Meny

Stor test av ferdige pastasauser

Trine og Kjell Petter har testet ferdige pastasauser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helseinspirators store favoritter ble sausene fra Rummo og Eldorado, som begge fikk terningkast seks.

Lavkarbobølgen som kom for cirka 15 år siden har langt på vei bidratt til et mer positivt syn på naturlig fete matvarer, noe jeg synes er bra. Samtidig har dessverre karbohydratrike matvarer som pasta, brød og poteter tapt terreng.

Min erfaring fra snart 20 år med klinikkpraksis er at både fete og karbohydratrike matvarer kan inngå i helsefremmende kosthold og i vektreduserende og -stabiliserende kosthold. Å kunne velge fra et bredt utvalg av deilige matvarer, gjør det mye mer motiverende å følge kostholdet som skal gi den gode helsen og eventuelt den lavere vekten.

Vi bør derfor ikke begrense matvareutvalget mer enn nødvendig.

Helseinspirators vurdering

Testen er utført av ernæringsterapeut Trine Dahlmo, og er gjort på bakgrunn av smakstest og vurdering av informasjonen om innhold på forpakninger kjøpt i vanlige norske butikker.

Trine har gjennom forfatterskap og blogg engasjert seg i helsedebatten for å bidra til at god helse og at den vekten man ønsker seg blir tilgjengelig for flere.

Hun forfekter den brede vei hvor både fett, karbohydrater og ferdigretter kan inngå i et helsefremmende kosthold. Hun mener at mange ernæringsmessige valg blir det overkommelig for flere å skape seg friskere og lettere liv. Trine er også forfatter av boken: Lettere - slank med fornuft

Trine er ABC Nyheters nye matanmelder og vil gi deg en smaks- og helsemessig vurdering av ferdigretter.

Med anmeldelse av pastasauser slår jeg et slag for manges favoritt - pasta. Pastaretter er enkel og kjapp å tilberede, og populære hos både store og små. Om pastaen er laget av siktet mel eller fullkornsmel har ikke stort å si for karbohydratmengden i måltidet. Fullkornspasta inneholder imidlertid mer næringsstoffer enn pasta laget av siktet mel. I denne testen er det grønnsaksbaserte sauser som legges under lupen. I vurderingen av hvilken tallerkenmodell i TD-metoden pastasausen tilhører, er det forutsatt at pastaen og sausen serveres med en mager proteinkilde, for eksempel stekt karbonadedeig eller kylling.

Rettene er vurdert ut fra følgende kriterier:

  • Smak og konsistens: Trine er sammen med sin mann Kjell Petter matglade hobbykokker og de har sammen gitt sin smaksmessige vurdering av rettene.
  • Råvarer: Vurdering av rettenes innhold av rene råvarer.
  • Vekteffekt: Hvilken tallerkenmodell i TD-metoden måltidet tilhører. Metoden er en vektreguleringsmetode, fremkommet som et resultat av Trines mangeårige erfaring som ernæringsterapeut. Ved å følge sine klienters vekt- og helseeffekt av ulike kostholdstiltak har hun erkjent at både fete lavkarbodietter og magre karbohydratrike dietter gir lavere vekt og bedre helse. Med tanken – hvorfor velge enten eller når vi kan nyte det hele - har hun forent de tilsynelatende ytterlighetene i en helhetlig pedagogisk modell - TD-metoden. Mer om metodens tallerkenmodeller finner du på hennes blogg Helseinspirator
  • Pris og mengde.
Trine og Kjell Petter er matglade hobbykokker. Foto: Privat

Da jeg trålet meg gjennom butikkhyllene for å finne pastasauser til matanmeldelsen tenkte jeg – hvor mange varianter er det egentlig mulig å lage av en pastasaus? Og regnet med at her kom det meste til å smake likt. Der tok jeg temmelig feil. Smakstesten avslørte en imponerende kreativitet i krydring og tilberedning av råvarer. På ingrediensoversikten dukket det opp utradisjonelle krydder som anis og salvie, samt grillede grønnsaker og selleri. Spennende, tenkte vi og grep entusiastisk til skje og gaffel for å smake oss gjennom de ulike variantene.

Våre desiderte favoritter ble sausene fra Rummo og Eldorado. De hadde en fylde og friskhet som skilte seg ut, og påkalte høylytt «umming» hos Kjell Petter og meg. Eldorados saus var dessuten usedvanlig rimelig sett i forhold til smak og kvalitet. Coop sin pulverbaserte saus smakte virkelig ikke bra og selv emballasjen var en trist affære. Mellom disse ytterlighetene var det mange gode sauser og vi var temmelig imponerte over det høye innholdet av grønnsaker i sausene.

Helseinspirator tester ferdigretter:

Rummo - Sugo al basilico Terningkast 6

Smak, konsistens: Harmonisk duft av tomat og basilikum. Fyldig konsistens og lang deilig ettersmak. Naturlig smak av tomater. Passelig mengde basilikum. Sellerien gir sausen en god krydret smak. Perfekt balanse mellom sødme og syre, noe som gir sausen en herlig friskhet.

Råvarer: Gode råvarer som tomat, gulrøtter, løk og selleri, hvorav hele 84 % tomater. Ikke tilsatt sukker. Sausen er merket glutenfri.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 36,90 for 350 gram.

Eldorado - Pastasaus basilikum Terningkast 6

Smak, konsistens:

Mild og deilig duft av tomat og basilikum. God fylde av nedkokte tomater. Perfekt balanse mellom sødme og syre. Basilikumen er integrert i sausen på en god måte. Den diskrete smaken av selleri gjør seg godt. Svært harmonisk og frisk smak.

Råvarer: Gode råvarer som tomat, gulrøtter, løk og selleri, hvorav hele 84 % tomater. Ikke tilsatt sukker.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 18,90 for 350 gram. Svært rimelig i forhold til kvalitet!

Änglamark - Pastasaus med grillede grønnsaker Terningkast 5

Smak, konsistens: Dufter friskt av paprika. Kremet og god konsistens. Smaken av grønn paprika og squash dominerer. Grønnsakene er grillet, noe som gir sausen en deilig kraftig smak. Tomatsmaken kunne gjerne vært mer fremtredende.

Råvarer: Økologiske råvarer. Lite salt. Litt tilsatt sukker

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 24,90 for 420 gram.

Barilla - Classico italiensk tomatsaus Terningkast 5

Smak, konsistens: Duften av oregano og timian er fremtredende, noe som gir oss assosiasjoner til pizza. Brukbar fylde og god smaksdybde. Litt for skarp smak, kanskje fra løken? Sødme og syre harmonerer veldig godt.

Råvarer: Rene råvarer, hvorav 65 % tomater. Ikke tilsatt sukker.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 25,90 for 400 gram.

Dolmio - Bolognese Smooth Moste grønnsaker Terningkast 5

Smak, konsistens:

Dufter mildt og behagelig av tomat. Sødmen fra grønnsakene og syrligheten fra sitronen balanserer veldig godt. De moste grønnsakene tilfører en behagelig sødme og kremet konsistens. Ikke like frisk tomatsmak om testens 6-ere. Det lille skarpe stinget fra paprikaen gir sausen karakter.

Råvarer: Rene råvarer med et høyt innhold av grønnsaker. Maisstivelse.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 32,90 for 500 gram.

Helios - Pastasaus arrabiata Terningkast 5

Smak, konsistens:

Deilig duft av krydder hvor grønn paprika og anis dominerer. Behagelig sødme fra tomaten og krydderne, og en het undertone gir sausen karakter. Spennende krydring, som vi synes harmonerer godt. Litt vassen konsistens og litt lite syre. Små gode biter å tygge på.

Råvarer: Økologiske råvarer med høyt innhold av tomater (79 %). Mange ulike krydder i naturlig form.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mage-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 34,50 for 350 gram.

Toro - Spagettisaus med tomat og urter Terningkast 4

Smak, konsistens: I vurderingen er det tatt hensyn til at det er andre forventninger til en pulverbasert saus. Sausen har en svært mild duft. Den har ikke de store smakene, men smakselementene fremstår harmonisk og velbalansert. Konsistensen er tynnere enn sausene på glass, noe som er som forventet. De små søte løkbitene smaker godt. Overraskende velsmakende saus.

Råvarer: Lavt innhold av tomater (39 %), men OK tatt i betraktning av at det er en pulverbasert saus. Sukker og stivelse er tilsatt. Karbohydratmengden er litt høyere enn de fleste andre sauser, men ikke veldig.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 19,30 gram. 4 porsjoner.

Dolmio - Classico bolognese Terningkast 4

Smak, konsistens: Dufter behagelig av tomater. Mild og god smak. Oppleves litt for søt. Vi er ikke veldig begeistret for krydringen, men OK. Konsistensen er deilig kremet.

Råvarer: Rene råvarer med et høyt innhold av tomater (78%). Tilsatt sukker.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 23,80 for 500 gram.

Rema 1000 - Pastasaus på glass Terningkast 4

Smak, konsistens:

Dufter av tomat og sitrus. Små gode biter å tygge på. Passelig tykkelse. Lite ettersmak. Basilikumen er for fremtredende og gir en såpeaktig smak.

Råvarer: Naturlige råvarer med høyt innhold av tomater (75%). Ikke tilsatt sukker.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 6,80 for 500 gram. Imponerende lav pris, særlig sett i forhold til de gode råvarene som er brukt.

Coop - Classico pastasaus med løk, urter, hvitløk Terningkast 3

Smak, konsistens:

Dufter godt av tomater og basilikum. Kremet og behagelig konsistens. Høyt innhold av tomatpuré fremfor ferske tomater gir en rå og bitter smak. Mangler litt syre for å balansere sødmen. En tomatbasert pastasaus på det jevne.

Råvarer: Rene råvarer. Lavere innhold av friske grønnsaker (30%) enn de fleste andre i testen. 28 % av tomaten kommer fra tomatkonsentrat. Tilsatt sukker

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 14,60 for 420 gram.

Helios - Pastasaus vegetarisk bolognese Terningkast 3

Smak, konsistens:

Mild duft. Fin konsistens. Søt, brent smak som virker underlig. Lite smak av grønnsaker. Smaken som helhet avviker fra det vi forventer av en pastasaus og mangler frisket.

Råvarer: Økologiske, vegetariske råvarer med høyt innhold av tomater. Mange ulike krydder i naturlig form. 6,9 % seitan som er en såkalt kjøtterstatning laget av gluten.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerken.

Pris, mengde: Kr. 39,90 for 350 gram, som vi synes er en for høy pris.

Rema 1000 - Pastasaus på pose Terningkast 3

Smak, konsistens:
Duft av rå paprika og eddik. Syrlig og bitter smak hvor grønn rå paprika dominerer. Vassen konsistens. Ikke for søt.

Råvarer: Gode råvarer. En del tilsatt vann. Tilsatt sukker

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 10,00 gram for 220 ml.

xtra - Pastasaus basilikum Terningkast 3

Smak, konsistens:

Mild duft. Smaken av pepper er fremtredende. Glansaktig og glatt konsistens som det blir med maisstivelse som fortykningsmiddel. Fremstår som for søt. Basilikumen kommer lite frem. Likevel en helt grei tomatbasert pastasaus.

Råvarer: Rene råvarer. Litt lav mengde grønnsaker (48 % tomater). Maisstivelse. Tilsatt sukker

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 9,40 for 690 gram.

First Price - Pastasaus med basilikum Terningkast 2

Smak, konsistens: Mild duft. Glansaktig og glatt konsistens som det blir med maisstivelse som fortykningsmiddel. Kunstig smak. Det lille stinget av pepper er positivt. For søt.

Råvarer: 60 % tomater. Det er brukt løkpulver og basilikumaroma. Ferske krydder ville smakt bedre. Høyt innhold av tilsatt sukker

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 9,40 for 690 gram.

Coop - Spagettisaus Terningkast 1

Smak, konsistens: Lukter lite, litt brent. Kunstig smak. Smaker kun søtt uten balanse fra syre og krydder. Vannaktig. Denne smakte ikke godt. Også emballasjen var en trist affære.

Råvarer: Pulverbasert saus. Lavt innhold av tomater (35 %). Høyt innhold av mel og sukker, noe som gjør at hele 65 % av pulverbasen kommer fra karbohydrater. Mengden er dog per tørret vare og ikke per tilberedet saus, så karbohydratmengden vil bli lavere i den ferdige sausen.

Tallerkenmodell i TD-metoden: Mager-tallerkenen.

Pris, mengde: Kr. 9,20. Vi antar at mengden holder til 4 porsjoner

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:44 Ti drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria23:16 Gavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort22:58 Algeries rikeste mann pågrepet22:56 Forskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18 Tyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02 VIF med sesongens første bortepoeng22:00 Sri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35 Evaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22 Anand stoppet Carlsens rekordjakt21:21 Preses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20 Leeds snublet og serverte Norwich21:00 Forskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44 Taxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43 Islandsk trio sendte AaFK til topps20:08 RBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07 Knudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07 Poengdeling for Mjøndalen og Tromsø20:06 Bodø/Glimt fortsatt ubeseiret etter uavgjort mot Sarpsborg20:06 To stolpetreff da Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort20:03 Historien om da lille Norge skulle begynne å produsere biler19:50 Hjemmeseier for Haugesund over Stabæk19:41 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37 Tredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33 Trump hevder ingen trosser hans ordrer19:08 Nok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03 Flere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37 Dansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27 Solbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27 Opprykksjagende Norwich snublet igjen18:26 Rolig retur fra påskefjellet17:43 Røde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42 Mann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31 Trump saksøker komitéleder i Kongressen17:07 Sri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05 Toppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49 Oljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28 Flere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25 Fotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25 Togavsporing på Østfoldbanen15:45 Trump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44 Ektepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43 Rørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37 Stor snøskredfare flere steder i Troms14:10 UD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42 Pilot sier han var nær å kollidere med drone13:05 Det er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37 Person omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42 Påsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20 Thorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21 – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30 Minst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29 Norsk basehopper omkommet i Italia06:41 Huawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13 Nav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12 Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50 Dette skjer i dag05:43 Dette skjedde i natt05:28 Mann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26 WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24 Tørreste april i Bergen på over 120 år03:34 Minst 17 døde i jordskred i Colombia03:13 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:47 Bjørn skutt i Meråker02:22 Tre klatrere funnet døde i Canada02:09 Tyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07 Stoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32 Klimademonstranter i London ønsker dialog01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16 Terrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15 13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47 Tenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35 Elleve soldater drept i angrep i Mali23:12 UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02 Mbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43 Mot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27 Oljelekkasje i Oslo22:14 Nadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10 Travel påske på sjøen22:09 IS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48 Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34 Bombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28 Sudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27 Carlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11 Rekordmange unge til fjells20:40 Reiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27 TV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03 Crystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01 Hegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59 Porosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53 Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25 – En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24 Brann i enebolig i Skien19:09 Valgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52 PSG tok serietittelen uten å spille18:25 Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11 Tre dansker drept på Sri Lanka18:08 Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken
Siste nytt
23:44VerdenTi drept da politimann kjørte inn i folkemengde i Nigeria23:16SportGavepakke for Solskjær og United da Chelsea bare klarte uavgjort22:58VerdenAlgeries rikeste mann pågrepet22:56NorgeForskere tror tareoppdrett kan gjøre Norge klimanøytralt22:18PolitikkTyrkia nekter å rette seg etter USAs Iran-sanksjoner22:02SportVIF med sesongens første bortepoeng22:00VerdenSri Lanka ble advart om mulig terrorangrep21:35MotorEvaluering: Trafikkfarlige situasjoner rundt selvkjørende buss21:22SportAnand stoppet Carlsens rekordjakt21:21PolitikkPreses i Den norske kirke ber regjeringen hente hjem barn av IS-krigere21:20SportLeeds snublet og serverte Norwich21:00VerdenForskere frigjør opptak gjort på havets dypeste område20:44NorgeTaxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund20:43SportIslandsk trio sendte AaFK til topps20:08SportRBK-krisen fortsetter, Horneland fortsatt uten seier etter 0-0 mot Strømsgodset20:07SportKnudtzon-scoring mot gamle lagkamerater da Molde tok over tabelltoppen20:07SportPoengdeling for Mjøndalen og Tromsø20:06SportBodø/Glimt fortsatt ubeseiret etter uavgjort mot Sarpsborg20:06SportTo stolpetreff da Kristiansund og Ranheim spilte uavgjort20:03MotorHistorien om da lille Norge skulle begynne å produsere biler19:50SportHjemmeseier for Haugesund over Stabæk19:41VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37NorgeTredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33PolitikkTrump hevder ingen trosser hans ordrer19:08PolitikkNok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03NorgeFlere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37NorgeDansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27SportSolbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27SportOpprykksjagende Norwich snublet igjen18:26BilRolig retur fra påskefjellet17:43NorgeRøde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42NorgeMann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31PolitikkTrump saksøker komitéleder i Kongressen17:07VerdenSri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05SportToppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49MakroøkonomiOljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28LivetFlere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25NorgeFotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25NorgeTogavsporing på Østfoldbanen15:45PolitikkTrump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44NorgeEktepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43SportRørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37NorgeStor snøskredfare flere steder i Troms14:10NorgeUD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42NorgePilot sier han var nær å kollidere med drone13:05NorgeDet er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37NorgePerson omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42MotorPåsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20PolitikkThorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21Politikk– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30VerdenMinst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29VerdenNorsk basehopper omkommet i Italia06:41VerdenHuawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13NorgeNav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12VerdenEgyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeMann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26VerdenWHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24NorgeTørreste april i Bergen på over 120 år03:34VerdenMinst 17 døde i jordskred i Colombia03:13VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:47NorgeBjørn skutt i Meråker02:22VerdenTre klatrere funnet døde i Canada02:09VerdenTyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07VerdenStoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32VerdenKlimademonstranter i London ønsker dialog01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16VerdenTerrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15Verden13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47VerdenTenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35VerdenElleve soldater drept i angrep i Mali23:12VerdenUD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02SportMbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43VerdenMot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27NorgeOljelekkasje i Oslo22:14SportNadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10NorgeTravel påske på sjøen22:09VerdenIS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48VerdenBritisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34VerdenBombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28VerdenSudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27SportCarlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11NorgeRekordmange unge til fjells20:40VerdenReiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27VerdenTV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03SportCrystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01SportHegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59VerdenPorosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53VerdenUdetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25Helse og livsstil– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24NorgeBrann i enebolig i Skien19:09VerdenValgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52SportPSG tok serietittelen uten å spille18:25NorgeMann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11VerdenTre dansker drept på Sri Lanka18:08NorgeRøde Kors: – Ingen skredulykker i påsken
Populært