Meny

– Charles vil bli en god konge for sitt land

SE VIDEO: Førstemann i rekkefølgen til den britiske tronen, prins Charles, fyller 70 år. i videoen over er noen av de mest ikoniske øyeblikkene med Prinsen av Wales.

Når Prinsen av Wales feirer sin 70-årsdag, gjør han det med sitt livs kjærlighet Camilla ved sin side. Ikke alle setter like stor pris på det, forteller kongehusekspert.

6. februar 1952 kom 25 år gamle prinsesse Elizabeth tilbake til den kongelige jakthytten i Kenya hvor hun var på reise med ektemannen, prins Philip. Der fikk hun overlevert den knusende beskjeden om at hennes far, kong Georg VI, var sovnet inn hjemme i England etter flere års kreftsykdom.

Over natten gikk den unge Elizabeth fra prinsesse til dronning for hele det britiske samveldet. I dag er hun den regenten som har sittet lengst på tronen. Prins Charles, som selv ble kronprins i en alder av fire år, har hatt en annen tilnærming til regentrollen enn sin mor. I en alder der de fleste begynner å forberede seg på pensjonisttilværelsen, venter Charles fremdeles på å bli konge.

– Charles har som tronarving forberedt seg til denne rollen helt siden tenårene – og jeg tror han, når den tid kommer, vil bli en god konge for sitt land, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til ABC Nyheter.

Ensom barndom

Prins Charles kom til verden 14. november 1948 som eldste sønn til fremtidige dronning Elizabeth II av Storbritannia og prins Philip. Mens moren hadde hatt ti år med forholdsvis bekymringsfrie barndomsår inntil faren overtok tronen i 1936, skulle Charles føle på et enormt forventningspress fra tidlig alder.

Prinsesse Elizabeth beundrer sin førstefødte på dette bildet som er tatt på Buckingham Palace lille julaften i 1948. Foto: AP
Prinsesse Elizabeth beundrer sin førstefødte på dette bildet som er tatt på Buckingham Palace lille julaften i 1948. Foto: AP

Den amerikanske historikeren og forfatteren Sally Bedell Smith beskriver Charles som et stille og følsomt barn. Han skal ha sett på utdanningen sin ved den strenge, skotske privatskolen Gordonstown som en fengselsstraff.

Det kunne gå lang tid mellom hver gang han så noe til foreldrene sine, eller tilbrakte kvalitetstid med dem.

– Elizabeth var ofte borte fra Charles i hans barndom, hun tilbrakte så mye tid som hun kunne med sin ektemann Philip som var offiser i den kongelige marine og tjenestegjorde på Malta. Hun feiret sønnens første bursdag. Siden var hun i utlandet, skilt fra Charles med lange intervaller , skriver Bedell Smith i Vanity Fair.

Prins Philip kjente knapt sin egen sønn i løpet av Charles' to første leveår. Forholdet mellom de to har i alle år vært anstrengt og turbulent - i tiden før giftermålet med Diana i 1981 kommuniserte Charles og Philip utelukkende via brevkorrespondanse, ifølge forfatteren.

Les også: Her kan du bo i prins Charles' hjem i Transylvania

(Saken fortsetter under)

Charles sammen med sin mor, far og søsteren Anne på plene ved Clarence House i London, ett år før Elizabeth overtok tronen. Foto: AP

Polarisert forhold til folket

Som Norges ledende kongehusekspert har Kjell Arne Totland møtt det som kan krype og gå av kongelige, inkludert britenes tronarving.

Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix
Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix

– Jeg har hatt den glede å møte prins Charles flere ganger – både her hjemme og i Storbritannia. Jeg opplever ham som en vennlig og imøtekommende mann – levende opptatt av og interessert i det som skjer rundt ham, forteller han til ABC Nyheter.

– Hvordan er britenes forhold til Prinsen av Wales?

– Det har i mange år vært ganske polarisert – kanskje spesielt etter prinsesse Dianas brå og brutale bortgang i 1997.

– Jeg synes imidlertid å merke en økende respekt og forståelse for tronfølgeren de siste årene – og særlig etter TV-dokumentarene og bøkene om ham i forbindelse med 70-årsdagen.

Les også: Prins Charles lover å tie når han blir konge

«Den perfekte match»

Etter hvert som han ble eldre, ble Charles snart en ettertraktet ungkar. Pressen elsket å skrive om prinsens kjærlighetsliv og koblet ham til flere glamorøse og aristokratiske skjønnheter. Særlig godt dekket ble hans forhold til Camilla Shand, senere Parker Bowles, fra de begynte å date i 1971.

(Saken fortsetter under)

I 1969 var dronning Elizabeth II på besøk i Norge sammen med familien. Her ser vi kronprins Harald (i midten), prins Philip (t.h.) og prins Charles (t.v.), på vei til Fiva Gård på Åndalsnes for å fiske. Foto: NTB arkiv / Scanpix

I boken «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life» beskriver Sally Bedell de to som den «perfekte match».

– Charles likte at Camilla var så jordnær, at hun elsket livet på landet og ikke var interessert i mote. De delte også den samme humoren, og hun hørte alltid på hva han hadde å si. Det virket bare naturlig at Charles skulle falle for henne , skriver Bedell Smith.

I 1973 tok forholdet slutt, delvis fordi Charles ble utstasjonert utenlands mens han var i marinen. En annen årsak skal ha vært Camillas «problematiske rykte» grunnet i den seksuelle relasjonen med av-og-på-kjæresten Andrew Parker Bowles. Senere det året giftet hun seg med Andrew, men møtte av og til Charles i det skjulte.

Presset av faren til å gifte seg

Da han var i begynnelsen av 30-årene, ble det stadig større press på Charles om å gifte seg. Det var forventet at en potensiell brud skulle ha kongelig eller aristokratisk bakgrunn, hun skulle være jomfru og protestant. Alle disse kravene ble møtt av den tretten år yngre lady Diana Spencer.

Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix
Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix

I februar 1981 kom nyheten om at Charles og Diana Spencer var forlovet, og i juli samme år var det duket for «århundrets bryllup» der de to ga hverandre sitt ja i St. Pauls Cathedral mens nesten én milliard TV-seere fulgte vielsen verden over.

Men i boken sin avslører Bedell at Charles skal ha følt seg presset av sin egen far til å gifte seg med Diana.

Pressen spekulerte på et tidspunkt om Charles og Diana hadde tilbrakt to netter sammen før de var forlovet, hvorpå Philip ifølge Bedell sendte et brev til sønnen der han nærmest truet ham til å gifte seg med henne for å berge Dianas ære.

– Han var ikke forelsket i Diana, han var ikke klar ... Han antok at faren herset med ham, så han leste brevet som et mobbebrev, forteller en venn av familien, Pamela Hicks, i boka.

Les også: Louis Arthur Charles blir prinsens navn

– Alt for ulike

Kjell Arne Totland tror selv det var forelskelse mellom prinsen og ungpiken, i alle fall i begynnelsen.

– «Hva enn kjærlighet betyr …», sa jo Charles selv på forlovelsesdagen. Jeg tror han var betatt av Diana og gledet seg ved tanken på å dele livet og starte en familie med henne. Men de to var nok i utgangspunktet alt for ulike både i tankesett og interesser, mener han.

(Saken fortsetter under)

Prins Charles og Diana Spencer giftet seg ved St Paul's Cathedral den 29. juli 1981. Bryllupet ble sett av nesten én milliard TV-seere. Foto: AP

Paret fikk sønnene prins William og prins Harry sammen, men i siste halvdel av 80-tallet var det åpenbart at det var problemer i ekteskapet og i 1992 ble de separert. I forbindelse med en TV-dokumentar i 1994 innrømmet Charles at han og Camilla Parker Bowles hadde gjenopptatt kontakten etter at ekteskapet med Diana var begynt å rakne.

I 1996 var skilsmissen offisiell – ett år før Diana mistet livet i en tragisk bilulykke i Paris.

Les også: Bryllupsvideoen av Charles og Diana restaurert

Før og etter Camilla

Camilla Parker Bowles skilte seg fra sin ektemann i 1995, og ti år senere kunne Charles og Camilla omsider annonsere sin forlovelse. Den 9. april 2005 var det duket for borgerlig vielse mellom de to i Windsor rådhus, etterfulgt av en religiøs velsignelse i St. George’s Chapel i Windsor slott.

– Charles selv nøler ikke med å kalle Camilla sin «klippe», og Charles virker utvilsomt langt mer glad og fornøyd i offentligheten med Camilla ved sin side, kommenterer Totland.

(Saken fortsetter under)

Det var blandete følelser blant folk da det ble klart at Charles hadde gjenopptatt forholdet med Camilla. Ikke alle likte tanken på at han kunne komme til å gifte seg med henne. Foto: AP Photo/Martin Cleaver

Hva har ekteskapet med Camilla hatt å si for forholdet mellom prinsen og folket, og for den saks skyld prinsen og pressen?

– Det er ikke til å komme forbi at det er en del briter som fortsatt har problemer med å akseptere Camilla som Charles livsledsager – og at dette fortsatt bidrar til en viss polarisering i opinionen.

– Men jeg tror de aller fleste med hånden på hjertet ser at Charles og Camilla er et godt team som hjelper og utfyller hverandre, sier kongehuseksperten før han fortsetter:

– Blant pressefolkene som følger dem på deres reiser rundt om i verden, er de to svært populære – og Camilla oppleves faktisk av mange av dem som den aller mest imøtekommende og elskverdige i kongefamilien.

Les også: Hollywoodstjernen som fikk sitt eget land

Forut sin tid

Mens den norske kongefamilien virker svært sammensveiset og oppriktig glade når de opptrer i hverandres selskap i det offentlige rom, har de britiske kongelige tradisjonelt fremstått noe mer formelle og «stive» i offentligheten enn vi kanskje er vant til her hjemme. Men også der har vi sett en oppmykning de senere årene, og det er ikke bare hos den yngre generasjon.

– Prins Charles og hans Camilla er eksponenter for en mer uformell stil – særlig på sine reiser i utlandet. Det opplevde jeg selv, da de var vårt kongepars gjester i Oslo for noen år siden, forteller Totland.

(Saken fortsetter under)

Den britiske kongefamilien kan også kunsten å smile, som her under feiringen av Dronningens 90-årsdag i 2012. Foto: Reuters/NTB Scanpix
Den britiske kongefamilien kan også kunsten å smile, som her under feiringen av Dronningens 90-årsdag i 2012. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Til tross en politisk nøytral rolle har prinsen ytret sin mening om alt fra moderne arkitektur til økologisk landbruk, noe som ikke alltid faller i like god jord. På Oslokonferansen i 2010 ga han klima-toppene en landbrukslekse.

– Mange av sakene Prinsen av Wales har vært opptatt av i årenes løp, og som han har fått kritikk for å uttale seg om, er saker som i dag står øverst på dagsorden over hele verden – som miljøvern, dyrevern og fredning av fortidens arkitektur, fastslår Totland.

– Jeg tror han fortsatt vil vise sin interesse for disse sakene som monark – men i langt mindre grad komme med utspill som kan oppleves som kontroversielle. Til det er prins Charles en alt for klok mann, som vil være sin nye rolle svært bevisst. Eller som han selv uttalte i en ny tv-dokumentar forleden: «Jeg er ikke så dum.»

Les også: Hoffekspert: – Siste storslåtte kongelige bryllup på lenge

– En utålmodig mann

Prinsens 70-årsdag har vært feiret på flere måter allerede, men på selve dagen onsdag 14. november er det duket for mottakelse og middag på Buckingham Palace i London med kongelige gjester fra mange land. På gjestelisten finner vi blant annet vårt eget kongepar og kronprinsparet.

I en dokumentar som er sendt på BBC, forteller prins William og prins Harry om en far som jobber fra tidlig morgen til sen kveld. De håper han skal trappe noe ned og kunne tilbringe mer tid med barnebarna, selv om de stiller seg noe skeptiske til at det faktisk vil skje.

– Han er en utålmodig mann, som gjerne skulle ha gjort ting i går. Det tror jeg de som jobber sammen med ham merker , sa Charles’ kone, hertuginne Camilla, i det samme intervjuet.

(Saken fortsetter under)

Prins Charles og Camilla, hertuginnen av Cornwall, besøker Lincoln Memorial under en reise til Washington i 2015. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais

Kjell Arne Totland er overbevist om at vi en dag vil få se Charles på tronen som konge etter sin mor. Tanken om at tittelen kan bli gitt direkte til hans eldste sønn, prins William, er han rask med å avfeie.

– Å hoppe over en generasjon har aldri vært noen aktuell problemstilling for dronning Elizabeth og hennes familie. For dem er det en selvfølge at Prinsen av Wales skal følge etter sin mor som Storbritannias neste monark.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:07 Ytterligere to pågrepet etter politikerdrap i Tyskland09:52 Horneland etter cupfiaskoen: – Dette knekker ikke meg09:39 Norske næringslivstopper tiltalt i USA09:27 KrF oppsummerer sitt første halvår i regjering09:17 Huawei-ansatte har samarbeidet med Kinas forsvar09:16 MC-fører omkom etter ulykke ved tunnel09:15 Norge støtter forslag om å kaste Tyrkia ut av F-35-programmet09:14 Maduro advarer motstandere etter påstått avsløring om kupp09:14 Menn tiltalt for produksjon av 300 kilo amfetamin09:13 Avslutningsvilje skal sende Norge videre i VM09:12 FIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun09:11 Ny tøff utfordring for Norges venstreside i fotball-VM08:23 Tusenvis flykter fra vulkan på Papua Ny-Guinea08:04 Norske bønder har lavere tillit til dyrevernere enn EU07:44 30 år siden Gyula Horn klippet hull i jernteppet mellom Øst og Vest07:42 Halvutdannede lærere i Nord-Norge får skreddersydd tilbud07:41 Australsk student skal være pågrepet i Nord-Korea07:35 Ny sikkerhetsrisiko på Boeing 737 MAX avdekket07:32 Saudi-Arabia forbyr shorts og stirring07:29 Nesten halvparten av utenlandstogene fra Oslo borte siden 199007:25 To døde og sju skadd i flyulykke i Russland07:21 Mann dømt for voldtekt av småjente07:19 Birgitte-saken: Justisministeren vurderer å endre reglene07:17 Charlottesville forsøker å legge høyreekstremt angrep bak seg22:55 Ny cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15 Grøvdal VM-klar på 5000 meter21:47 Kaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17 Plutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær falt ned20:52 Forsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29 Svensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28 Slik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27 Kroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27 26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26 Forskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25 Nav må fastslå farskap for foreldreløse barn19:55 Brann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50 SV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43 Drømmestart for Carlsen i Kroatia19:24 Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09 Sjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37 Ny bunnrekord for Frp på måling18:22 Nederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16 Milliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33 Klokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27 NHST kjøper hele Fiskeribladet17:04 55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02 – Arabere mindre religiøse16:37 Ti mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32 Erna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15 Mexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14 Fireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59 Norge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42 – Nå har man jo til og med båret bevisstløse folk om bord15:41 Danmarks neste statsminister møtt med jubel15:39 Solskjærs første signering er klar14:44 Kameraovervåking innføres i slakterier14:41 Sjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20 Sjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52 Iran passerer grense for anriket uran13:51 Håpefulle demokrater møtes til debatt13:23 Hetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03 Kommune fortviler: – Vi har ingen mulighet til å regulere12:57 Tottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55 Kvinne til sykehus etter dresinulykke12:29 Drapssiktet mann løslatt i Florø12:28 Sykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15 Hjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09 Politiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03 Laengen klar for Tour de France11:52 Menneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20 Varmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18 Thorsnes ble inspirert av England11:15 – Dette er konsekvensen av Trumps umenneskelige politikk10:21 Brasils president trekker omstridt våpenlov10:13 NATO sikter mot verdensrommet10:12 REC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41 45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41 Reddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23 Hyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10 Kritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59 Flere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58 Franske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54 Erna oppsummerer halvår i strid motvind08:44 Migrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40 – Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39 Kraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15 Demonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05 VM-laget scorer også på sosiale medier08:04 Svensk politi etterforsker eksplosjon08:02 Stadig flere misbruker kokain og opioider06:59 Krüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40 Mjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32 Europa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30 Friskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30 Kraftig økning i antall selvmord i USA06:20 Avgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15 Enighet om ny rød regjering i Danmark06:15 Betenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt
Siste nytt
10:07PolitikkYtterligere to pågrepet etter politikerdrap i Tyskland09:52SportHorneland etter cupfiaskoen: – Dette knekker ikke meg09:39PengerNorske næringslivstopper tiltalt i USA09:27PolitikkKrF oppsummerer sitt første halvår i regjering09:17VerdenHuawei-ansatte har samarbeidet med Kinas forsvar09:16NorgeMC-fører omkom etter ulykke ved tunnel09:15NorgeNorge støtter forslag om å kaste Tyrkia ut av F-35-programmet09:14VerdenMaduro advarer motstandere etter påstått avsløring om kupp09:14VerdenMenn tiltalt for produksjon av 300 kilo amfetamin09:13SportAvslutningsvilje skal sende Norge videre i VM09:12SportFIFA åpner disiplinærsak mot Kamerun09:11SportNy tøff utfordring for Norges venstreside i fotball-VM08:23VerdenTusenvis flykter fra vulkan på Papua Ny-Guinea08:04NorgeNorske bønder har lavere tillit til dyrevernere enn EU07:44Politikk30 år siden Gyula Horn klippet hull i jernteppet mellom Øst og Vest07:42NorgeHalvutdannede lærere i Nord-Norge får skreddersydd tilbud07:41VerdenAustralsk student skal være pågrepet i Nord-Korea07:35VerdenNy sikkerhetsrisiko på Boeing 737 MAX avdekket07:32ReiseSaudi-Arabia forbyr shorts og stirring07:29ReiseNesten halvparten av utenlandstogene fra Oslo borte siden 199007:25VerdenTo døde og sju skadd i flyulykke i Russland07:21NorgeMann dømt for voldtekt av småjente07:19NorgeBirgitte-saken: Justisministeren vurderer å endre reglene07:17VerdenCharlottesville forsøker å legge høyreekstremt angrep bak seg22:55SportNy cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer22:15SportGrøvdal VM-klar på 5000 meter21:47NorgeKaiplass for KNM Helge Ingstad koster tre millioner kroner21:17NorgePlutselig uvær: Løse kumlokk, mye vann og trær falt ned20:52VerdenForsker om Trumps forhandlingsspill: – Bruker press og utvikler et personlig forhold20:29NæringslivSvensk næringslivsleder frifunnet i lagmannsretten20:28PolitikkSlik vil NATO svare på Putins nye raketter20:27PolitikkKroatiske Marija Buric blir Jaglands etterfølger i Europarådet20:27Norge26-åring dømt til å betale millionerstatning for drapsforsøk20:26Helse og livsstilForskning: Skolebarn har godt av å ta en blund i løpet av formiddagen20:25NorgeNav må fastslå farskap for foreldreløse barn19:55SportBrann fikk juling i cupens 4. runde – også Stabæk slått ut19:50PengerSV vil utvide boligmarkedet med allmenne boliger - hjelper ikke, mener forsker19:43SportDrømmestart for Carlsen i Kroatia19:24KulturKronprinsesse Mette-Marit gir ut bok19:09SportSjögren: – Vi respekterer England, frykter dem ikke18:37PolitikkNy bunnrekord for Frp på måling18:22VerdenNederlands statsbaner betaler erstatning til jøder18:16NorgeMilliardær tar DNA-sak til Strasbourg17:33NæringslivKlokke-stuntet: – Min håndtering ikke god nok17:27NæringslivNHST kjøper hele Fiskeribladet17:04Penger55.000 i Oslo får tilbake 250 millioner i eiendomsskatt17:02Livet– Arabere mindre religiøse16:37VerdenTi mistet livet da varebil krasjet nær grensen til Hellas16:32PolitikkErna Solberg tror på løsning i bompengestriden16:15SportMexicansk dommer i Norges VM-kvartfinale16:14NorgeFireåring fikk i seg hasj på festival i Kvinesdal15:59PolitikkNorge bidrar med fregatt, ubåt og seks F-35-fly til nytt beredskapsinitiativ i NATO15:42Norge– Nå har man jo til og med båret bevisstløse folk om bord15:41PolitikkDanmarks neste statsminister møtt med jubel15:39SportSolskjærs første signering er klar14:44NorgeKameraovervåking innføres i slakterier14:41SportSjögren etter treningssmell: – Ingen fare med Caro14:20SportSjakkprofiler ut mot Carlsen: – En stor tragedie13:52VerdenIran passerer grense for anriket uran13:51PolitikkHåpefulle demokrater møtes til debatt13:23Helse og livsstilHetebølge i Europa nærmer seg rekordvarme13:03NorgeKommune fortviler: – Vi har ingen mulighet til å regulere12:57SportTottenham setter klubbrekord for å hente Lyon-spiller12:55NorgeKvinne til sykehus etter dresinulykke12:29NorgeDrapssiktet mann løslatt i Florø12:28SportSykdomsutbrudd i Englands VM-tropp før Norge-møtet12:15SportHjelmeset gir seg som skiskytternes idrettssjef12:09NorgePolitiet tror Anne-Elisabeth Hagen er blitt drept12:03SportLaengen klar for Tour de France11:52VerdenMenneskesmuglerbil krasjet i Tyrkia - minst ti døde11:20NorgeVarmt sommervær i vente på Sør- og Østlandet11:18SportThorsnes ble inspirert av England11:15Verden– Dette er konsekvensen av Trumps umenneskelige politikk10:21VerdenBrasils president trekker omstridt våpenlov10:13VerdenNATO sikter mot verdensrommet10:12PengerREC Solar permitterer minst 100 ansatte09:41Politikk45-åring innrømmer drap på tysk politiker09:41PolitikkReddet stortingssalens opprinnelige riksvåpen fra søpla09:23SportHyrer inn jurister for å vurdere Carlsens stunt09:10NorgeKritisk for bussjåfør etter utforkjøring08:59Helse og livsstilFlere kvinner enn menn får reseptbelagte legemidler08:58SportFranske seertall: Kvinneandelen lavere enn i mennenes VM08:54PolitikkErna oppsummerer halvår i strid motvind08:44VerdenMigrantbarn flyttet tilbake til skandalemottak08:40Norge– Bussjåføren tar veldig stor risiko på andres vegne08:39VerdenKraftig jordskjelv rammet Mellom-Amerika08:15VerdenDemonstranter i Hongkong ber om internasjonal støtte08:05SportVM-laget scorer også på sosiale medier08:04VerdenSvensk politi etterforsker eksplosjon08:02Helse og livsstilStadig flere misbruker kokain og opioider06:59SportKrüger: – Utfordrende når folk forteller deg hva du skal være fornøyd med06:40SportMjelde vil ha rett til å erte klubbvenninnene06:32SportEuropa mot USA i fotball-VM, harde bud i OL-kampen06:30SportFriskmeldt og jobbsugen Erlandsen: – Aldri aktuelt å tenke at dette ikke går bra06:30Helse og livsstilKraftig økning i antall selvmord i USA06:20NorgeAvgått OUS-direktør får ny jobb ved sykehuset06:15PolitikkEnighet om ny rød regjering i Danmark06:15NorgeBetenkt over rolleblanding ved utsendelse av utlendinger05:55NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt
Populært