USA: Menneskehjerte etterlatt på fly

Det står om knapp tid når donerte menneskehjerter skal leveres. Søndag ble ett gjenglemt på et Southwest Airlines-fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menneskehjertet som ble etterlatt på et Southwest Airlines-fly fra Seattle var ikke øremerket for en bestemt pasient.

Som en feilsendt koffert ble det menneskelige organet ble ved en feil liggende på flyet istedenfor å bli tatt av og fraktet til Seattle som planlagt. Dermed måtte flyet snu.

Hjertet skulle til en bedrift som driver vev-behandling av donerte organer, for å hente ut hjerteklaffer til senere kirurgiske inngrep, ifølge donortjenesten Sierra.

– Det var ikke en bestemt pasient som skulle få hjertet. Det ble tatt imot uskadd, sier talskvinne for donorbyrået Deanna Santana til USAToday torsdag.

Glemte å losse det av

Menneskehjertet ble etterlatt på flyet etter at noen glemte å losse det av flyet i Seattle søndag kveld. Det var på vei til en spesialistbedrift i området for å bevare hjerteklaffene, melder Seattle Times.

«Flight 3606 var egentlig på vei fra Seattle til Dallas søndag kveld. Da fikk piloten beskjed om en livskritisk forsendelse om bord, som var ment å forbli i Seattle og siden leveres til et lokalt sykehus. Derfor ble det besluttet å returnere til Seattle, slik at hjertet kunne leveres innen fristen» , heter det i en epost fra flyselskapet til nettstedet Mashable.

Les også: Franske Jerome Hamon (43) er «mannen med tre ansikter»

(Artikkelen fortsetter under bildet)