Meny

Da Norges kronprins fikk sin «umulige kjærlighet»

I 50 år har kong Harald og dronning Sonja vært et team, på hjemmebane og offentlig. – De har både utfylt og utfordret hverandre, mener kongehusekspert Kjell Arne Totland.

På 1960-tallet var det «alminnelig kjent» at kronprins Harald hadde fast følge med en jevnaldrende kvinne fra Oslo. Den norske presse respekterte kongehusets privatliv og nevnte aldri den nære forbindelsen mellom tronarvingen og kvinnen uten adelig bakgrunn. Utenlandske aviser og ukeblader var derimot mer åpenhjertige og pågående.

Selv husker TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland godt første gang han selv støtte på navnet Sonja Haraldsen. Året var 1964, nittenåringen Totland var på sin første store utenlandsreise og bodde på Norges hus i den internasjonale studentbyen i Paris.

– En dag så jeg en bildemontasje av kronprins Harald og en for meg helt ukjent dame smile mot meg fra en aviskiosk. Det var det rojale franske ukebladet «Point de Vue» som hadde forside på «Norges kronprins og hans umulige kjærlighet», minnes Totland overfor ABC Nyheter.

–Jeg måtte selvsagt kjøpe bladet og kunne storøyd lese om den norske ungpiken som da, ifølge bladet, allerede i fem år hadde vært Haralds «hjerterdame».

Ulykkelig på Slottsbalkongen

Onsdag 29. august var det 50 år siden kong Harald og dronning Sonja ga hverandre sitt ja i Oslo domkirke. De ble dermed det første norske kongeparet som kunne feire gullbryllup. Gjennom alle år har de fremstått som et godt team, og de deler æren av å ha lagt grunnen for det folkekjære monarkiet vi har i Norge i dag.

Kjell Arne Totland er
TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix
Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix

– Jeg er jo selv så gammel at jeg husker hvordan daværende kronprins Harald fremsto før han fikk sin Sonja, minnes TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland overfor ABC Nyheter.

– Særlig tenker jeg på 17. mai 1967 da han sto alene med sin far på Slottsbalkongen og så direkte uglad ut. Til forskjell fra året etter, da han som nyforlovet sto der med Sonja Haraldsen ved sin side og nærmest smilte fra øre til øre.

BILDESPESIAL: Kongepar i gull

Deler gleder og sorger

Totland mener kongeparet sammen har klart å føre kongehuset inn i en ny tid og gjøre det relevant for nye generasjoner.

– «Sonja har betydd alt for meg», sa kong Harald selv i forbindelse med markeringen av deres 40 års bryllupsdag for ti år siden - og da tenkte han nok både privat og offisielt. De to har jo i 50 år vært et team både på hjemmebane og offentlig. Og de har både utfylt og utfordret hverandre, sier Totland til ABC Nyheter.

– Familielivet, med kone og barn og etter hvert svigerbarn og barnebarn, har utvilsomt bidratt til å forme vår folkekjære monark.

(Saken fortsetter under)

I løpet av 1960-årene var det blitt nesten alminnelig kjent at kronprins Harald hadde fast følge med en jevnaldrende kvinne fra Oslo. Foto: NTB Scanpix

– På hvilken måte har kongeparet åpnet for innblikk i sitt privatliv som var ny i norsk sammenheng?

– Både som kronprinspar og kongepar har Harald og Sonja vært flinke til å dele høydepunktene i sitt samliv med sitt folk. Gjennom mediene har vi fått følge dem i glede og sorg: Fødsler og dåp, forlovelser og bryllup, samt nære familiemedlemmers bortgang. I flere autoriserte biografier har de begge også snakket ut om sine spesielle liv – i de nyeste bøkene svært så åpenhjertig.

– Til gjengjeld forventer kongeparet forståelig nok at også kongefamilien får beholde sitt helt private rom – eller sine «pustehull», som kong Harald gjerne kaller det.

Les også: Kongeparet vil hilse folket på gullbryllupsdagen

Debatt om monarkiets fremtid

Sonja Haraldsen og
kronprins Harald fotografert dagen før sitt bryllup. Her er de på
Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Kunstsenteret ble fem dager
tidligere gitt som gave til Bærum kommune. Foto: NTB Scanpix
Sonja Haraldsen og kronprins Harald fotografert dagen før sitt bryllup. Her er de på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Kunstsenteret ble fem dager tidligere gitt som gave til Bærum kommune. Foto: NTB Scanpix

I dag er vi blitt godt vant med at kongelige gifter seg med medlemmer av folket, og på mange måter var Norge et foregangsland for kongelige giftermål lenge før Harald og Sonja fikk hverandre: Prinsesse Ragnhild fikk gifte seg borgerlig med sin livvakt allerede i 1953, og noen år senere fikk prinsesse Astrid gifte seg borgerlig med en fraskilt nordmann.

Ingen av prinsessene hadde arverett til Norges trone. Derfor var saken en ganske annen for deres bror - som kronprins var Harald selve monarkiets fremtid.

Tanken på muligheten for at en kvinne uten kongelig eller adelig bakgrunn skulle kunne komme til å bli kronprinsesse, førte til debatt om monarkiets fremtid. Selv da kong Olav like før forlovelsen våren 1968 ba om Regjeringens syn på saken, fikk han bare er lunkent svar om at «de ikke fant å ville fraråde forbindelsen».

Les også: Video viser sjeldent sette deler av Buckingham Palace

– Olav hadde aldri noe mot Sonja

Det var først i forbindelse med debatten som raste omkring kronprins Haakons forlovelse med Mette-Marit Tjessem Høiby i desember 2000, at det ble kjent at den daværende kronprins Harald hadde truet med å frasi seg arveretten hvis han ikke fikk gifte seg med Sonja Haraldsen.

Kronprinsesse Sonja
mottok i 1976 gullplate for sangen "Jeg har en tulle med øyne blå"
som hun sang på Momarkedet. Platen innbrakte 200.000 kroner til
prinsesse Märtha Louise fond for handikappede barn. Foto: Erik
Thorberg / NTB Scanpix
Kronprinsesse Sonja mottok i 1976 gullplate for sangen "Jeg har en tulle med øyne blå" som hun sang på Momarkedet. Platen innbrakte 200.000 kroner til prinsesse Märtha Louise fond for handikappede barn. Foto: Erik Thorberg / NTB Scanpix

– Det hører med til historien om Harald og Sonja å presisere at kong Olav aldri hadde noe imot sin sønns utvalgte personlig. Hans motstand mot forholdet var av prinsipiell karakter: Han var en kongelig av den gamle skole og var redd et borgerlig ekteskap for tronfølgeren ville bety slutten for det norske monarkiet. Og han hadde nok støtte langt inn i det politiske Norge, forteller Totland.

– Tiden har vist at motstanderne tok skammelig feil og at alliansen snarere ble en styrke for monarkiet i et i utgangspunktet egalitært land og folk, fortsetter han.

Les også: Hoffekspert: – Siste storslåtte kongelige bryllup på lenge

I medienes og folkets søkelys

For generasjoner som vokser opp i dagens samfunn, kan det virke nærmest absurd at landets tronarving kan ha et kjærlighetsforhold uten at det omtales i alle tenkelige medier og kanaler. Totland mener historien om kjæresteparet Harald og Sonja aldri kunne utspilt seg i dag.

– Vi så jo allerede da kronprins Haakon fant sin Mette-Marit i 1999 at tidene hadde forandret seg – og mediene med dem. Redaksjonenes tipstelefoner var jo da kommet for å bli, det samme var mobiltelefoner med kamera og ikke minst alle de nettbaserte mediene.

– Derfor gikk det kun kort tid før romansen mellom Haakon og Mette-Marit ble kjent – og det ble et voldsomt medietrykk på de to unge. Både før og etter bryllupet i 2001. Det førte jo også til at Slottet så seg nødt til å opprette en egen informasjonsavdeling.

Les også: Hollywoodstjernen som fikk sitt eget land

(Saken fortsetter under)

I august besøkte
kongefamilien UNIS og Svalbard museum på Svalbard. Fra høyre: prins
Sverre Magnus, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit,
prinsesse Ingrid Alexandra, dronning Sonja, kong Harald, Emma
Tallulah Behn (t.v. bak), Maud Angelica Behn (midten bak),
prinsesse Märtha Louise og Leah Isadora Behn. Foto: Lise Åserud /
NTB scanpix
I august besøkte kongefamilien UNIS og Svalbard museum på Svalbard. Fra høyre: prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, dronning Sonja, kong Harald, Emma Tallulah Behn (t.v. bak), Maud Angelica Behn (midten bak), prinsesse Märtha Louise og Leah Isadora Behn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Hvilken støtte tror du Sonja ble for Mette-Marit da hun tok sine første steg inn i den kongelige familien og samtidig ble allemannseie for presse og folk?

– Allerede lenge før Mette-Marit Tjessem Høiby kom inn i bildet, hadde kongeparet bestemt at deres barn ikke skulle måtte oppleve de samme vanskelighetene som de selv hadde gjort – og de tok tidlig imot Haakon og Märtha Louises venner og kjærester.

– Kronprinsesse Mette-Marit har da også selv fortalt hvor fantastisk hennes svigermor har vært mot henne i alle år – både med råd og dåd – og ved å la henne være seg selv i sin nye rolle.

Les også: Kong Haakon ble presset til sitt endelige «nei»

Ingen dans på roser

I forbindelse med sølvbryllupet i 1993, uttalte kongen følgende:

«[...]Selv i ekteskapet, som er basert på gjensidig forpliktende kjærlighet, skjer det dessverre at ektefeller sårer hverandre. Det avgjørende er at begge parter har vilje og evne til å tilgi og legge bak seg det som er oppgjort.»

Kjell Arne Totland
hilser på kongeparet på Slottet i forkant av deres sølvbryllup i
1993. Foto: NTB Scanpix
Kjell Arne Totland hilser på kongeparet på Slottet i forkant av deres sølvbryllup i 1993. Foto: NTB Scanpix

Totland, som selv var til stede da kong Harald holdt denne talen ved sølvbryllupsmiddagen på Akerhus slott, husker at regentens ord gjorde sterkt inntrykk på ham.

– Jeg tror at Hans Majestet ville understreke at selv et kongepars ekteskap ikke er noen dans på roser, men en felles reise og et samarbeidsprosjekt mellom to ulike mennesker som er glade i hverandre. Dette har Harald og Sonja klart ved å gi hverandre stor frihet og rom for egne interesser. Og i forbindelse med bryllupsdagen femten år senere, uttalte kongen altså: «Sonja har betydd alt for meg!»

Les også: Seks steder du kommer tettere på de britiske kongelige

– «Kjemisk fri» for skandaler

Ser vi til våre nordiske naboer, har det vært flere skandaler tilknyttet de respektive kongeparene i årenes løp. Carl Gustaf er blitt anklaget for å ha vært utro mot dronning Silvia, besøkt tvilsomme nattklubber og festet med unge «profesjonelle selskapskvinner» . Prins Henrik av Danmark skapte på sin side overskrifter da han gav klar beskjed om at han ikke ønsket å bli gravlagt ved siden av sin kone, dronning Margrethe.

(Saken fortsetter under)

Kong Harald og dronning
Sonja i stuen i dronningens barndomshjem som er flyttet til museet
på Lillehammer fra Vinderen i Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB
scanpix
Kong Harald og dronning Sonja i stuen i dronningens barndomshjem som er flyttet til museet på Lillehammer fra Vinderen i Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Er eventuelle knuter på tråden mellom Harald og Sonja blitt holdt borte fra offentligheten, i motsetning til hva vi har sett med for eksempel Carl Gustaf og Silvia?

– Jeg tror faktisk at man kan si at Harald og Sonja i utgangspunktet er langt mer like hverandre enn sine kongelige venner og kolleger i Danmark og Sverige, sier Totland før han fortsetter:

– Spesielt er nok vår folkelige konge som person og av natur svært ulik både kong Carl Gustaf og prins Henrik – noe som har gjort ham «kjemisk fri» for skandaler av den typen hans mannlige kolleger i andre land forskyldt eller uforskyldt har havnet i.

Les også: Kongen til topps i ny undersøkelse

– Fortjener vår hyllest på sin store dag

I 1905 markerte unionsoppløsningen slutten på unionen med Sverige og kong Oscar 2 fra seg den norske kronen. Samme år ble kong Haralds bestefar, Haakon 7, Norges nye konge, og siden den gang har tanken på å endre status til republikk virket utenkelig for de fleste av oss.

VIDEO: Under talen sin på hagefesten i Dronningparken 1. september 2016, fortalte kongen hva han mener Norge er:

Totland selv er ikke i tvil om at kong Harald og dronning Sonja både hver for seg og sammen utvilsomt styrket monarkiet i Norge – og kommet betydelig nærmere sitt folk enn tidligere generasjoners kongelige.

– Det norske kongehusets styrke etter 1905 har vært deres enestående evne til både å speile våre norske verdier i sitt virke og sitt liv – og til å føle sin samtid på pulsen. Dette er også Harald og Sonjas store styrke. Sammen har de to modernisert kongehuset og gjort det relevant for en ny tid og for nye generasjoner.

– Jeg føler virkelig at Harald og Sonja fortjener vår hyllest på sin store dag – både sammen og hver for seg. I 50 år har de to vært våre fremste ambassadører, de siste 27 årene som Norges avholdte konge og dronning. Harald og Sonja – vi føler liksom at vi kjenner dem personlig. Og vi er alle på fornavn med dem – en ære som ellers bare blir gode venner til del, avslutter Totland.

Dronning Sonja (t.v.),
Emma Tallulah Behn og kong Harald hilser publikum fra
slottsbalkongen i anledning kongeparets 80-årsfeiring i 2017. Foto:
Audun Braastad / NTB scanpix
Dronning Sonja (t.v.), Emma Tallulah Behn og kong Harald hilser publikum fra slottsbalkongen i anledning kongeparets 80-årsfeiring i 2017. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:15 – Wow. Det var jo en grei kompliment18:07 Milano og Cortina d'Ampezzo skal arrangere vinter-OL og Paralympics i 202617:31 Får ikke være pårørende til sin egen sønn17:21 – De nye reglene vil skape forskjeller17:12 Harnes frikjent for cannabisdyrking16:43 Sydney erklærer klimakrise16:20 Mann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18 Lommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06 Bompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39 Jemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30 Angivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20 Real Madrid avviste Ødegaard-salg15:19 To jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08 Thon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50 Kypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07 Ber om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43 Benitez ferdig som Newcastle-manager13:40 Kvinne gjenglemt på fly13:39 Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37 Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21 Dansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01 EU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44 Bilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42 Hurtigruteskip fikk motorstans12:39 OUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39 Svenskene stadig mer positive til OL12:07 Vestlig taushet etter Mursis død12:06 FN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54 Forsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51 – Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40 Drastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34 Trusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06 Vil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05 Hunt kaller Johnson feig10:47 Tre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18 Nav-brukere stort sett fornøyde10:17 Kvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16 Gutt døde etter badeulykke09:58 – Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57 Taliban truer afghanske medier09:38 Ingrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37 Pompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32 Forsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12 Lege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10 Iran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56 Danske Bank sparker toppsjef08:43 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42 Norge tredje dyrest i Europa08:19 Bruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18 Argentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40 Tillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39 Liverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00 Nordmenn kutter i feriebudsjettet06:53 Sverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45 Få amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36 Hjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13 24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12 Skjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00 Kjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00 – Utfordringene er store og det går for sakte05:50 Dette skjer i dag05:33 24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30 Dette skjedde i natt05:12 Australia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26 Minst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17 Mexico har styrket grensekontrollen sørover04:12 – Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift03:35 Mann alvorlig skadd i voldsepisode med kniv i Oslo02:51 Frankrike slet seg til kvartfinale02:48 Donald Trump avviser amerikansk Khashoggi-etterforskning02:29 Frp faller kraftig på meningsmåling i Agder01:53 Tysk kullprodusent vil rettsforfølge klimaaktivister01:42 Kristiansand kan utrede varmere badestrender med spillvarme00:50 Bolig i Nesbyen overtent – beboere hoppet ut av vinduene00:30 Venstre avviser samarbeid med bompengelisten i Oslo23:30 Netanyahu vil «vurdere» USAs fredsplan22:57 Messi og Argentina videre i Copa America22:33 Flammende feiring hele sankthanshelgen22:18 Fra trenerkritikk til matchvinner-status for Branns Koomson22:15 Houthi-opprørere angrep flyplass i Saudi-Arabia21:57 Militær hacking kan lamme samfunnet21:57 Økning i antall eiendomsmeglere som har brutt god meglerskikk21:57 USA beredt på å forhandle med Iran21:52 Nesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet21:51 Koomson ble helten for Brann21:50 Mislykket kuppforsøk i Etiopia - forsvarssjef drept21:44 Norge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser21:24 Glimt hedret avdøde Arild Berg med seier21:17 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland20:45 Smell for Erdogan i Istanbuls omvalg20:38 Abbas har ingen tro på Kushners plan20:38 Erdogan gratulerer opposisjonskandidat i Istanbul20:37 Fjerde strake uavgjorte mellom Ranheim og Mjøndalen i Trondheim20:37 Savnet turgåer funnet etter leteaksjon i Askvoll20:27 Stabæk tok sesongens første bortepoeng: – Endelig, vi trengte den20:17 Ny hjemmeseier til Odd, Fagermo avventer gullsnakk20:02 Syklist til sykehus etter kollisjon med bil i Larvik20:02 Årets første tap for Aalesund19:59 Boli ble helten for Stabæk19:56 Hjemmeseier for Strømmen over Kongsvinger
Siste nytt
18:15Sport– Wow. Det var jo en grei kompliment18:07SportMilano og Cortina d'Ampezzo skal arrangere vinter-OL og Paralympics i 202617:31Helse og livsstilFår ikke være pårørende til sin egen sønn17:21Motor– De nye reglene vil skape forskjeller17:12NorgeHarnes frikjent for cannabisdyrking16:43VerdenSydney erklærer klimakrise16:20VerdenMann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18PengerLommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06NorgeBompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39NorgeJemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30VerdenAngivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20SportReal Madrid avviste Ødegaard-salg15:19VerdenTo jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08MotorThon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50VerdenKypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07NorgeBer om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43SportBenitez ferdig som Newcastle-manager13:40ReiseKvinne gjenglemt på fly13:39VerdenEtt år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37Helse og livsstilEbola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21VerdenDansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01Helse og livsstilEU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44MotorBilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42NorgeHurtigruteskip fikk motorstans12:39NorgeOUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39SportSvenskene stadig mer positive til OL12:07VerdenVestlig taushet etter Mursis død12:06VerdenFN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54PengerForsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51Penger– Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40VerdenDrastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34PolitikkTrusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06PengerVil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05PolitikkHunt kaller Johnson feig10:47NorgeTre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18PengerNav-brukere stort sett fornøyde10:17NorgeKvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16NorgeGutt døde etter badeulykke09:58Norge– Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57VerdenTaliban truer afghanske medier09:38SportIngrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37VerdenPompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32NorgeForsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12NorgeLege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10VerdenIran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56PengerDanske Bank sparker toppsjef08:43SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42PengerNorge tredje dyrest i Europa08:19NorgeBruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18SportArgentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40NorgeTillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39SportLiverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00PengerNordmenn kutter i feriebudsjettet06:53SportSverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45VerdenFå amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36SportHjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13Verden24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12NorgeSkjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00SportKjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00Norge– Utfordringene er store og det går for sakte05:50NorgeDette skjer i dag05:33Norge24 personer evakuert etter brann i flermannsbolig på Mysen05:30NorgeDette skjedde i natt05:12VerdenAustralia henter hjem åtte barn av IS-krigere fra Syria04:26VerdenMinst fire døde da tog sporet av i Bangladesh04:17VerdenMexico har styrket grensekontrollen sørover04:12Motor– Folk flest ønsker ikke rushtidsavgift03:35NorgeMann alvorlig skadd i voldsepisode med kniv i Oslo02:51SportFrankrike slet seg til kvartfinale02:48VerdenDonald Trump avviser amerikansk Khashoggi-etterforskning02:29PolitikkFrp faller kraftig på meningsmåling i Agder01:53VerdenTysk kullprodusent vil rettsforfølge klimaaktivister01:42NorgeKristiansand kan utrede varmere badestrender med spillvarme00:50NorgeBolig i Nesbyen overtent – beboere hoppet ut av vinduene00:30NorgeVenstre avviser samarbeid med bompengelisten i Oslo23:30VerdenNetanyahu vil «vurdere» USAs fredsplan22:57SportMessi og Argentina videre i Copa America22:33NorgeFlammende feiring hele sankthanshelgen22:18SportFra trenerkritikk til matchvinner-status for Branns Koomson22:15VerdenHouthi-opprørere angrep flyplass i Saudi-Arabia21:57VerdenMilitær hacking kan lamme samfunnet21:57NorgeØkning i antall eiendomsmeglere som har brutt god meglerskikk21:57VerdenUSA beredt på å forhandle med Iran21:52NorgeNesna-ordfører truer med å ta 130 millioner kroner ut av Nord universitet21:51SportKoomson ble helten for Brann21:50VerdenMislykket kuppforsøk i Etiopia - forsvarssjef drept21:44SportNorge møter England i VM-kvartfinalen, kamerunsk sinne etter VAR-avgjørelser21:24SportGlimt hedret avdøde Arild Berg med seier21:17SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland20:45VerdenSmell for Erdogan i Istanbuls omvalg20:38VerdenAbbas har ingen tro på Kushners plan20:38VerdenErdogan gratulerer opposisjonskandidat i Istanbul20:37SportFjerde strake uavgjorte mellom Ranheim og Mjøndalen i Trondheim20:37NorgeSavnet turgåer funnet etter leteaksjon i Askvoll20:27SportStabæk tok sesongens første bortepoeng: – Endelig, vi trengte den20:17SportNy hjemmeseier til Odd, Fagermo avventer gullsnakk20:02NorgeSyklist til sykehus etter kollisjon med bil i Larvik20:02SportÅrets første tap for Aalesund19:59SportBoli ble helten for Stabæk19:56SportHjemmeseier for Strømmen over Kongsvinger
Populært