Meny

Løste mysteriet med blomstene på barnegraven

Etter 70 år, fikk Ann endelig løst mysteriet med hvem som legger blomster på brorens grav. Skjermdump: BBC.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom 70 år har Ann Smith (77) undret seg over hvem som legger friske blomster og dikt på brorens siste hvilested. Svaret hadde hun aldri forventet seg.

Det var under en speidertur til Oxwich Bay nær Swansea i august 1947 at tragedien rammet Ann Smiths familie. Speidertroppen slo leir ved bukta og var på forhånd blitt advart om ikke å begi seg ut i vannet. Men noen av guttene tok seg likevel ut for en svømmetur.

Da troppslederen telte over antallet om morgenen, manglet det én: Karl Sharp.

Til slutt fant de ham, druknet. Tilbake satt knuste foreldre som gravla sin elskede tolvåring på Prestbury kirkegård nær Cheltenham.

Etterlyste den mystiske avsenderen

Selv var Ann syv år da ulykken skjedde, og i alle år har hun undret seg over hvorfor hun har funnet friske blomster og dikt på storebrorens grav når hun besøker den. Mysteriet strekker seg 70 år tilbake i tid, og ettersom han døde som barn, kunne hun ikke se for seg at noen fremdeles skulle huske Karl.

I 2015 gikk søsteren ut via BBC i et håp om å finne ut hvem den fremmede var.

– Det er aldri noen signatur, så vedkommende ønsker tydeligvis å være inkognito. Men jeg skulle så gjerne få snakket med dem, fortalte hun til BBC.

– Den sirlige skriften ser ut til å være skrevet av en eldre hånd. Det ville være fantastisk å få snakke med noen om Karl etter alle disse årene.

Fremdeles én uløst gåte

Historien om de mystiske blomstene er nå blitt gjenstand for BBC Stories-dokumentaren «The Stranger at my Brother's Grave» (kun tilgjengelig i Storbritannia), og dokumentarfilmskaperne kunne omsider gi Ann det etterlengtede svaret på mysteriet hun hadde lurt på i syv tiår:

Det viste seg nemlig at det var en gammel venn av broren, som attpåtil var en av de siste som så Karl i live.

Den nå 84 år gamle Ronald Seymour-Westborough var selv med på den fatale speiderturen i 1947. De to guttene delte telt sammen, og selv om det er gått 70 år, har den gamle speidergutten aldri glemt barndomsvennen som han fant flytende med ansiktet ned i bukten morgenen etter.

Ronald forteller i dokumentaren at han ikke visste at Karl hadde en søster, eller at hun lette etter ham. Ann på sin side sier hun er svært glad for endelig å ha oppdaget hvem som stod bak blomstene.

Men det gjenstår fremdeles en uløst del av gåten; Ronald visste ingen ting om diktene som i årenes lange løp blir lagt på Karls gravsted.

Les også:  10 mennesker som tok med seg sin fantastiske humor i graven

Helse og livsstil
Populært