Arya (13) veide 200 kilo - forvandlingen er total

Se den voldsomme forvandlingen til den nå 13 år gamle gutten, som i 2016 ble omtalt som «verdens tykkeste barn».
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gutten fra Indonesia ble kalt «verdens tykkeste barn» som tiåring og kunne knapt gå fem meter før han var utslitt. Tre år senere vil han bli fotballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2016 ble 10 år gamle Arya Permana fra Karawang i Indonesia omtalt i medier verdens over som «verdens tykkeste barn». På det meste veide han smått utrolige 192 kilo – tilsvarende vekten til seks barn på hans alder.

– Ja, jeg skjemte ham bort, innrømmer faren Ade Soamtri til byrået Barcroft. Han forteller at gutten spiste to fulle tallerkenen ved hvert måltid – fem av dem om dagen, og favoritten var brus og hurtignudler.

Foreldrene innså at noe måtte gjøres og med berømmelsen kom det også tilbud om hjelp.

Streng diett og operasjon

I hovedstaden Jakarta kom familien i kontakt med spesialister som i første omgang satte gutten på en streng diett. Dette hadde ikke ønsket effekt og gutten gikk fra måned til måned med det faren kaller jojo-vekt.

Foreldrene ble overtalt til å la Arya gjennomgå en gastrisk bypass-operasjon der magesekken minskes og det blir umulig å ta inn like mye mat som tidligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene kom umiddelbart og på få måneder hadde han gått ned 45 kilo. Hurtignudlene er erstattet med sunnere mat og Arya kan nå leke med de andre barnene på sin lokale skole.

Se også: Monica ville bli verdens tyngste - én ting endret alt

Se den utrolige forvandlingen i reportasjevideoen øverst.

– Jeg er mye lykkeligere nå. For nå kan jeg spille fotball og henge med venner. Jeg kan leke og dra ned til elven, sier han til Barcroft.

Aktiv tenåring

Før operasjonen kunne han knapt gå fem meter før han ble utslitt og kunne derfor ikke gå på skolen med sine jevnaldrende. Nå kan han gå på skolen igjen og drømmer om å bli fotballspiller.

Fortsatt gjenstår det ett viktig skritt for tenåringen. Etter den dramatiske vektnedgangen har han fått mye overflødig hud som han håper å få operert bort med hjelp av en plastisk lege, når skoleåret er omme.

Se den utrolige forvandlingen i reportasjevideoen øverst.

Se video: Åtte måneder gamle Chahat veier 17 kilo