Meny

Toppsjef skiftet kjønn: – Det fikk koste hva det ville

ICAs toppsjef Caroline Farberger har startet på behandlingen som skal gi henne en kvinnes hormonbalanse. Foto: Jessica Gow / ICA
I åpenhjertig intervju forteller Caroline Farberger om sin reise fra å være mann til å bli kvinne. Det var kona som ledet henne inn på avgjørelsen.

Torsdag publiserte DI Weekend en lengre reportasje der journalist Johanna Saldert har fulgt Ica Forsäkrings administrerende direktør tett på livet gjennom flere måneder. Det som skiller denne reportasjen fra andre, er at Caroline Farberger (50) har gjort noe som ingen annen svensk toppsjef har gjort før henne - nemlig åpent å fortelle om sitt kjønnsskifte.

– Å åpne seg på denne måten er fantastisk for en person som meg, sier Farberger til DI Weekend.

Torsdag forrige uke fjernet ICA bildet av toppsjef Carl Farberger og erstattet det med et av en smilende Carolina Farberger. De ansatte var blitt informert i forkant.

Carolina Farberger har startet hormonbehandling som går ut på å stenge av testosteronet og legge til østrogen. Sakte, men sikkert, skal hun oppnå en kvinnes hormonbalanse.

Farberger forteller at hennes posisjon som toppleder ikke har noen betydning når det kommer til såpass personlige forhold som selve identiteten.

Slik var det gamle bildet av ICA Forsäkrings administrerende direktør. Foto: ICA

– Jeg kjente at jeg var tvunget til å leve mitt liv som den jeg er, uansett hva konsekvensene skulle bli for ulike deler av mitt liv. Jeg er lykkelig som kan konstatere at jeg kan fortsette mitt liv med alt i behold fra mitt gamle liv.

Caroline Farberger forteller at hun har full støtte fra sin kone Ylva og at paret planlegger å fortsatt leve sammen som ektepar. I intervjuet med AI Weekend kommer det frem at det var kona som fikk henne til å åpne øynene for hva som var feil.

– Ylva så hvordan jeg led uten å forstå hvorfor. Til slutt spurte hun rett ut: Kan det være slik at du vil være kvinne?

Helse og livsstil
Populært