Da Norges kronprins fikk sin «umulige kjærlighet»

I 50 år har kong Harald og dronning Sonja vært et team, på hjemmebane og offentlig. – De har både utfylt og utfordret hverandre, mener kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På 1960-tallet var det «alminnelig kjent» at kronprins Harald hadde fast følge med en jevnaldrende kvinne fra Oslo. Den norske presse respekterte kongehusets privatliv og nevnte aldri den nære forbindelsen mellom tronarvingen og kvinnen uten adelig bakgrunn. Utenlandske aviser og ukeblader var derimot mer åpenhjertige og pågående.

Selv husker TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland godt første gang han selv støtte på navnet Sonja Haraldsen. Året var 1964, nittenåringen Totland var på sin første store utenlandsreise og bodde på Norges hus i den internasjonale studentbyen i Paris.

– En dag så jeg en bildemontasje av kronprins Harald og en for meg helt ukjent dame smile mot meg fra en aviskiosk. Det var det rojale franske ukebladet «Point de Vue» som hadde forside på «Norges kronprins og hans umulige kjærlighet», minnes Totland overfor ABC Nyheter.

–Jeg måtte selvsagt kjøpe bladet og kunne storøyd lese om den norske ungpiken som da, ifølge bladet, allerede i fem år hadde vært Haralds «hjerterdame».

Ulykkelig på Slottsbalkongen

Onsdag 29. august var det 50 år siden kong Harald og dronning Sonja ga hverandre sitt ja i Oslo domkirke. De ble dermed det første norske kongeparet som kunne feire gullbryllup. Gjennom alle år har de fremstått som et godt team, og de deler æren av å ha lagt grunnen for det folkekjære monarkiet vi har i Norge i dag.

Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix
Kjell Arne Totland er TV2s kongehusekspert. Foto: NTB Scanpix

– Jeg er jo selv så gammel at jeg husker hvordan daværende kronprins Harald fremsto før han fikk sin Sonja, minnes TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland overfor ABC Nyheter.

– Særlig tenker jeg på 17. mai 1967 da han sto alene med sin far på Slottsbalkongen og så direkte uglad ut. Til forskjell fra året etter, da han som nyforlovet sto der med Sonja Haraldsen ved sin side og nærmest smilte fra øre til øre.

BILDESPESIAL: Kongepar i gull

Deler gleder og sorger

Totland mener kongeparet sammen har klart å føre kongehuset inn i en ny tid og gjøre det relevant for nye generasjoner.

– «Sonja har betydd alt for meg», sa kong Harald selv i forbindelse med markeringen av deres 40 års bryllupsdag for ti år siden - og da tenkte han nok både privat og offisielt. De to har jo i 50 år vært et team både på hjemmebane og offentlig. Og de har både utfylt og utfordret hverandre, sier Totland til ABC Nyheter.

– Familielivet, med kone og barn og etter hvert svigerbarn og barnebarn, har utvilsomt bidratt til å forme vår folkekjære monark.

(Saken fortsetter under)

I løpet av 1960-årene var det blitt nesten alminnelig kjent at kronprins Harald hadde fast følge med en jevnaldrende kvinne fra Oslo. Foto: NTB Scanpix

– På hvilken måte har kongeparet åpnet for innblikk i sitt privatliv som var ny i norsk sammenheng?

– Både som kronprinspar og kongepar har Harald og Sonja vært flinke til å dele høydepunktene i sitt samliv med sitt folk. Gjennom mediene har vi fått følge dem i glede og sorg: Fødsler og dåp, forlovelser og bryllup, samt nære familiemedlemmers bortgang. I flere autoriserte biografier har de begge også snakket ut om sine spesielle liv – i de nyeste bøkene svært så åpenhjertig.

– Til gjengjeld forventer kongeparet forståelig nok at også kongefamilien får beholde sitt helt private rom – eller sine «pustehull», som kong Harald gjerne kaller det.

Les også: Kongeparet vil hilse folket på gullbryllupsdagen

Debatt om monarkiets fremtid

Sonja Haraldsen og kronprins Harald fotografert dagen før sitt bryllup. Her er de på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Kunstsenteret ble fem dager tidligere gitt som gave til Bærum kommune. Foto: NTB Scanpix
Sonja Haraldsen og kronprins Harald fotografert dagen før sitt bryllup. Her er de på Henie-Onstad Kunstsenter på Høvikodden. Kunstsenteret ble fem dager tidligere gitt som gave til Bærum kommune. Foto: NTB Scanpix

I dag er vi blitt godt vant med at kongelige gifter seg med medlemmer av folket, og på mange måter var Norge et foregangsland for kongelige giftermål lenge før Harald og Sonja fikk hverandre: Prinsesse Ragnhild fikk gifte seg borgerlig med sin livvakt allerede i 1953, og noen år senere fikk prinsesse Astrid gifte seg borgerlig med en fraskilt nordmann.

Ingen av prinsessene hadde arverett til Norges trone. Derfor var saken en ganske annen for deres bror - som kronprins var Harald selve monarkiets fremtid.

Tanken på muligheten for at en kvinne uten kongelig eller adelig bakgrunn skulle kunne komme til å bli kronprinsesse, førte til debatt om monarkiets fremtid. Selv da kong Olav like før forlovelsen våren 1968 ba om Regjeringens syn på saken, fikk han bare er lunkent svar om at «de ikke fant å ville fraråde forbindelsen».

Les også: Video viser sjeldent sette deler av Buckingham Palace

– Olav hadde aldri noe mot Sonja

Det var først i forbindelse med debatten som raste omkring kronprins Haakons forlovelse med Mette-Marit Tjessem Høiby i desember 2000, at det ble kjent at den daværende kronprins Harald hadde truet med å frasi seg arveretten hvis han ikke fikk gifte seg med Sonja Haraldsen.

Kronprinsesse Sonja mottok i 1976 gullplate for sangen "Jeg har en tulle med øyne blå" som hun sang på Momarkedet. Platen innbrakte 200.000 kroner til prinsesse Märtha Louise fond for handikappede barn. Foto: Erik Thorberg / NTB Scanpix
Kronprinsesse Sonja mottok i 1976 gullplate for sangen "Jeg har en tulle med øyne blå" som hun sang på Momarkedet. Platen innbrakte 200.000 kroner til prinsesse Märtha Louise fond for handikappede barn. Foto: Erik Thorberg / NTB Scanpix

– Det hører med til historien om Harald og Sonja å presisere at kong Olav aldri hadde noe imot sin sønns utvalgte personlig. Hans motstand mot forholdet var av prinsipiell karakter: Han var en kongelig av den gamle skole og var redd et borgerlig ekteskap for tronfølgeren ville bety slutten for det norske monarkiet. Og han hadde nok støtte langt inn i det politiske Norge, forteller Totland.

– Tiden har vist at motstanderne tok skammelig feil og at alliansen snarere ble en styrke for monarkiet i et i utgangspunktet egalitært land og folk, fortsetter han.

Les også: Hoffekspert: – Siste storslåtte kongelige bryllup på lenge

I medienes og folkets søkelys

For generasjoner som vokser opp i dagens samfunn, kan det virke nærmest absurd at landets tronarving kan ha et kjærlighetsforhold uten at det omtales i alle tenkelige medier og kanaler. Totland mener historien om kjæresteparet Harald og Sonja aldri kunne utspilt seg i dag.

– Vi så jo allerede da kronprins Haakon fant sin Mette-Marit i 1999 at tidene hadde forandret seg – og mediene med dem. Redaksjonenes tipstelefoner var jo da kommet for å bli, det samme var mobiltelefoner med kamera og ikke minst alle de nettbaserte mediene.

– Derfor gikk det kun kort tid før romansen mellom Haakon og Mette-Marit ble kjent – og det ble et voldsomt medietrykk på de to unge. Både før og etter bryllupet i 2001. Det førte jo også til at Slottet så seg nødt til å opprette en egen informasjonsavdeling.

Les også: Hollywoodstjernen som fikk sitt eget land

(Saken fortsetter under)

I august besøkte kongefamilien UNIS og Svalbard museum på Svalbard. Fra høyre: prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, dronning Sonja, kong Harald, Emma Tallulah Behn (t.v. bak), Maud Angelica Behn (midten bak), prinsesse Märtha Louise og Leah Isadora Behn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
I august besøkte kongefamilien UNIS og Svalbard museum på Svalbard. Fra høyre: prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, dronning Sonja, kong Harald, Emma Tallulah Behn (t.v. bak), Maud Angelica Behn (midten bak), prinsesse Märtha Louise og Leah Isadora Behn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Hvilken støtte tror du Sonja ble for Mette-Marit da hun tok sine første steg inn i den kongelige familien og samtidig ble allemannseie for presse og folk?

– Allerede lenge før Mette-Marit Tjessem Høiby kom inn i bildet, hadde kongeparet bestemt at deres barn ikke skulle måtte oppleve de samme vanskelighetene som de selv hadde gjort – og de tok tidlig imot Haakon og Märtha Louises venner og kjærester.

– Kronprinsesse Mette-Marit har da også selv fortalt hvor fantastisk hennes svigermor har vært mot henne i alle år – både med råd og dåd – og ved å la henne være seg selv i sin nye rolle.

Les også: Kong Haakon ble presset til sitt endelige «nei»

Ingen dans på roser

I forbindelse med sølvbryllupet i 1993, uttalte kongen følgende:

«[...]Selv i ekteskapet, som er basert på gjensidig forpliktende kjærlighet, skjer det dessverre at ektefeller sårer hverandre. Det avgjørende er at begge parter har vilje og evne til å tilgi og legge bak seg det som er oppgjort.»

Kjell Arne Totland hilser på kongeparet på Slottet i forkant av deres sølvbryllup i 1993. Foto: NTB Scanpix
Kjell Arne Totland hilser på kongeparet på Slottet i forkant av deres sølvbryllup i 1993. Foto: NTB Scanpix

Totland, som selv var til stede da kong Harald holdt denne talen ved sølvbryllupsmiddagen på Akerhus slott, husker at regentens ord gjorde sterkt inntrykk på ham.

– Jeg tror at Hans Majestet ville understreke at selv et kongepars ekteskap ikke er noen dans på roser, men en felles reise og et samarbeidsprosjekt mellom to ulike mennesker som er glade i hverandre. Dette har Harald og Sonja klart ved å gi hverandre stor frihet og rom for egne interesser. Og i forbindelse med bryllupsdagen femten år senere, uttalte kongen altså: «Sonja har betydd alt for meg!»

Les også: Seks steder du kommer tettere på de britiske kongelige

– «Kjemisk fri» for skandaler

Ser vi til våre nordiske naboer, har det vært flere skandaler tilknyttet de respektive kongeparene i årenes løp. Carl Gustaf er blitt anklaget for å ha vært utro mot dronning Silvia, besøkt tvilsomme nattklubber og festet med unge «profesjonelle selskapskvinner» . Prins Henrik av Danmark skapte på sin side overskrifter da han gav klar beskjed om at han ikke ønsket å bli gravlagt ved siden av sin kone, dronning Margrethe.

(Saken fortsetter under)

Kong Harald og dronning Sonja i stuen i dronningens barndomshjem som er flyttet til museet på Lillehammer fra Vinderen i Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Kong Harald og dronning Sonja i stuen i dronningens barndomshjem som er flyttet til museet på Lillehammer fra Vinderen i Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Er eventuelle knuter på tråden mellom Harald og Sonja blitt holdt borte fra offentligheten, i motsetning til hva vi har sett med for eksempel Carl Gustaf og Silvia?

– Jeg tror faktisk at man kan si at Harald og Sonja i utgangspunktet er langt mer like hverandre enn sine kongelige venner og kolleger i Danmark og Sverige, sier Totland før han fortsetter:

– Spesielt er nok vår folkelige konge som person og av natur svært ulik både kong Carl Gustaf og prins Henrik – noe som har gjort ham «kjemisk fri» for skandaler av den typen hans mannlige kolleger i andre land forskyldt eller uforskyldt har havnet i.

Les også: Kongen til topps i ny undersøkelse

– Fortjener vår hyllest på sin store dag

I 1905 markerte unionsoppløsningen slutten på unionen med Sverige og kong Oscar 2 fra seg den norske kronen. Samme år ble kong Haralds bestefar, Haakon 7, Norges nye konge, og siden den gang har tanken på å endre status til republikk virket utenkelig for de fleste av oss.

VIDEO: Under talen sin på hagefesten i Dronningparken 1. september 2016, fortalte kongen hva han mener Norge er:

Totland selv er ikke i tvil om at kong Harald og dronning Sonja både hver for seg og sammen utvilsomt styrket monarkiet i Norge – og kommet betydelig nærmere sitt folk enn tidligere generasjoners kongelige.

– Det norske kongehusets styrke etter 1905 har vært deres enestående evne til både å speile våre norske verdier i sitt virke og sitt liv – og til å føle sin samtid på pulsen. Dette er også Harald og Sonjas store styrke. Sammen har de to modernisert kongehuset og gjort det relevant for en ny tid og for nye generasjoner.

– Jeg føler virkelig at Harald og Sonja fortjener vår hyllest på sin store dag – både sammen og hver for seg. I 50 år har de to vært våre fremste ambassadører, de siste 27 årene som Norges avholdte konge og dronning. Harald og Sonja – vi føler liksom at vi kjenner dem personlig. Og vi er alle på fornavn med dem – en ære som ellers bare blir gode venner til del, avslutter Totland.

Dronning Sonja (t.v.), Emma Tallulah Behn og kong Harald hilser publikum fra slottsbalkongen i anledning kongeparets 80-årsfeiring i 2017. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Dronning Sonja (t.v.), Emma Tallulah Behn og kong Harald hilser publikum fra slottsbalkongen i anledning kongeparets 80-årsfeiring i 2017. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 – Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24 Mann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23 Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06 Mennene feiret voldtekt med high five og klem16:50 EUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19 Ny gullstøvel til Messi16:00 Vy er saksøkt av Vy15:50 Drapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49 Catalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44 Den norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32 Forsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08 17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38 Kraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31 Vil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30 Ektepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25 Statsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01 Erdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00 Sky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48 2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47 IOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02 FIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02 Toppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48 Familie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40 Meteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18 NFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17 Stemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55 Økokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38 Kallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36 Fire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27 Visste du at også refleksene går ut på dato?11:25 20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24 Kallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44 Krav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43 Seks kommuner fortsatt uten ordfører10:35 Melkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Fastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt
Siste nytt
08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00VerdenJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10VerdenKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00NorgeNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15NorgePrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52VerdenDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47NorgeStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58NorgeØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02Verden– Vi fant liv på Mars på 1970-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen17:24NorgeMann dømt til ti og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep17:23NorgeAlle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates17:06VerdenMennene feiret voldtekt med high five og klem16:50PolitikkEUs president: – Brexit kan være avklart om sju-åtte timer16:19SportNy gullstøvel til Messi16:00PengerVy er saksøkt av Vy15:50NorgeDrapsdømt mann vil prøveløslates – opp til domstol å avgjøre15:49VerdenCatalonia: Tusenvis har sluttet seg til protestmarsjer15:44PengerDen norske kronen svakest mot euro siden finanskrisen15:32PengerForsker: Melkekutt kunne vært unngått15:08Norge17 års fengsel for Sjøvegan-drapet14:38VerdenKraftig jordskjelv har rammet Filippinene14:31SportVil flytte El Clásico grunnet uro i Barcelona14:30NorgeEktepar tiltalt: Norges største beslag av overgrepsmateriale14:25VerdenStatsministeren var opprørt – nå kan sannheten om ubåten være avslørt14:01VerdenErdogan vil likevel møte Pence i Ankara14:00KulturSky lanserer brexitfri nyhetskanal13:48Norge2.000 allierte soldater trener i Indre Troms neste år13:47SportIOC vil flytte maraton fra Tokyo13:02SportFIFA-presidenten skuffet over tomme tribuner13:02NorgeToppledelsen ved BI har mottatt anonyme trusler12:48VerdenFamilie ventet på dommedag - bodde i kjelleren i ni år12:40NorgeMeteorolog: – Det er et ordentlig høstvær12:18SportNFF jobber med tiltak mot vold og trusler12:17PolitikkStemte for å utrede alternativer til EØS-avtalen11:55PengerØkokrim starter etterforskning mot Bitcoins Norge11:38PolitikkKallmyr presset om utlevering av IS-krigere11:36SportFire personer pågrepet i Bulgaria etter rasisme-episoden11:27MotorVisste du at også refleksene går ut på dato?11:25Verden20 barn såret i bombeangrep i Afghanistan11:24PolitikkKallmyr og Vedum i full krasj om politipenger10:44PengerKrav om erstatning etter SAS-streiken avslått10:43PolitikkSeks kommuner fortsatt uten ordfører10:35PengerMelkeproduksjonen skal ned med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilFastlege om hyppig helsesjekk: Kan virke mot sin hensikt
Populært