– Hvis Botox hadde eksistert på 1700-tallet, hadde man brukt det da

<p>– Det er en myte at det bare er bloggere og glamourmodeller som får utført plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger; hos oss er kundene vanlige, voksne mennesker som kommer for å fikse noe de har tenkt på lenge, sier plastikkirurg Børge Davik (t.h.) ved Aleris sykehus på Frogner i Oslo.</p>
– Det er en myte at det bare er bloggere og glamourmodeller som får utført plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger; hos oss er kundene vanlige, voksne mennesker som kommer for å fikse noe de har tenkt på lenge, sier plastikkirurg Børge Davik (t.h.) ved Aleris sykehus på Frogner i Oslo. Foto: Anita Tunold / Aleris

Stadig flere velger å fikse på utseende med kosmetisk kirurgi eller behandling. – Det handler om tilgjengelighet, ny teknologi, at vi har bedre råd og at det er mer akseptert, mener psykolog og selvbildeekspert.

Det finnes ikke nasjonal statistikk på hvor mange som endrer på utseendet med kosmetiske behandlinger eller kirurgi i Norge. Statistikk fra USA regnes som en indikator på utviklingen i markedet. Der så man en økning både i plastisk kirurgi og behandlinger som Botox og fillere i fjor.

Den største aktøren i det norske markedet Aleris, som tilbyr plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger ved 14 sykehus i Norge, kan også fortelle om vekst.

I 2017 utførte kjedens sykehus plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger på rundt 20.000 pasienter, en økning fra rundt 16.000 pasienter i 2015.

I fjor fortsatte økningen i antall pasienter og de hadde en omsetningsvekst på 15 prosent for kosmetiske behandlinger og kirurgi, sammenlignet med 2017. Aleris forventer nesten like stor vekst i år.

Både kosmetiske behandlinger og kosmetisk kirurgi er i vekst, men sistnevnte øker mest, ifølge kommunikasjonsdirektør i Aleris Anita Tunold.

At antallet klinikker som tilbyr kosmetiske behandlinger og kirurgi minst tredoblet seg i løpet av en seksårsperiode, som Finansavisen skrev i fjor, sier også sitt om etterspørselen her til lands.

– Det nye er at vi har fått produkter som virker

De mest populære behandlingene og inngrepene:

Statistikk fra USA regnes som en indikator på utviklingen i markedet. Tall som ble publisert av American Society of Plastic Surgeons i mars viser at det ble gjennomført totalt 15,9 millioner kosmetiske behandlinger i fjor, pluss 1,8 millioner kosmetiske inngrep.

Av kosmetiske behandlinger er Botox det mest populære, med 7,44 millioner behandlinger, en økning på 3 prosent fra året før. Fillers ble brukt 2,68 millioner ganger, en økning på 2 prosent, ifølge statistikken.

Brystforstørrelse var det mest populære kosmetiske inngrepet i USA i fjor, med 313.735 inngrep, som er en økning på 4 prosent fra året før. Fettsuging hadde den største veksten på 5 prosent og ble utført 258.558 ganger i fjor. Deretter følger neseoperasjoner, øyelokkoperasjoner og bukplastikk.

Hos Aleris ser de den største veksten i etterspørsel innen figurformende inngrep som brystoperasjoner, bukplastik, fettsuging og fjerning av overflødig hud.

– Vi ser også en økning i etterspørsel etter øyelokk– og neseoperasjoner, samt ansiktsløft, sier plastikkirurg Børge Davik ved Aleris.

Ønsket om å forbedre utseendet og skjule tegn på aldring, er ikke noe nytt. Særlig kvinner har alltid prøvd å gjøre noe, forklarer psykolog og selvbildeekspert Ingela Lundin Kvalem.

– Opp gjennom tidene har kvinner prøvd mange metoder som ikke fungerer, men de har prøvd og håpet på det beste. Det som er nytt nå, er at vi har fått produkter som faktisk virker, som Botox og fillere, og da begynner kvinner å bruke dette i stedet, sier professoren ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo, til ABC Nyheter.

– Hvis Botox hadde eksistert på 1700-tallet, hadde man brukt det da, fortsetter hun.

Tunold i Aleris forklarer at hovedvekten av pasientene som får kosmetisk behandling eller kirurgi hos dem, er mellom 30 og 50 år. Men kjeden har pasienter helt opp til over 70 år.

– Vi ser imidlertid svært få pasienter under 30 år. Vi behandler ikke noen under 18 år. De fleste som kommer til oss er voksne kvinner, men vi ser en sterk økning i antall menn, sier hun til ABC Nyheter.

Den viktigste trenden de ser i Aleris, er at folk ønsker et naturlig resultat, forklarer plastikkirurg Børge Davik ved kjedens sykehus på Frogner i Oslo.

Folk ønsker et naturlig resultat, forklarer plastikkirurg Børge Davik. Foto: Aleris
Folk ønsker et naturlig resultat, forklarer plastikkirurg Børge Davik. Foto: Aleris

– De ønsker å bli den beste utgaven av seg selv, og etterspør små, men virkningsfulle endringer, sier han til ABC Nyheter og fortsetter:

– Det er en myte at det bare er bloggere og glamourmodeller som får utført plastikkirurgi og kosmetiske behandlinger; hos oss er kundene vanlige, voksne mennesker som kommer for å fikse noe de har tenkt på lenge.

Vi lurer, hva er skjønnhet for en som jobber med å fikse på andres utseende?

– Kvinner og menn som er fornøyd med seg selv og som får være den beste versjonen av seg selv, blir attraktive og vakre. Skjønnhet har også med symmetri og harmoni å gjøre, svarer Davik.

Les også: Selfie-filtere driver flere til å ta fillere, Botox og kirurgi

Mer tilgjengelig, mindre tabu

– Opp gjennom tidene har kvinner prøvd mange metoder som ikke fungerer, men de har prøvd og håpet på det beste. Det som er nytt nå, er at vi har fått produkter som faktisk virker, sier professor Ingela Lundin Kvalem. Foto: Foto: UiO
– Opp gjennom tidene har kvinner prøvd mange metoder som ikke fungerer, men de har prøvd og håpet på det beste. Det som er nytt nå, er at vi har fått produkter som faktisk virker, sier professor Ingela Lundin Kvalem. Foto: Foto: UiO

Professor Kvalem ved UiO mener utviklingen man ser nå delvis har med medisinsk utvikling å gjøre, delvis at det har blitt mer akseptert å fikse på utseendet sitt på denne måten.

– Det er lettere å få behandling som har en effekt, samtidig har det blitt mindre tabu mot kosmetisk behandling og inngrep.

– Det handler om tilgjengelighet, ny teknologi, at vi har bedre råd og at det er mer akseptert. Det er lettere å velge prosedyrer for å beholde ditt unge utseende. Det er mange tilbud som du tidligere ikke hadde tilgang på og som du kanskje tør å gjøre, i motsetning til kirurgi som er mer skremmende for mange.

Da hun og kolleger i 2004, før Botox og fillere hadde tatt av, gjennomførte en studie for å undersøke hva som var årsakene til at kvinner gjennomførte kosmetisk kirurgi, var det vanligste svaret at de kjente noen andre som hadde gjort det.

Komplekser, usikkerhet og selvbilde

I en spørreundersøkelse om holdninger til plastikkirurgi som ble gjennomført for Aleris av Ipsos i mars i fjor, ble de drøyt 1000 deltagerne blant annet bedt om å svare på hvorfor de tror folk utfører kosmetisk kirurgi og hva som ligger bak ønsket om å se penere ut.

Da svarte nesten halvparten (46 prosent) at de trodde det handlet om komplekser, usikkerhet, selvbilde og ønske om å føle seg bedre.

23 prosent trodde den viktigste motivasjonen var forfengelighet eller ønske om å se bedre/penere ut, mens 19 prosent trodde det handlet om skjønnhetsidealet eller press/påvirkning fra samfunn og omgivelser.)

– Kvinnene tenkte: «Det så bra ut. Hvis hun kan, kan også jeg». Når du kjenner noen som har gjort det, blir barrieren mindre for å gjøre det selv.

Men hvorfor vil man i det hele tatt skjule aldringstegn?: – Blir tegn på at din verdi synker

– Tror ikke det går an å være for eller imot kosmetisk behandling

– Jeg tror ikke det går an å være for eller imot kosmetisk behandling, men alt til sin tid og alt har sin begrensing, sier hudlege Bjørn Bondevik. Foto: drbondevik.no
– Jeg tror ikke det går an å være for eller imot kosmetisk behandling, men alt til sin tid og alt har sin begrensing, sier hudlege Bjørn Bondevik. Foto: drbondevik.no

Bjørn Bondevik driver både en hudlegeklinikk for pasienter med hudsykdommer og Dr. Bondeviks Privatklinikk som tilbyr kosmetiske behandlinger, som fillere, Botox og ulike former for laserbehandling.

– Hva er skjønnhet for deg?

– Hva skjønnhet er? Nå spør du komplisert, sier Bondevik og ler.

– Skjønnhet er i hvert fall ikke å være overbehandlet kosmetisk. Å se naturlig ut er vel et slags standardsvar ... Har man litt kosmetisk behandling bak seg, er pen og har personlighet er det fint, synes jeg. Kommer man med forstørrede bryster og for mye filler i leppene er det ikke skjønnhet i det hele tatt.

– Hva synes du om utviklingen med at kosmetiske behandlinger har blitt stadig mer utbredt?

– At det har blitt utbredt er i seg selv helt greit, spør du meg. Men hvis man skal være litt negativ, så er det at det har blitt så mange tilbydere, der noen er mindre seriøse enn andre.

– Men at det har tatt av … Jeg tror ikke det går an å være for eller imot kosmetisk behandling, men alt til sin tid og alt har sin begrensing, tenker jeg. Men nå er jeg gammel i gamet, så spør du noen andre som er yngre i yrket, får du kanskje et helt annet svar.

– Er det noen som kommer til deg for å få kosmetisk behandling, som du sier nei til?

– Ja. For eksempel om en 20-åring kommer og vil ha Botox, sier vi nei. Å behandle ville vært uetisk og har ikke noe med seriøs praksis å gjøre, spør du meg.

Den kosmetiske behandlingen Bondevik driver med, har ikke permanent virkning.

– Hvis man ikke vedlikeholder forsvinner effekten, sier han og fortsetter:

– Botox, som lammer muskulaturen, er korttidsvirkende. Effekten varer gjerne tre måneder og i noen tilfeller lenger. Derfor er det viktig å informere godt om at dette er behandling man må ta minst to ganger i året, hvis man skal ha lang tids glede. Da er det noen som trekker seg, mens andre tenker at det er greit.

Han forklarer at fillere varer i 6-8 måneder, mens såkalte volumizers kan vare i flere år.

– På dette området har det vært en enorm utvikling, og det finnes i dag mange forskjellige typer. Noen virker raskt, mens andre bygger opp bindevevet sakte og effekten varer i flere år, sier han.

Ikke alle går for Botox og fillers: – Hvis noen synes at jeg ikke er elskelig fordi jeg har rynker, så drit og dra

– På lang sikt kan det gi bivirkninger vi ikke er klar over i dag

Mer om Botox og andre botulinumtoksin-produkter

Når man snakker om Botox som kosmetisk behandling, er det legemiddelet botulinumtoksin man egentlig snakker om, forklarer medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

– Botox er handelsnavnet på det legemiddelet som kom først og er dermed det som har blitt forbundet med rykebehandling. Det finnes flere botulinumtoksin-produkter som er spesielt godkjent for kosmetisk behandling, mens Botox faktisk ikke er det, sier han.

Botulinumtoksin er en gift som dannes av bakterien Clostridium botulinum. Botulinumtoksin binder seg til kolinerge nerver og hindrer frisettingen av acetylkolin. Dette resulterer i lammelse av muskulaturen og det parasympatiske nervesystemet.

Når man ser på utviklingen i salget de senere årene, så er det produkter godkjent for kosmetisk behandling som har økt mest i bruk, forklarer han.

Botulinumtoksin-produktene Azzalure og Vistabel brukes kun til kosmetisk bruk. Azzalure er et av de merkene som brukes mest i Norge.
– Hvor stor andel av de andre som brukes kosmetisk kan vi ikke si sikkert, men vi kan med stor sikkerhet si at minst 30 prosent av alle botulinuminjeksjoner er kosmetisk behandling, sier Madsen.

Legemiddelet botulinumtoksin bruker også for å behandle ulike medisinske tilstander.

Bruker man noe som har virkning, kan det også ha bivirkninger.

I Norge er Botox, eller botulinumtoksin som er korrekt betegnelse (se faktaboks), det eneste legemiddelet som er godkjent for kosmetisk bruk.

I kosmetisk behandling har legemiddelet svært lav risiko og det er ikke observert mange alvorlige bivirkninger, forklarer medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

– Hvis man treffer feil og setter for store doser, kan man for eksempel lamme et øyelokk, med det resultat at det henger ned i et par måneder. Det er en ubehagelig bivirkning, men ikke direkte farlig, sier han til ABC Nyheter.

Ellers kan man for eksempel få en blødning under huden på grunn av nålestikket, som kan trekke nedover rundt øyet.

– Det ser ikke pent ut, men er ikke farlig.

– Generelt sett er det lite bivirkninger ved kosmetisk bruk, sier Madsen.

Det som er omdiskutert og som ingen kan gi et sikkert svar på i dag, er hvorvidt det kan gi uheldige effekter på sikt dersom man begynner med botoxbehandling i ung alder og fortsetter i flere tiår.

– Hvis du begynner som veldig ung, kan du få en slags permanent lammelse av ansiktsmuskler slik at de svekkes over tid. Det kan tenkes å lamme muskler som du bruker til ansiktsmimikk.

Fordi det er brukt som kosmetisk behandling i cirka 20 år, vet man ikke konsekvensene av veldig langvarig bruk.

Generelt er det lite alvorlige bivirkninger ved kosmetisk bruk av Botox og andre botulinumtoksin-produkter, men man bør holde seg langt unna useriøse klinikker, advarer Steinar Madsen i Legemiddelverket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Generelt er det lite alvorlige bivirkninger ved kosmetisk bruk av Botox og andre botulinumtoksin-produkter, men man bør holde seg langt unna useriøse klinikker, advarer Steinar Madsen i Legemiddelverket. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Hvis noen begynner allerede i begynnelsen av 20-årene, eller til og med i slutten av tenårene, og fortsetter med det, er det snakk om bruk i 30, 40, 50 år. Det kan gi bivirkninger man ikke er klar over i dag, sier fagdirektøren.

Madsen råder dem som vurderer å bruke dette som kosmetisk behandling til alltid å sjekke kvalifikasjonene til den som skal gi behandlingen og hvilken lege som er ansvarlig for behandlingen.

– Hvis du velger å bruke botulinumtoksin så bør det skje hos en som har nødvendig erfaring og utdanning for å gi slik behandling. Botulinumtoksin er reseptbelagt og må skrives ut av lege, og det skal alltid være en ansvarlig lege som går god for kvalifikasjonene til den som utfører behandlingen.

– Internasjonalt, blant annet i USA, har det vært noen tilfeller med bruk av forfalsket botulinumtoksin som har vært altfor sterk. Da har det vært alvorlige bivirkninger. Man skal holde seg langt unna useriøse klinikker, advarer Madsen.

Hva er fillere?

En filler er en romoppfyllende gel som sprøytes inn i huden for eksempel for å behandle rynker, gi fyldigere lepper eller forme kinnbein og hake.

Hovedbestanddelen i en filler er vanligvis hyaluronsyre et sukkerkompleks som blant annet produseres i hud og brusk hos dyr og mennesker.

I huden fyller det tomrommet mellom et nettverk av små kollagen- og elastintråder. Hyaluronsyre spiller en viktig rolle i hudens vannbindende evne og gjør den strammere og fastere.

Siden det er likt i alle dyr, forekommer allergiske reaksjoner svært sjeldent.

Eksempler på ulike fillere er Restylane, Bio-Alcamid, Hydrafil, Hylaform, Juvederm, Radiessse og Silskin. Restylane er den originale hyaluronsyrefilleren. Ulike fyllstoffer kan ha ulike formål.

Kilde: NHI.no

Restylane og andre såkalte fillere regnes som medisinsk utstyr, som er underlagt et eget regelverk. De skal dermed være CE-merket for å vise at de oppfyller kravene fra myndighetene.

Faren for bivirkninger er til stede, men liten, ifølge en oversiktsstudie fra 2013. Feilbehandling kan også gi uønskede resultater.

Les også: – Nei, kokosolje og sitronjuice får ikke fargen tilbake i grått hår

– Kjøper man disse kremene er det på en måte å lure seg selv

Ikke alle vil legge seg under kniven, sprøyta eller laserstrålen for å forhindre at utseendet tæres av tidens tann.

Mange velger heller å betale i dyre dommer for små krukker med kremer som produsenten hevder skal motvirke aldringstegn på et eller annet, eller mange forskjellige, vis.

Mange av de vanlige «rynkekremene» som du får kjøpt i dagligvarebutikken, på apoteket eller parfymeriet, skryter gjerne av virkning som er dokumentert i studier. Men dette skal man ta med en stor klype salt.

– Disse «studiene» går for eksempel på at 15 damer har brukt én krem på den ene siden av ansiktet og en annen krem på den andre siden, og så sier de at de opplever en forskjell. Det er ikke forskning, men fjåseri, sier hudlege Bondevik.

Det finnes etter hvert noen kremer som virkelig er aldringsforebyggende. Men de mest effektive er vanligvis reseptbelagt, forteller hudlegen.

Så hvorfor punger vi ut for kremer med tvilsom effekt?

– Også de som ikke går til det skritt å ta Botox eller lignende, kan kjenne på et behov for å gjøre noe. Dette skjønner kosmetikkindustrien som tar uhorvelig mye penger for små krukker merket med «anti-ageing» eller «reduserer hudens aldringstegn» eller lignende budskap. Så lenge vi fortsetter å betale i dyre dommer for dem, kommer de til å fortsette å produsere dem, sier UiO-professor Kvalem.

– Kjøper man disse er det en måte å lure seg selv. De fleste vet at det bare er noen få reseptbelagte kremer som viser noen faktisk effekt, men folk er ikke så nøye på det, sier hun til ABC Nyheter.

Les også:

Skjønnhetsbransjen er i eksplosiv vekst: – I Norge er det helt bananas

– Utseende betyr langt mindre enn du tror

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:39 Kraftig jordskjelv i Tyrkia19:13 Pentagon: 34 soldater fikk hjerneskade i iransk angrep19:11 Røe Isaksen med syke-garanti første dag på jobb18:50 Kineserne som var innom Norge på vei til Finland, har ikke coronaviruset18:34 Oslomann tiltalt for å ha mishandlet sin ufødte sønn18:12 «Dytte og rette»-Raja nesten helt lik Trump18:09 Eckhoffs trøst på mørk norsk dag: Slo Wierer17:58 – Nå starter veien tilbake til livet17:42 Flyplass må holde stengt lørdag på grunn av sykdom17:24 Nytt tilfelle av Kina-virus bekreftet i USA17:15 Nav-ansatte: Mener Erna Solberg burde ventet med å skifte ut Anniken Hauglie17:12 Listhaug til etterfølgeren: Frp kommer til å følge nøye med17:00 Virus-mistenkte kinesere kom til Finland via Oslo og Kirkenes16:46 Uvær fører til kolonnekjøring ved flere fjelloverganger16:29 Hareide varsler tydelig retning for samferdselspolitikken: Klima er viktigst16:22 Russland inviterer Nato til kappestrid16:14 Rotevatn forsvarer valg av statssekretær16:07 Norsk vitneforklaring i tysk nazirettssak15:56 Imponerende seier til Herrmann i Pokljuka15:56 Spansk politi befridde hundrevis av hunder15:55 Siv Jensen: – Å gjøre regjeringen litt rødere ser jeg ikke på som en forbedring15:28 Støre overrasket over Hareide15:06 London-politiet vil bruke ansiktsgjenkjenning14:40 Tårevåt nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet14:35 Svein Ludvigsen trekker anken – innrømmer ikke skyld14:20 Mann skjøt og drepte seks familiemedlemmer i tysk småby14:07 Hauglie: – Du får ansvaret for et departement som griper inn i folks liv13:34 Motorsyklist døde etter ulykke i Dakar-rallyet13:34 OL-kvalifiseringen i håndball til Discovery13:18 Stor demonstrasjon mot USA i Irak13:17 Japansk postmann unnlot å levere tusenvis av sendinger12:53 Jansruds første super-G-seier i Kitzbühel12:42 Tallet på døde etter uvær i Spania stiger12:36 Åtte pågrepet i Økokrim-aksjon i Bergen12:27 Store forventninger til Raja som kulturminister12:08 Sterk utforseier for Shiffrin i Bulgaria12:07 Ytterligere en mann siktet for Prinsdal-drapet11:59 Bondevik storfornøyd med Hareides comeback11:58 Fransk pensjonsreform legges fram – protester i Paris11:52 Her er Erna Solbergs nye regjering11:47 Solskjær: – Jeg endrer ikke kurs11:46 Erdogan advarer mot kaos i Libya11:11 Reiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker11:09 Oslopakke 3 utsettes10:47 Nav-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut10:32 20-åring dømt for vold mot 16-åring som senere døde10:22 Professor: Svært liten sannsynlighet for mange alvorlig syke i Norge10:02 Norskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet09:52 Ericsson økte omsetningen i 201909:51 Godtebutikk på nett legger ned09:50 Lars Petter Bartnes går av som leder i Norges Bondelag09:12 Nå får forskere enklere tilgang til nordmenns helsedata09:12 800 migranter pågrepet av mexicanske sikkerhetsstyrker09:11 EU-topper signerte skilsmissepapirene – brexit i rute08:38 Mild vinter kan gi mer flått08:34 Den nye Solberg-regjeringen er klar08:06 Kinesere i Finland som reiste via Norge kan ha coronaviruset07:48 Støre krever svar fra Solberg om regjeringsgrunnlaget07:26 – Solskjær må ha forsterkninger07:09 Norsk forsker med 40 EU-lovendringer: – Uvanlig konkrete forslag07:00 SV vil ha omkamp om Johan Castberg06:51 Nybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45 Norsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24 Kina bekrefter flere virusdødsfall06:15 UDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:32 Bøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes05:30 Ikke beviser for at e-sigaretter gjør røykekutt enklere05:29 Valgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement05:23 Sjef i legemiddelfirma dømt for opioid-krise i USA04:51 Storbritannia irettesetter USA for utleveringsnekt04:51 India på innvandrertoppen04:32 Flere i Frp ville ikke trekke partiet ut av regjering04:05 Departement avviser grunnlag for søksmål fra nordiske folkekirker03:38 Frp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet03:36 Australia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde02:33 Oslo kommune brukte 39 millioner på å bli kvitt gamle vedovner – avvikler ordningen02:31 Dommedagsklokka viser 100 sekunder på midnatt02:10 Kallmyr mener offentligheten vil tjene på å få vite tilstanden til antatt syk femåring02:02 – Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har01:08 Eksperter frykter sterke reaksjoner fra Russland på amerikanske militærfly på Jan Mayen01:02 Trump vil presentere fredsplan før møte med israelske ledere00:24 Byrådet i Bergen går av00:05 Styremedlemmer ved Politihøgskolen går av i protest mot studentkutt00:01 Tidligere hvitvaskingssjef i DNB mener et ikke er noe vits i å ringe Økokrim23:56 Russere siktet for forsøk på å forgifte eier av våpenfabrikk23:34 Medier: Ingelin Noresjø (KrF) blir statssekretær for Hareide23:29 VG: Tidligere politisk kommentator blir statssekretær22:55 Wolves sprakk Liverpool-nullen, men Firmino sikret 2-1-seier22:11 Putin besøkte Abbas i Betlehem21:56 Ny jubelmåling for Frp etter regjerings-exiten21:40 – Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har21:18 DNB advarer mot svindel på Finn.no21:04 Byrådet i Bergen går av20:34 Trump inviterer Netanyahu og Gantz til Det hvite hus19:49 WHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise19:05 Skuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt18:59 Statsrådslekkasjer: Både Raja og Rotevatn inn i regjering18:34 Abid Raja (V) blir ny kulturminister, ifølge TV 2
Siste nytt
19:39NorgeKraftig jordskjelv i Tyrkia19:13VerdenPentagon: 34 soldater fikk hjerneskade i iransk angrep19:11PolitikkRøe Isaksen med syke-garanti første dag på jobb18:50NorgeKineserne som var innom Norge på vei til Finland, har ikke coronaviruset18:34NorgeOslomann tiltalt for å ha mishandlet sin ufødte sønn18:12Norge«Dytte og rette»-Raja nesten helt lik Trump18:09SportEckhoffs trøst på mørk norsk dag: Slo Wierer17:58Norge– Nå starter veien tilbake til livet17:42NorgeFlyplass må holde stengt lørdag på grunn av sykdom17:24VerdenNytt tilfelle av Kina-virus bekreftet i USA17:15PengerNav-ansatte: Mener Erna Solberg burde ventet med å skifte ut Anniken Hauglie17:12PolitikkListhaug til etterfølgeren: Frp kommer til å følge nøye med17:00NorgeVirus-mistenkte kinesere kom til Finland via Oslo og Kirkenes16:46NorgeUvær fører til kolonnekjøring ved flere fjelloverganger16:29PolitikkHareide varsler tydelig retning for samferdselspolitikken: Klima er viktigst16:22VerdenRussland inviterer Nato til kappestrid16:14PolitikkRotevatn forsvarer valg av statssekretær16:07NorgeNorsk vitneforklaring i tysk nazirettssak15:56SportImponerende seier til Herrmann i Pokljuka15:56VerdenSpansk politi befridde hundrevis av hunder15:55PolitikkSiv Jensen: – Å gjøre regjeringen litt rødere ser jeg ikke på som en forbedring15:28PolitikkStøre overrasket over Hareide15:06VerdenLondon-politiet vil bruke ansiktsgjenkjenning14:40PolitikkTårevåt nøkkeloverrekkelse i Kulturdepartementet14:35NorgeSvein Ludvigsen trekker anken – innrømmer ikke skyld14:20VerdenMann skjøt og drepte seks familiemedlemmer i tysk småby14:07PolitikkHauglie: – Du får ansvaret for et departement som griper inn i folks liv13:34SportMotorsyklist døde etter ulykke i Dakar-rallyet13:34SportOL-kvalifiseringen i håndball til Discovery13:18VerdenStor demonstrasjon mot USA i Irak13:17VerdenJapansk postmann unnlot å levere tusenvis av sendinger12:53SportJansruds første super-G-seier i Kitzbühel12:42VerdenTallet på døde etter uvær i Spania stiger12:36NorgeÅtte pågrepet i Økokrim-aksjon i Bergen12:27PolitikkStore forventninger til Raja som kulturminister12:08SportSterk utforseier for Shiffrin i Bulgaria12:07NorgeYtterligere en mann siktet for Prinsdal-drapet11:59PolitikkBondevik storfornøyd med Hareides comeback11:58VerdenFransk pensjonsreform legges fram – protester i Paris11:52PolitikkHer er Erna Solbergs nye regjering11:47SportSolskjær: – Jeg endrer ikke kurs11:46VerdenErdogan advarer mot kaos i Libya11:11ReiseReiserestriksjoner i Kina påvirker minst 41 millioner mennesker11:09MotorOslopakke 3 utsettes10:47NorgeNav-ofre mener Hauglie tar den feige veien ut10:32Norge20-åring dømt for vold mot 16-åring som senere døde10:22Helse og livsstilProfessor: Svært liten sannsynlighet for mange alvorlig syke i Norge10:02VerdenNorskeid skip reddet over 90 mennesker i Middelhavet09:52PengerEricsson økte omsetningen i 201909:51PengerGodtebutikk på nett legger ned09:50NorgeLars Petter Bartnes går av som leder i Norges Bondelag09:12Helse og livsstilNå får forskere enklere tilgang til nordmenns helsedata09:12Verden800 migranter pågrepet av mexicanske sikkerhetsstyrker09:11PolitikkEU-topper signerte skilsmissepapirene – brexit i rute08:38Helse og livsstilMild vinter kan gi mer flått08:34PolitikkDen nye Solberg-regjeringen er klar08:06NorgeKinesere i Finland som reiste via Norge kan ha coronaviruset07:48PolitikkStøre krever svar fra Solberg om regjeringsgrunnlaget07:26Sport– Solskjær må ha forsterkninger07:09VerdenNorsk forsker med 40 EU-lovendringer: – Uvanlig konkrete forslag07:00NorgeSV vil ha omkamp om Johan Castberg06:51NorgeNybø vil håndplukke utenlandske studenter til Norge06:45PengerNorsk folkehjelp: 99 banker tjener på okkupasjon av Palestina06:24Helse og livsstilKina bekrefter flere virusdødsfall06:15NorgeUDI innvilget mer enn 13.000 norske statsborgerskap i fjor05:59NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:32NorgeBøhler mener straffene for æresmotivert vold må skjerpes05:30Helse og livsstilIkke beviser for at e-sigaretter gjør røykekutt enklere05:29NorgeValgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement05:23VerdenSjef i legemiddelfirma dømt for opioid-krise i USA04:51VerdenStorbritannia irettesetter USA for utleveringsnekt04:51NorgeIndia på innvandrertoppen04:32PolitikkFlere i Frp ville ikke trekke partiet ut av regjering04:05NorgeDepartement avviser grunnlag for søksmål fra nordiske folkekirker03:38PolitikkFrp garanterer ikke støtte til E18-prosjektet03:36VerdenAustralia etterforsker flyulykke der tre brannmenn døde02:33NorgeOslo kommune brukte 39 millioner på å bli kvitt gamle vedovner – avvikler ordningen02:31VerdenDommedagsklokka viser 100 sekunder på midnatt02:10PolitikkKallmyr mener offentligheten vil tjene på å få vite tilstanden til antatt syk femåring02:02Verden– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har01:08NorgeEksperter frykter sterke reaksjoner fra Russland på amerikanske militærfly på Jan Mayen01:02VerdenTrump vil presentere fredsplan før møte med israelske ledere00:24NorgeByrådet i Bergen går av00:05NorgeStyremedlemmer ved Politihøgskolen går av i protest mot studentkutt00:01PengerTidligere hvitvaskingssjef i DNB mener et ikke er noe vits i å ringe Økokrim23:56VerdenRussere siktet for forsøk på å forgifte eier av våpenfabrikk23:34NorgeMedier: Ingelin Noresjø (KrF) blir statssekretær for Hareide23:29NorgeVG: Tidligere politisk kommentator blir statssekretær22:55SportWolves sprakk Liverpool-nullen, men Firmino sikret 2-1-seier22:11PolitikkPutin besøkte Abbas i Betlehem21:56PolitikkNy jubelmåling for Frp etter regjerings-exiten21:40Verden– Ingen president har misbrukt makten sin som Trump har21:18PengerDNB advarer mot svindel på Finn.no21:04PolitikkByrådet i Bergen går av20:34PolitikkTrump inviterer Netanyahu og Gantz til Det hvite hus19:49VerdenWHO: Kina-viruset utgjør ingen global krise19:05KulturSkuespiller fortalte gråtende om Weinstein-voldtekt18:59PolitikkStatsrådslekkasjer: Både Raja og Rotevatn inn i regjering18:34NorgeAbid Raja (V) blir ny kulturminister, ifølge TV 2
Populært