– Charles vil bli en god konge for sitt land

SE VIDEO: Førstemann i rekkefølgen til den britiske tronen, prins Charles, fyller 70 år. i videoen over er noen av de mest ikoniske øyeblikkene med Prinsen av Wales.

Når Prinsen av Wales feirer sin 70-årsdag, gjør han det med sitt livs kjærlighet Camilla ved sin side. Ikke alle setter like stor pris på det, forteller kongehusekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

6. februar 1952 kom 25 år gamle prinsesse Elizabeth tilbake til den kongelige jakthytten i Kenya hvor hun var på reise med ektemannen, prins Philip. Der fikk hun overlevert den knusende beskjeden om at hennes far, kong Georg VI, var sovnet inn hjemme i England etter flere års kreftsykdom.

Over natten gikk den unge Elizabeth fra prinsesse til dronning for hele det britiske samveldet. I dag er hun den regenten som har sittet lengst på tronen. Prins Charles, som selv ble kronprins i en alder av fire år, har hatt en annen tilnærming til regentrollen enn sin mor. I en alder der de fleste begynner å forberede seg på pensjonisttilværelsen, venter Charles fremdeles på å bli konge.

– Charles har som tronarving forberedt seg til denne rollen helt siden tenårene – og jeg tror han, når den tid kommer, vil bli en god konge for sitt land, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til ABC Nyheter.

Ensom barndom

Prins Charles kom til verden 14. november 1948 som eldste sønn til fremtidige dronning Elizabeth II av Storbritannia og prins Philip. Mens moren hadde hatt ti år med forholdsvis bekymringsfrie barndomsår inntil faren overtok tronen i 1936, skulle Charles føle på et enormt forventningspress fra tidlig alder.

Prinsesse Elizabeth beundrer sin førstefødte på dette bildet som er tatt på Buckingham Palace lille julaften i 1948. Foto: AP
Prinsesse Elizabeth beundrer sin førstefødte på dette bildet som er tatt på Buckingham Palace lille julaften i 1948. Foto: AP

Den amerikanske historikeren og forfatteren Sally Bedell Smith beskriver Charles som et stille og følsomt barn. Han skal ha sett på utdanningen sin ved den strenge, skotske privatskolen Gordonstown som en fengselsstraff.

Det kunne gå lang tid mellom hver gang han så noe til foreldrene sine, eller tilbrakte kvalitetstid med dem.

– Elizabeth var ofte borte fra Charles i hans barndom, hun tilbrakte så mye tid som hun kunne med sin ektemann Philip som var offiser i den kongelige marine og tjenestegjorde på Malta. Hun feiret sønnens første bursdag. Siden var hun i utlandet, skilt fra Charles med lange intervaller , skriver Bedell Smith i Vanity Fair.

Prins Philip kjente knapt sin egen sønn i løpet av Charles' to første leveår. Forholdet mellom de to har i alle år vært anstrengt og turbulent - i tiden før giftermålet med Diana i 1981 kommuniserte Charles og Philip utelukkende via brevkorrespondanse, ifølge forfatteren.

Les også: Her kan du bo i prins Charles' hjem i Transylvania

(Saken fortsetter under)

Charles sammen med sin mor, far og søsteren Anne på plene ved Clarence House i London, ett år før Elizabeth overtok tronen. Foto: AP

Polarisert forhold til folket

Som Norges ledende kongehusekspert har Kjell Arne Totland møtt det som kan krype og gå av kongelige, inkludert britenes tronarving.

Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix
Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix

– Jeg har hatt den glede å møte prins Charles flere ganger – både her hjemme og i Storbritannia. Jeg opplever ham som en vennlig og imøtekommende mann – levende opptatt av og interessert i det som skjer rundt ham, forteller han til ABC Nyheter.

– Hvordan er britenes forhold til Prinsen av Wales?

– Det har i mange år vært ganske polarisert – kanskje spesielt etter prinsesse Dianas brå og brutale bortgang i 1997.

– Jeg synes imidlertid å merke en økende respekt og forståelse for tronfølgeren de siste årene – og særlig etter TV-dokumentarene og bøkene om ham i forbindelse med 70-årsdagen.

Les også: Prins Charles lover å tie når han blir konge

«Den perfekte match»

Etter hvert som han ble eldre, ble Charles snart en ettertraktet ungkar. Pressen elsket å skrive om prinsens kjærlighetsliv og koblet ham til flere glamorøse og aristokratiske skjønnheter. Særlig godt dekket ble hans forhold til Camilla Shand, senere Parker Bowles, fra de begynte å date i 1971.

(Saken fortsetter under)

I 1969 var dronning Elizabeth II på besøk i Norge sammen med familien. Her ser vi kronprins Harald (i midten), prins Philip (t.h.) og prins Charles (t.v.), på vei til Fiva Gård på Åndalsnes for å fiske. Foto: NTB arkiv / Scanpix

I boken «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life» beskriver Sally Bedell de to som den «perfekte match».

– Charles likte at Camilla var så jordnær, at hun elsket livet på landet og ikke var interessert i mote. De delte også den samme humoren, og hun hørte alltid på hva han hadde å si. Det virket bare naturlig at Charles skulle falle for henne , skriver Bedell Smith.

I 1973 tok forholdet slutt, delvis fordi Charles ble utstasjonert utenlands mens han var i marinen. En annen årsak skal ha vært Camillas «problematiske rykte» grunnet i den seksuelle relasjonen med av-og-på-kjæresten Andrew Parker Bowles. Senere det året giftet hun seg med Andrew, men møtte av og til Charles i det skjulte.

Presset av faren til å gifte seg

Da han var i begynnelsen av 30-årene, ble det stadig større press på Charles om å gifte seg. Det var forventet at en potensiell brud skulle ha kongelig eller aristokratisk bakgrunn, hun skulle være jomfru og protestant. Alle disse kravene ble møtt av den tretten år yngre lady Diana Spencer.

Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix
Prins Charles og Diana Spencer avbildet i februar 1981, da de offentliggjorde sin forlovelse. Foto: AP / NTB scanpix

I februar 1981 kom nyheten om at Charles og Diana Spencer var forlovet, og i juli samme år var det duket for «århundrets bryllup» der de to ga hverandre sitt ja i St. Pauls Cathedral mens nesten én milliard TV-seere fulgte vielsen verden over.

Men i boken sin avslører Bedell at Charles skal ha følt seg presset av sin egen far til å gifte seg med Diana.

Pressen spekulerte på et tidspunkt om Charles og Diana hadde tilbrakt to netter sammen før de var forlovet, hvorpå Philip ifølge Bedell sendte et brev til sønnen der han nærmest truet ham til å gifte seg med henne for å berge Dianas ære.

– Han var ikke forelsket i Diana, han var ikke klar ... Han antok at faren herset med ham, så han leste brevet som et mobbebrev, forteller en venn av familien, Pamela Hicks, i boka.

Les også: Louis Arthur Charles blir prinsens navn

– Alt for ulike

Kjell Arne Totland tror selv det var forelskelse mellom prinsen og ungpiken, i alle fall i begynnelsen.

– «Hva enn kjærlighet betyr …», sa jo Charles selv på forlovelsesdagen. Jeg tror han var betatt av Diana og gledet seg ved tanken på å dele livet og starte en familie med henne. Men de to var nok i utgangspunktet alt for ulike både i tankesett og interesser, mener han.

(Saken fortsetter under)

Prins Charles og Diana Spencer giftet seg ved St Paul's Cathedral den 29. juli 1981. Bryllupet ble sett av nesten én milliard TV-seere. Foto: AP

Paret fikk sønnene prins William og prins Harry sammen, men i siste halvdel av 80-tallet var det åpenbart at det var problemer i ekteskapet og i 1992 ble de separert. I forbindelse med en TV-dokumentar i 1994 innrømmet Charles at han og Camilla Parker Bowles hadde gjenopptatt kontakten etter at ekteskapet med Diana var begynt å rakne.

I 1996 var skilsmissen offisiell – ett år før Diana mistet livet i en tragisk bilulykke i Paris.

Les også: Bryllupsvideoen av Charles og Diana restaurert

Før og etter Camilla

Camilla Parker Bowles skilte seg fra sin ektemann i 1995, og ti år senere kunne Charles og Camilla omsider annonsere sin forlovelse. Den 9. april 2005 var det duket for borgerlig vielse mellom de to i Windsor rådhus, etterfulgt av en religiøs velsignelse i St. George’s Chapel i Windsor slott.

– Charles selv nøler ikke med å kalle Camilla sin «klippe», og Charles virker utvilsomt langt mer glad og fornøyd i offentligheten med Camilla ved sin side, kommenterer Totland.

(Saken fortsetter under)

Det var blandete følelser blant folk da det ble klart at Charles hadde gjenopptatt forholdet med Camilla. Ikke alle likte tanken på at han kunne komme til å gifte seg med henne. Foto: AP Photo/Martin Cleaver

Hva har ekteskapet med Camilla hatt å si for forholdet mellom prinsen og folket, og for den saks skyld prinsen og pressen?

– Det er ikke til å komme forbi at det er en del briter som fortsatt har problemer med å akseptere Camilla som Charles livsledsager – og at dette fortsatt bidrar til en viss polarisering i opinionen.

– Men jeg tror de aller fleste med hånden på hjertet ser at Charles og Camilla er et godt team som hjelper og utfyller hverandre, sier kongehuseksperten før han fortsetter:

– Blant pressefolkene som følger dem på deres reiser rundt om i verden, er de to svært populære – og Camilla oppleves faktisk av mange av dem som den aller mest imøtekommende og elskverdige i kongefamilien.

Les også: Hollywoodstjernen som fikk sitt eget land

Forut sin tid

Mens den norske kongefamilien virker svært sammensveiset og oppriktig glade når de opptrer i hverandres selskap i det offentlige rom, har de britiske kongelige tradisjonelt fremstått noe mer formelle og «stive» i offentligheten enn vi kanskje er vant til her hjemme. Men også der har vi sett en oppmykning de senere årene, og det er ikke bare hos den yngre generasjon.

– Prins Charles og hans Camilla er eksponenter for en mer uformell stil – særlig på sine reiser i utlandet. Det opplevde jeg selv, da de var vårt kongepars gjester i Oslo for noen år siden, forteller Totland.

(Saken fortsetter under)

Den britiske kongefamilien kan også kunsten å smile, som her under feiringen av Dronningens 90-årsdag i 2012. Foto: Reuters/NTB Scanpix
Den britiske kongefamilien kan også kunsten å smile, som her under feiringen av Dronningens 90-årsdag i 2012. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Til tross en politisk nøytral rolle har prinsen ytret sin mening om alt fra moderne arkitektur til økologisk landbruk, noe som ikke alltid faller i like god jord. På Oslokonferansen i 2010 ga han klima-toppene en landbrukslekse.

– Mange av sakene Prinsen av Wales har vært opptatt av i årenes løp, og som han har fått kritikk for å uttale seg om, er saker som i dag står øverst på dagsorden over hele verden – som miljøvern, dyrevern og fredning av fortidens arkitektur, fastslår Totland.

– Jeg tror han fortsatt vil vise sin interesse for disse sakene som monark – men i langt mindre grad komme med utspill som kan oppleves som kontroversielle. Til det er prins Charles en alt for klok mann, som vil være sin nye rolle svært bevisst. Eller som han selv uttalte i en ny tv-dokumentar forleden: «Jeg er ikke så dum.»

Les også: Hoffekspert: – Siste storslåtte kongelige bryllup på lenge

– En utålmodig mann

Prinsens 70-årsdag har vært feiret på flere måter allerede, men på selve dagen onsdag 14. november er det duket for mottakelse og middag på Buckingham Palace i London med kongelige gjester fra mange land. På gjestelisten finner vi blant annet vårt eget kongepar og kronprinsparet.

I en dokumentar som er sendt på BBC, forteller prins William og prins Harry om en far som jobber fra tidlig morgen til sen kveld. De håper han skal trappe noe ned og kunne tilbringe mer tid med barnebarna, selv om de stiller seg noe skeptiske til at det faktisk vil skje.

– Han er en utålmodig mann, som gjerne skulle ha gjort ting i går. Det tror jeg de som jobber sammen med ham merker , sa Charles’ kone, hertuginne Camilla, i det samme intervjuet.

(Saken fortsetter under)

Prins Charles og Camilla, hertuginnen av Cornwall, besøker Lincoln Memorial under en reise til Washington i 2015. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais

Kjell Arne Totland er overbevist om at vi en dag vil få se Charles på tronen som konge etter sin mor. Tanken om at tittelen kan bli gitt direkte til hans eldste sønn, prins William, er han rask med å avfeie.

– Å hoppe over en generasjon har aldri vært noen aktuell problemstilling for dronning Elizabeth og hennes familie. For dem er det en selvfølge at Prinsen av Wales skal følge etter sin mor som Storbritannias neste monark.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:46 En av fem studenter vil ikke ha barn23:10 Stygg Solskjær-smell, Manchester United tapte hjemme for Burnley22:59 Ødegaard med målgivende da Real Sociedad avanserte i den spanske cupen22:58 Volkswagen fikk milliardbot i Canada22:37 Frp kan støtte Sp-forslag om å felle to omstridte ulveflokker22:22 27-åring tilstår drap på kvinne i Florø22:08 Bøe til friløpet i kunstløp-EM, gullfavoritten Aymoz utslått21:36 Ni av ti Frp-velgere mener det var rett å gå ut av regjeringen21:25 Wuhan isoleres fra omverdenen20:44 Brexitlov på vei til dronningens bord20:31 Politiet beslagla flere titalls ombygde våpen i Oslo20:08 Kan bli tidenes varmeste Oslo-vinter20:03 Folk i Oslo-området blir mer positive til bompenger19:43 Gulliksen-show ga norsk 33-30-seier over Slovenia, Kroatia venter i EM-semifinale19:32 Mannen som er siktet for Prinsdal-drapet er utlevert fra Ungarn19:32 Schiff: Trump misbrukte makten og må avsettes19:12 Radmagre løver sjokkerer – dyrehagen skylder på den økonomiske krisen19:07 Mallorca truffet av uværet Gloria – meteorologene advarer18:39 Offensiv Carlsen med knockoutseier i Nederland: – En grei dag på jobben18:35 Robot skal hente ut biler fra brannskadd P-hus på Sola18:23 Trump: Irak ønsker fortsatt amerikansk militærnærvær18:08 Macron kastet ut israelske sikkerhetsfolk17:58 Spansk kollaps i EM, men gruppevinner etter 22-22 mot Kroatia17:40 Resett identifiserte IS-siktet kvinne – stevnet for retten17:29 Aktor kaller Weinstein «et seksuelt rovdyr»17:27 FN-eksperter ber USA granske Saudi-Arabias påståtte hacking av Bezos' telefon17:25 Byrådet truer med å gå av17:06 Frp-seire kan gå tapt16:57 Knut Arild Hareide og Abid Raja avbryter komitéreise i Indonesia16:52 Naboer fortviler: – Det har vært et helvete i 20 år16:35 Mann i 50-årene siktet for nettovergrep mot sårbare jenter16:28 Nav har ikke funnet feiltolkninger av EØS-regelverket for flere ytelser16:07 Funn av polsk mann i Lier etterforskes som drap16:06 Stor luftforurensning i Oslo15:49 Danske dømt for å ha prøvd å ta med halv million ut av Norge15:37 Kina ber folk om ikke å reise ut av by med virusutbrudd15:26 Faren hevder PSG-stjerne vil spille for Atlético Madrid15:08 Krangler om soya: – Nordmenn kan være stolte av Brasil-importen14:30 Manshaus-saken kommer opp for retten 7. mai14:29 Fortsatt dårlig med skiføre i store deler av landet14:28 Rødt ber om Frps hjelp14:05 Jansrud raskest på trening i Kitzbühel14:04 FpU-leder tar ikke gjenvalg13:50 Monty Pythons Terry Jones er død13:24 – Vi «slår ikke fast» at Anne-Elisabeth Hagen er drept13:13 Hevder tidligere medieleder endret personlighet om kvelden13:12 Sykkelstjerne varsler comeback etter skrekkfall13:12 56-åring tilstår dobbeltdrap i Bergen12:38 Forskere mener coronavirus kan ha smittet fra ville dyr12:17 Folk hører mindre på radio11:59 Uvær stenger flere veier i Finnmark11:43 Helse-Norge forbereder seg på farlig virus11:42 Keeper før Haaland-møte: – Håper ikke eventyret fortsetter11:32 – Listhaug er så frekk at det ikke er til å tro!11:29 Storfangst av IS-topp: Han er bildet på IS-terroristenes hykleri11:21 Hellas får sin første kvinnelige president11:20 Ulv død etter påkjørsel11:02 Kjent gravejournalist siktet i Brasil10:33 Greske øyboere demonstrerer mot migrantleirer10:26 Ruuds Australia-eventyr over i stormkastene10:26 Leder av MC-gjeng kan ha vært mål for Norrköping-eksplosjon10:01 Diesel-skandalen kostet Mercedes-eier nye milliarder i 201910:00 Solskjær slår knallhardt tilbake mot fotballekspert09:45 Lundby jager fire på rad i Romania09:23 Tencent har lagt inn bud på hele Funcom08:57 Godkjenning av Equinors oljeboring utenfor Australia tas til retten08:39 Senatet vedtok reglene for riksrettsprosessen08:36 Dette var de mest populære navnene i Norge i 201908:15 Bare fire av ti høyrevelgere støttet hjemhenting av IS-kvinne08:09 Dobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld07:58 Sp-politiker delte klimainnlegg fra nazistisk nettsted07:43 Dette trikset brukte forskeren for å kvitte seg med mobilavhengigheten07:16 Eksplosjon i boligblokk i Norrköping07:06 Overraskende invitasjon fra Putin – Norge sliter med å svare06:47 NRK: KrF og Venstre vil ha finansministeren06:43 EM-parodi i 2012: Kan bli tilnærmet reprise mellom Norge og Slovenia06:39 NTBs tekniske problemer er rettet06:39 Bombe fra andre verdenskrig uskadeliggjort i Berlin06:37 Bitter strid om kjøreregler preget første dag av riksretten06:30 Hauglie foreslår nye varslingsregler06:01 Person gjort rede for etter boligbrann i Rogaland06:00 – Jeg skjønner ikke hvor Nav har fått anslaget på 2.400 saker fra05:51 Dette skjer i dag05:34 Dette skjedde i natt05:33 Mann i 70-årene savnet etter boligbrann i Nordland05:30 Weinsteins forsvarere vil gå hardt ut mot kvinnene som anklager ham05:00 Ny norsk styrke til Irak som planlagt05:00 Nesten 500 millioner mennesker er arbeidsledige: – Verre enn vi trodde04:40 KLP går inn i søksmål mot Danske Bank04:36 Netflix får flere abonnenter, men spår tregere vekst03:53 Bastholm og Hermstad kjemper om å bli MDGs partileder03:53 Ni døde av lungevirus i Kina03:03 Toyota og Honda tilbakekaller seks millioner biler med airbagfeil02:42 Ansatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste02:33 Etterforskning av drapsforsøk i gjengmiljø i Oslo lå på is i fem år01:43 Viken kan ryke med Frp i opposisjon01:41 Flere amerikanske soldater behandles etter Iran-angrepet i Irak00:53 Ansatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste00:35 36 sivile drept i landsbyer i Burkina Faso00:21 Mexico opplevde hele 35.588 drap i 2019, flere enn på over 20 år
Siste nytt
23:46NorgeEn av fem studenter vil ikke ha barn23:10SportStygg Solskjær-smell, Manchester United tapte hjemme for Burnley22:59NorgeØdegaard med målgivende da Real Sociedad avanserte i den spanske cupen22:58MotorVolkswagen fikk milliardbot i Canada22:37PolitikkFrp kan støtte Sp-forslag om å felle to omstridte ulveflokker22:22Norge27-åring tilstår drap på kvinne i Florø22:08VerdenBøe til friløpet i kunstløp-EM, gullfavoritten Aymoz utslått21:36PolitikkNi av ti Frp-velgere mener det var rett å gå ut av regjeringen21:25VerdenWuhan isoleres fra omverdenen20:44VerdenBrexitlov på vei til dronningens bord20:31NorgePolitiet beslagla flere titalls ombygde våpen i Oslo20:08NorgeKan bli tidenes varmeste Oslo-vinter20:03PengerFolk i Oslo-området blir mer positive til bompenger19:43NorgeGulliksen-show ga norsk 33-30-seier over Slovenia, Kroatia venter i EM-semifinale19:32NorgeMannen som er siktet for Prinsdal-drapet er utlevert fra Ungarn19:32VerdenSchiff: Trump misbrukte makten og må avsettes19:12VerdenRadmagre løver sjokkerer – dyrehagen skylder på den økonomiske krisen19:07VerdenMallorca truffet av uværet Gloria – meteorologene advarer18:39SportOffensiv Carlsen med knockoutseier i Nederland: – En grei dag på jobben18:35NorgeRobot skal hente ut biler fra brannskadd P-hus på Sola18:23PolitikkTrump: Irak ønsker fortsatt amerikansk militærnærvær18:08VerdenMacron kastet ut israelske sikkerhetsfolk17:58SportSpansk kollaps i EM, men gruppevinner etter 22-22 mot Kroatia17:40NorgeResett identifiserte IS-siktet kvinne – stevnet for retten17:29VerdenAktor kaller Weinstein «et seksuelt rovdyr»17:27VerdenFN-eksperter ber USA granske Saudi-Arabias påståtte hacking av Bezos' telefon17:25NorgeByrådet truer med å gå av17:06PolitikkFrp-seire kan gå tapt16:57PolitikkKnut Arild Hareide og Abid Raja avbryter komitéreise i Indonesia16:52NorgeNaboer fortviler: – Det har vært et helvete i 20 år16:35NorgeMann i 50-årene siktet for nettovergrep mot sårbare jenter16:28PengerNav har ikke funnet feiltolkninger av EØS-regelverket for flere ytelser16:07NorgeFunn av polsk mann i Lier etterforskes som drap16:06NorgeStor luftforurensning i Oslo15:49NorgeDanske dømt for å ha prøvd å ta med halv million ut av Norge15:37ReiseKina ber folk om ikke å reise ut av by med virusutbrudd15:26SportFaren hevder PSG-stjerne vil spille for Atlético Madrid15:08NorgeKrangler om soya: – Nordmenn kan være stolte av Brasil-importen14:30NorgeManshaus-saken kommer opp for retten 7. mai14:29NorgeFortsatt dårlig med skiføre i store deler av landet14:28PolitikkRødt ber om Frps hjelp14:05SportJansrud raskest på trening i Kitzbühel14:04PolitikkFpU-leder tar ikke gjenvalg13:50KulturMonty Pythons Terry Jones er død13:24Norge– Vi «slår ikke fast» at Anne-Elisabeth Hagen er drept13:13KulturHevder tidligere medieleder endret personlighet om kvelden13:12SportSykkelstjerne varsler comeback etter skrekkfall13:12Norge56-åring tilstår dobbeltdrap i Bergen12:38Helse og livsstilForskere mener coronavirus kan ha smittet fra ville dyr12:17KulturFolk hører mindre på radio11:59NorgeUvær stenger flere veier i Finnmark11:43Helse og livsstilHelse-Norge forbereder seg på farlig virus11:42SportKeeper før Haaland-møte: – Håper ikke eventyret fortsetter11:32Politikk– Listhaug er så frekk at det ikke er til å tro!11:29VerdenStorfangst av IS-topp: Han er bildet på IS-terroristenes hykleri11:21PolitikkHellas får sin første kvinnelige president11:20NorgeUlv død etter påkjørsel11:02KulturKjent gravejournalist siktet i Brasil10:33VerdenGreske øyboere demonstrerer mot migrantleirer10:26SportRuuds Australia-eventyr over i stormkastene10:26VerdenLeder av MC-gjeng kan ha vært mål for Norrköping-eksplosjon10:01PengerDiesel-skandalen kostet Mercedes-eier nye milliarder i 201910:00SportSolskjær slår knallhardt tilbake mot fotballekspert09:45SportLundby jager fire på rad i Romania09:23PengerTencent har lagt inn bud på hele Funcom08:57PengerGodkjenning av Equinors oljeboring utenfor Australia tas til retten08:39VerdenSenatet vedtok reglene for riksrettsprosessen08:36Helse og livsstilDette var de mest populære navnene i Norge i 201908:15PolitikkBare fire av ti høyrevelgere støttet hjemhenting av IS-kvinne08:09NorgeDobbeltdrapet i Bergen: Drapssiktet 56-åring erkjenner straffskyld07:58PolitikkSp-politiker delte klimainnlegg fra nazistisk nettsted07:43Helse og livsstilDette trikset brukte forskeren for å kvitte seg med mobilavhengigheten07:16VerdenEksplosjon i boligblokk i Norrköping07:06PolitikkOverraskende invitasjon fra Putin – Norge sliter med å svare06:47NorgeNRK: KrF og Venstre vil ha finansministeren06:43SportEM-parodi i 2012: Kan bli tilnærmet reprise mellom Norge og Slovenia06:39NorgeNTBs tekniske problemer er rettet06:39VerdenBombe fra andre verdenskrig uskadeliggjort i Berlin06:37VerdenBitter strid om kjøreregler preget første dag av riksretten06:30NorgeHauglie foreslår nye varslingsregler06:01NorgePerson gjort rede for etter boligbrann i Rogaland06:00Penger– Jeg skjønner ikke hvor Nav har fått anslaget på 2.400 saker fra05:51NorgeDette skjer i dag05:34NorgeDette skjedde i natt05:33NorgeMann i 70-årene savnet etter boligbrann i Nordland05:30KulturWeinsteins forsvarere vil gå hardt ut mot kvinnene som anklager ham05:00NorgeNy norsk styrke til Irak som planlagt05:00VerdenNesten 500 millioner mennesker er arbeidsledige: – Verre enn vi trodde04:40PengerKLP går inn i søksmål mot Danske Bank04:36KulturNetflix får flere abonnenter, men spår tregere vekst03:53PolitikkBastholm og Hermstad kjemper om å bli MDGs partileder03:53Helse og livsstilNi døde av lungevirus i Kina03:03MotorToyota og Honda tilbakekaller seks millioner biler med airbagfeil02:42VerdenAnsatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste02:33NorgeEtterforskning av drapsforsøk i gjengmiljø i Oslo lå på is i fem år01:43PolitikkViken kan ryke med Frp i opposisjon01:41VerdenFlere amerikanske soldater behandles etter Iran-angrepet i Irak00:53VerdenAnsatte med ekstreme holdninger fjernet fra fransk e-tjeneste00:35Verden36 sivile drept i landsbyer i Burkina Faso00:21VerdenMexico opplevde hele 35.588 drap i 2019, flere enn på over 20 år
Populært