Meny

Fikk marerittet bekreftet da sønnens kiste ble åpnet

Lydia Reid har jobbet i 40 år for å få svaret på hva som ligger i hennes sønns kiste. Svaret var ikke det hun hadde håpet. Foto: Shutterstock

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

68 år gamle Lydia Reid følte noe var galt da hennes sønn ble gravlagt. 40 år senere ble hennes verste frykt bekreftet.

Lydia Reid opplevde enhver mors verste tragedie da sønnen Gary døde på barenhospitalet Royal Hospital for Sick Children i den skotske hovedstaden Edinburgh, kun syv dager gammel. Da de skulle begrave den lille gutten, begynte uroen å vokse i henne.

– På selve begravelsesdagen sa jeg at det tydeligevis ikke kunne være noe i kisten. Den var for lett, jeg kjente godt til vekten av min egen baby. Likkisten veide ingen ting og sønnen min var ikke i den, men ingen trodde på meg , forteller Reid til The Guardian.

– Vil bare vite

Da jorden ble kastet ned på kistelokket, visste hun med seg selv at kisten var tom. Men det skulle ta 40 år før Lydia Reid fikk bekreftet det hun fryktet aller mest.

I en årrekke har hun hatt en ledende rolle i en skotsk kampanje som har som mål å avdekke ulovlig tilbakeholdelse av organer fra døde barnelik, til bruk i forskning. Det skotske sykehusvesenet har etter hvert måttet innrømme at det er blitt ulovlig tilbakeholdt rundt 6.000 organer og vev fra døde barn på sykehus i perioden 1970 til 2000.

Lydia Reid har i alle disse årene ønsket å få bekreftet frykten for at Gary er et av disse barna, som aldri ble lagt i kisten men i stedet brukt i forskningsøyemed.

– Selv om liket hans ligger i en krukke på et sykehus et sted, så ønsker jeg bare å få vite det, forteller Reid til The Guardian.

Les også:   Hart Island – Dødens øy i New York City

Kistens mangelfulle innhold

Etter å omsider fått en rettslig kjennelse til å kunne grave opp kisten og få tatt DNA-prøver for å påvise at det eventuelle barneliket er hennes sønn, kom dagen Reid hadde sett frem til i 40 år.

Da kisten ble åpnet, var det ikke noe barnelik i den.

På kistebunnen lå det i stedet en hatt, et sjal, et kors og et navneskilt med sønnens navn påskrevet.

– Den eneste logiske forklaringen, er at barnet aldri ble lagt i kisten, forteller rettsmedisinsk antropolg Sue Black til The Guardian.

Sykehusvesenet og det skotske politi har ikke ønsket å gi noen kommentar om saken.

Les også:   Barnestjernen som endte i ukjent uteliggergrav

Helse og livsstil
Populært