Meny

– Charles vil bli en god konge for sitt land

SE VIDEO: Førstemann i rekkefølgen til den britiske tronen, prins Charles, fyller 70 år. i videoen over er noen av de mest ikoniske øyeblikkene med Prinsen av Wales.

Når Prinsen av Wales feirer sin 70-årsdag, gjør han det med sitt livs kjærlighet Camilla ved sin side. Ikke alle setter like stor pris på det, forteller kongehusekspert.

6. februar 1952 kom 25 år gamle prinsesse Elizabeth tilbake til den kongelige jakthytten i Kenya hvor hun var på reise med ektemannen, prins Philip. Der fikk hun overlevert den knusende beskjeden om at hennes far, kong Georg VI, var sovnet inn hjemme i England etter flere års kreftsykdom.

Over natten gikk den unge Elizabeth fra prinsesse til dronning for hele det britiske samveldet. I dag er hun den regenten som har sittet lengst på tronen. Prins Charles, som selv ble kronprins i en alder av fire år, har hatt en annen tilnærming til regentrollen enn sin mor. I en alder der de fleste begynner å forberede seg på pensjonisttilværelsen, venter Charles fremdeles på å bli konge.

– Charles har som tronarving forberedt seg til denne rollen helt siden tenårene – og jeg tror han, når den tid kommer, vil bli en god konge for sitt land, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til ABC Nyheter.

Ensom barndom

Prins Charles kom til verden 14. november 1948 som eldste sønn til fremtidige dronning Elizabeth II av Storbritannia og prins Philip. Mens moren hadde hatt ti år med forholdsvis bekymringsfrie barndomsår inntil faren overtok tronen i 1936, skulle Charles føle på et enormt forventningspress fra tidlig alder.

Prinsesse Elizabeth beundrer sin førstefødte på dette bildet som er tatt på Buckingham Palace lille julaften i 1948. Foto: AP

Den amerikanske historikeren og forfatteren Sally Bedell Smith beskriver Charles som et stille og følsomt barn. Han skal ha sett på utdanningen sin ved den strenge, skotske privatskolen Gordonstown som en fengselsstraff.

Det kunne gå lang tid mellom hver gang han så noe til foreldrene sine, eller tilbrakte kvalitetstid med dem.

– Elizabeth var ofte borte fra Charles i hans barndom, hun tilbrakte så mye tid som hun kunne med sin ektemann Philip som var offiser i den kongelige marine og tjenestegjorde på Malta. Hun feiret sønnens første bursdag. Siden var hun i utlandet, skilt fra Charles med lange intervaller , skriver Bedell Smith i Vanity Fair.

Prins Philip kjente knapt sin egen sønn i løpet av Charles' to første leveår. Forholdet mellom de to har i alle år vært anstrengt og turbulent - i tiden før giftermålet med Diana i 1981 kommuniserte Charles og Philip utelukkende via brevkorrespondanse, ifølge forfatteren.

Les også: Her kan du bo i prins Charles' hjem i Transylvania

(Saken fortsetter under)

Charles sammen med sin mor, far og søsteren Anne på plene ved Clarence House i London, ett år før Elizabeth overtok tronen. Foto: AP

Polarisert forhold til folket

Som Norges ledende kongehusekspert har Kjell Arne Totland møtt det som kan krype og gå av kongelige, inkludert britenes tronarving.

Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix

– Jeg har hatt den glede å møte prins Charles flere ganger – både her hjemme og i Storbritannia. Jeg opplever ham som en vennlig og imøtekommende mann – levende opptatt av og interessert i det som skjer rundt ham, forteller han til ABC Nyheter.

– Hvordan er britenes forhold til Prinsen av Wales?

– Det har i mange år vært ganske polarisert – kanskje spesielt etter prinsesse Dianas brå og brutale bortgang i 1997.

– Jeg synes imidlertid å merke en økende respekt og forståelse for tronfølgeren de siste årene – og særlig etter TV-dokumentarene og bøkene om ham i forbindelse med 70-årsdagen.

Les også: Prins Charles lover å tie når han blir konge

«Den perfekte match»

Etter hvert som han ble eldre, ble Charles snart en ettertraktet ungkar. Pressen elsket å skrive om prinsens kjærlighetsliv og koblet ham til flere glamorøse og aristokratiske skjønnheter. Særlig godt dekket ble hans forhold til Camilla Shand, senere Parker Bowles, fra de begynte å date i 1971.

(Saken fortsetter under)

I 1969 var dronning Elizabeth II på besøk i Norge sammen med familien. Her ser vi kronprins Harald (i midten), prins Philip (t.h.) og prins Charles (t.v.), på vei til Fiva Gård på Åndalsnes for å fiske. Foto: NTB arkiv / Scanpix

I boken «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life» beskriver Sally Bedell de to som den «perfekte match».

– Charles likte at Camilla var så jordnær, at hun elsket livet på landet og ikke var interessert i mote. De delte også den samme humoren, og hun hørte alltid på hva han hadde å si. Det virket bare naturlig at Charles skulle falle for henne , skriver Bedell Smith.

I 1973 tok forholdet slutt, delvis fordi Charles ble utstasjonert utenlands mens han var i marinen. En annen årsak skal ha vært Camillas «problematiske rykte» grunnet i den seksuelle relasjonen med av-og-på-kjæresten Andrew Parker Bowles. Senere det året giftet hun seg med Andrew, men møtte av og til Charles i det skjulte.

Presset av faren til å gifte seg

Da han var i begynnelsen av 30-årene, ble det stadig større press på Charles om å gifte seg. Det var forventet at en potensiell brud skulle ha kongelig eller aristokratisk bakgrunn, hun skulle være jomfru og protestant. Alle disse kravene ble møtt av den tretten år yngre lady Diana Spencer.

Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix

I februar 1981 kom nyheten om at Charles og Diana Spencer var forlovet, og i juli samme år var det duket for «århundrets bryllup» der de to ga hverandre sitt ja i St. Pauls Cathedral mens nesten én milliard TV-seere fulgte vielsen verden over.

Men i boken sin avslører Bedell at Charles skal ha følt seg presset av sin egen far til å gifte seg med Diana.

Pressen spekulerte på et tidspunkt om Charles og Diana hadde tilbrakt to netter sammen før de var forlovet, hvorpå Philip ifølge Bedell sendte et brev til sønnen der han nærmest truet ham til å gifte seg med henne for å berge Dianas ære.

– Han var ikke forelsket i Diana, han var ikke klar ... Han antok at faren herset med ham, så han leste brevet som et mobbebrev, forteller en venn av familien, Pamela Hicks, i boka.

Les også: Louis Arthur Charles blir prinsens navn

– Alt for ulike

Kjell Arne Totland tror selv det var forelskelse mellom prinsen og ungpiken, i alle fall i begynnelsen.

– «Hva enn kjærlighet betyr …», sa jo Charles selv på forlovelsesdagen. Jeg tror han var betatt av Diana og gledet seg ved tanken på å dele livet og starte en familie med henne. Men de to var nok i utgangspunktet alt for ulike både i tankesett og interesser, mener han.

(Saken fortsetter under)

Prins Charles og Diana Spencer giftet seg ved St Paul's Cathedral den 29. juli 1981. Bryllupet ble sett av nesten én milliard TV-seere. Foto: AP

Paret fikk sønnene prins William og prins Harry sammen, men i siste halvdel av 80-tallet var det åpenbart at det var problemer i ekteskapet og i 1992 ble de separert. I forbindelse med en TV-dokumentar i 1994 innrømmet Charles at han og Camilla Parker Bowles hadde gjenopptatt kontakten etter at ekteskapet med Diana var begynt å rakne.

I 1996 var skilsmissen offisiell – ett år før Diana mistet livet i en tragisk bilulykke i Paris.

Les også: Bryllupsvideoen av Charles og Diana restaurert

Før og etter Camilla

Camilla Parker Bowles skilte seg fra sin ektemann i 1995, og ti år senere kunne Charles og Camilla omsider annonsere sin forlovelse. Den 9. april 2005 var det duket for borgerlig vielse mellom de to i Windsor rådhus, etterfulgt av en religiøs velsignelse i St. George’s Chapel i Windsor slott.

– Charles selv nøler ikke med å kalle Camilla sin «klippe», og Charles virker utvilsomt langt mer glad og fornøyd i offentligheten med Camilla ved sin side, kommenterer Totland.

(Saken fortsetter under)

Det var blandete følelser blant folk da det ble klart at Charles hadde gjenopptatt forholdet med Camilla. Ikke alle likte tanken på at han kunne komme til å gifte seg med henne. Foto: AP Photo/Martin Cleaver

Hva har ekteskapet med Camilla hatt å si for forholdet mellom prinsen og folket, og for den saks skyld prinsen og pressen?

– Det er ikke til å komme forbi at det er en del briter som fortsatt har problemer med å akseptere Camilla som Charles livsledsager – og at dette fortsatt bidrar til en viss polarisering i opinionen.

– Men jeg tror de aller fleste med hånden på hjertet ser at Charles og Camilla er et godt team som hjelper og utfyller hverandre, sier kongehuseksperten før han fortsetter:

– Blant pressefolkene som følger dem på deres reiser rundt om i verden, er de to svært populære – og Camilla oppleves faktisk av mange av dem som den aller mest imøtekommende og elskverdige i kongefamilien.

Les også: Hollywoodstjernen som fikk sitt eget land

Forut sin tid

Mens den norske kongefamilien virker svært sammensveiset og oppriktig glade når de opptrer i hverandres selskap i det offentlige rom, har de britiske kongelige tradisjonelt fremstått noe mer formelle og «stive» i offentligheten enn vi kanskje er vant til her hjemme. Men også der har vi sett en oppmykning de senere årene, og det er ikke bare hos den yngre generasjon.

– Prins Charles og hans Camilla er eksponenter for en mer uformell stil – særlig på sine reiser i utlandet. Det opplevde jeg selv, da de var vårt kongepars gjester i Oslo for noen år siden, forteller Totland.

(Saken fortsetter under)

Den britiske kongefamilien kan også kunsten å smile, som her under feiringen av Dronningens 90-årsdag i 2012. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Til tross en politisk nøytral rolle har prinsen ytret sin mening om alt fra moderne arkitektur til økologisk landbruk, noe som ikke alltid faller i like god jord. På Oslokonferansen i 2010 ga han klima-toppene en landbrukslekse.

– Mange av sakene Prinsen av Wales har vært opptatt av i årenes løp, og som han har fått kritikk for å uttale seg om, er saker som i dag står øverst på dagsorden over hele verden – som miljøvern, dyrevern og fredning av fortidens arkitektur, fastslår Totland.

– Jeg tror han fortsatt vil vise sin interesse for disse sakene som monark – men i langt mindre grad komme med utspill som kan oppleves som kontroversielle. Til det er prins Charles en alt for klok mann, som vil være sin nye rolle svært bevisst. Eller som han selv uttalte i en ny tv-dokumentar forleden: «Jeg er ikke så dum.»

Les også: Hoffekspert: – Siste storslåtte kongelige bryllup på lenge

– En utålmodig mann

Prinsens 70-årsdag har vært feiret på flere måter allerede, men på selve dagen onsdag 14. november er det duket for mottakelse og middag på Buckingham Palace i London med kongelige gjester fra mange land. På gjestelisten finner vi blant annet vårt eget kongepar og kronprinsparet.

I en dokumentar som er sendt på BBC, forteller prins William og prins Harry om en far som jobber fra tidlig morgen til sen kveld. De håper han skal trappe noe ned og kunne tilbringe mer tid med barnebarna, selv om de stiller seg noe skeptiske til at det faktisk vil skje.

– Han er en utålmodig mann, som gjerne skulle ha gjort ting i går. Det tror jeg de som jobber sammen med ham merker , sa Charles’ kone, hertuginne Camilla, i det samme intervjuet.

(Saken fortsetter under)

Prins Charles og Camilla, hertuginnen av Cornwall, besøker Lincoln Memorial under en reise til Washington i 2015. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais

Kjell Arne Totland er overbevist om at vi en dag vil få se Charles på tronen som konge etter sin mor. Tanken om at tittelen kan bli gitt direkte til hans eldste sønn, prins William, er han rask med å avfeie.

– Å hoppe over en generasjon har aldri vært noen aktuell problemstilling for dronning Elizabeth og hennes familie. For dem er det en selvfølge at Prinsen av Wales skal følge etter sin mor som Storbritannias neste monark.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:59 Brann i Nav-lokale i Enebakk00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16 Terrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15 13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47 Tenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35 Elleve soldater drept i angrep i Mali23:12 UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02 Mbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43 Mot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27 Oljelekkasje i Oslo22:14 Nadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10 Travel påske på sjøen22:09 IS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48 Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34 Bombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28 Sudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27 Carlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11 Rekordmange unge til fjells20:40 Reiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27 TV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03 Crystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01 Hegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59 Porosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53 Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25 – En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24 Brann i enebolig i Skien19:09 Valgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52 PSG tok serietittelen uten å spille18:25 Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11 Tre dansker drept på Sri Lanka18:08 Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54 Vegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50 Muslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34 Tungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14 Solskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00 Aftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53 En person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37 Militærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23 Solskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08 Dansk militærfly til Sri Lanka15:55 Boligbrann på Oppaker15:54 Europamester vil forlate Bayern München15:39 Målløst for Ajer og Celtic15:34 Dæhli ute med muskelskade15:22 Politiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43 Søreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29 Vegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23 Unike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Sju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33 Lotto-millionær tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler
Siste nytt
01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:59NorgeBrann i Nav-lokale i Enebakk00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16VerdenTerrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15Verden13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47VerdenTenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35VerdenElleve soldater drept i angrep i Mali23:12VerdenUD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02SportMbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43VerdenMot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27NorgeOljelekkasje i Oslo22:14SportNadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10NorgeTravel påske på sjøen22:09VerdenIS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48VerdenBritisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34VerdenBombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28VerdenSudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27SportCarlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11NorgeRekordmange unge til fjells20:40VerdenReiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27VerdenTV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03SportCrystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01SportHegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59VerdenPorosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53VerdenUdetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25Helse og livsstil– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24NorgeBrann i enebolig i Skien19:09VerdenValgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52SportPSG tok serietittelen uten å spille18:25NorgeMann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11VerdenTre dansker drept på Sri Lanka18:08NorgeRøde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54NorgeVegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50VerdenMuslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34SportTungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14SportSolskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00VerdenAftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53NorgeEn person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37VerdenMilitærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23SportSolskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08VerdenDansk militærfly til Sri Lanka15:55NorgeBoligbrann på Oppaker15:54SportEuropamester vil forlate Bayern München15:39SportMålløst for Ajer og Celtic15:34SportDæhli ute med muskelskade15:22NorgePolitiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43VerdenSøreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29MotorVegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23NorgeUnike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenSju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33PengerLotto-millionær tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler
Populært