Meny

Lungekreft og stigma:

– Vi må øke kunnskapen om lungekreft og få ned skyldfølelsen

SNIKENDE: – Lungekreft er en snikende sykdom. Du kjenner ingen ting. Det er ingen klump du kan oppdage. Kanskje du blir sliten. Men ellers ingenting. Så går tiden. Når du først finner ut av at du har lungekreft, har det gått for langt, sier Liselotte Bjelke. Foto: Leni Aurora Brækhus / ABC Nyheter

– Ikke døm før du vet. Hvorfor skal lungekreft være en sykdom som er selvforskyldt? Dette stempelet gjør at noen ikke tør å fortelle familien sin at de har lungekreft. De sier de har en annen kreftsykdom.

Mer om lungekreft:

Det skilles hovedsakelig mellom to typer lungekreft: småcellet og ikke-småcellet. Ikke-småcellet lungekreft har i tillegg flere undergrupper.

Symptomer

Symptomene på lungekreft varierer fra person til person og er avhengig av hvor svulsten sitter og svulstens størrelse.

De mest vanlige symptomene er:

hoste

kortpustethet

blod i spyttet

gjentagende luftveisinfeksjoner

smerter i brystet

smerter mellom skulderblader

Årsaker

Forskning viser tydelig at røyking er årsak til de aller fleste tilfellene.

Andre risikofaktorer

Eksponering for radon og asbest

nikkel- og kromeksponering

luftforurensing

passiv røyking

Arvelighet

Lungekreft har ikke tidligere vært regnet blant kreftsykdommer som er arvelig betinget . Nyere forskning har identifisert noen genereller genvarianter som har betydning også for utvikling av lungekreft.

Behandling

kirurgi

cellegift

strålebehandling

immunterapi

Det som avgjør behandlingsform er hvilket stadium sykdommen er i, om krefttypen er småcellet eller ikke-småcellet, pasientens alder, allmenntilstand og om pasienten har andre sykdommer.

Kilde: Helsenorge.no / Kreftforeningen

Det sier Liselotte Bjelke, som forteller at hun reagerte på stigmaet knyttet til lungekreft allerede før hun selv fikk diagnosen.

– Man ser det i kommentarfeltene på nett. «De med lungekreft kan skylde seg selv», «de kan bare legge seg ned og dø» …

– Slike kommentarer skyldes kunnskapsløshet og stigma. Brystkreft, prostatakreft, blodkreft, hudkreft; alle disse kreftformene er «akseptert». Hvorfor skal ikke lungekreft stille på lik linje med disse? fortsetter hun.

ABC Nyheter møter Bjelke på Bærum sykehus en onsdag morgen. Om en time skal hun opp til kreftavdelingen og få immunterapi intravenøst. Selve behandlingen tar en halvtimes tid. Mens den pågår pleier hun å meditere.

Hit har 55-åringen kommet hver tredje uke siden i fjor sommer. Da hadde hun nettopp fått diagnosen ikke-småcellet lungekreft, NSCLC Stage IV M1a, som er spredning til pleuravæske (væsken rundt lungene), lymfeknuter og den andre lungen.

– Lungekreft er en snikende sykdom. Du kjenner ingenting. Det er ingen klump du kan oppdage. Kanskje du blir sliten. Men ellers ingenting. Så går tiden. Når du først finner ut av at du har lungekreft, har det gått for langt. Veien til døden er kort, sier Bjelke.

Selv om også hennes kreftsykdom ble oppdaget sent, har Bjelke vært heldig.

Immunterapi ble godkjent som behandling som førstelinje i mai i fjor, jeg fikk diagnosen 14. juli og begynte behandlingen samme måned.

– Ikke bare det, jeg tåler også behandlingen godt. Den har ingen bivirkninger og den har god effekt på meg. Nå er svulstene vanskelig å se. Jeg er utrolig takknemlig.

– Håpet er jo at lungekreft skal bli en kronisk sykdom, ikke en dødsdom.

– Alle som har lunger kan få lungekreft

Lungekreftpasienter har ikke bare måttet forholde seg til en diagnose som lenge var en sikker dødsdom for de fleste, de har også opplevd å dømmes av samfunnet og av helsepersonell. Grunnen til det er den sterke koblingen mellom sykdommen og røyking.

For det er ikke til å stikke under stol; røyking er den vanligste årsaken til lungekreft. Man regner med at åtte av ti tilfeller av lungekreft kan knyttes til røyking. Men ikke alle som røyker får lungekreft. Og ikke alle som får lungekreft har røyket.

– Flere og flere unge kvinner, som aldri har røyket, får lungekreft. Ingen vet hvorfor. Som jeg pleier å si, alle som har lunger kan få lungekreft.

– Det er ikke så enkelt som at folk skal skylde seg selv for at de har fått lungekreft. En slik holdning kan få alvorlige konsekvenser, understreker Bjelke.

– Jeg ble provosert

Hun siterer legen og forskeren Simon Ekman ved Karolinska institutet:

«Kanskje har stempelet på lungekreft som en «skyld deg selv-sykdom» gjort at man tidligere ikke forsket så mye på nye behandlinger. Jeg forsøker å motarbeide det bildet. Ingen fortjener å skylde på seg selv for å ha blitt rammet av en alvorlig sykdom.»

Bjelke som opprinnelig er fra Sverige, sier man har kommet et godt stykke på vei i arbeidet med lungekreft-stigmaet i nabolandet. Her i Norge er det enda et stykke å gå, for å fjerne det belastende stempelet, mener hun.

– For et par år siden så jeg filmen til Helsedirektoratet om røyking og lungekreft, som viser en eldre mann i hvit singlet som hoster og hoster og hoster. Da hadde jeg ikke lungekreft selv, men jeg ble uansett provosert. Om man laget en tilsvarende film med temaet fedme eller diabetes, da ville det blitt ramaskrik, tror Bjelke.

– Den filmen gjør jo at folk som får lungekreft tror at de skal dø på dagen.

Selv beskriver Bjelke seg som en ikke-røykende røyker. Da hun fikk diagnosen stumpet hun røyken på dagen, for å hjelpe seg selv.

Det var svært vanskelig og er fortsatt vanskelig, forteller Bjelke. Da hun fikk ADHD påvist i voksen alder, skjønte hun at røykingen hadde en slags beroligende effekt på henne. Hun valgte å fortsette med det fremfor å begynne med ADHD-medisiner. Med legens velsignelse.

– Ikke døm før du vet. Hvorfor skal lungekreft være en sykdom som er selvforskyldt? Den holdningen skyldes kunnskapsløshet og det er stigmatiserende, sier hun.

– Noen sier de har fått en annen diagnose

Ifølge Bjelke er situasjonen så ille for noen, at de ikke tør å fortelle familien sin at det er en lungekreftdiagnose de har fått.

– De sier i stedet at de har fått en annen kreftdiagnose, fordi lungekreft er så stigmatisert. Det er utrolig trist og derfor er det viktig å stå frem så folk får et ansikt til sykdommen som er et annet enn gubben i hvit singlet som hoster og hoster, sier Bjelke.

Kontrasten er unektelig stor mellom ham og den energiske, ivrige og engasjerte damen, med lilla striper i håret og et intenst blikk, som sitter på andre siden av bordet.

Bjelke som bor på Snarøya i Bærum, er mor til to gutter på 16 og 19 år. Hun har blant annet vært engasjert i det lokale Kvinne- og familielaget, og ble i 2015 tildelt Matomsorgsprisen for sitt arbeid med å starte en skolerestaurant. Etter at hun fikk kreftdiagnosen har hun engasjert seg i Lungekreftforeningen, hvor hun har fått rollen som internasjonal kontakt.

– Lungekreftforeningen blir heldigvis større og tydeligere, fordi flere som får lungekreft lever lenger. Før har det vært få overlevende som kunne tale lungekreftsykes sak. Dette er i ferd med å endre seg.

Lungekreft er også i ferd med å få en annen status innenfor forskningsmiljøet, forteller Bjelke.

– Nå er to personer tildelt Nobelprisen i medisin for sine gjennombrudd som har åpnet for utviklingen av immunterapi, som nå brukes ved mange kreftformer, inkludert lungekreft.

– Ute i verden har det allerede vært «in» å jobbe med lungekreft en stund. Men i Norge henger vi etter.

Hun er kritisk til at Kreftforeningen ikke informerer bedre om de positive tingene som skjer på lungekreftfronten.

– Kreftforeningen følger ikke med i timen. Det er sensasjonelle ting som skjer, men man merker ikke mye til det her.

Les også: Reagerer på legenes rangering av sykdommer og prestisje

– Ville vite alt

Etter at hun fikk diagnosen har Bjelke kjent på et stort informasjonsbehov.

– Jeg gikk rett på nettet for å finne noen som hadde skrevet om det å leve med lungekreft. Jeg ville gjerne lese det. Men jeg fant ikke noe særlig. Så jeg begynte å skrive om det selv på Facebook, på en side jeg kaller Lungekreftlivet. Der er mange følgere jeg ikke vet hvem er. Det er fint.

Hun har også lest seg opp så mye som mulig, på egen diagnose og behandling.

– Da jeg fikk sykdommen ville jeg vite alt. Jeg har sett foredrag, lest forskningsrapporter og generelt lest alt jeg kan komme over om lungekreft, forteller hun.

Dette har vært nyttig i samtaler med leger og helsepersonell.

– Legene synes det er festlig. De sier at de må være skjerpa når jeg kommer inn, fordi jeg har så mye kunnskap. Det betyr at jeg kan ha viktige samtaler og diskusjoner med dem når det kommer til behandlingen jeg får, sier hun og legger til:

– Men for noen som er syke, blir dette for mye. Og da er det viktig at de får kontakt med en likeperson gjennom Lungekreftforeningen, en som har opplevd mye av det samme og kan hjelpe dem gjennom det.

Les også: Kari Grønås har fått ny lungekreft-medisin to ganger

«Sjelden har vi sett slik livsvilje»

Tilbake i juli 2017, var Liselotte Bjelke alene på legens kontor da hun fikk den alvorlige diagnosen. I legenes papirer sto det at det ikke var noe håp om å bli frisk, at det var palliativ behandling som gjaldt.

Men da hun fra legekontoret ringte opp ektemannen Tore, som befant seg i Sverige, var hun på ingen måte klar for å gi opp.

– Min innstilling var: Dette fikser vi! Det finnes alltid løsninger. Det var det jeg sa til ham.

Bjelke tror den mentale biten er veldig viktig. Og hun har hele livet visst at hennes livsvilje er sterk. Som fireåring, hjemme i Sverige på 60-tallet, gikk hun gjennom eksperimentell behandling for hjerteproblemer. Foreldrene fikk først beskjed om at inngrepet hadde gått bra. Så kom en ny beskjed om at noe var galt, så legene måtte åpne opp igjen.

«Sjelden har vi sett en slik livsvilje som hos denne lille jenta», sa legene til foreldrene hennes da det hele var over.

– Jeg tok med meg dette da jeg fikk lungekreftdiagnosen.

– Jeg hadde på en måte to valg: Jeg kunne legge meg på sofaen og få hjelp av mannen min og barna mine fordi jeg var så syk. Eller jeg kunne hjelpe meg selv ved å gjøre de strategiske tingene, som å slutte å røyke, kostholdet hadde jeg allerede mye kunnskap om og jeg begynte å trene mer bevisst. Pusterommet, et treningstilbud for kreftsyke på Bærum sykehus, ble redningen.

– Jeg bestemte meg for å hjelpe kroppen og meg selv. Jeg er i mye bedre form nå enn før diagnosen.

Hun er klar til å kjempe videre både på egne vegne, og for å fjerne det stempelet som sykdommen har.

– Det er en utfordring. Og utfordringer er til for å løses. Man må ta tak i det her og bli kvitt det forbaskede stigmaet, sier Bjelke til ABC Nyheter.

Les mer: Overlege tror lungekreft kan bli en kronisk sykdom

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:21 Her streikar elevane i dag og dette er krava12:20 Stormsenter treffer Norge med full kraft11:54 Norsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41 Norsk 14-åring rekruttert av IS11:27 Pappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25 Sander Sagosen fra PSG til Kiel10:59 Snøskred over fylkesvei i Troms10:50 Frykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35 Jegerne blir digitale10:34 Nord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34 13-åring varslet om busskapring i Italia10:29 – SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20 Russland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11 – Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47 Henriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43 Elvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30 Lover troskap til EØS i Brussel09:15 Generalforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14 Hongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14 Politiet etterforsker flere muligheter08:40 Kristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50 Harald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49 Dødstallet stiger etter syklonen Idai07:49 To amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42 Rekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37 Fortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31 Mener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17 Norske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16 Moxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05 Hele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50 Dette skjer i dag05:44 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41 Fredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36 Måling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30 Dette skjedde i natt05:30 Mannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20 Frp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05 – Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00 20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56 Kinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54 FpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28 Indonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07 CCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05 Sp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17 Oljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10 Minst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49 Brexit er utsatt – britene får to valg02:28 Resett.no oppe igjen etter antatt dataangrep01:55 Økt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51 To millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23 Luftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34 EU går med på å utsette brexit00:04 VG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44 EU går med på å utsette brexit23:36 Sayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12 Juan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03 Hazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46 USA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:30 Rekordgammelt instrument funnet i skipsvrak22:16 Svak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55 Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53 Facebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03 Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00 Betydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32 Ap-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59 Brasils ekspresident Temer pågrepet19:28 Ajer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20 Politiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04 Eksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01 Slår tilbake mot nazihets: – Et nytt bunnivå fra Frp18:45 Brexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15 DN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14 – Behov for nye inkassoregler18:10 Du har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04 Ny tung dag på børsen for Norwegian17:54 Mann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35 Mannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13 Folkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09 NFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39 Ronaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28 Mann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21 Politiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15 Lokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10 Strømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08 Politiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42 Dømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33 NVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23 – Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00 Over 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00 Knut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52 – Debatten om Huawei er helt utrolig14:40 – På det siste stedet vi besøkte, var en hel landsby skylt bort14:32 Livløs person funnet i vannet på Karmøy14:20 Nortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04 Redaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33 – Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25 Tredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23 Guro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50 Boeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49 Kina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk
Siste nytt
12:21PolitikkHer streikar elevane i dag og dette er krava12:20NorgeStormsenter treffer Norge med full kraft11:54NorgeNorsk jeger tiltalt for drapsforsøk i Sverige11:41NorgeNorsk 14-åring rekruttert av IS11:27SportPappa Kristoffersen ba alpinsjefen si opp jobben11:25SportSander Sagosen fra PSG til Kiel10:59NorgeSnøskred over fylkesvei i Troms10:50MotorFrykter én motorsyklist vil dø hver uke i sommer10:35NorgeJegerne blir digitale10:34VerdenNord-Korea har trukket seg fra felles koreansk kontor10:34Verden13-åring varslet om busskapring i Italia10:29Politikk– SMS-kontakten mellom oss har kun vært av praktisk karakter10:20VerdenRussland, Iran og Syria fordømmer Trumps utspill om Golanhøydene10:11Politikk– Stemplingen av oss skyldes at interesser står på spill09:47SportHenriksen spent foran landslagets realitetssjekk09:43NorgeElvestuen møtte horder av streikende ungdom09:30PolitikkLover troskap til EØS i Brussel09:15NorgeGeneralforsamlingen i NSB har godkjent nytt navn09:14VerdenHongkong vil bruke 680 millarder kroner på kunstige øyer09:14NorgePolitiet etterforsker flere muligheter08:40SportKristoffersen-saken: – Hodeplagget er indrefileten av eksponeringsplass07:50PengerHarald Eia tjente godt da han solgte «drømmeboligen»07:49VerdenDødstallet stiger etter syklonen Idai07:49VerdenTo amerikanske soldater drept i Afghanistan07:42PolitikkRekordtall for Senterpartiet i Troms og Finnmark07:37VerdenFortsatt tillit til Swedbanks toppsjef07:31PolitikkMener Giske kan kreve erstatning fra VG07:17NorgeNorske «ZombieLars» for skummel for svenske barn07:16PolitikkMoxnes: – Ernas EU-fest betales av arbeidsfolk07:05VerdenHele New Zealand samlet for ofrene i Christchurch05:50NorgeDette skjer i dag05:44NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy05:41VerdenFredssamtaler i gang igjen i Nicaragua05:36NorgeMåling: Ap beholder makten i tre storbyer05:30NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeMannsorganisasjon vil ha delt bosted som hovedregel05:20NorgeFrp: Oslo må skrote eiendomsskatten etter milliardoverskudd05:05Verden– Vanskelig å stemme bort sjefen for Thailands militærjunta05:00Norge20.000 streikende elever ventet til storstilt klimaprotest04:56VerdenKinas president krever gransking: Setter nasjonal krisestab04:54NorgeFpU inviterer lokal Frp-topp på kurs i sosiale medier04:28VerdenIndonesisk flyselskap dropper 49 nye 737 MAX-fly04:07VerdenCCTV: Minst seks døde da bil braste inn i menneskemengde i Kina04:05NorgeSp vil sende utenlandske vognførere på glattkjøringskurs03:17NorgeOljefondet har investert over 1 milliard i kinesisk overvåking03:10VerdenMinst ni omkom i eksplosjon under protester i Colombia02:49VerdenBrexit er utsatt – britene får to valg02:28NorgeResett.no oppe igjen etter antatt dataangrep01:55NorgeØkt produksjon av ren strøm kan halvere Norges klimautslipp01:51VerdenTo millioner i Storbritannia ber regjeringen avlyse brexit01:23NorgeLuftforsvaret får kritikk mange år etter Kebnekaise-ulykken00:34VerdenEU går med på å utsette brexit00:04NorgeVG beklager overfor feilsitert kvinne, Trond Giske og leserne23:44VerdenEU går med på å utsette brexit23:36VerdenSayoc medgir å ha sendt rørbomber til Trump-kritikere23:12PolitikkJuan Guaidós stabssjef anklages for terrorisme23:03SportHazard-dobbel sikret Belgia-seier tross kjempetabbe22:46PolitikkUSA innfører sanksjoner mot kinesiske shippingselskaper22:30VerdenRekordgammelt instrument funnet i skipsvrak22:16PolitikkSvak måling for regjeringspartiene – framgang for Ap og Sp21:55PolitikkStatsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»21:53VerdenFacebook lagret millioner av ukrypterte brukerpassord21:03PolitikkPresseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak21:00NorgeBetydelig snøskredfare over store deler av landet fredag20:32PolitikkAp-topper i Trøndelag: – VG-artikkel påvirket Giske-vraking19:59VerdenBrasils ekspresident Temer pågrepet19:28SportAjer gleder seg til Mestalla-gjensyn19:20NorgePolitiet krasjet to ganger i trafikkaos på Askøy19:04NorgeEksperter ønsker retningslinjer for nedkjølte pasienter – Helsedirektoratet sier nei19:01PolitikkSlår tilbake mot nazihets: – Et nytt bunnivå fra Frp18:45PolitikkBrexit: Kaos på EU-toppmøtet18:15PolitikkDN: VG-journalist jobber ikke med egne saker etter TV 2-reportasje18:14Penger– Behov for nye inkassoregler18:10PengerDu har tjent titusenvis på å ha boliglån de siste årene18:04PengerNy tung dag på børsen for Norwegian17:54NorgeMann fløyet til sykehus etter boligbrann i Løten17:35NorgeMannen som forgiftet Julius beklaget i anonymt brev til politiet17:13NorgeFolkehøyskole-elev til sykehus etter dykkerulykke på Karmøy17:09SportNFF reagerer etter Ødegaard-intervju16:39SportRonaldo bøtelagt for kontroversiell feiring16:28NorgeMann bekreftet død etter å ha blitt funnet i vannet på Karmøy16:21NorgePolitiet endrer siktelse mot mann etter overfall mot tre kvinner16:15PolitikkLokal Frp-topp sammenligner Lan Marie Berg med Gestapo-leder Heinrich Himmler16:10VerdenStrømbrudd gir flytrøbbel på Arlanda16:08NorgePolitiet skal gjøre flere søk etter forsvunne Trine Frantzen15:42NorgeDømt til åtte års fengsel for å ha ristet datteren til døde15:33NorgeNVE: Her er det størst risiko for vårflom15:23Helse og livsstil– Man blir ikke voksen før i 30-årene15:00VerdenOver 50 omkom i ferjeforlis i Irak15:00KulturKnut Haavik bisatt fra Ris kirke14:52Politikk– Debatten om Huawei er helt utrolig14:40Verden– På det siste stedet vi besøkte, var en hel landsby skylt bort14:32NorgeLivløs person funnet i vannet på Karmøy14:20NorgeNortura-ansatt siktet for grov korrupsjon14:04KulturRedaktør om VGs Giske-sak: – En trussel mot rettssikkerheten13:33Politikk– Norge må drive mer fangst på hval og sel13:25NorgeTredje siktet i cyanid-saken fengslet i fire uker13:23Helse og livsstilGuro måtte gå ned i stilling – orket ikke jobbe fullt12:50VerdenBoeing krevde ekstra betalt for utstyr som kunne hindret styrt12:49VerdenKina: Seks omkom i eksplosjon på kjemisk fabrikk
Populært