På jakt etter en kur mot kreft: Hvordan drepe en morder

Oppdagelsen av immunterapi blir ansett som «antibiotika-øyeblikket» innen onkologien.
Oppdagelsen av immunterapi blir ansett som «antibiotika-øyeblikket» innen onkologien. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Revolusjonerende arbeid med kroppens immunforsvar og en rekke nye legemiddelforsøk tyder på at det kan være mulig å ta knekken på kreft.

Nylig ble Nobelprisen i medisin tildelt forskerne bak to vitenskapelige gjennombrudd som ifølge juryen har «revolusjonert kreftbehandling» og «fundamentalt endret måten vi tenker rundt hvordan kreft kan behandles». En av de to prisvinnerne er den karismatiske, munnspill-spillende Texaneren Jim Allison. Allison får prisen for hans gjennombrudd innen immunterapi. Hans funn har resultert i transformerende resultater for kreftpasienter og en radikal ny retning innen kreftforskning.

Likevel har mange pasienter, og til og med noen leger, enten knapt hørt om immunterapi eller nekter å tro på resultatene. De som har tatt til seg nyhetene jobber fortsatt med å forstå de nye mulighetene, samt å skille mellom håp og hype.

Jim Allison vant nobelprisen for medisin. Foto: Handout . / Reuters
Jim Allison vant nobelprisen for medisin. Foto: Handout . / Reuters

– Fremveksten av immunterapi har skjedd så fort at det er vanskelig for forskere, for ikke å si leger eller pasienter, å holde styr på alt, forklarer Dr. Daniel Chen, onkolog og forsker fra Stanford som bidro til å bringe noen av de nye gjennombruddene fra laboratoriet til klinikkene.

– Bølgen av data lærer oss fortsatt grunnleggende konsepter om samspillet mellom det menneskelige immunsystemet og kreft. Det gir oss også viktige nye tilnærminger til behandling - og muligens kur - av kreft. Derfor må disse dataene spres så fort som mulig.

Nesten halvparten vil få kreft

Det estimeres at nesten 40 prosent av oss vil bli diagnostisert med kreft en gang i livet, og frem til nylig har vi hatt tre grunnleggende måter å håndtere sykdommen på. I minst 3000 år har vi hatt operasjon. I 1896 la vi til strålebehandling. Så, i 1946, førte kjemisk krigføring til av vi forsto at vi kunne bruke et sennepsgassderivat for å forgifte kreftceller og cellegiftbehandling var et faktum. Nylig begynte vi også å forgifte kreftceller gjennom medikamenter som forsøker å sulte svulsten ved å stoppe tilførsel av næringsstoffer eller blod.

De tradisjonelle «skjære ut, brenne vekk og forgifte»-teknikkene er effektive i omtrent halvparten av tilfellene. En prisverdig medisinsk prestasjon i seg selv, men som likevel etterlater seg den andre halvdelen av kreftpasientene uten alternativer.

Ifølge Verdens helseorganisasjons internasjonale organ for kreftforskning, tilsvarer dette 9.055.027 dødsfall verden over – bare i 2018.

Vår vanlige beskyttelse mot sykdom er vårt immunforsvar. Det gjør en eksepsjonell jobb med å sortere ut og angripe alle elementer som ikke hører til i kroppen – bortsett fra når det kommer til kreft. I 100 år var årsakene til denne tilsynelatende feilen et mysterium.

– Enestående oppdagelser

Jim Allisons gjennombrudd var oppdagelsen av det faktum at immunforsvaret ikke ignorerer kreft. I stedet viser det seg at kreft drar nytte av triks som hemmer immunforsvaret. Hva om du kan blokkere disse triksene og slippe løs immunsystemets soldater, T-cellene, mot sykdommen?

Trikset som Allison fant i sitt immunologiske laboratorium ved University of California, Berkeley, av et protein på T-cellen som heter CTLA-4. Når proteinet stimuleres, oppfører CTLA-4 seg som en kretsbryter på immunrespons. Disse bremsene, som Allison kaller kontrollpunkter, holdt soldatcellene fra å gå berserk og ta livet av kroppens sunne celler. Kreftcellene snur disse kontrollpunktene til sin fordel, og setter bremsene på soldatcellene slik at kreften overlever og kan utvikle seg videre.

I 1994 utviklet laboratoriet et antistoff som blokkerte CTLA-4.

– Det blir omtrent som å ta en murstein og legge den bak bremsepedalen på T-cellene, forklarer Dr. Max Krummel, immunolog som jobber med Allison på CTLA-4. Når de injiserte antistoffet i mus med kreft, la antistoffet seg bak CTLA-4s bremsepedal og forhindret T-cellangrepene fra å bli stoppet. I stedet ødela T-cellene svulstene og helbredet kreften.

Les også: Lotte lever med kreft: – Livet blir aldri som du har tenkt uansett

Det de hadde funnet, ville til slutt vinne Nobelprisen. Det ville også gå på tvers av alt en praktiserende onkolog har lært om kreft og hvordan å bekjempe den. Ifølge Krummel tok det tok 15 år før de endelig kunne prøve ut om det som fungerte hos mus var overførbart til mennesker.

Blokkering av immunsystemets bremser skapte alvorlige toksisiteter hos enkelte pasienter.

– Vi lærte ganske fort at immunterapi ikke var gratis, forklarer Dr. Jedd Wolchok, en kreftimmunterapeut og en av de primære forskerne i kliniske studier for Allisons anti-CTLA-4-legemiddel.

– Men vi kom også over en del enestående oppdagelser.

For en del av de metastatiske melanompasientene i studien, til og med uhelbredelige stadium 4 pasienter bare dager unna sykesengen, gjorde stoffet at deres eget immunforsvar helbredet dem.

– Du vil aldri glemme det, forklarer Wolchok.

– Og på den tiden hadde vi virkelig ingenting som fungerte for metastatisk melanom.

Saken fortsetter under bildet

CT-bilde som viser kreftforandringer i mageregionen.
CT-bilde som viser kreftforandringer i mageregionen.

Redder tusenvis av liv

I 2011 fikk anti-CTLA-4-stoffet godkjenning som ipilimumab (handelsnavn Yervoy) til bruk for å behandle melanom; Det har siden blitt godkjent for å behandle nyre- og rektalkreft. Som medikament har det reddet tusenvis av liv. Men som konsept beviser det at immunsystemet faktisk kan bli vårt beste våpen mot kreft. Dette sparket i tillegg i gang søket etter nyere, bedre immunkontrollpunkter.

Den første som ble oppdaget ble kalt PD-1. Dens oppdager, Dr. Tasuku Honjo fra Kyoto Universitet, deler årets Nobelpris i medisin med Allison. PD-1 er en del av en form for hemmelig håndtrykk som kroppsceller gir en T-celle, og med det sier: «Jeg er en av dere, ikke angrip." Kreft kopierer nemlig dette hemmelige håndtrykket og lurer T-celler til å tro at de er normale, sunne celler i kroppen. Men dette håndtrykket kan blokkeres, noe som skaper en mye mer presis kreft-drapsmaskin med langt færre toksiske bivirkninger enn ved blokkering av CTLA-4.

I desember 2015 ble den andre generasjonen av kontrollpunktshemmere (kalt anti-PD-1 eller anti-PD-L1, avhengig av om de blokkerer T-cellens eller svulstens side av håndtrykket) brukt til å aktivere Jimmy Carters immunsystem og fjerne en aggressiv kreft fra hans lever og hjerne. Nyheten om 91-åringens mirakuløse rekonvalesens overrasket alle, inkludert den tidligere presidenten selv.

For mange mennesker er «Jimmy Carter-stoffet», anti-PD-1-stoffet pembrolizumab som ble godkjent i 2015 og solgt som Keytruda, det første og eneste de har hørt om hva gjelder kreftimmunterapi. Keytruda er for tiden en av de mest brukte innen denne nye klassen av medikamenter, godkjent for bruk mot ni forskjellige typer kreft i USA og et mindre antall i Storbritannia. Listen vokser raskt, og det samme gjør antall akronymer på nye kontrollpunkter som blir testet. Immunsystemet er fortsatt kroppens svar på dyphavets økosystem. Vi har knapt begynt på jobben med å utforske dypet.

Les også: – Mange mennesker i Norge kommer til å oppleve veldig mye mer kreft i sin familie og omgangskrets

«Antibiotika-øyeblikket»

For forskere som Chen og andre, er dette vårt antibiotika-øyeblikk i krigen mot kreft. Som medikament kutter antibiotika infeksjonsraten, helbreder bakterielle sykdommer og redder millioner av liv. Men som vitenskapelig gjennombrudd redefinerte det mulighetene og åpnet ny pløybar mark for generasjoner av forskere. Nesten 100 år etter oppdagelsen av det ene enkle stoffet, har antibiotika vokst til en hel klasse medisiner med en global innvirkning så grunnleggende at vi tar dem for gitt. Usynlige plager som terroriserte og forgiftet menneskeheten i årtusener, blir nå enkelt beseiret av en apoteker.

– Vi har kun nettopp oppdaget kontrollpunkts-hemmerne, sier Chen.

– Så dette er gjennombruddet – vi har nettopp oppdaget vårt penicillin.

Sju år etter godkjenningen av den første kontrollpunkt-inhibitoren er det rapportert at 940 nye immunterapeutiske medikamenter blir testet i klinikken av mer enn en halv million kreftpasienter i mer enn 3000 kliniske studier, med over 1000 til i den prekliniske fase.

Disse tallene blir minimale sammenliknet med antall forsøk som i skrivende stund tester immunterapikombinasjoner eller bruker dem i samhandling med kjemoterapi eller stråling, som, ifølge Allison, i all hovedsak omformer den døde svulsten til i en kreftvaksine. Håpet er at med bremseinhibitor-effekten kan immunsystemet fullføre den jobben cellegiften starter. Med så mange pågående forsøk er det umulig å skille ut gjennombrudd, stadier eller resultater, men flere har vært positive. The European Society for Medical Oncology

annonserte nylig den første beskjedne immunterapisuksessen mot trippel negativ brystkreft, en forferdelig aggressiv sykdom som hovedsakelig er funnet hos yngre kvinner som tidligere har motstått alle behandlingsalternativer.

Kontrollposthemmere er heller ikke den eneste immunterapien mot kreft. Det er for tiden mange kliniske studier som involverer skreddersydde vaksiner, tilpasset pasientens individuelle kreft. En annen lovende teknikk kalles adoptivcelleoverføring. Denne går ut på å befrukte en klonhær av ekstraherte T-celler for deretter å sende dem inn i pasienten for å jage hver enkelt kreftcelle. En annen, kalt chimerisk T-celleterapi eller CAR-T, ombygger pasientens T-celler til en slags Robocopaktig kreftmorder, og skaper med det et oppsiktsvekkende kraftig og levende medikament som er i stand til å tilpasse seg i møte kreft gjennom hele pasientens levetid. CAR-T har allerede utryddet visse former for barneleukemi. Dette er meritter vanlige kreftmedisiner ikke kan konkurrere med.

– Ordet kur kan nå brukes om onkologi, sier Dr. Axel Hoos, en immunolog og tidligere global medisinsk leder for Bristol-Myers Squibbs immun-onkologi program.

– Det er ikke lenger fantasi eller et kynisk løfte som ikke kan oppfylles. Vi vet ennå ikke hvem de heldige pasientene som vil bli kurert er, men vi har allerede sett kuren virke.

Les også: Anslår at 9,6 millioner mennesker vil dø av kreft i år

Hype eller håp?

Hype kan være farlig, på samme måten som falskt håp kan være umenneskelig. Å legge for mye håp i ny vitenskap er en naturlig tendens, spesielt en som lover å snu det vi vet om en sykdom på hodet, en sykdom som på en eller annen måte har berørt alles liv. Nøktern forsiktighet er utvilsomt nødvendig. Akkurat nå er det bare en håndfull immunterapier tilgjengelig. De fleste pasienter reagerer delvis eller ikke i det hele tatt, og noen utvikler selv motstandsdyktighet mot sykdommen. En minoritet av kreftpasientene har imidlertid reagert på behandlingsmetoden – ikke gjennom å få uker eller måneder lenger å leve, men hele liv.

– Slike transformative og holdbare svar er den unike verdien ved immunterapeutisk behandling av kreft, sier Chen.

Likevel er det viktig å merke seg at potensialet som ligger her ikke er det samme som en garanti for et gitt utfall for en enkelt pasient.

Som Wolchok sa: «Immunoterapi er ikke gratis».

En utfordring er toksisitetene som oppstår når en T-celle-respons slippes løs. En annen er det økonomiske aspektet ved skreddersydde kreftbehandlinger som gir varig friskmelding, men har en prislapp opp mot 8 millioner kroner. En tredje bekymring, særlig i underutviklede deler av verden, er tilgang til både informasjon og medikamenter. De finnes der ute, men pasienter og leger trenger å være bedre informert for å kunne stille de riktige spørsmålene og forstå egne valg.

Flere leger forteller meg at målet med behandling, hvis en kur ikke er mulig, er å holde stand og vente på neste gjennombrudd. Hvis og når det kommer, må pasienter og leger være beredt til å forstå det.

– Tross alt er det ikke noe mer ubrukelig enn et terapeutisk gjennombrudd mot kreft som folk ikke vet om, sier Chen.

Oversatt av Inge Kvivik / ABC Nyheter / Pressworks © Guardian News & Media Limited.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:30 Melding om skudd i Oslo – politiet jakter gjerningspersoner02:29 Netanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24 Negotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59 Flere migranter i verden01:50 Medier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30 Vintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05 MDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41 FIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35 Høyere valgdeltakelse i Israel23:44 Haaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37 Trumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35 Schibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33 Barcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28 Liverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21 Lagerbäck jublet over Haaland-show23:09 Lieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06 Straffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48 Ny pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12 Flygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49 Haaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46 Eksklusjon i FNB blir omgjort21:43 FpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28 Undersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21 Inter-blemme i mesterligaåpningen21:19 Messi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18 Spania rykker nærmere nyvalg21:16 Naturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09 Netanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04 Brann i anlegg som lagrer koppervirus20:30 – Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05 Saudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23 Politiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03 Prinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54 Regjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45 Ocean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39 Storbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37 Facebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12 Helgen blir varm i Sør-Norge17:53 Evjen solgt til AZ Alkmaar17:51 Full skadekrise i Citys midtforsvar17:39 Hollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30 Grande avbryter Island-tur17:04 Mystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03 Sverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02 Jordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01 Tunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00 Antall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43 Raja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15 MDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14 NRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07 Ropstad: Interne problemer bør tas internt16:05 42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15 Falsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13 Russland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10 Henrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04 Salomonøyene vender Taiwan ryggen14:45 Danske vindmøller satte ny rekord14:31 Jensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15 Thomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14 Far siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13 Ekspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50 Lagarde godtatt som sentralbanksjef13:50 Tusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20 Kronprinsparet tok turen til fjells13:19 «Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19 Ny analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51 Redusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51 Propanlekkasje fra tankbil stanset12:50 Uføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20 Fransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19 NOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02 Motvilje i USA mot krig med Iran12:00 Politiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46 Raja: Det stinker av Frps retorikk11:45 Prinsesse Märtha Louises Instagram-konto slettet uten hennes samtykke11:25 Apple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»11:25 Ikke klart når folk kan flytte hjem etter jordras11:12 Selvmordsangrep mot valgkampmøte i Afghanistan11:11 Avis: Nok en spiller på vei bort fra Bodø/Glimt11:11 Propanlekkasje i Kristiansund stanset11:10 Tour de France-vinneren dropper sykkel-VM11:02 Savnet jeger funnet i god behold i Namdal10:39 Tør USA vise handlekraft? Spørsmålet gjelder hele det internasjonale samfunnet10:38 Italias Matteo Renzi starter nytt parti10:37 Sju nye meldinger om syke hunder10:36 Virke: Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS10:34 Fotball: Vålerenga best på talentutvikling10:34 Kardinal anker til høyesterett etter overgrepsdom09:52 Oljeprisen fortsetter oppover – bensinprisen over 17 kroner09:42 Et blaff av sommer treffer landet til helgen09:34 Irans øverste leder: – Blir ingen samtaler med USA09:31 Juks avdekket ved bilverksted – godkjenning for 170 biler trekkes tilbake09:05 Terrorsaken i Bærum: Dødsårsaken var fire skudd08:47 Arbeiderpartiet var den største taperen i 163 kommuner08:46 Liverpool jakter sin tredje strake mesterligafinale08:33 Brigitte Macron blir lærer igjen07:58 Rapport: Nordmenn betaler mest kontantløst i verden06:41 Hongkong-leder starter opp samtaler for å lette spenningene06:30 Berge foran Haaland-duell i mesterligaen: – To lag med alt å vinne06:11 Israelerne til valgurnene for andre gang i år
Siste nytt
02:30NorgeMelding om skudd i Oslo – politiet jakter gjerningspersoner02:29VerdenNetanyahus utfordrer vil danne samlingsregjering i Israel02:24NorgeNegotia: Umulig å spå hvor lang Felleskjøpet-streiken blir01:59VerdenFlere migranter i verden01:50VerdenMedier: Saudi-Arabia vil legge fram bevis for at Iran var involvert i angrepene01:30NorgeVintyv fra Oslo stjal 32 flasker verdt nesten 60.000 på pol i Trondheim01:05NorgeMDG inviterer fagbevegelsen til samtaler00:41NorgeFIVH: 10 millioner ubrukte mobiltelefoner i norske hjem00:35VerdenHøyere valgdeltakelse i Israel23:44SportHaaland etter eventyrkvelden: – Hadde vært gøy å være det nye Ajax23:37VerdenTrumps tidligere valgkampleder holdt tett i høring23:35NorgeSchibsted lanserer hjemleveringstjeneste23:33SportBarcelona heldige da stjerneskuddet satte rekord23:28SportLiverpool-Klopp etter bortesmell: – Det var ikke straffe23:21SportLagerbäck jublet over Haaland-show23:09VerdenLieberman tar til orde for samlingsregjering i Israel23:06SportStraffebom da Chelsea røk i mesterligaåpningen22:48VerdenNy pågripelse etter tyveri av gulltoalett på Churchills fødested22:12NorgeFlygerforbundet ber statlige selskaper kreve økt flysikkerhet21:49SportHaaland herjer i mesterligaen - scoret hattrick før pause21:46PolitikkEksklusjon i FNB blir omgjort21:43PolitikkFpU-topp sier han forstår Rajas utspill21:28NorgeUndersøkelse: Nordmenn og saudiarabere er minst bekymret for klimaet21:21SportInter-blemme i mesterligaåpningen21:19SportMessi på benken, stjerneskuddet setter Barca-rekord21:18VerdenSpania rykker nærmere nyvalg21:16NorgeNaturfotograf tildeles Forskningsrådets formidlingspris21:09PolitikkNetanyahus blokk får ikke flertall i valgdagsmålinger i Israel21:04VerdenBrann i anlegg som lagrer koppervirus20:30Norge– Jeg ser ingen grunn til at de rikeste skal motta sosialhjelp fra staten20:05VerdenSaudi-Arabia: 50 prosent av den rammede oljeproduksjonen er gjenopptatt19:23NorgePolitiet om ny tyveribølge: – Blir et samfunnsproblem19:03NorgePrinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer i skulpturparken sin18:54PolitikkRegjeringspartiene krangler videre i full offentlighet18:45VerdenOcean Viking reddet 109 mennesker i Middelhavet18:39VerdenStorbritannia og Tyskland oppfordrer til kollektivt svar på angrepene i Saudi-Arabia18:37VerdenFacebook stenger Netanyahus chatbot på valgdagen18:12NorgeHelgen blir varm i Sør-Norge17:53SportEvjen solgt til AZ Alkmaar17:51SportFull skadekrise i Citys midtforsvar17:39VerdenHollywood-kjendis fikk 14 dager - hjemløs kvinne fikk 5 år17:30PolitikkGrande avbryter Island-tur17:04Helse og livsstilMystisk misdannelse forundrer tyske leger17:03NorgeSverige holder tilbake utbetalinger til norsk skogselskap i Afrika17:02VerdenJordan: Over 150.000 syriske flyktninger har reist hjem17:01VerdenTunisia: Jussprofessor og fengslet mediemogul videre i presidentvalget17:00VerdenAntall asylsøknader i Europa steg med 25 prosent i juli16:43PolitikkRaja avviser at «brun propaganda» var Hitler-referanse16:15PolitikkMDG og Venstre i Oslo har hatt en «god samtale»16:14PolitikkNRK-sjefen reagerer på statsministerens kritikk av Folkeopplysningen16:07PolitikkRopstad: Interne problemer bør tas internt16:05Norge42-åring dømt til 17 års fengsel for drap på Hellerud i juni 201715:15Helse og livsstilFalsk jomfruolje konfiskert i Italia15:13SportRussland med 29 nøytrale utøvere i friidretts-VM15:10NorgeHenrettet i sin egen seng: – Drept fordi hun er asiatisk15:04VerdenSalomonøyene vender Taiwan ryggen14:45VerdenDanske vindmøller satte ny rekord14:31PolitikkJensen om Raja-utspill: – Langt over grensen14:15ReiseThomas Cook søker konkursbeskyttelse14:14NorgeFar siktet etter gjenopptakelse av barnedødsfall i 201314:13VerdenEkspertpanel om bioenergi: – Et perverst smutthull13:50PengerLagarde godtatt som sentralbanksjef13:50NorgeTusenvis av laks på rømmen i Sognefjorden13:20KulturKronprinsparet tok turen til fjells13:19Sport«Tuttas» avskjed var ikke planlagt13:19MotorNy analyse viser bompengelistenes ekstreme valgtriumf12:51SportRedusert straff for Neymar etter VAR-utbrudd12:51NorgePropanlekkasje fra tankbil stanset12:50PengerUføre kan bli fratatt pensjonstillegg12:20VerdenFransk politi flytter 1.000 mennesker fra leir ved Dunkerque12:19NorgeNOAH anmelder skytingen av binne med unger12:02VerdenMotvilje i USA mot krig med Iran12:00VerdenPolitiet har sikret mistenkelig gjenstand i Trollhättan11:46PolitikkRaja: Det stinker av Frps retorikk11:45NorgePrinsesse Märtha Louises Instagram-konto slettet uten hennes samtykke11:25PengerApple mener EU-bot er «fullstendig urealistisk»11:25NorgeIkke klart når folk kan flytte hjem etter jordras11:12VerdenSelvmordsangrep mot valgkampmøte i Afghanistan11:11SportAvis: Nok en spiller på vei bort fra Bodø/Glimt11:11NorgePropanlekkasje i Kristiansund stanset11:10SportTour de France-vinneren dropper sykkel-VM11:02NorgeSavnet jeger funnet i god behold i Namdal10:39StemmerTør USA vise handlekraft? Spørsmålet gjelder hele det internasjonale samfunnet10:38PolitikkItalias Matteo Renzi starter nytt parti10:37Helse og livsstilSju nye meldinger om syke hunder10:36PengerVirke: Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS10:34SportFotball: Vålerenga best på talentutvikling10:34VerdenKardinal anker til høyesterett etter overgrepsdom09:52PengerOljeprisen fortsetter oppover – bensinprisen over 17 kroner09:42NorgeEt blaff av sommer treffer landet til helgen09:34VerdenIrans øverste leder: – Blir ingen samtaler med USA09:31MotorJuks avdekket ved bilverksted – godkjenning for 170 biler trekkes tilbake09:05NorgeTerrorsaken i Bærum: Dødsårsaken var fire skudd08:47PolitikkArbeiderpartiet var den største taperen i 163 kommuner08:46SportLiverpool jakter sin tredje strake mesterligafinale08:33VerdenBrigitte Macron blir lærer igjen07:58PengerRapport: Nordmenn betaler mest kontantløst i verden06:41VerdenHongkong-leder starter opp samtaler for å lette spenningene06:30SportBerge foran Haaland-duell i mesterligaen: – To lag med alt å vinne06:11VerdenIsraelerne til valgurnene for andre gang i år
Populært