Men også der har vi sett en oppmykning de senere årene, og det er ikke bare hos den yngre generasjon.

– Prins Charles og hans Camilla er eksponenter for en mer uformell stil – særlig på sine reiser i utlandet. Det opplevde jeg selv, da de var vårt kongepars gjester i Oslo for noen år siden, forteller Totland.

(Saken fortsetter under)

Den britiske kongefamilien kan også kunsten å smile, som her under feiringen av Dronningens 90-årsdag i 2012. Foto: Reuters/NTB Scanpix
Den britiske kongefamilien kan også kunsten å smile, som her under feiringen av Dronningens 90-årsdag i 2012. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Til tross en politisk nøytral rolle har prinsen ytret sin mening om alt fra moderne arkitektur til økologisk landbruk, noe som ikke alltid faller i like god jord. På Oslokonferansen i 2010 ga han klima-toppene en landbrukslekse.

– Mange av sakene Prinsen av Wales har vært opptatt av i årenes løp, og som han har fått kritikk for å uttale seg om, er saker som i dag står øverst på dagsorden over hele verden – som miljøvern, dyrevern og fredning av fortidens arkitektur, fastslår Totland.

– Jeg tror han fortsatt vil vise sin interesse for disse sakene som monark – men i langt mindre grad komme med utspill som kan oppleves som kontroversielle. Til det er prins Charles en alt for klok mann, som vil være sin nye rolle svært bevisst. Eller som han selv uttalte i en ny tv-dokumentar forleden: «Jeg er ikke så dum.»

Les også: Hoffekspert: – Siste storslåtte kongelige bryllup på lenge

– En utålmodig mann

Prinsens 70-årsdag har vært feiret på flere måter allerede, men på selve dagen onsdag 14. november er det duket for mottakelse og middag på Buckingham Palace i London med kongelige gjester fra mange land. På gjestelisten finner vi blant annet vårt eget kongepar og kronprinsparet.

I en dokumentar som er sendt på BBC, forteller prins William og prins Harry om en far som jobber fra tidlig morgen til sen kveld. De håper han skal trappe noe ned og kunne tilbringe mer tid med barnebarna, selv om de stiller seg noe skeptiske til at det faktisk vil skje.

– Han er en utålmodig mann, som gjerne skulle ha gjort ting i går. Det tror jeg de som jobber sammen med ham merker , sa Charles’ kone, hertuginne Camilla, i det samme intervjuet.

(Saken fortsetter under)

Prins Charles og Camilla, hertuginnen av Cornwall, besøker Lincoln Memorial under en reise til Washington i 2015. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais

Kjell Arne Totland er overbevist om at vi en dag vil få se Charles på tronen som konge etter sin mor. Tanken om at tittelen kan bli gitt direkte til hans eldste sønn, prins William, er han rask med å avfeie.

– Å hoppe over en generasjon har aldri vært noen aktuell problemstilling for dronning Elizabeth og hennes familie. For dem er det en selvfølge at Prinsen av Wales skal følge etter sin mor som Storbritannias neste monark.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:40 Nytt portforbud i Santiago22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Ny bok bringer nye opplysninger om relasjonen mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24 Liverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45 Politikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28 Jehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16 Solfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00 Oslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54 Brexit – dette kan skje nå17:41 Dette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16 Christine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04 Breivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01 Kurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56 LSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43 Aftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14 TV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11 Ødegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42 Person fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17 Over 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22 Minst én skadd i møteulykke på Senja13:50 Minst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48 Jordras ved tursti i Bærum13:20 Ordfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02 De Gea og Martial i United-troppen12:47 Flyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01 Raab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41 Store demonstrasjoner i Hongkong11:34 Ledervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12 Vraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40 Kronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32 SIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22 Bjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51 Kvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33 Sudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55 Norske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00 Nina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31 Opptøyene i Chile har krevd liv07:00 Hovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59 Bjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36 Opposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00 Dette skjer i dag05:51 EU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30 Dette skjedde i natt05:10 Amerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08 Mann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47 OECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04 Trump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44 Fem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18 Parti trekker seg fra Libanons regjering03:04 Murray til sin første ATP-finale på to år02:14 Masseslagsmål i Oslo01:40 15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord
Siste nytt
00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:40VerdenNytt portforbud i Santiago22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkNy bok bringer nye opplysninger om relasjonen mellom Gro Harlem Brundtland og Reiulf Steen19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24SportLiverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45PengerPolitikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28NorgeJehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16Helse og livsstilSolfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder18:00NorgeOslo-politikere reagerer på en rekke voldshendelser17:54PengerBrexit – dette kan skje nå17:41NorgeDette stativet er en felle: Ikke lås fast sykkelen din her!17:16Helse og livsstilChristine Koht skrives ut fra Rikshospitalet17:04PolitikkBreivik og Elvestuen stiller seg «til disposisjon» for Venstres valgkomité17:01VerdenKurdiske styrker har trukket seg ut av grenseby nordøst i Syria16:56SportLSK Kvinner tok sitt sjuende seriemesterskap med 2-2 mot Kolbotn16:43PolitikkAftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka16:14PengerTV-aksjonen har så langt fått inn over 120 millioner kroner16:11SportØdegaard sentral i Real Sociedads snuoperasjon15:42NorgePerson fastklemt i gravemaskin – skal ha falt 15 meter15:17VerdenOver 1,3 millioner barn og unge er innesperret14:22NorgeMinst én skadd i møteulykke på Senja13:50VerdenMinst 20 omkom i bussulykke i Kongo13:48NorgeJordras ved tursti i Bærum13:20NorgeOrdfører: Tør ikke spekulere på om Frode Berg-saken blir løst før jubileum13:02SportDe Gea og Martial i United-troppen12:47Helse og livsstilFlyttet fra Norge for å gjøre seg klar til klimakollaps12:01VerdenRaab hevder at det er flertall for brexit-avtale i Underhuset11:41VerdenStore demonstrasjoner i Hongkong11:34PolitikkLedervalget setter fyr på grasrota i Venstre11:12VerdenVraket av japansk hangarskip funnet på havbunnen ved Midway10:40VerdenKronprins Haakon til Japan for å feire ny keiser10:32NorgeSIAN-profiler i retten for hatefulle ytringer10:22NorgeBjerke-drapet opp for lagmannsretten – tiltalte erkjenner vold, nekter for drap09:51NorgeKvinne i 60-årene omkom i trafikkulykke i Volda09:33NorgeSudansk mann nekter straffskyld for å ha drept gravid kone i Egersund08:55NorgeNorske befriere kom til Finnmark med voldtekt og tvangsklipping08:00SportNina Haver-Løseth: – Håper det er min tur nå07:31VerdenOpptøyene i Chile har krevd liv07:00SportHovland klatrer på resultatlista i Sør-Korea06:59NorgeBjørn Eidsvåg mener NRK P1 utelater artister over 50 år06:36VerdenOpposisjonen kaller Johnsons manglende underskrift for umoden06:00NorgeDette skjer i dag05:51VerdenEU-ambassadører møtes for å diskutere brexitutsettelse05:37NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Bærum05:30NorgeDette skjedde i natt05:10VerdenAmerikanske styrker i Syria sendes til Irak05:08NorgeMann angrepet av ungdomsgjeng i heis i Oslo04:47NorgeOECD: Norge svak på bistand til likestilling04:17VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse04:04VerdenTrump dropper å holde G7-møtet på sin private golfklubb03:44NorgeFem personer pågrepet etter uprovosert vold i Oslo03:18VerdenParti trekker seg fra Libanons regjering03:04SportMurray til sin første ATP-finale på to år02:14NorgeMasseslagsmål i Oslo01:40Norge15-åring ranet og utsatt for vold i Oslo00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord
Populært